ATAF151

New member
ושוב אתה לא עונה

למה אי אפשר לאחד ישיבות הסדר הממוקמות בישובים סמוכים, כך שבכל ישיבה יהיו מאות תלמידים ולא 40?

32103210

New member
למה,למה ,למה ?

למה ?
אולי כי חלק מתפקידה של ישיבת ההסדר הוא להיות בקהילה ? להיות חלק רוחני-דתי בכל עיר ? לעזור לזולת גם פיזית וגם למי שצריך עזרה בלימודי קודש זה לא בדיוק מעניין אותך אבל יש אנשים שזה מאוד מעניין אותם גם בלימודי חול ,כי הרי התלמידים שם אחרי בגרות אבל זה לא קשור,,,
למה בישיבות הסדר בקרית שמונה יש תלמידים מירושלים ? למה בישיבות הסדר בירושלים יש תלמידים מקרית שמונה ?
שכל אחד יגור בעיר שלו וגמרנו,
אולי בכלל לסגור את ישיבות ההסדר וילכו או לצבא שלוש שנים ,או בכלל לא יעשו צבא וילכו רק לישיבות ?

ATAF151

New member
אתה עונה דברים סותרים

אם תלמיד מירושלים הולך ללמוד בקרית שמונה ולהיפך, למה תלמיד מרעננה לא יכול ללמוד בישיבת ההסדר בתל אביב או ברמת גן? למה חייבים לקיים ישיבת הסדר אשר יש לה רק כמה עשרות נרשמים?

ההצעה שלך לסגור את ישיבות ההסדר וללכת לצבא ל 3 שנים היא באמת הצעה הגיונית. שילכו לישיבה לאחר הצבא.

32103210

New member
היה ברור שההצעה לסגור את ישיבות ההסדר היא ההצעה המקובלת עליך

אז מה זה משנה לך כל השאר ?
זה כמו מישהו שמתנגד לכשרות בד"צ ,וששואלים אותו אם צריך להסתפק בהכשר של הרבנות הוא אומר ."מה אכפת לי אני לא אוכל כשר "

ATAF151

New member
זה מאוד משנה

אם כבר ישיבות ההסדר קיימות, אז לפחות שיתייעלו ויאחדו ישיבות בהן יש מעט תלמידים.

זה לא מופרך, כי ישיבת הסדר דומה יותר ללימודי המשך תיכוניים.

לא בכל עיר יש ישיבת הסדר, אלא במקומות בהם יש ריכוז של תלמידים פוטנציאליים, יש משהו כמו 70 ישיבות הסדר בישראל ורעננה כעיר שיש בה הרבה דתיים - סביר שתהיה בה ישיבת הסדר. סה"כ מדובר במסגרת להמשך לימודי תורה במשך כמה שנים בשילוב עם שירות צבאי, שבסופה רבים הולכים לכיוון של מסלולי רבנות או דיינות.
&nbsp
נכון שברעננה אין יחידה צבאית או אוניברסיטה, אבל כן יש מקום ללימודי הנדסאי (האורט הקרוב) במסגרת של י"ג-י"ד וזאת ההשוואה היותר רלוונטית.
&nbsp
הבעיה שיש לי עם מסלול ההסדר היא שבדר"כ הוא מוביל לשירות קצר יותר של בני הישיבות - 16 חודשים. גם אלו מבני הישיבות שמתגייסים ליחידות הלוחמות תורמים בסופו של דבר משמעותית פחות. מסלול הכשרה בסיסי ביחידה לוחמת לוקח 8 חודשים, מה שמשאיר רק 8 חודשי שירות משמעותי, בהשוואה ל 28 חודשי שירות משמעותי של חייל שאינו במסלול. התוצאה היא ששלושה בני ישיבות עושים את העבודה של חייל רגיל אחד, למרות שזה נחשב להם כשירות צבאי מלא.
&nbsp
יש גם מתכונות אחרות של ישיבות הסדר בהן משרתים יותר ולומדים יותר, אבל זה המסלול הנפוץ היום.
&nbsp
&nbsp

ATAF151

New member
עדיין לא הבנתי למה צריך

מדוע אי אפשר לאחד ישיבות של רעננה עם הרצליה או כפר סבא וכדומה? גם לגבי ההשוואה שעשית לא מוכר לי שיש ברעננה בית ספר אורט.
מה הבעיה לבחור מעל גיל 18, להגיע באוטובוס מבית הוריו ברעננה להרצליה או כפר סבא למשל (או להיפך שיגיעו משם לרעננה) כאשר הוא צריך להגיע לישיבה?

תגיד

אתה בטוח שיש ישיבות הסדר בהרצליה ובכפר סבא? למה אתה כותב דברים שהידע שלך בהם שואף לאפס. אולי תבדוק את הנתונים לפני שתכתוב את השטויות שלך?

אין בעיה עקרונית עם נסיעה בתחבורה.

בגלל שיש הרבה פחות ישיבות מישובים, הרבה פעמים נוסעים באוטבוסים. כשיש 70 ישיבות על יותר מ 250 ישובים, די ברור שהאנשים יסעו באוטבוסים. חוץ מזה, שלא כל הישיבות הן אותו הדבר מבחינת מסלולי לימוד ויוקרה, ככה שגם אם יש ישיבה סמוכה למקום המגורים עדיין לא הולכים אוטומטית לשם, בדיוק כמו בכל מוסד לימוד אחר. למעשה, גם בגיל התיכון (15+) אין מניעה עקרונית שיהיה תיכון על-אזורי ובאמת יש כאלו.
&nbsp
בגלל האופן שבו קהל היעד של הישיבות האלו מפוזר בארץ, יצא שנוח לפתוח ישיבת הסדר ברעננה שתשרת מן הסתם גם אנשים מישובים אחרים. לי אין בעיה עם זה.

ATAF151

New member
שיפתחו ברעננה בכפוף למספר תלמידים מינימלי

אם אין מספיק תלמידים, אז שלא יפתחו מוסד ציבורי הממומן על ידי המדינה.
בדיוק כמו שמשרד החינוך לא יאשר פתיחת תיכון עם 40 תלמידים.

ATAF151

New member
ושוב תשובה בסגנון הרמטכל

"תנו לי מיליארדים עוד ועוד, ואין לכם זכות להתנגד כי אתם לא מבינים בבטחון"

ושוב תשובה בסגנון ה"שאינו יודע לשאול" מהגדת הפסח

או שמא דווקא בסגנון ה"תם"? בחייך, אתה לא יודע על מה אתה מדבר, שכח מזה. כל תגובה נוספת שלך רק מעידה כאלף עדים על בורותך.

הערה עובדתית

ישיבת ההסדר של הרב יובל שרלו עברה ממתחם ישיבת כפר גנים בפתח תקוה (הישיבה לשעבר של הרב פירון) למתחם כפר בתיה.

אני מקווה שמכאן התשובה לשאלות של עטאף ברורות.

ATAF151

New member
לא הבנתי

אני לא מדבר רק על הישיבה ברעננה, אני מדבר על העקרון שלפיו יש הרבה ישיבות הסדר עם מספר מועט של תלמידים כדוגמת הישיבה ברעננה.

למעלה