משחק ההימורים

AmitNHB

New member
לא אמרתי שקראת. אמרתי שהקריאות אסורות.

אני ישר כמו סרגל. לגבי הכבוד שאתה כבר לא נותן לי... אני אעשה מאמץ להסתגל למצב החדש...

ותמיד כיבדתי אותך כאדם אינטיליגנטי ובעל יושרה

אני כבר לא יודע לגבי אינטליגנטי, אבל יושרה בטוח אין לך.

משפט יהיר ומתנשא שמתייחס לגופו של אדם ולא לגופו של עניין

dbt1

New member
ה"נימה אישית"

בתחילת המשפט אמור היה לרמוז שאני מדבר לגופו של אדם.

יהיר, מתנשא, אבל אמיתי. בשארי.

סקר של עיתון הארץ?

איפה עשו את הסקר הזה בשנקין?

אני אגיד לך את דעתי
בסיס המחאה הוא מוצדק וטהור
אבל מטרת מנהיגי המחאה היא לא טהורה!!!
אני לא בעד מדינה עם מדיניות סוציאל דמוקרטית במיוחד שזה בא מכיוון השמאל
כך שאיני יכול להזדהות עם המוחים למרות שאני לא חי על מי מנוחות

רצון העם שאותו אתם מתיימרים לייצג ממש לא מייצג אותי

dbt1

New member
אני מקבל

בכובד ראש את ההסתייגויות המתודולוגיות שלך מהסקר. אכן, שנקין.

(הסקר לא של עיתון הארץ, הוא נעשה עבור עיתון הארץ על ידי אחד הסוקרים הרציניים והמהימנים בסביבה).

אמיתי, אתה יודע מה אמרו חכמינו על שנאת חינם? אנחנו אוהבים אותך, למה אתה לא אוהב אותנו בחזרה?

אני לא אוהב את דרכיכם

אני לא שונא אף אחד מכם
תאמין לי שאתה ימני ליד חמותי ואני מאוד אוהב אותה
רק אתנגד לה בכל דרך דמוקרטית שאני יכול כי אני מאמין שהדרך הזו תוביל אותנו לחורבן
כל התנגדות ואנרכיה נגד החוק אם זה מימין או משמאל או ענייני דת ראויים לגינוי חריף
אי אפשר איש הישר בעיניו יעשה

dbt1

New member
נו, מה יהיה?

אם תמשיך לזרוק לי פתיונות להכנס לדיון על הלגיטימיות של חסימות כבישים וכל זה, בסוף אני אתפס באחד.

בוא נעשה תרגיל בקירוב הלבבות: אני אמליץ לך על מקור קריאה טוב - שאולי ירכך קצת את לבך ביחס לחלק גדול מהעם (ואולי יעשה ההפך, אבל בוא נקווה שלא), ואתה תבטיח לקרוא ברצינות, ולחשוב על הדברים. אני מתחייב לעשות את אותו הדבר עם כל מקור שאתה תמליץ לי עליו.

אם אתה מעוניין, אז בפרטי.

dbt1

New member
ביקורת מתודולוגית נוקבת.

באמת היה כתוב באחת מהערות השוליים שהנשאלים היו כולם חברי חד"ש. החובבן לא יודע שכשעושים סקר הנשאלים צריכים לייצג את האוכלוסייה.
כנראה השמאלנות והסוציאליזם העבירו אותו על דעתו.

מצחיק שהציניות שלך זאת האמת בשטח

אז נכון שלא כל הנשאלים היו חברי חד"ש אבל כל הנשאלים יהודים (אולי גם תל אביבים משינקין כמו שאמיתי אומר, אני כבר לא בטוח).
כנראה שבאמת השמאלנות והסוציאליזם העבירו אותו על דעתו וגרמו לו להיות גזען כל עוד המטרה "מקודשת"..

dbt1

New member
למה האנטי הזה?

