עד עצם 3X09

Macphista

New member
וזה בדיוק ההבדל בינינו

אני מאוד מתעניינת במאחורי הקלעים.
אם משלים את זה לשירים כמו שעשית- אז כן, מאוד מעניין אותי החיים הפרטיים של המשוררים שאני אוהבת או של הזמרים שאני אוהבת.
מעניין אותי לראות את החיים מתבטאים במילים וכל היוצא מזה.
כשזה נוגע לשירה אז בכלל אלה הדברים המשמעותיים ביותר עבורי. אני מאוד אוהבת את סילביה פלאת' ואת דן פגיס כי יש משהו בחיים שלהם שאני מצליחה להתחבר אליו, ואני מוצאת את האלמנט הזה בשירים שלהם ולכן מתחברת ואוהבת כל כך.

ובקשר לוואנס- גם כאן, נראה שתהליך היצירה מעניין אותי יותר מהסדרה עצמה. מעניין אותי מה קורה מאחורי הקלעים, ואיזה החלטות משפיעות על העלילה ומי לוקח חלק בהחלטות. אני רואה את הפרק בסדרה כמוצר מוגמר של תהליך יצירה והתהליך עצמו מעניין אותי במיוחד.

לכן אם רמפל כן ידע או לא ידע פחות מעניין אותי לעומת ההצהרות של היוצרים בנושא והרמזים שהם משאירים בכל מיני מקומות. אם יום אחד יתגלה שרמפל כן ידע מישהו לאורך כל הקללה (דבר שעדיין לא נראה לי, הרי הוא נפגע מהקללה וכמו האחרים היה בסיכון איבוד זיכרון ביציאה מסטוריברוק) אז אתאכזב מאוד מתהליך יצירת הסדרה.
אבל זו לא תהיה פעם ראשונה...

יסמין@

New member
נכון. נראה לי שמכאן נובעים

הרבה מאוד עניינים.

אגב, זה לא שבכלל לא מעניין אותי מה שמאחורי הקלעים. מעניין. עובדה שאני קוראת בפורום מה שאת ואחרות מספרות על כך. אבל נאמר כך, אני לא אקדיש זמן ומאמץ לחפש באופן אקטיבי מידע בנושא. אבל זה כבר נמצא בפורום, וכל שעליי לעשות זה להקליק על ההודעה ולקרוא אותה. את מידת המאמץ הזה אני מוכנה לעשות
וברוב המקרים זה גם מעניין אותי ולפעמים מאוד מעניין, ואני מתכוונת להכל, כולל רכילויות על שחקניות/ים, מה אמרו היוצרים, מה אמרו המעריצות/ים וכו' וכו'. לדוגמה, עד שלא קראתי בפורום לא ידעתי שהשחקנים שמגלמים את סנואו ואת צ'רמינג הם בזוגיות ושהיא בהריון. אז קראתי וזה עניין אותי ברמה כלשהי. אבל כשאני צופה בתוכנית אני רוצה לשקוע לתוכה ובפרקים הטובים אני אכן מצליחה. ואז אני לא רואה שחקנים ושחקניות ולא מעניינים אותי דפי הפייסבוק שלהם ומה אמרו היוצרים וסוואנקווין ושאר ירקות. אני נשאבת ליצירה וכל השאר טפל ותפל בזמן הצפייה. אני רואה את סנואו ולא את השחקנית המגלמת אותה. סנואו לא בהריון, ואני לא זוכרת בזמן הצפייה שהשחקנית בהריון ולא מחפשת לראות איך מסווים את זה.
(כתבתי את זה כמה פעמים ואחזור שוב: אני מתארת וחולקת את חווייתי כצופה. אין לי שום כוונה לרמוז או לומר שזו הדרך היחידה או הנכונה להנות מסדרת TV זו או אחרת. ברור שהכל סובייקטיבי ואינדיבידואלי ואין דרך נכונה אחת ואין דרך נכונה יותר).

Shiri from the block

Active member
למה שפיטר פן יסדר שהתינוק יגיע לרג'ינה? אבל ראינו שהאחים רצו לקחת את הנרי כדי להביא אותו לפן, אז זאת אומרת שפן הפסיד בזה ורג'ינה בסוף לקחה את הנרי.
מה שמראה לי שוב שכן הגורל משחק עניין וכן יש דברים שקרו בצורה לא מתוכננת ולא מניפולטיבית.

