עד עצם 3X09

Shiri from the block

Active member
אני לא רואה שום סיבה למה יוצרי הסדרה ישקרו בנושא כזה.
נכון שהדברים שגולד אומר פתוחים לפרשנות, אבל מבחינתי אם היוצרים ענו על זה בצורה כזאת חד משמעית אז אני מאמינה להם.
כמו שהם אמרו שרג'ינה היא לא הבת של ראמפל.
אין להם סיבה לשקר.. והמעריצים יצאו עליהם במידה ואחד מהפרטים האלה יתבררו כלא נכונים.

Jason2

New member
הסצינה האחרונה בפרק השני

רג'ינה אומרת לראמפל שהוא הביא לה את הנרי בכוונה והוא אמר לה בחיוך שאין לו מושג על מה היא מדברת.
כל החנות שלו מלאה בכל מיני פריטים מהיער. אין כאן שום ספק שהוא ידע הכל.

Macphista

New member
הוא זוכר בפרק השני כי הוא פוגש את אמה בפרק 1

הוא זוכר בפרק השני כי הוא פוגש את אמה בפרק הראשון ונזכר.

אולי לך אין שום ספק, אבל לא הבאת הוכחה שסותרת את מה שכבר דנו בו רבות ואת מה שכבר יוצרי הסדרה אמרו שוב ושוב- גולד נזכר שהוא רמפל ועל הקללה והכל רק בפרק הראשון כשאמה אמרה את השם שלה בפניו.

Jason2

New member
קודם כל אין דבר כזה הוכחה

התסריטאים התכוונו למשהו אחד אני הבנתי את ופירשתי את זה אחרת וזה מותר לי כמו בכל יצירה אחרת.
אני ראיתי את זה בפרק הראשון כהבנה שהנה סוף סוף הגיע הזמן שהוא חיכה לו.
כשאחרים נזכרו זה היה בהפתעה ובהלם ואצלו כמשהו שהוא ציפה לו מההתחלה.

Shiri from the block

Active member
כי מההתחלה רואים אותו פוגש את אמה זאת אומרת שלא יצא לנו לראות את גולד בכלל לפני הסצינה שלו עם אמה, אז מין הסתם שאנחנו יודעים שהוא כבר יודע, כי זה הדבר הראשון שראינו.

הסיבה למה הוא לא מופתע כי שוב, משהו בתת מודע שלו חיבר את החלקים אבל לא היה את כל התמונה המלאה.

Macphista

New member
אני חושבת שזו כבר האישיות שלו

הוא לא היה מופתע בצורה של "
" כמו סנואו וצ'רמינג כי הוא לא הטיפוס.
אני גם תוהה עד כמה כולם שם היו מופתעים, הרי יש את שניות ה"וואו מה קורה פה?" ואז זה נגמר, כי הזכרון מכה בהם, הם יודעים שקיללו אותם, יודעים שהקללה נשברה, אומרים שלום ומתחבקים עם כל החברים שלהם.
זהו.
מה כשחזר לבל הזיכרון (פעמיים...) היא עשתה OMG ושטויות? לא, היא ידעה מי עומד מולה, I LOVE YOU סוער בפעם הראשונה (כי תכלס עברו עשרות שנים מאז שבערך אמרה לו לראשונה), הדביקה לו נשיקה בפעם השנייה וגמרנו. אין שוק. (רואים, רמבל מהווים אבן בסיסית משמעותית לכל ההסברים והדיונים על הסדרה הזו. וזו חלק מחשיבותם!)

מר.גולד הוא תחמן, והוא פועל שקט, והבעות השמחה שלו כמר.גולד תמיד מאופקות ומובעות על ידי חיוך קטנטן ומבט זדוני. (בניגוד לרמפל והצחקוקים והקפצוצים וכו')

לדעתי, אמה אמרה את שמה, בום, הוא נזכר וכל מה שעבר לו בראש היה- מואאהההה! it is time. ואם אני זוכרת נכון הוא גם העיף מבט קטן גם בגראני וגם כשיצא ברובי- מעין מבט של- גראני, כיפה אדומה, אז לזה היא הפכה אתכן כאן.
הכל מאופק- זה מר.גולד.

