gs1234

New member
כדאי לזכור את השמות - אדם בן שמחון מרעננה, אביתר שמש מרמה"ש

זריקת בקבוקי תבערה על מועדון היא לא פשע קטן. מדובר בחומרי נפץ, וזו פעולה שעלולה לגבות חיי אדם.

זה גם קצה השרשרת של חוליית הפשע. מאחורי העבריינים עומד ארגון שלם, שבו יש אנשים שמכינים עבור העבריינים את בקבוקי הנפץ, וכמובן מנגנון הפרוטקשן של עמיר מולנר. בקבוקי הנפץ נועדו, כנראה, "לשכנע" את בעלי המועדון לשלם דמי חסות.

אדם בן שמחון יחזור לרעננה, אביתר שמש יחזור לרמת השרון. שם הם יישמו את השיטות שלמדו, ויוכלו להשתלב בארגון וליצור את "דור ההמשך". בעתיד נשמע גם על עוברי אורח ברעננה שנפגעו מבקבוקי נפץ דומים, שהושלכו על ידי אנשיהם, במסגרת מלחמות השליטה עם הארגון של אלפרון וארגונים אחרים.

זה יהיה נאיבי לצפות שפקחי עיריית רעננה, תחת השם המכובס "משטרה עירונית", יטפלו בבעיות של פשע ודמי חסות בעיר. הם יהיו חסרי קצה חוט במקרה הטוב, וחלק מהשרשרת במקרה הרע.

ATAF151

New member
לא מבין למה צריך כל כך הרבה ישיבות הסדר

למה צריך לבזבז כסף אפילו על 48 תלמידים, למה שלא יתאחדו עם עוד ישיבות כך שיהיו כמה מאות תלמידים לפחות בכל ישיבה. הרי גם 48 תלמידים צריכים, מבנה, מנהל, מנקה, שירותים וכדומה.
מילא אם היה מדובר באיזו פריפריה רחוקה מאוד, אבל ברעננה?

אתה באמת לא מבין כלום

מי מבזבז כסף? אתה? אולי תתחיל לכתוב רק על דברים שאתה בקיא בהם באמת? אתה פשוט כותב שטויות בדברים שאין לך שמץ של מושג לגביהם וזה קורה המון.

ATAF151

New member
תגובה אופיינית לישראל

גם שר הבטחון או הרמטכ"ל תמיד עונה בדיוק את אותה התשובה אם מביעים ביקורת על בזבוזים בצבא.

מה הקשר לבזבוזים ומה הקשר לצבא?

אתה בכלל יודע על מה אתה מדבר? זאת שאלה רטורית כי התשובה כאן היא אחת: לא. והסיבה היא שעדיף לך לשבת בשקט ולא לבייש את עצמך (עד כמה ששם אנונימי יכול לבייש את עצמו) עם תשובות שמביישות אותך פשוטו כמשמעו.

אז למה אתה לא מסביר?

אתה חושב שאתה מבין, בבקשה: הבמה שלך. תסביר. במקום להסביר, אתה מאשים אחרים שהם לא מבינים.

אני לא צריך להסביר כלום. לי אין בעייה עם זה.

אני אישית אמנם אדם דתי אך עשיתי שרות צבאי מלא. ובאופן אישי אני גם לא הכי בעד העניין הזה של ישיבות ההסדר, כי לדעתי כולם צריכים לתרום שרות שווה, אבל לפני שתצעקו אז ההסדר הזה עדיף בעיני על פני כך שאותם תלמידים ימשיכו לישיבות גבוהות חרדיות, שזאת האופציה השניה שעומדת בפניהם ואז הם בכלל לא יעשו שרות צבאי. אז מה עדיף? אבל אנשים שלא מבינים כלום כותבים סתם דברים שאינם מבינים בהם.

אתה לא חייב להסביר, אבל כדאי שתסביר

פשוט משיקולים של תרבות דיון. מה הפורום מרוויח מתשובה בסגנון של "עזוב, אתה לא מבין"?
אתה צודק שלפעמים אנשים (כולל אותי) כותבים דברים שגויים. אז מה עדיף? לא לתקן את הטעות?
&nbsp
מעבר לזה, כמוך אני חושב שעדיף הסדר מאי-גיוס אבל מרכיב הגיוס צריך להיות משמעותי יותר מ 16 חודשים.

ATAF151

New member
הויכוח הוא לא על זה

כל מה שאני אומר הוא לא לסגור את ישיבות ההסדר אלא לייעל אותם על ידי איחוד ישיבות בהן יש מעט תלמידים כגון 40 תלמידים בלבד.

ושנית, אני לא חושב שרובם ילכו לישיבות חרדיות, ברוב המקרים מדובר על נוער דתי לאומי לכל דבר שבכל מקרה לא ילך לכיוון החרדי.

ושוב אתה לא מבין על מה אתה מדבר.

אתה כותב את מה שאתה חושב, לא מתוך ידע, וברוב המקרים שכתבת המרחק בין מחשבותיך למציאות הינו רחוק מאוד.

עומר247

New member
כמה ישיבות אתה חושב שיש ברעננה?

היתה רק אחת, ואז הישיבה בפתח תקוה נאלצה לעזוב שם ומצאה מקום ברעננה.. זה לא שיש פה הצפה של ישיבות

ATAF151

New member
מדוע כל עיר חייבת ישיבת הסדר

האם אי אפשר לאחד ישיבות למשל בין רעננה להרצליה/כפר סבא/הוד השרון/רמת השרון ?
ברעננה גם אין יחידה צבאית לשרת בה וגם אין ממש אוניברסיטה ללמוד בה.

למעלה