אירוח בנושאי טיפול ושיקום

golan2072

New member
אירוח בנושאי טיפול ושיקום

אפרת מחברת "שלו ייעוץ וטיפול", מטפלת משפחתית וזוגית ומנחת קבוצות. מזה מס' שנים עוסקת בתחום בריאות הנפש ומנהלת שירות ייעוץ, טיפול ושיקום בחברת "שלו שירותי שיקום".

ביום שני הקרוב, 4 בינואר 2016 בין השעות 20:00-22:00 היא תתארח בפורום ותענה על שאלות בנושא:

"תהליך שיקום לאחר משבר נפשי - מאיפה מתחילים? איך ניתן לעשות זאת גם ללא סל שיקום?"

היא תשמח לענות על כל שאלה הקשורה בנושא תהליך שיקומי, טיפול ושיקום לאנשים המתמודדים עם הפרעה נפשית כזו או אחרת, אפשרויות טיפוליות ושיקומיות הקיימות כיום ועוד.

מוזמנים להפנות אליה שאלות והיא תענה, כאמור, ביום שני בין 20-22.

תשובות

לגבי הפנייה לסל שיקום - היא יכולה להתבצע דרך גורם מקצועי אבל ההיכרות לא צריכה להיות קשר טיפולי ארוך טווח אלא זו יכולה להיות עו"ס בקופת חולים, או לחילופין שירות פרטי שמסייע לך בהגשת הטפסים לסל שיקום.
&nbsp
לגבי דיור מוגן - חשוב לי להדגיש שלא מדובר בקורת גג אלא בשירות ליווי שיקומי, כלומר הצוות שמלווה הוא השירות ולא הדירה. עדיין משלמים שכירות, תשלומים וחשבונות, פשוט בד"כ מדובר על דירות של 3-4 שותפים וכך אנשים מצליחים לעמוד בזה. יתרון נוסף הוא שבדיור מוגן מטעם עמותה/יזם, כל הבירוקרטיה נעשית ע"י החברה ולדייר אין כאבי ראש. יחד עם זאת, אתה יכול לקבל שירות דיור מוגן (במידה ובועדת סל שיקום ייראו שזה השירות המתאים לך) גם בדירה שתשכור באופן עצמאי עם שותף אחד או ביחידת דיור לבד. שוב, הרעיון הוא ליווי שיקומי.
&nbsp
כשכתבתי הכוון תעסוקתי התכוונתי לשירות של הכוון לימודי שלאחריו חושבים גם על האפיק התעסוקתי. לא על שירות תעסוקה קלאסי שאני מבינה שלא מתאים לך.
&nbsp
אני ממליצה לך מאד לאיש מקצוע בתחום השיקום בבריאות הנפש על מנת לבדוק יחד את האפשרויות הקיימות ובמידת הצורך לבצע את ההגשה לסל שיקום שעשויה לקדם אותך.
&nbsp
בהצלחה.

Happytom

New member
אוקיי

ומהי מטרת הליווי?
&nbsp
איך זה יקדם אותי להכנס למסגרת עם אנשים חולים (סכיזופרנים וכד)?
&nbsp
האם האפשרות להשתקם כרוכה אך ורק בתיוג ובידולך מהחברה הרגילה?

תשובה

הליווי הוא אינדבידואלי ולכן עובד עם כל אחד על מטרותיו האישיות - אחד רוצה להתקדם בתחום התעסוקתי, השני רוצה להתפתח חברתית, השלישי למצוא אפיק לימודי והרביעי למצוא זוגיות.
המסגרת אינה בהכרח עם אנשים חולים, כמו שאמרתי אתה יכול לשכור דירה גם עם שותף או שניים שמצאת בדרך המקובלת דרך מודעה בעיתון ותקבל את השרות בדירתך שלך (זה נראה "דיור מוגן לבודדים").
בהשתייכות למסגרות של סל שיקום בהגדרה קיים אלמנט של תיוג, אבל הרעיון הוא שילוב במסגרות תעסוקתיות בשוק החופשי ובדירות שאינן שונות מכל דירה אחרת במרכז עיר. יתרה מזאת, ראיתי המון אנשים שהשתמשו במערכת לתקופה קצרה כמקפצה והמשיכו לדרכם בתחומי החיים השונים בלי עזרה ממסגרות של סל שיקום. הזכאות נשארת, את השירותים אתה יכול לבחור אם לקבל או לא.