יסמין@

New member
את מתייחסת לשלב

הבא: לאחר שרמפל הביא את הנרי לרג'י, היא רצתה להחזיר את הנרי ואז האחים נשלחו ע"י פן לקחת אותו.

השאלה היא על השלב הקודם הרבה יותר:
מי הוא זה שהחליט לקחת את הנרי ולהביא אותו לרג'י????? רמפל או פן?
בהודעה קודמת הסכמתי עם מק: מאוד לא סביר והגיוני שזה פן.
ואני מוסיפה (וגם רג'י צעקה את זה על רמפל): מאוד סביר והגיוני שזה רמפל. אבל אז ברור שהוא ידע וזכר מי הוא ומה האג'נדה שלו הרבה הרבה לפני שרג'י עלתה על זה.

Shiri from the block

Active member
אני עדיין לא מסכימה
מבחינתי מה שאדם&אדי אמרו זה קבוע באבן.
מה שגם יש מיליןו הוכחות לכף שראמפל כן הושפע מהקללה כמו זה שהוא היה צריך כמו כולם לקחת שיקוי לעבור את הקו של סטוריברוק, ורג'ינה לדוגמא לא הייתה צריכה.

אבל כבר אין לי כוח לדיונים האלה אז אני סיימתי פה.

יסמין@

New member
את ממש

לא חייבת להסכים. זכותך לחשוב לפי הבנתך. אין לי שום עניין לשנות את דעתך.
והנה עוד הבדל (בהמשך למה שכתבתי למק): אני לא FAN ואני לא מתייחסת ליוצרי הסדרה (כל סדרה, כל יוצרים) כאל אנשים שדבריהם חצובים בסלע. זה נובע גם מאופי האדם וגם מאופי סדרות TV שנמשכות לאורך כמה עונות ואף פעם לא יודעים מתי יסתיימו, והכל שיקולים כלכליים ושיקולים של רייטינג. כלומר, היוצרים עצמם לא יודעים אם הסדרה בכלל תתקבל והאם היא תעבור מהעונה הראשונה לשנייה ולעונות הבאות. ולכן, יוצרים יכולים להתכוון לX בתחילת הדרך, ואחר משיקולים שונים (כולל משוב מהצופים ומהמעריצים) הם יכולים לשנות כיוון. והם יכולים לשנות את דעתם מסיבות שונות. אולי הם לא יודעים מראש לאן כל זה ילך (משום שלא יודעים מראש כמה עונות ישודרו). אסכם זאת כך:
א) היוצרים לא יודעים בתחילת הדרך כמה עונות יהיו ולכן הכל יכול להשתנות
ב) היוצרים יכולים לשנות את דעתם כמה פעמים לאורך סדרה ארוכת עונות
ג) היוצרים יכולים להסתבך עם העלילה המפותלת ולחפש כל מיני דרכים לצאת מזה, ולא תמיד מצליחים למצוא דרכים אינטליגנטיות ולא תמיד מצליחים לסגור את כל החוטים
ד) היוצרים יכולים גם לשקר כדי לשמור על המתח.
ה) היוצרים, עם כל הכבוד, הם בני אדם. ולכן גם להם יש פגמים אנושיים שונים. והם יכולים גם לטעות ולהטעות - בכוונה או בלי כוונה.

ולכן, אני באופן אישי לא מייחסת לאף אדם באופן כללי ולאף יוצר כמי שדבריהם חצובים בסלע. כולנו בני אדם, לא מושלמים, לא יודעים הכל, משנים ומשתנים.

ושוב, כל מה שכתבתי לא מחייב אף אחת/ד מלבדי. זכותך לחשוב כרצונך. אין לי שום עניין לשכנע אותך.

shirush3

New member
שירן צודקת

תראי, יש גם משהו במה שאת כתבת, אבל ברגע שיוצרים טוענים ש"X" נכון אז X נכון כי הם המוח שעומד מאחורי זה.
אם קרה משהו ממש שאמרת והם לא הצליחו לדבוק במה שהם אמרו אז זה רק מוסיף לחוסר עקביות ואמינות שזה יוצר בסדרה.