וזו הייתה האישיות של מר.גולד גם לפני שבירת הקללה.
ראינו אותו פעמיים לפני שבירת הקללה-
פרק 2X17, רג'ינה נכנסת לחנות שלו להגיד לו שהיא לא מאושרת, הוא לא מבין מה היא רוצה ממנו, אבל באישיות שלו להיות מאדר פאקר ולענות תשובות שיטריפו בן אדם בנימה מתנשאת של "לכי חפשי"- הפסיכולוג בצד השני של הכביש.
הפרק הנוכחי- אותו הדבר, נותן תשובות חמקניות וקרירות כיאה לאישיות שלו.
זה מי שהוא.

אגב, שכחתי, אמרו בפרק מה התמורה לעזרה שלו? מה רג'ינה נתנה לו בתמורה לאימוץ?

Jason2

New member
אני עדיין חושב כפי שאני חושב

ומשום מה אני מקבל כל הזמן חיזוקים שהתיאוריה הזאת נכונה.
נראה לי תמוה מידי שהנרי יגיע לרג'ינה במקרה ועוד ע"י גולד.

יסמין@

New member
אני מאוד מסכימה עם ג'יסון וקיבלתי חיזוק

לדעתי בפרק האחרון. יש המווון רמזים ברורים לכך שמיסטר גולד ידע כל הזמן שהוא רמפל ומי כל האחרים/ות.
רמפל הוא זה שנתן את הקללה לרג'י, והוא אמר לה במפורש שהוא נמצא בדיוק במקום שהוא רוצה להיות - המטרה שלו הייתה להגיע לעולם שלנו כדי למצוא את בנו. זו האג'נדה הראשית שלו. ולכן הוא נתן לרג'י את הקללה כדי שתעביר אותו לעולם שבו נמצא בנו.
* בשל אישיותו - הוא פחדן ולכן גם קונטרול פריק ולכן לא ייתכן שייתן לרג'י כוח עליו בכך שהוא ישכח מי הוא, הוא מניפולטור גדול ויודע איך להגשים את המטרות שלו באמצעות הפעלת הזולת ולכן לא ייתכן שהוא יסכים לאפשר לרג'י לעשות לו את זה
* לאור הכרותו עם הרוע והאגוצנטריות של רג'י - לא ייתכן שהוא נתן לה מרצונו החופשי כזה כוח עליו
* בשל האג'נדה שלו - לא ייתכן שהוא יסכים להיות במצב שהוא לא זוכר מי הוא ומה האג'נדה שלו

בשל כל אלו ועוד נקודות שקשורות לאופי, למניעים, לפחדים, לרצונות וכו' של רמפל וגם לאלו של רג'י - לא נראה לי שהוא יסכים לתת כוח כזה לרג'י. כל מה שכתבתי מתבסס על ניתוח אופיו וכו'. אבל יש גם דברים ברורים:
מה שהוא אמר לרג'י (שיהיה לה חור בלב והיא תבוא אליו וכו') - אכן קרה
רג'י עצמה קלטה את זה וחשדה שהוא יודע
רמפל הביא דווקא את הנרי לרג'י, וכמו שהיא הבינה: הוא הביא לה את הבן של המושיעה (אמה), הנכד של סנואו, כדי שהמושיעה תבוא לSB ותפר את הקללה כך שרמפל יוכל לפגוש את בנו.

בקיצור, אז היוצרים אמרו. אז הם אמרו: או ששיקרו מראש כדי לא לגלות את אחד מהסודות הגדולים בסדרה (מי עומד מאחורי כל האירועים, מי מניע את העלילה) או שהם שינו את דעתם.

כמה דברים שהתבהרו בפרק הזה:
* הפרק הזה מחזק את דעתי שרמפל ידע כל הזמן מי הוא ומה האג'נדה שלו
* מתברר שגם פיטר פן ידע מיהו הנרי כבר אז
* כמו שחשדתי, לא מדובר באימוץ חוקי. אימוץ חוקי הוא תהליך ארוך ומפרך ומשגע וכרוך בהרבה פרוצדורות והרבה בדיקות ונמשך המון זמן. כל זה, כדי שתינוקות לא יגיעו לרוצחות סדרתיות פסיכופטיות כמו רג'י... רג'י אמרה לרמפל שהיא לא יכולה לחכות והיא רוצה תינוק עכשיו ושיביא לה תינוק. כל התהליך היה מאוד לא חוקי: המנהל של סוכנות האימוץ תהה איפה זה סטוריברוק, לא שמע על מקום כזה. כלומר, לא נשלחה עובדת סוציאלית לבדוק את הבית ואת הסביבה וכו'. כלומר, הוא נותן תינוק לאישה שגרה במקום לא ידוע. הוא מאמין לה שהיא ראש העיר של SB בלי שום הוכחות, בלי שום בדיקה. וכשהיא מתחרטת ורוצה להחזיר את הנרי, הוא מתכוון לתת אותו לשני גברים - איך הם הציגו את עצמם? כשני אחים? כבני זוג? בתקופה שהנרי נולד לא היו נותנים לשני גברים תינוק, לא משנה מה הקשר ביניהם.

