עד עצם 3X09

Macphista

New member
עד עצם 3X09

שרשור לפרק 309 של עד עצם היום הזה.
ספויילר אחד גדול עד שישודר ביס ביום חמישי בערב.

Macphista

New member
ובכן

נהנתי מהפרק.

למרות שאני מרגישה שהחלק על האימוץ של הנרי השאיר את כל השאלות פתוחות. אנחנו עדיין לא יודעים איך גולד בחש בקלחת ואיך ידע לבחור את הילד הזה אם אכן לא זכר. או איך קישרו את הילד הזה אליו. מול מי עבד. להשאיר את כל זה ל"גורל" קצת מגמיד מהכוחות הפועלים ונותן סיבה די מצוצה. מה שברור הוא שפיטר פן היה מעורב וניסה להשיג את הנרי מילדות. אבל לא ברור איך ידע שזה הוא. בעונה הקודמת ראינו שהיה לו ציור של הנרי כילד, אבל איך ידע שזהו התינוק? האם ידע שזה יהיה הילד של ביילפייר? ידע לשלוח את ג'ון ומייקל לעקוב אחרי ניל ואמה בעולם הזה?
הרבה שאלות פתוחות ומאחר והפרק על האימוץ שלו הסתיים, אני לא חושבת שכבר נקבל תשובות לשאלות האלה.

לאורך הפרק הייתה סתירה משמעותית- רג'ינה ידעה שהנרי הוא הילד של המושיעה. כידוע זה לא מסתדר עם העובדה שרק בעונה הראשונה היא מגלה זו. לכן כנראה היוצרים בחרו לחרוג מהאישיות והתכונות של רג'ינה ולעשות משהו שרג'ינה שאנחנו מכירים לעולם לא הייתה עושה- לבחור לשכוח את פרט המידע המאוד חשוב הזה ולהיות חלשה ופגיעה. הבחירה הזו תמוהה מעט כי היא לא הולמת את מה שאנחנו מכירים מהדמות. זה אמנם פותר את הסתירה אבל בצורה מאוד בעייתית ולא אמינה לדעתי.

כשניל שחרר את רמפל מהקופסה תהיתי איך הוא יכול לבחור את מי להוציא? הרי נאמר שבקופסא יש את כל השדים והזוועות בעולם, איך בחר דווקא אותו? חשבתי שאם הקופסא תפתח יצאו ממנה כולם בפרץ מחריד של שדים. קצת כמו מה שבל חשבה לפני כמה פרקים.

בכל מקרה, אהבתי שהמיקוד הפרק היה על רג'ינה, התגעגעתי לזה. מלבד סצנה אחת (הנאום של אמה לשכנע את הילדים לספר לה איפה פיטר פן) נהנתי מהפרק ואני עוד יותר מתלהבת מהמחשבה ש... זהו, נגמר. גמרנו עם נברלנד. שבוע הבא איחוד בסטוריברוק.

והעיקר שהנרי תקוע בקופסא

וכנראה שההריון של ג'יני כבר נראה בפרקים האלה כי המעיל שפעם היה פתוח הפך סגור תמידית בשני הפרקים האחרונים והחצאית הגבוהה בסטוריברוק גם נועדה להסתיר.

OohLaLa

New member
אבל לא נוצרה

סתירה?
כאילו אם היא שכחה את זה שהמושיעה זה אמא של הנרי, איך היא ידעה את זה ברגע שהיא הגיעה? או שאני מתבלבלת?
כשאמה הגיע, רג'ינה ידעה מי היא באמת? לא?

ואם זה אימוץ סגור איך הנרי חיפש אותה איזה אתר אנטרנט מעפן

Macphista

New member
בעונה הראשונה

בעונה הראשונה כשאמה הגיעה לעיר, בת 28, רג'ינה הבינה מיהי אחרי שגולד אמר לה "אני חושב שאת יודעת בדיוק מיהי" (משהו כזה).
ואז לכאורה היא גילתה לראשונה שהמושיעה היא האמא הביולוגית של הנרי.
אבל עכשיו גילינו שהיא ידעה את זה כשקיבלה את הנרי לידיה. אמה בת 18 מוסרת את הנרי לאימוץ, 10 שנים לפני שהופיעה בסדרה.
זאת אומרת שבמקום שרג'ינה תעבוד במשך 10 שנים על איך לסכל את הפעילות של המושיעה, ואיך להרחיק אותה מסטוריברוק (להרוג אותה/לכלוא אותה וכו'), היא העדיפה לשכוח מפרט המידע הכל כך חשוב הזה. היא העדיפה לשכוח שהתינוק שהיא מחזיקה ביד הוא הבן של מי שעוד 10 שנים תבוא ותשבור את הקללה היקרה שלה. הבן שמקשר ישירות בין סטוריברוק לבין המושיעה.

