משחק ההימורים

moich

New member
אני חושב שיותר ממך (במובן הדוסי לא הדתי)

חרדי מבני ברק בן 24 נשוי פלוס ילדה, מתאמו ומדריך mma , תודה שזה סוג של שוס,

זקס11

New member
עם כל הכבוד, אתה היוצא מן הכלל, שמעיד על הכלל

רק לאחרונה קראתי על מחקר מאד מעניין, ושם מצויין שעבור תלמידי ישיבות בבני ברק, זה בכלל לא נורא אם יתפסו אותם נוהגים בלי רשיון נהיגה. ההגיון הוא שנהיגה בלי רשיון זו מעידה, אבל עשיית רשיון נהיגה מעידה על שיתוף פעולה עם השלטון.

או דוגמה אחרת- אישה שנוהגת מטילה "כתם" על כל משפחתה, והיא יכולה להיות הגורם למניעת שידוך ואחיותיה ובנותיה.

כל הכבוד שאתה הצלחת להשאר במסגרת הדוסית, ולצאת ממנטליות ימי הביניים, אבל אתה בודד שבבודדים (והייתי מהמר שאתה גם סוג של "מוקצה").

אתה טועה יקירי

גישת החרדית היא לא מימי הביניים היא יותר גלותית
ואנחנו רחוקים מאוד מלהיות בודדים שבבודדים אנחנו עוברים שינויים פנימיים מאוד חזקים שרחוקה עדיין מהעין החילונית הרגילה
אבל יש מהפכונת בקרבינו אם זה ברצון ללמוד לימודים אקדמאים ולהתגייס.. זה גובר לאט לאט ומשנה לשנה
מה שכתבת מתאים יותר לגישת נטורי קרטא או חרטא..

זקס11

New member
תשמע, הנתונים שלי מבוססים על סקר עמדות מקיף

שבוצע באונ' בר אילן, ובדק מנהיגים ומובילי דיעה בחברה החרדית.
לך זה אולי נראה שינוי גדול, אבל המגזר החרדי עדיין רחוק מאד מאורח חיים יצרני.

ודרך אגב, היה לי מאמן חרדי (חזר בתשובה), ואהבתי מאד להתאמן אצלו. אני לעולם לא אפסול אדם על מאפיינים חיצוניים.

ומצד שני, אם היה לי עסק, בהחלט הייתי חושב פעמיים לפני שהייתי מעסיק חרדי, וזאת בגלל ההתאמות והשינויים שצריך לעשות בעסק חילוני.

מובילי דעת קהל וכד׳

אינם משקפים את המציאות!
המציאות היום שאברך רוצה שידוך ונדוניה יש אפשרות לספק את צרכיהם
כשההורים עובדים אך כשגם הם אברכים כסף מאין?
מי יתמוך בילדים? מי? מי? יש המון מי! זאת היתה דוגמא פיצפונת
ומתחילים להפנים את זה לא סתם המכללות החרדיות מפוצצות
יש עסקנים מהיום עד מחר אבל המציאות חזקה מכולם

moich

New member
האמת היא שאתם תופתעו

אתם בטח כבר יודעים שהחברה החרדית מחולקת לכמויות עצומות של זרמים, אבל בתקופה האחרונה קורה משהו שהוא גם יפה וגם מפחיד הרבה חרדים משתלבים בחברה והאמת שאנחנו ממש לא מיעוט, אגב אני חושב שגם בצד החילוני יש התקרבות לדת, לא מבחינת חזרה בתשובה אלא יותר בקטע של התחזקות ומסורת, מצד שני הקיצוניים שבשני הצדדים הרימו ראש ואיבדו פרופורציות, איך שלא מסתכלים על זה קיצוניות היא דבר מזיק בהרבה תחומים, אבל הכי קשה בחלק התדמיתי,
בן אדם שלא בקי בהוויות הציבור עלול לחשוב שהמיעוט הזה הוא חלק מייצג, וזה ממש לא ככה, אני לא רוצה שישתמע שאני רוצה שהחברה החרדית תאבד את צביונה, ממש לא אבל אני כן רוצה שנוכל לחיות ביחד ממש ולא בצורה מפולגת כמו היום, יש לי כ״כ הרבה חברים שעשו צבא ושרות, אני לדוגמה עושה כרגע שרות לאומי מדריך של קבוצת נוער בסיכון, עבודה מאתגרת מעייפת ומלאת סיפוק, אשתי נוהגת אחיות שלה נוהגות וכמובן גם אמא שלי נוהגת, ואף אחד לא נידה אותם ואפילו לא הרים גבה, זה כבר ממש נכנס הרעיון של רשיון לנשים.
וההימור שלך זקס הוא ממש לא נכון, אף אחד לא מתייחס אלי בתור מוקצה, עוף מוזר ללא ספק, אבל אני ממש לא מסתיר את ה״שיגעון״ שלי (וזה חתיכת שיגעון, אני פשוט מכור לmma), וכל הסביבה שלי מקבלת את זה בהבנה ואהבה גדולה.