וגם לי צרם מאוד שהשאירו את התינוק לבד - ואני מתכוונת גם לתינוק השחקן. מאוווד מסוכן להשאיר תינוק לבד במקום גבוה!

וגם לי נראה מאוד תמוה כל הקטע שרג'י שתתה שיקוי שיגרום לה לשכוח את מה שהיא מחשיבה כסכנה: שהנרי הוא בנה של המושיעה! היה מאוד מצחיק לראות עד כמה היא חסרת מודעות ולא מפותחת: לדבריה, בחוץ יש רוע... LOL לא התאפקתי ועניתי למסך: בפנים יש רוע! זה כל כך פתטי איך היא מצליחה תמיד לראות את עצמה כקורבן וכנרדפת על ידי הרוע של אחרים ובמקרה הזה של אמה. זה היה כל כך דוחה שכאשר היא הייתה קשורה לעץ היא אמרה בגאווה שאין לה שום חרטה ושום בושה על כל הרציחות הרבות שלה. רוצחת דוחה.

ועוד דבר, עשו song and dance מזה שצ'רמינג לא יוכל לעזוב לעולם את נברלנד, והנה הוא יכול. ועצבן אותי שאמה שיקרה לילדים/ות: מה זאת אומרת שהיא תחזיר אותם הבייתה? יש להם בית? יש להם משפחה? הרי לפחות חלק מהם (ונדי למשל) נולדו במאה הקודמת אם לא קודם לכן. איך זה שכאשר הם יוצאים מנברלנד הם לא הופכים מייד לשלדים מתפוררים? הרי הם בני מאות שנים ונותרו ילדים רק משום שחיו בנברלנד! גם בפנטזיה יש כללים פנימיים ולוגיקה פנימית ומה שהיוצרים עשו הוא לא אינטליגנטי. הם פשוט בחרו בדרך הקלה, וזה מראה על זלזול באינטליגנציה של הצופים.

Jason2

New member

אני בטוח שהתינוק לא נשאר לבד. אני בטוח שהיו שם אנשים שהתפקיד שלהם הוא להשגיח בשבע עיניים.

כשהילדים בנברלנד הם לא מתבגרים ולא קורה להם שום נזק. כשהם עוזבים תהליך הגדילה ממשיך מהנקודה בה עצר הזמן והמים כבר לא עוזרים לעצור את התהליך. אם הם נפצעים בנברלנד המים שומרים עליהם עד שהם יוצאים ואז הפציעה ממשיכה לגרום לנזק מאותה נקודה בה היא קרתה.

בסיפור המקורי הילדים מתבגרים כרגיל ושוכחים מנברלנד, הם לא חיים לנצח בנברלנד, רק פיטר פן. ההסבר שנתן בארי הוא שכשאתה ילד נדמה לך שהכל נמשך לנצח עד שאתה גדל.

ואני שמח שאת מסכימה איתי

Macphista

New member
אז יכול להיות שהיה מישהו

מעליו שתיחמן גם את גולד (פיטר פן?).

בכל מקרה, זו כנראה תהיה הסוגייה שלעולם לא תהיה כאן הסכמה לגביה.
איש איש באמונתו וכו'.

Shiri from the block

Active member
מסכימה איתך לדעתי זה באמת היה סוג של FATE שרג'ינה רצתה ילד בדיוק באותו הזמן שהנרי נולד.
ומה היה קורה אם היא הייתה מבקשת ילד לפני או אחרי? אז זה לא היה הנרי.. ולגולד אין שליטה על מתי אמה תלד את הילד שלה עם כל הכבוד.
אז יצא התיזמון שהנרי בדיוק נולד, רג'ינה בדיוק רצתה ילד וגולד בדיוק הצליח להשיג לה אותו.
לדעתי דווקא בכל זה לא היה שום תיחמנון ושום דבר אחר. דברים פשוט נפלו כפי שהם היו צריכים ליפול.

