בוא לא נשכח דבר אחד.
כולנו בסופו של דבר קונים קונסולות בשביל משחקים של חברות צד ג' אם אנשים היו קונים קונסולה בעיקר בשביל אקסקלוסיבים נינטנדו היו מוכרים הכי הרבה קונסולות בעולם. ובעניין הזה של משחקי צד שלישי, יש לסוני יתרון, זה ידוע שהמשחקים נראים יותר טוב ורצים יותר טוב על הPS4,כמובן שאי אפשר לתת את AC UNITY כדוגמא שנינו או COD שנינו יודעים שהסדרות האלה, מיוצרות בלי הרבה נשמה וחזון ויש פה בעיקר רצון להגיע כמה שיותר מהר לקופה ולקבל מאיתנו את הכסף.
יוביסופט האלה, "תשלמנו לנו ואחר כך כעבור שנה UNITY יהיה שחיק בדיוק בזמן שנוציא עוד AC ותקנו גם אותו" גם COD וגם AC הם לא אינדקציה
למה שהONE והPS4 מסוגלות וזה ברור שהיה אפשר להשיג 30FPS על שתיהן יציב כמו הר, אם יובי היו רוצים.
אני מדבר על חברות נורמליות כמו פלטיניום וקפקום וסקוור וקונאמי ונאמקו שלוקחות את הזמן שלהם לתת לך משהו איכותי, המשחקים שלהן יהיו טובים יותר על הPS4 אין אפס, וזה לא דבר מועט.
אני חושב שחלק ענק מהגיימרים והתעשייה פשוט נמצא באיזו אשלייה לגבי מיקרוסופט וההשקעה שלה בבלעדיים הנה כתבה של יורוגיימר שאתה יודע שאני אוהב אותם בדרך כלל על השנה הראשונה של המPS4
http://www.eurogamer.net/articles/2014-11-15-who-needs-games-playstation-4s-first-year
והם פשוט מגזימים בצורה פראית, אני מתאר לעצמי שתסכים עם כל מילה שלהם, אבל דאמ הם עושים הנחות מטורפות למייקרוסופט רק בגלל התזמון.
כבר אמרתי, מיקרוסופט נתנה השנה את סאנסט? אז סוני נתנה גם INFAMOUS שניהם מימלא חרא ואנ לא רואה שמישהו מתלהב משניהם חוץ מפאנבוייז של ONE שמתלהבים שמיקרוסופט זורקת להם עצם, אז הם מתלהבים מסאנסט.
FORZA? אני בטוח שהוא סבבה למי שאוהב את הז'אנר אבל הטבלות מראות שאני ואתה לא יחידים פה, אנשים לא בדיוק רצים לקנות לא את DriveClub ולא את FORZA, יש משחק need for speed שקיים גם על הבוקס וגם על הPS4 ואני מאמין שהוא כבר נתן FIX לכל מי שחיפש משחק מירוץ לNEXT GEN אז הרעב למשחקים האלה פשוט לא גדול, מה לעשות? אז אם אנשים לא רצים לקנות את FORZA איך הוא בדיוק משחק להם תפקיד בהעדפה של הבוקס?
צה
אנשים נותנים לסאנסט יותר משקל מINFAMOUS בגלל שזה IP חדש, לעומת INFAMOUS וגם בגלל התזמון שלו, אבל אל תשכח שהזכויות על הIP
של סאנסט נשארו אצל היוצרים שלו, אם סוני ממש רוצה היא יכולה להציע לשלם על sunset overdrive 2 אבל אני מקווה מאוד שלא תעשה את זה, ממש לא בא לי שסוני יבזבזו כסף על המותג המשעמם הזה.
אנחנו צריכים רגע לעצור ולחשוב מה אנחנו מצפים, קנינו קונסולה שרק לאחרונה יש לה שנה בשוק, בוא ניתן לסוני מרווח נשימה והזדמנות להפתיע אותנו.
אנשים משווים לי את דור הPS4 לדור הPS2 ואני לא יודע אם לצחוק או לבכות. זה ברור שהיה לך את FF10 MGS2 וGTA3 בתחילת חייה של הPS2
אבל בחייאת, אולי נחזור פשוט לגרפיקה של דור הPS2 ואז כולנו נראה איך סוני משריצה אקסקלוסיבים בהשקה? הזמנים השתנו ולפתח משחק לוקח
כמות עצומה של זמן, עד כדי כך שסוני צריכה עזרה של סנטה מוניקה לסיים משחק אחד וגם לא כל כך אינטרקטיבי.