"נתון מעניין שבלט בסקר נוגע להגדרת המחאה כ"מאבק של שמאלנים מתל אביב": בכל המגזרים של הציבור היהודי יש רוב התומך במחאה, כולל המגזר החרדי (57%) והדתי (53%). התמיכה בציבור החילוני, עם זאת, היא בשיעור הגבוה ביותר: 79%." לקוח מהסקר.

כשאתם לא קוראים את הדבר שעליו את כותבים, ומאשימים אנשים בהונאה/הטייה של התוצאות לצרכים פוליטיים סתם ככה, זה נראה נורא רע. אם מישהו יאשים אותך במשהו שלא עשית, שמטיל ספק במידותיך או בטוהר כוונותיך, בלי שיהיו לו ראיות, מבלי שיכיר אפילו מינימום חומר, אתה לא תכעס? אז למה אתם עושים את זה בכזו קלות לאנשים אחרים.

הנה העצה שלי, בלי סרקזם: פחות כעס. יותר ענייניות.

מי כועס? אם תוריד טיפה את האף תראה שהכל סבבה.

ומי זה "אתם" בתגובתך אלי בדיון בין 2 אנשים?
לא רק שאני לא כועס, אני אפילו מחוייך מהדיון..

dbt1

New member
פניתי אלייך ולאמיתי

מכיוון ששניכם טענתם טענה דומה.

האף שלי בסדר גמור איפה שהוא נמצא.

הנה קבל דוגמא לסקר אחר

http://www.inn.co.il/Poll.aspx/431

לפני שתטרח לגשת ללינק אני אגיד לך שערוץ 7 הוא זה שסקר,
התשובה שלך מן הסתם תהיה ברורה ואני אגב אסכים איתה..
כי כשאתה דתי סוציאליסט קפיטליסט ההשקפה משפיעה על שיקול הדעת ועל ראיית העובדות לצד שאתה חושב שהוא נכון
גם ערוץ 7 נגוע בזה קמיל פוקס ,שופטי בג"ץ,ורבנים..
אנחנו בני אדם ואנשים מטים את העובדות לפי השקפותיהם
בגלל זה אסור אף פעם לשבור את הכלים!!! "
כי אז איש את אחיו בלעו"
ולעניינו אם היו שואלים אותי אם מחאה היא מוצדקת הייתי אומר כן!!!
כי אני רוצה שינוי בשוק הנדל"ן כי השוק הפרטי כבד עליי מאוד ולדעתי אם יקומו חברות נדל"ן ממשלתיות הן יכולות להוריד את מחירי הנדל"ן בשוק
אם כי בנימין נתניהו מאמין גדול בהפרטה ואי אפשר להאשים אותו! אני מנהל מדור בדאר ישראל במשך שנים ארוכות בתקופתי
רשות הדאר עברה מרשות לחברה עם התערבות פחותה של הממשלה הגרעון בדאר צומצם ע"י תהליך ההפרטה מ-800 מליון ש"ח ל-100 מליון ש"ח שיוצא ממני וממך כי אין מה לעשות כי כשיש חברה ממשלתית ראשיה לא מנהלים אותה כראוי וגורמים להפסדים כבדים(כי אנשי הקומבינה תמיד בוחשים מינויים פעם הם היו מאוד פוליטים היום זה יותר בשליטת הוועדים שמגובים מההיסתדרות) ועובדה שתהליך ההפרטה הוריד מעול המדינה 700 מילון ש"ח שזה שווה לסל התרופות,הלוואי שמישהו רציני בלי קומבינות יקים חברות נדל"ן ממשלתיות עם אנשים מקצועיים אך זה כמעט לא יתכן כי זה חזק מביבי מופז וגלאון ברגע שכך יהיה הוועדים ימשלו במינויים ביד רמה ואז כל ההתייעלויות שוות לתחת אני רואה אצלינו את רמת הקומבינה זה פשוט לא יאמן
אבל כך זה בכל מקום..כך שגם לי יש תסכול מתמשך בעניין
אז בטח שאני רוצה מחאה אבל לא כזאת שתביא לידי חילופי שלטון לא כזו שתשליט משטר סוציאלסטי כי עדיף קפיטליזם חזירי
מסוציאליזם קיצוני שמביא לקומוניזם ובמקרה הגרוע פחות לפשיטת רגל אני לא יכול להזדהות עם מטרותיה של דפני ליף
כי כל הפרופסורים שהיו בועדת המוחים הם היו סוציאלסטים מובהקים שאין לי איתם דבר וחצי דבר
כך שאני גם חושב שמחאה היא דבר נכון לעכשיו אך איני מזדהה עם מטרת המוחים במיוחד שאני חושב שחלק ממטרותיה
היא להביא גם לחילופי שלטון ושיטה כלכלית במיוחד שעובר על העולם הגלובלי משבר כלכלי קשה ביותר עם בעיות מלחמה קשות שיכולות להעמיק את המשבר לחריף יותר ונראה שמוחי רוטשילד פשוט מתעלמים מהנושא הזה
לא רוצה מהפיכה רוצה שינוי מתקן ואולי זה ההבדל בינינו..
אין לי שנאה כלפיך ולא לחבריך מרוטשילד אבל יש לי הרבה כעס