Macphista

New member
אבל בדרך כלל מישהו גורם לדברים ליפול

איך שהוא רוצה שהם יסתדרו.
הנקודה שלי היא שאני הולכת עם המידע שיוצרי הסדרה נתנו לנו בנוגע לידע של מר.גולד/רמפל במהלך שהיה תחת קללה.
ואם היתה מזימה מאחורי האימוץ של הנרי, הרי זה מישהו מעל רמפל, כנראה פיטר פן עד כמה שאנחנו יודעים עכשיו.
את הידע של רמפל שרג'ינה יום אחד תבוא אליו אני מייחסת ליכולות הנבואיות שלו- כמו שהוא הסביר פעם- לא תמיד הכל ברור, אין את כל התשובות, אבל אפשר להבין משהו, והוא הבין שהיא תבוא אליו כשיהיה תחת הקללה.
וככה נראים לי הדברים בהתאם למידע שניתן לנו, ולא בדיוק ההפך מהמידע שניתן לנו.
אם יום יבוא והיוצרים יחזרו בהם, מעבר לכך שזה יהיה פשוט ביזיון, מן הסתם נצטרך לקרוא את הסצנות האלה בצורה שונה.

Shiri from the block

Active member
אבל איך יצא שבדיוק מתי שאמה ילדה רג'ינה החליטה שבא לה ילד?
אף אחד לא שלט על זה... עד כמה שידוע לי.
מתי שניל ואמה שכבו אף אחד לא תיזמן את זה..

נראה לי סוג של צירוף מקרים בנוגע לאימוץ של רג'ינה כי אני באמת מאמינה שגולד לא ידע על זה..

Macphista

New member
בואי נחשוב על השתלשלות העניינים

לרג'ינה רע בחיים, היא קוראת לדוקטור הופר.
הוא שואל אותה מתי היה לה טוב, היא אומרת כשאוון היה פה.
ואז לכאורה היא מחליטה שהיא רוצה ילד.

אז, תאוריה... אולי כשאמה כרעה ללדת כוח עליון כלשהו (אולי פיטר פן והשליחים שלו?) יצרו איזשהי סיטואציה שתגרום לרג'ינה להרגיש מאוד רע ולפתח את השיחה עם ארצ'י שהובילה להבנה שהיא רוצה ילד. אולי מישהו גם עבד על ארצ'י לפני השיחה שלהם.
זו אפשרות.
אבל לצערי אני לא חושבת שיוצרי הסדרה חשבו עליה ואני באמת לא חושבת שנקבל את התשובות האלה.
הסדרה הופכת לפשוטה עם הסברים הזויים ופתרונות מצוצים מפרק לפרק...
בסוף עוד נגלה שבכלל כולם מתים ומתו ברגע שהוטלה הקללה.

יסמין@

New member
יש בעיה אחת

בהסבר שלפיו פיטר פן עמד מאחורי מסירתו של הנרי דווקא לרג'י: פיטר רצה את הנרי לעצמו בשל הסיבות שהתבררו לנו בפרקים האחרונים. וראינו ששני שליחים שלו באו לקבל את הילד אחרי ששמעו שרג'י מתחרטת. מי שיכול להיות מעוניין שהנרי יגיע דווקא לרג'י הוא רמפל, כפי שרג'י עצמה הסבירה: כדי שהיא תגדל את הבן של המושיעה, והמושיעה תגיע לסטוריברוק כדי לבטל את הקללה וכך הוא יוכל להתאחד עם בנו.

איזה הסבר יכול להיות לכך שפיטר פן ירצה שרג'י תקבל את הנרי?

Macphista

New member
כן, התאוריה שלי בעצם סותרת את עצמה

מצד אחד אני אומרת שפן סידר שהתינוק יגיע לרג'ינה, מצד שני הוא שלח את ג'ון ומייקל לקחת את התינוק.

אולי העדיפות הראשונה שלו הייתה שהתינוק יהיה אצל רג'ינה- לא יודעת למה. אולי כי רצה שהקללה תשבר?
אבל למה שירצה שהקללה תשבר? הוא בסך הכל רצה את הילד.
אם הילד אצל רג'ינה והקללה תשבר זו הדרך היחידה למצוא את הנרי בעולם הזה- כי סטוריברוק היתה תחת הסוואה עד שבירת הקללה והשבירה שלה גרמה לכך שגרג ותמרה יכלו להיכנס.
אבל למה שמראש ישים את הילד בעיירה תחת קללה אם אפשר אחרת?
אולי היה לו אינטרס נוסף שאנחנו לא יודעים עדיין.
וברגע שרג'ינה הודיעה שהיא מוותרת ומחזירה את הילד אז הוא רצה שג'ון ומייקל יחזיקו בו.
אבל זה קצת קלוש.
לא יודעת.
אולי יש כאן את רכיב הגורל שרמפל מדבר עליו כל הזמן ופיטר פן ניסה למנוע מ"הגורל" להתרחש ושלח את ג'ון ומייקל אל הילד.

