חבר'ס, אין צורך להיגרר לויכוח עם כל פלו
כמה רעש על כזה קארד זניח, אה
נו... כמו שהמורה שלי לפיזיקה בתיכון אמר פעם: "לא צריך להעמיד אותי ליד שאקיל אוניל בשביל להבין ששאקיל אוניל יותר גבוה ממני"
busted, קצת עיגלתי פינות בסיפור הזה - זה היה בקורס השלמת בגרויות בכלל. לתיכון לא ממש הגעתי... אבל הפואנטה היא שלא צריך להיכנס לקישקס הקורה בשביל להבין שהסקר שטוען כי 136 אחוזים מהציבור תומך בדפני ליף הוא לא הסקר הכי מהימן במגירה. בין אם השאלות היו מנחות או שהנסקרים לא היו מייצגים, מספיקה שיחה או שתיים ליד הקולר (או בהפסקה של פורטוגל ספרד) או כמה סטטוסים בפייסבוק או אפילו מבט חטוף על הטוקבקים (אפילו עם ההצפות של דפני וסתיו וסבסטיאן וצומית...) בשביל להבין לאן נושבת הרוח. כפי שכבר אמרתי, כאשר ההמונים באים לשיר עם שלמה ארצי בכיכר (בין נשנוש עוד אינסייד אאוט ללגימה של הפוךצ'ינו), הכל סבבה וכיף ואפשר לתת אחד לשני עוד צביטה בטוסיק ולהרגיש שאחנו חלק מהפיכה, וכשמגיעים רק שניים וחצי איש, אז צריך לשבור חלונות ולשחק ב"נגב את הבטטה" עם המשטרה בשביל הצומי.
ואז יסביר הנאור, המשכיל, האינטיליגנט המלומד שזו אלימות מוסרית, אלימות לגיטימית, אלימות הכרחית, אלימות של שינוי, אלימות של אידיאולוגיה, אלימות בקטנה, אלימות זניחה... אלימות של לוזר שמעבר לעוד כותרת אחרונה בעיתון לפני שהתקשורת עוברת לחפש את הצהוב שלה במקום אחר, לא נשאר לו הרבה תכלית לחיים
זה לא ויכוח פוליטי. זה בכלל לא ויכוח. זה אני מסביר לך שאתה טועה. אפילו לא. זה אני אומר לך שתוק בעצבנות,
לא גילית כאן את אמריקה וגם לא את ירוחם. את מה שאתה מספר לי על השחיתות ועל שאר הבעיות במדינת ישראל, אני גיליתי כבר בימים שאתה שיחקת עם פיאקצ'ו והטלאטאבי הסגול.
אם יש לך גם פיתרונות מעבר ללשחק במבקר המדינה, נישמח לישמוע, נישמח לדון, אולי בין דיון זה לאחר פה או שם עוד תצא תנועה אמיתית, כזו שתוכל להגיע לכנסת ולממשלה והכוונה היא לתפוס את מקומה ולהנהיג את השינוי כפי ששינויים מונהגים בחברה דמוקרטית ולא לחסום את איילון עד שהמשטרה תבוא להביא לך את הלאטמה היומית שלך. אני מבין שאת הפרק הזה לא לימדו אותך בתיכון הצד השמאלי הרחוק של התחת אבל על הפרק של אלימות אידיאולוגית ואנרכיה קיבלת 110 בבגרות.
קיצר, חברים. אפשר לסיים את הדיון (דיון ?) הזה בבקשה
מי שיכנס כאן באמצע עוד יחשוב שאנחנו נגד המחאה החברתית