dbt1

New member
אני מכבד את עמדתך, אמיתי.

באמת. אני גם לא רוצה מהפכה, אלא שינוי מתקן. אני גם לא חושב שצריך להיות סוציאליסט (ואני לא) כדי לתמוך במחאה. אני כן חושב שאתה לא מכיר את האנשים הרבים ששותפים למחאה, ואת העמדות שלהם. אתה תתפלא למצוא בתוכן מגוון עצום של עמדות, חלקן לא רחוקות ממה שאתה מביע כאן.

לגבי הסקר: זה לא "סקר" באמת. זה שאלון מקוון של גולשי האתר, ולכן אי אפשר להשוות אותו לסקר שנעשה עבור עיתון הארץ. אני לא ערב לכך שהסקר של קמיל פוקס הוא מהימן, אבל אני זקוק לראיות קצת יותר חזקות בכדי להטיל ספק במקצועיות וביושר של אדם שאני בכלל לא מכיר. זה מינימום של הוגנות.

הייתי ברוטשילד כמה פעמים בשנה שעברה

דבר ראשון ראיתי את המגוון הרוב שייך לאותו מחנה
דבר שני הסקר של פרופ' פוקס היה מצרף אותי גם לתומכי מחאה
למרות שאני נגדה(במתכונתה הנוכחית)
סקר מוטה
דבר שלישי שיהיו כולם מה שיהיו עם דעות מכאן עד הודעה חדשה השאלה היא לאן ההנהגת המחאה לוקחת את הדברים
אם דפני ליף ושפיר היו לוקחות גם אנשים מהמחנה הימין עם דעות לא סוציאליסטיות אז באמת היה אפשר לקרוא לזה רצון העם
אך כשאני רואה את הראיון לחו"ל שבו סתיו הנאלחת אומרת שהיא פוחדת שבנימין נתניהו יפתח במלחמה רק כדי להשתיק את המחאה(שישלח חיילים למותם רק כדי להשתיק אותם)זה דבר אנטישמי שאין לו גבולות!!! עם שנאה יוקדת ללא היגיון זאת אחת ממנהיגות המחאה איך אני יכול להיות שותף לדרכה???
אם ישכילו לצרף את נפתלי בנט או איילת שקד לצורך העניין להנהגת המחאה זה יתן תוכן הרבה יותר כנה למחאה
אך אני מתערב איתך שלא יכניסו "פאשיסטים כמונו" למחאת "רצון העם"
אני רוצה ייצוג לציבור שלי במנהיגות המחאה שתבטיח לי דרך אחראית

למעלה