הרג'ינה שאנחנו ראינו בעונות האחרונות ובפרקים האחרונים לא הייתה עושה כזה דבר.
היא הייתה מוצאת כל דרך למנוע ממנה להתקרב לסטוריברוק לשבור את הקללה.
הבחירה של שיקוי השכחה פשוט לא מתאימה לתכונות של רג'ינה.

OohLaLa

New member
או תודה

עכשיו נזכרתי. גם היו סממנים כמו שהעץ התפוחים שלה נרקב והיא הבינה לאט לאט ובסוף העונה נפל לה האסימון ובגלל זה הכינה את הפאי תפוחים הזה.
בדיוק. הרי זה לא מתאים לה, וכמו שאמרת היא היתה מבלה 10 שנים ברק לחשוב איך היא לא תגיע או משהו כזה...
זה כאילו פתרון קל מדי עשו

Shiri from the block

Active member
מסכימה לגמרי
רג'ינה מעדיפה לשכוח מי האמא הביולוגית של הנרי???
מזה השטויות האלה??
זה היה רגע ממש לא אמין.
היה כבר יותר אמין, ומה שציפיתי שיקרה.. זה שברגע שסנואו הרגיעה את הנרי ורג'ינה הייתה בטלפון עם סידני היא תגיד לו שישכח מזה ולא צריך לדעת לגבי האמא..
ואז ככה היא לא הייתה יודעת והכל היה רגיל.
אבל זה שהיא כן הלכה על הכל וכן ידעה ואז העדיפה לשכוח זה מטופש לגמרי וממש לא Evil Queen מצידה

אני מאוד מאוכזבת מהם בקטע הזה

shirush3

New member

כשרג'י לקחה את השיקוי חשבתי שזה יהיה שיקוי שיסתיר את סטורי או משהו

אח"כ כשהיא אמרה שהיא הולכת לשכוח הכל קפצה לי לראש המחשבה שזה נורא "נוח".
היוצרים הולכים יותר מידיי אחרי פתרונות נורא נוחים לסתירות/בעיות שהם יצורים בסדרה

הנאום של אמה עם הילדים היה
האימיום של רג'י היו יותר מגניבים

OohLaLa

New member
פרק סבבה

תמיד שמדובר בפרקי רג'ינה אני אוהבת.
המשחק של לנה פשוט מדהים

סופסוף הנרי לא היה כפוי טובה אליה בדקה וחצי שהוא היה עצמו

עכשיו הנרי זה פן ופן זה הנרי? נובאמת אבל בסדר

מה שקרה בפרק עם בל זה מגוחך עד צחוק לאור הפרק הזה.
האחים מנסים להשיג אותו עוד כשהנרי היה תינוק, ופתאום מושתנת אחת באה נעזור לכם הם עוזבים את פן?

יאלה פרק הבא מעניין

Jason2

New member
עדיין לא ראיתי את הפרק אבל כן ראיתי

לשבור את הקרח בשבת ובעקבות הצלחת הסרט (שהיה חמוד ומקסים) לא יכולתי שלא לתהות אם נראה את אנה ואלזה בסטוריברוק עוד בעונה הזאת או בעונה הבאה.

shirush3

New member
פרק יפה

הפרק הכי טוב העונה(?)

בקצרה:
הסצנה ברגעים של הקללה בין רמפל לרג'י הייתה מוצלחת
ממש מזכיר את עונה 1

אהבתי את כל הקטעים של רג'י והנרי. רג'י הייתה ממש מדהימה הפרק

חייבים לחזור לסטוריברוק וכמה שיותר מהר

הסוף

פגרה של שבוע עשתה את העבודה

חבל שהנרי לא חמוד כמו התינוק הזה

הקטעים איתה היו ממש יפים, היא הייתה ממש חסרה, התרגלנו לראות אותה הרבה ובכל סוגי המצבים ופתאום 8 פרקים של כמעט כלום.
טוב שהיא חזרה

החלק של האימוץ היה קצת הזוי, חשבתי שיראו לנו איך באמת ראמפל עשה את זה, זה לא נראה אמין.
וגם זה עדיין מרגיש לי שראמפ ידע וזכר הכל - תמיד!