moich

New member
האמת היא שבמסגרת השירות

התנדבתי להעביר להם אימוני mma, אני באמת מאמין מכל הלב שהאימונים האלה יכולים להקנות להם כלים טובים לחיים, צחי גם התעסק בפרוייקט דומה והוא יכול בטח להעיד על תועלת העניין, אני מבטיח כשזה יתבצע ויהיה התפתחויות מענינות, לעדכן פה בפורום.

izr

New member
אני יכול להעיד שהתאמנתי בר"ג סמוך לבני ברק ו

ואיתי היו המון חרדים, כולל כאלו שלפני האימון באים עם כל ה"תחפושת" כולל פאות מסולסלות וקפוטה, ואחריו חוזרים לסדר ערב בישיבה או בכולל.

AmitNHB

New member
חבר'ס, אין צורך להיגרר לויכוח עם כל פלו

כמה רעש על כזה קארד זניח, אה
נו... כמו שהמורה שלי לפיזיקה בתיכון אמר פעם: "לא צריך להעמיד אותי ליד שאקיל אוניל בשביל להבין ששאקיל אוניל יותר גבוה ממני"

busted, קצת עיגלתי פינות בסיפור הזה - זה היה בקורס השלמת בגרויות בכלל. לתיכון לא ממש הגעתי... אבל הפואנטה היא שלא צריך להיכנס לקישקס הקורה בשביל להבין שהסקר שטוען כי 136 אחוזים מהציבור תומך בדפני ליף הוא לא הסקר הכי מהימן במגירה. בין אם השאלות היו מנחות או שהנסקרים לא היו מייצגים, מספיקה שיחה או שתיים ליד הקולר (או בהפסקה של פורטוגל ספרד) או כמה סטטוסים בפייסבוק או אפילו מבט חטוף על הטוקבקים (אפילו עם ההצפות של דפני וסתיו וסבסטיאן וצומית...) בשביל להבין לאן נושבת הרוח. כפי שכבר אמרתי, כאשר ההמונים באים לשיר עם שלמה ארצי בכיכר (בין נשנוש עוד אינסייד אאוט ללגימה של הפוךצ'ינו), הכל סבבה וכיף ואפשר לתת אחד לשני עוד צביטה בטוסיק ולהרגיש שאחנו חלק מהפיכה, וכשמגיעים רק שניים וחצי איש, אז צריך לשבור חלונות ולשחק ב"נגב את הבטטה" עם המשטרה בשביל הצומי.

ואז יסביר הנאור, המשכיל, האינטיליגנט המלומד שזו אלימות מוסרית, אלימות לגיטימית, אלימות הכרחית, אלימות של שינוי, אלימות של אידיאולוגיה, אלימות בקטנה, אלימות זניחה... אלימות של לוזר שמעבר לעוד כותרת אחרונה בעיתון לפני שהתקשורת עוברת לחפש את הצהוב שלה במקום אחר, לא נשאר לו הרבה תכלית לחיים

זה לא ויכוח פוליטי. זה בכלל לא ויכוח. זה אני מסביר לך שאתה טועה. אפילו לא. זה אני אומר לך שתוק בעצבנות,
לא גילית כאן את אמריקה וגם לא את ירוחם. את מה שאתה מספר לי על השחיתות ועל שאר הבעיות במדינת ישראל, אני גיליתי כבר בימים שאתה שיחקת עם פיאקצ'ו והטלאטאבי הסגול.

אם יש לך גם פיתרונות מעבר ללשחק במבקר המדינה, נישמח לישמוע, נישמח לדון, אולי בין דיון זה לאחר פה או שם עוד תצא תנועה אמיתית, כזו שתוכל להגיע לכנסת ולממשלה והכוונה היא לתפוס את מקומה ולהנהיג את השינוי כפי ששינויים מונהגים בחברה דמוקרטית ולא לחסום את איילון עד שהמשטרה תבוא להביא לך את הלאטמה היומית שלך. אני מבין שאת הפרק הזה לא לימדו אותך בתיכון הצד השמאלי הרחוק של התחת אבל על הפרק של אלימות אידיאולוגית ואנרכיה קיבלת 110 בבגרות.

קיצר, חברים. אפשר לסיים את הדיון (דיון ?) הזה בבקשה

מי שיכנס כאן באמצע עוד יחשוב שאנחנו נגד המחאה החברתית

fatnoam

Active member
דפני ליף

יזמה את המחאה עכשיו בשביל להבטיח לעצמה קולות בכנסת הבאה.

שלא תטעו, היא רוכבת על הציבור שתומך בה לא פחות מהפוליטיקאים.

למעלה