אתה לא פייר עכשיו
במקום להגיד שאתה לא מסכים ולסגור עניין אתה מנסה לגרור אותי לויכוח פוליטי לגמרי שאני – בהתאם לכללי הפורום – לא רוצה לנהל. מילא אם היית סתם גולש, אבל אתה מנהל הפורום.
אבל אתה יודע מה, בוא נלך על זה בסעיפים. קבל חפירה:
1. "אולם מה שקרה לפני מספר ימים לא היה פוליטי וזה לא משנה אם אתה נמצא מימין או משמאל".
כשאתה אומר ימין/שמאל אתה מתכוון לימין/שמאל מדיני? מישהו באמת צריך להתחיל ללמד את תלמידי ישראל ששאלות פוליטיות לא תמיד נוגעות למתנחלים/החזרת שטחים/פלסטינאים. העמדות החברתיות והכלכליות שלך הן גם עמדות פוליטיות – לא פחות, ולמעשה יותר מהעמדות המדיניות. מעבר לזה, גם אם אתה איכשהו מסרב לקבל שהמחאה היא על סוגיות כלכליות/חברתיות, זה עדיין לא מוציא אותך מהמגרש הפוליטי. "מהם הגבולות של מחאה לגיטימית" זו גם שאלה פוליטית מהמעלה הראשונה. למשל, האמירה לפיה כל המפגינים במוצאי שבת הם "פורעי חוק" מעידה על תפיסת עולם ריאקציונרית ושמרנית, שמשאירה שוליים צרים מאד לחופש הביטוי והזכות למחאה. אדם שחושב כך מכריע הכרעה פוליטית. הרבה מאד אנשים – שמחוייבים לערכים ליברליים וחירויות אישיות – מכירים בזכות הציבור לחסום כבישים כשהממשלה מזיינת אותו באופן שיטתי בתחת.
2. "מדובר בחבורת אפסים מתוסכלים ממכישלון המחאה בשנה שעברה ומחוסר עניין הציבור, שפשוט החליטו לקחת את החוק לידיים".
חוסר עניין הציבור? כשלון המחאה? אני מציע לך לבדוק קודם קצת עובדות לפני שאתה מדבר:
http://www.haaretz.co.il/news/education/1.1740531
חוץ מזה, נניח שהסקר טועה ב40 אחוז, ו29 אחוז מהאנשים תומכים במחאה ובהפגנה שהייתה במוצאי שבת, אז זו כבר לא סוגיה פוליטית? יש איזו כמות של אנשים שצריכה לתמוך במטרה כזו או אחרת כדי שהיא תהפוך לסוגיה פוליטית? מזל, אני כבר חשבתי שפינוי עמונה היה טעון פוליטית, מסתבר שטעיתי.
3. . ""אין ברירה - חייבים באלימות - למען עתיד ילדינו" כן, מעניין שכאשר ההמונים באו היה אפשר לשיר עם שלמה ארצי בכיכר ועכשיו שהתקדמנו אין ברירה וחייבים באלימות..."
כשאתה שם מרכאות, אתה חושב שזה עובד על מישהו ואנשים חושבים שזה ציטוט אמיתי? כל מי שרוצה מבט למאחורי הקלעים של המחאה, ולבחון ממקור ראשון את הלבטים והשיקולים של האנשים שעומדים במרכז הסערה, מוזמן לקרוא את שני הפוסטים הבאים, ואת הדיונים שבעקבותיהם:
http://www.hahem.co.il/friendsofgeorge/?p=2985
http://www.hahem.co.il/scissors/?p=1015
למי שאין קוח לקרוא, ספויילר: רוב המעורבים מסתייגים לגמרי מכל אלימות, חושבים שהיא פסולה כשלעצמה ומזיקה למאבק. שני הפוסטים האלו אולי אנקדוטליים מעט, אבל יש עוד הרבה כמוהם – והם משקפים במידה הנאמנה ביותר את הלך הרוח של הגורמים המעורבים.
4. "אותה חבורת אפסים הפגינו באופן לא חוקי, חסמו ציר תנועה ראשי , ניפצו זגוגיות, התעמתו עם המשטרה"
כבר דיברנו על עמדות ריאקציונריות, שהופכות את הזכות למחאה, ברסמי, לאות מתה וחסרת משמעות.
בן אדם אחד ניפץ זגוזית אחת. בוא לא נדבר כאילו זה היה ליל הבדולח.
5. "הכל למען פרובקציות זולות בשביל שאחרי זה יוכלו להעלות לרשת כמה שניות של וידאו מהאיי פון 4 או הגלקסי 3 (מצב כלכלי קשה, כבר אמרנו ?) והלראות את "אלימות" המשטרה כלפייהם"
ברור. כי המאבק הלגיטמי היחיד הוא של אנשים שיש להם בטן נפוחה מרעב וחיים בצריפים. שהמעמד הבינוני יזדיין, יטחן בשכר דירה, אף פעם לא יוכל לקנות בית, ובסוף יעזוב את הארץ אם הוא רוצה לגדל ילד בכבוד. שיגידו תודה, לפחות יש להם אייפון.
6. ":כנראה שהיתי אמור להזדעזע מאיזו לאטמה שקיבל שם איזה פרוע חוק, וואלה, לא יודע... כמו הרב המוחלט של מי שצפה בתמונות, גם אני אמרתי שמגיע להם, והרבה יותר מכפפות המשי בהן טיפלה בהם המשטרה וזאת חרף הסיקור המגמתי של התקשורת שמחפשת רק אש וצהוב אבל שוב... לא ניכנס לפוליטיקה של הענייין. bottom line: מדובר בפורעי חוק ותו לא. זה לא עניין פוליטי".
אם אתה לא סופר כלום ממה שאמרתי עד עכשיו, לפחות תקשיב לזה, כי זה הכי חשוב: יש מעט מאד דברים בטוחים לגבי העתיד של הדמוקרטיה-ההולכת-ומתפוררת שנקראת ישראל, אבל הנה אחד מהם: אם אתם לא תצאו היום, עכשיו, ותמחו נגד הברוטליות והבריונות של המשטרה-בשירות-המשטר, אתם אלו שתחטפו מכות, ויותר גרוע, בעוד שנה, חמש שנים, או עשר שנים מעכשיו. ככה הדברים האלו עובדים.
גם אם אתה שמאלני ואתה רואה יסמניקים מכניסים מכות לילדות מתנחלות שחוסמות את הכביש (חוסמות כבישים! פורעות חוק!), גם אם אתה שונא חרדים ואתה רואה שוטרים דופקים מכות לחרדים בהפגנה במאה שערים, וגם אם אתה חושב שדפני ליף כונפה ואתה רואה איך 10 גברים מתנפלים עליה ושוברים לה את היד.
הדברים האלו יגיעו אלייך בסוף, לא משנה כמה חזק אתה מוחא להם כפיים עכשיו.