shirush3

New member
רמפל הרגיש בפרק

בדיוק כמו שהוא הרגיש בעונה הראשונה

לא לא לא לא לא !!
כלכך הרבה דברים בסיפור של האימוץ והאימהות של רג'ינה לא מסתדרים.
קודם כל, לא משאירים לבד על שולחן בדיקות, זה הזוי ברמות מטורפות, אף רופא או אימא טרייה, ביולגיות או לא יפנו את הראש לרגע מתינוק בוכה על שולחן הבדיקות אצל הרופא.
דבר שני, ההיסטריה של רג'ינה מוגזמת ברמות. כן קשה להיות אימא טרייה לתינוק, קשה להיות להיות אימא טרייה לתינוק צורח ובוכה שאי אפשר להרגיע אותו, אבל ברגע שאימא מקבלת "גזר דין" מרופא היא לא אומרת "משהו לא בסדר עם התינוק שלי" ודורשת בדיקות דם נוספות או שיתקנו לה את התינוק. כל אימא, ביולגיות או אמיתית מרגישה את התינוק, לא נכנעת להיסטריה למרות העייפות, ויודעת לחפש מידע, להתייעץ עם אימהות אחרות. ורק אימהות יכולות להבין מה באמת עבר על רגי'נה, כי עד שאישה לא מקבלת ילד לידיים שלה, היא נושמת אותו ויודעת שהוא שלה לנצח, אי אפשר להבין מה עבר עליה או כמה מופרכות הסצנות האלו, מאוד לא אמיתיות.
מאוד הזדהתי עם התסכול, שהיא לא מבינה מה הוא רוצה, כי התינוק ובוכה, אבל רוב התגובות שלה היסטריות לחלוטין וחסות פרופורצויות. רג'ינה היסטרית, מאבדת שליטה, רגי'נה יוצאת מגבולות העיר, משנה את דעתה. רג'ינה מתנהגת ומדברת עם גולד, כאילו הוא יודע מיהו, ויודע על הקללה, למרות שבירור נאמר לנו שגולד לא ידע על הקללה עד שאמה הגיעה לעיר. מאוד לא מתאים לעלילה ולמה שאנחנו יודעים על ההיסטוריה של הדמויות, בעיקר רג'ינה. והשטות עם האחים של וונדי, ממתי זוגות הומואים יכלו לאמץ תינוק בארה"ב השמרנית של תחילת שנות ה-2000?!!
רג'ינה יודעת / חושדת שאמה, למרות שהיא לא יודעת את השם שלה, דואגת שהיא תגיע לעיר, והיא מכינה לעצמה שיקוי שכחה? אני לגמרי בעד שיקוי שכחה, הלוואי והיה לי אחד, הייתי לוגמת ממנו על בסיס יומי, אבל זו הדרך של המלכה המרושעת, רוצחת ההמונים, הנוקמת, הקוסמת הכל יכולה להתמודד עם העתיד?!?

הסצנה ההזויה בה שלישיית הבנות קשורה ופיטר פן מתוודה שרמפל הוא בנו, מטופשת לחלוטין, אבל מתאימה לקילשאה בה הנוול מתוודה על פשעיו רגע לפני שהגיבורים הורגים אותו. רג'ינה הצילה את הסצנה, וסוף סוף מקבלים ממנה כנות. היא לא מצטערת על הרציחות, היא לא מצטערת על הקללה, כי זה הביא לה את הנרי. בדרך מעוותת מאוד אפשר להגיד שמעז יצא מתוק.

הדבר הכי אמיתי שהיה בפרק היא האמירה של פיטר פן שסנאו, אמה ורג'ינה, הן אימהות לביאות שיעשו הכל למען הילד שלהם. אבל לא הצלחתי להתחבר לאימהות ברגי'נה. אני יודעת שהאהבה של להנרי כנה, אבל לא כל האמצעים מקדשים את המטרה.

הסוף של הפרק מעניין מספיק. פן מופיע ומנסה לגנוב להנרי את הצל, רמפל משתחרר מהקופסא (אך לא השתחררו כל השדים?!), כל הילדים האבודים מגיעים לסטוריברוק (מה זה אומר, שהם יעלמו ולא נראה אותם טוב או שכל תושב מקבל ילד במתנה). כל הקצוות נקשרים לאט לאט, רגי'נה וטינק משלימות וטינק מאמינה. אמה ואבא שלה מסכמים את אירועי האי, וונדי וטינק מדברות. וכמובן הטווסיט "האולטימטיבי" פיטר פן עדיין איתנו, "כלוא" בגוף של הנרי....

פרק מאכזב, לא אמין בכלל, אולי הפרק הגרוע בעונה
האמת היא שאני מאוד מואכזבת מהעונה הזאת, ואין לי את ההתלהבות שהייתה בעונה הראשונה והשנייה. אני מקווה שעכשיו שהם עזבו את האי העונה תשתפר....