יסמין@

New member
חשבתי עכשיו על נקודה נוספת

כמה מהצופים בכלל יודעים מה אמרו היוצרים? מכלל מיליוני הצופים בארה"ב ובמדינות רבות נוספות - מה אחוז המעריצים? מה אחוז המשתתפים בפורומים שונים, מחפשים מידע על הסדרה ועל היוצרים וכו' וכו'? נראה לי שמדובר באחוזים מאוד קטנים. ולכן ייתכן בהחלט שהיוצרים לא מרגישים מחויבים למה שאמרו. אז אמרו? כמה קראו או שמעו את זה?

Macphista

New member
קראו/שמעו את זה מספיק אנשים

כך שאם היוצרים יחזרו בהם התוצאה תהיה ביזיון מוחלט.

יסמין@

New member
אני

יכולה להעיד על עצמי: אם לא הייתי קוראת את זה כאן בפורום, לא הייתי יודעת מה שהם אמרו. כמה צופים/ות בארץ בסדרה? וכמה משתתפים/ות בפורום? וכמה קוראים/ות כלללל הודעה בפורום? וכמה מחפשים באופן אקטיבי מידע על הסדרה? תעשי בעצמך את החשבון. וכנ"ל בחו"ל. מספר המעריצים הוא מאוד קטן לעומת מספר הצופים.

וזה מזכיר לי שמשום שהתחלתי להשתתף בשלב מסוים בפורום שעסק ב"אבודים" קראתי מה היוצרים אמרו על הסדרה
ולא ברור: שיקרו מראש? שינו את דעתם במהלך הסדרה שנמשכה עוד ועוד עונות? לא ברור. זו אחת מהדוגמאות המובהקות לכך שלא כדאי להתייחס ברצינות תהומית למה שאומרים יוצרי סדרות, בייחוד כאלו שנמשכות עוד ועוד עונות.

יסמין@

New member
ומשום שאת

צופה עכשיו בסדרה, אולי עדיף שלא אומר מה הם אמרו ויצא לא נכון כדי לא לקלקל לך (אולי את לא יודעת מה קרה בסוף)

)

Shiri from the block

Active member
תמונת ספוילר
אי אפשר להכחיש את המבטים

אח אח כזה פרק סוואן קווין מושלםםםםםםםםם!!!
שתי האימהות במסע להחזיר את הבן שלהם

היה פרק נחמד. האמת שציפיתי ליותר..
ולא בגלל ספוילרים אלא כי חשבתי שהפרק אימוץ יהיה קצת יותר אינפורמטיבי אבל הם רק בילבלו יותר לדעתי...
אני עדיין חושבת שראמפל לא זכר מי הוא, אבל זה שהם משחקים עם זה יותר מידי והוא לא עונה לה ישירות על השאלות של רג'ינה מעצבן אותי.
וכל הקטע של רג'ינה עם השיקוי שכחה היה מפגר לחלוטין וכמו שאמרו ממש מחוץ לדמות שלה

רג'ינה תמיד הייתה חיה על הכאב שלה ועל הנקמה שלה, זה מה שהיה המוטיבציה שלה לדברים שהיא עשתה.. זה היה כזה מפגר.
אניווי לאנה כמובן מדהימה והייתה מושלמת לכל אורך הפרק, ואהבתי את האגרסיביות שלה ושהיא הייתה בכללי מאוד שימושית הפרק יותר מכל פרק אחר בעונה.
וכן כן, תמשיכו לקרוא להנרי OUR SON
!!!!!!
אין על סוואן קווין בעולםםםםםםםםם!!!!!
שימו לב אגב כמה פעמים העיפו את ניל מהדרך!! רק שלא יפריע לאמה ורג'ינה

Macphista

New member
וואו

אם הוא כן היה מעוניין זה היה מכניס את הסדרה לטוויסט מעניין...

shirush3

New member

גם כשהוא לא זוכר הוא נאמן לבל

הסצנות שלהם ביחד היו מעולות

Shiri from the block

Active member
עוד תמונת ספוילר|ספילר| משום מה זה לא העלה את ההודעה הקודמת ששלחתי

בכל אופן זה היה סצינה משעשעת

Jason2

New member
רשמת שזה ספילר

זה העניין של ספילרים הם דולפים.