Happytom

New member
,תודה על המענה

אני דווקא ראיתי בכך שיש לך 4 קירות משלך יתרון עצום.
עכשיו אני מבין שבעצם השירות הוא הליווי, מה הליווי כולל?
ואולי זה רק אני.. אבל אני רואה משהו מאוד מקטין ולא מעצים בכך... שאתה נעזר במישהו במקום להתמודד בעצמך...
&nbsp
אם הייתה לי את האפשרות להשכיר דירה בעצמי לא הייתי זקוק כלל לליווי...
&nbsp
נגיד ואני רוצה להתקדם מבחינה כלכלית.. איך הליווי הולך לעזור לי בכך?
&nbsp
תודה.

הליווי הוא צוות מקצועי שכולל עו"ס

ומדריך/ה, כאשר מס' הפעמים שאתה רואה את הצוות בשבוע תלוי בצורך הספציפי שלך וברמת התפקוד - מפעם בשבוע ועד כל יום. הפגישות עם העו"ס עוסקות יותר בבנייה ומעקב אחר תכנית השיקום, והן יכולות להיות גם עם אופי יותר "טיפולי". המדריך/ה עוזר בפועל, ביום-יום לקידום התכנית ע"י צעדים קונקרטיים בדרך אל המטרה הלא-קונקרטית.
&nbsp
ברור שקורת גג וארבעה קירות הן יתרון עצום, אלא שסל שיקום אינו מספק שירותי רווחה אלא שירותי שיקום.. חשוב לי לציין שזכאי סל שיקום שאינם בעלי נכס רשום על שמם (ושלא היה בעבר כזה) זכאים גם לסיוע בשכר דירה ממשרד השיכון בשווי 770 ש"ח, סכום לא מבוטל אם חושבים על דירה בשכירות.
&nbsp
למה אתה מתכוון "להתקדם כלכלית"? להתקדם בעבודה? ללמוד לחסוך? להתנהל נכון יותר פיננסית?

tamil69

New member
סליחה שאני מתפרץ, אבל הדלת פתוחה

מאוד נהנתי לקרוא, טומי ידידי עונה לך בדיוק כמו שאני הייתי עונה.
לפני תקופה.
את מוסרת מידע מרתק, אבל בשלבים הגיוניים ומוכלים. תודה.
&nbsp
בכל אופן, כמה שאלות שאני יודע את התשובות (תקני אותי בבקשה אם אני טועה) שיעניין את טום לשאול, כנראה פשוט עוד לא הגיע לזה.
למתקשים כמוני :
סל שיקום = 770 ש"ח חודשית לחסר כל, עזרה בשכר דירה אחרי בירוקטיה בשווי 2000 ש"ח לפחות ופרק זמן ארוך ככל הניתן. וטפיחות על השכם. שהצלחת להתגבר על האטימות של המערכת ואתה עדיין רוצה להשתקם, לעבוד, לתרום, להשמע.
+ שיניים + כל מיני אקסטרות נוספות חסרות משמעות אמיתית. עלולות לעזור מאוד בלי קשר. תמיד זה עוזר שעושים.
&nbsp
בקטע של העבודה, המגזר הציבורי הוא בעייתי. אבל מתגמל מאוד בטווח הארוך. הם יכולים לעזור לך בזה. עבודה כמעט טובה בתנאים פצצה. אולי.
&nbsp
מפאת עייפות אמשיך מחר. תודה ולל"ט.
&nbsp

golan2072

New member
אנא שמרו את השרשור לצורכי שאלות לאירוח

דיונים אחרים - נא לערוך בשרשורים נפרדים.

גולן אני חושב שאתה צריך לסיים לב לטרול.

וגם עלי ולראות מה הלך פה בימים האחרונים, הטרול יודע מי הוא ,ואני כמובן יודע מי אני. ואתה המנהל ואתה יודע מה לעשות, מקווה שתבין.

למעלה