Jason2

New member

כמה תיקונים:
רג'ינה לא האמא האמיתית ולא הביולוגית ולכן הרגש שלה מובן, שלא לדבר על זה שהיא מלכה עריצה שהרגה אלפים.
יש הרבה אמהות שנכנעות להיסטריה וברוב המקרים מתגברות על כך, במקרה הפחות טוב הן נכנסות לדיכאון ובמקרה הגרוע שלא נדע. לא כל אמא מקבל תינוק בטבעיות ובפרט תינוק שבא לה בקלות בלי הריון, נסיונות להכנס להריון, או אפילו לעבור את כל השלבים המתסכלים של האימוץ.

הקטע של להשאיר תינוק לא קורה בחיים האמיתיים אבל אלה לא החיים האמיתיים זו תוכנית טלויזיה ואני בטוח שהתסריטאים לא בדקו מה ההליכים בבית חולים אמיתי כי זה באמת לא משרת את העלילה ואפילו בסדרות בית חולים לא משקיעים עד כדי כך בפרטים.

ראמפל ידע הכל על הקללה והסתיר את זה, הוא לא נזכר בזה כשאמה הגיעה לעיר, הוא היה מודע לכך מלכתחילה. העניין שרג'ינה לא ידעה שהוא זוכר עד שסחטה אותו בעזרת הספל של בל.

לא

התסריטאים אמרו בברור שרמפל לא זכר את SB עד שאמה הגיעה לעיר, כי הזיכרון שלו נמחק בקללה. אם הם שינו את דעתם או שיקרו לכולם זה כבר סיפור אחר לגמרי....

לגבי האימהות של רג'ינה.... לא כל אימא מקבלת את האימהות בקלות זה נכון. עבור אימא, אין הבדל בין ילד ביולוגי או מאומץ, ורק מי שהפכה להיות אם (או אב) מבינה את זה. ואני לא מבינה מה קשר למקצוע של רג'ינה לבין הרגש שלה והרצון או הצורך שלה בילד. רג'ינה הייתה היסטרית בצורה לא אמינה, היו אולי שני רגעים בהם אפשר היה להאמין שהיא אם טרייה ואוהבת, וחבל שככה החליטו לכתוב את העלילה. היה מאוד קילשאתי ולא אמין, ולגמרי לא מתאים לדמות של רג'ינה, בניגוד למשל לסצנות של סנאו אחרי הלידה בעונה הראשונה או בסצנה היחידה בה היא החזיקה את הנרי התינוק.

Shiri from the block

Active member
מסכימה לגבי רמפל והזיכרון הרי רג'ינה אמרה לו גם לפני הקללה ביער המכושף שהוא ישכח מי הוא והוא הסכים איתה.. אבל אין ספק שהיו לו דברים בתת מודע שהשפיעו על המחשבה שלו

Jason2

New member
הקשר הוא

שרג'ינה כעריצה רגילה שכולם סרים לפקודתה ופתאום יש תינוק שצורח בכל פעם שהיא נוגעת בו בלי הפסקה.
אני בטוח שאם היה לך תינוק שבוכה בלי הפסקה כל יום, כל היום, היית מנסה לברר מה לא בסדר. הקשר בין אם לתינוק יכול לקחת קצת זמן או לא לקרות בכלל. אני מאוד שמח שאצלכן זה אחרת אבל אי אפשר להחיל את זה על כל האימהות.

היו לי 2 כאלו

אני כותבת מניסיון של שנים רבות בתור אם. נכון שאי אפשר להכיל את זה על כל האימהות, אבל אם כותבים על דברים שקורים במציאות (בניגוד למשל לאגדות) כדי שיעשו את זה אמין, יש מספיק סדרות ודוגמאות לכך.

Jason2

New member
לא נכון

ראמפל ידע הכל על הקללה בזה אין שום ספק, אתם מוזמנים לראות את הפרק בעונה הראשונה. הוא תכנן את הכל כשהוא הביא את הבן של אמה לרג'ינה. הדבר היחיד שהוא לא ידע זה שהנרי הוא הנכד שלו.

Macphista

New member
מה לא נכון?

מר.גולד לא ידע דבר על הקללה עד שאמה הגיעה לעיר, אמרה את שמה בפניו וזה עורר את הזיכרון שלו ואז הוא נזכר שהוא רמפל, בקללה והכל.
דיברנו על זה כבר אלפי פעמים, הדבר אושר שוב ושוב על ידי יוצרי הסדרה.
אם יש לך הוכחה שזה לא נכון אתה מוזמן להביא אותה לכאן בצורה מדוייקת וחדה כדי שנבחן את הנושא שוב.

למעלה