אי אפשר לאכול את כל העוגה וגם להשאיר אותה שלמה. נינטנדו מתקשה לספק זרם שוטף של משחקים ברמה גרפית של PS3 אז אנשים ציפו שסוני תפגיז בשנה הראשונה?
תגיד לי אתה איך כולנו היינו מרגישים, אם סוני היתה מעבירה את TLOU לPS4 אחרי שהוכרז לPS3 ורוקסטאר היתה נשארת בשקט וחושפת את GTA5 רק לPS4/ONE.
זה לא חוכמה מצידנו להגיד בדיעבד שהיינו מעדיפים שזה יקרה ולקבל גרסאות משודרגות, כי אני מבטיח לך שהיית מרגיש שסוני רימו אותך עם TLOU
אחרי שהבטיחו לך בלעדי לPS3 והמון אנשים היו ממורמרים על רוקסטאר שדילגה עליהם בשביל רווחים של הדור הבא.
באמת שלא ברור לי למה מיקרוסופט נתפסת כמשקעינית, בגלל משחק של פלטיניום שאנחנו לא יודעים עליו כלום? מיקרוסופט היתה כל כך, נואשת להראות שיש לה משהו, שהיא חשפה תמשחק הזה לפני שהיה מה להראות ממנו בכלל.
פלטיניום גם עובדים עם כולם, כל מי שמציע להם מימון, לא מן הנמנע שגם סוני תפנה אליהם למשחק בלעדי, ולא מן הנמנע שסודה51 גם ייספק בלעדיים
למיקרוסופט וסוני.
וזו בעיני הבעיה של מיקרוסופט, לכיס שלהם אולי אין סוף, אבל למספר המפתחים שהם יכולים לפנות אליהם שיקריצו להם בלעדיים יש סוף.
הם יכולים לפנות למשל ליוצר מגה מן/סטרייט פייטר שיצור להם משחק בלעדי אחרי שהוא עזב את קפקום, סבבה? הם גם יכולים לפנות ליוצר של ninja gaiden, אבל שני המפתחים האלה כבר לא בטופ וממש לא יכולים להתחרות בבלעדיים של סוני.
אולי יש מפתחים ששכחתי שהם יכולים לפנות אליהם, אבל אין להם שום מפתח של OMG לפנות אליו. לכל היותר מיקרוסופט יכולים לעצבן אותנו
ולגרום לנו לשחק ברזי 7 כמה חודשים עד חצי שנה מהרגע שהוא יוצא, כן אני אתעצבן על מיקרוסופט, אבל זה לא מה שיגרום לי לקנא בבעלי הONE
הנה אני אוכל לשחק בטומב החדש שיגיע על ה360 לא בוער לי אין לי בעיה לחכות לגרסת הPS4 וככה יהיה עם כל אקסלוסיבי זמני שהם ישיגו.נ
שמע, אני לא חושב שיש משהו שמטורף כמוני על סליי ואפילו אני רוצה לראות את סאקר פאנץ עושה דברים אחרים, הגיע הזמן להתקדם.
אני מאוד אשמח אם סוני תרגיש צורך ליצור IP חדש עם סאקר פאנץ במקום infamous, אבל אני מעדיף לא להתאכזב סתם.
בנוגע לגרילה עם הRPG שלהם, אני כנראה לא אצליח לשכנע אותך להאמין בהם, אבל אני באמת לא מבין איך הם יכולים לעשות עבודה כל כך גרועה, עם כל הזבל שיש שהולך להגיע, THE WITCHER 3 יהיה משחק עם חרא כתיבה כמו קודמיו, DRAGON AGE 3 הוא חרא כמו קודמיו, אני אף פעם לא התלהבתי מסדרת mass effect אז אין לי מה להתלהב מהרביעי, ואני באמת תוהה, אם הסטנדרט של ז'אנר הACTION RPG כל כך נמוך, כמה
כבר הם יכולים ליצור משחק גרוע יותר? מקווה שסוני תעזור להם ו/או שכרה כותבים טובים, וגרילה הם רק אלה שמוציאים הכול לפועל ומתכנתים.
שאמרתי שהפער צפוי לגדול עוד יותר התכוונתי ברמה העולמית, סוני תנצח גם באמריקה (כבר ניצחה) וגם שם יהיה פער עצום, מיקרוסופט לא יכולה למכור
כל הדור במבצעים בשבילה זה כמו לתת לך קונסולה בחינם זה לא מעשי.