נראה, אולי דברים יתבהרו בפרקים הבאים.

יסמין@

New member
מסכימה

עם כל מה שכתבת - כל הדברים בעד ונגד וחוזר חלילה

ולכן, נראה לי שהאינטרס והאג'נדה של רמפל היו חזקים יותר וגם יותר לוגיים מבחינת העלילה: רמפל היה ביער המכושף, הוא רצה להגיע לעולם שלנו שבו נמצא בנו, כנראה שלא הייתה דרך אחרת אלא הקללה, ולכן הוא נתן את הקללה לרג'י כדי שתעביר אותו (נראה לי שלא היה אכפת לו מה קורה עם האחרים/ות). ואז, כשהגיע לעולמנו, אבל הגיע לסטוריברוק החבויה - היה לו אינטרס ברור: לבטל את הקללה כדי שיוכל להתאחד עם בנו. וזה בדיוק בדיוק מה שרג'י אמרה לו! וההסבר הזה הרבה יותר חזק והגיוני מאשר ההסבר שפיטר עמד מאחורי הבאתו של הנרי לרג'י. כלומר שפיטר עשה מניפולציה וגרם לכך שהנרי יגיע לרמפל.

כלומר יש 2 אפשרויות (אולי יש עוד, אבל עכשיו אני יכולה לחשוב רק על 2):
א) פיטר עמד מאחורי כללללללללללללללללל האירועים. רמפל שכח מי הוא ומה האג'נדה שלו. פיטר (באמצעות שליחיו) גרם לכך שהנרי יגיע לרמפל בידיעה שהוא יביא אותו לרג'י. מאוד חלש, כפי שהסברת בעצמך: לשם מה לפיטר להביא את הנרי לסטוריברוק החבויה?
ב) רמפל זכר מי הוא ומה האג'נדה שלו. הוא ידע שהנרי הוא הבן של המושיעה. הוא הביא את הנרי לרג'י כדי שבסופו של דבר אמה תגיע לסטוריברוק והקללה תבוטל.

לי גרסה ב' נראית הרבה יותר, מהרבה סיבות שמניתי בהודעות קודמות ובעיקר לאור איך שאני מבינה את הדמויות ומה שמניע אותן. אבל, כמו שכתבתי כמה פעמים בעבר: הכל השערות. אני בהחלט מוכנה להפתעות. מקווה רק שזו לא תהיה "הפתעה" דלוחה מהסוג של אבודים...

יסמין@

New member
במחשבה נוספת

לא מדוברת בהשערות בלבד. דברים שונים לאורך כמה פרקים ובייחוד הפרק באחרון מחזקים את דעתי שרמפל ידע והניע את הכל. וגם רג'י הבינה זאת לבסוף.

יסמין@

New member
ומחשבה נוספת

ייתכן שההשקפות השונות נובעות ומשקפות גישה שונה לתוכנית. אני ממש לא FAN וממש לא מעניין אותי מה אמרו היוצרים. אם לא הייתי קוראת בפורום גם לא הייתי יודעת מה הם אמרו. אני מתייחסת לתוכנית כאל יצירה עצמאית ואני מנסה להבין אותה מתוך עצמה. היוצרים אמרו שרמפל לא זכר: אולי כך הם חשבו בעבר, כך הם תכננו אבל שינו את דעתם. ואולי הם פשוט שיקרו. בדיוק כמו שלא ברור האם יוצרי "אבודים" שינו את דעתם או פשוט שיקרו. זה מחזק עוד יותר את דעתי שצריך להתמקד ביצירה עצמה ולא במה שקורה מאחורי הקלעים: מאחורי הקלעים יש אינטרסים שונים, שינויים מעונה לעונה, יש עניינים של רייטינג ושאר ירקות. זה בדיוק כמו שאני קוראת שיר או ספר ולא חושבת שאני חייבת לדעת מה המשורר/ת או הסופר/ת אמרו או חשבו על כך. ייתכן שהם עצמם לא היו מודעים לגמרי למה שהם כתבו, אולי זה משקף משהו בתת מודע שלהם שהם לא מודעים לו.

למעלה