פיינל פנטזי 7 היה מציל את האקסבוקס ביפן לבד
היפנים לא היו יכולים להתעלם מהאקסבוקס יותר במיוחד עכשיו שנראה שהם בקטע של משחקים מערביים והיפני הממוצע היה מרגיש שיש לו יותר משחקים לשחק על הוואן מאשר רק פפ7.
שנמו 3 זו גם החמצה מטורפת באמת מצד מייק, סדרה כל כך אייקונית שהמציאה את הQTE שגם מי שלא שיחק בה כמונו, לפחות שמע עליה והיה רוצה לשחק בבלעדי הזה על הONE.
שנמו 3 יכל להיות התשובה של מייק, למשחקי הדיוויד קייג' של סוני רק ששנמו לא רק שבטח היה טוב יותר מהם אלא גם יותר אינטרקטיבי מהם. שנמו 3 היה מוציא עינים לבעלי הPS4 לא משנה מה רמת ההפקה שלו היתה, אני בטוח שהיינו מקנאים ומתים לשחק בו.
אם נלך אחורה אני אזכיר לך שוב, שמקורות אמינים אומרים שבדור הPS2 שסגה חיפשו מימון ליאקוזה 1 נינטנדו ומייק סירבו לעזור להם, וסוני מימנה והרוויחה את יאקוזה. וזה עוד בדור הפס2 שסגה תמכה במייק יותר מבנינטנדו ומייק והיה לה את שנמו כמו שאמרת, ועוד מלא אקסקלוסיבים שלא הגיעו לסוני ונינטנדו.
כבר אז הפאשלה עם יאקוזה 1 (אם היא נכונה, והיא נשמעת לי כזו) מוכיחה שמייק היא מלכת ההחמצות, לא רק בצד א' אלא גם בצד ג'.
ואילו סוני פשוט יודעת לבנות קשרים עם צד ג', אני זוכר ששמעתי מה שאיינסידרית עם קשרים בסקוור אומרת שסוני עזרה לסקוור לממן משחקי JRPG לפס4.
בגלל שזו איינסידרית אמינה שיודעים בוודאות שהיא מה שהיא טוענת שהיא. אז אין ספק, שסוני לא מקבלת במתנה את הבלעדיים היפנים, היא ממש מביאה אותם
פשוט נראה שסוני עושה הרבה מהמהלכים האלה מאחורי הקלעים ולכן אנשים חושבים שזה מובן מאליו שסוני תקבל תמיכה יפנית חזקה כזו.
אני לא אומר שאין טיפה של צדק במי שאומר שלסוני קצת יותר קל ממייק עם חברות יפניות יש בזה אמת. קוג'ימה למשל היה ברור לי ולך אז שהשמועה עם הבליונים ומייק טיפשית.
קוג'ימה ילך עם סוני כי חשוב לו ללכת עם יפנים אין לי ספק, אבל סקוור? סקוור הוכיחו שאין להם בעיה לתת בלעדיים למייק, אפילו בלעדיות זמנית של פפ7 היתה עושה פלאים לONE.
בעניין Rare כן באמת כואב הלב אחי, אני בטוח שנינטנדו מתחרטים על זה שהם מכרו את Rare אבל אני בטוח שאם מייק היו רוצים הם היו יכולים לעשות לRare
השתלטות עוינת ופשוט לקנות בה מניות או משהו.
אני גם חושב שבRare בטח שמחו אפילו להימכר למייק, הם בטח חשבו שחברה מערבית כמו מייק שרוצה להתמקד בFPS תבין אותם יותר מנינטנדו ותתן להם יותר חופש, תאר לך מה זה, בשבילם לעשות אחר כך בעיקר משחקונים לקינקט המסריח הזה.
ורואים במשחק החדש של עובדי רייר שהם צוחקים על מייק ומרירים כלפיהם על מה שקרה.לא ברמה שהם יחרימו את הONE כי הם צריכים כסף, אבל הם עוקצים אותם.
יש לי האמת כמה חברים שהיו בצד של נינטנדו ועברו למייק אחרי דור הקיוב אז אני יודע בוודאות שמייק אכן הצליחה לגנוב לנינטנדו חלק מהקהל.
(לצערי אני לא מכיר אף אילתי שהוא הארדקור נינטנדו, אוף, הייתי שמח להשאיל לאקסקלוסיבים, כל החברים שנשארו נינטנדואים הם מהמרכז.
RARE היתה מיוחדת באמת לנינטנדו אחי כי כמו שאמרת הם לא עשו רק פלטפורמרים הם עשו גם שוטרים, הם היו מאוד מגוונים והליינאפ האקסקלוסיבי של נינטנדו היה מרגיש הרבה יותר שלם ובשרני עם Rare. מייק ללא ספק הצליחו בהחלשה של נינטנדו ואני בטוח שנינטנדו מתבאסים על זה בדיעבד.
כן, הם הקימו את Retro כתחליף שעשו את הרייבוט של מטרויד ועשו פלטפורמרים מצוינים, והאמת שהאיכות שלהם לא נפלה מRare ההבדל בינהן, או שבעוד רטרו עושה 2 משחקים בדור מקסימום. Rare עשתה לנינטנדו כמויות לא נתפסות של משחקים בדור, הם אפילו הספיקו לעשות משחק לקיוב לפני המכירה למייק, זה לא נורמלי ההיספק האיכותי הזה.