לבוש חושפני וביגוד בכללי

spaysi8

New member
לבוש חושפני וביגוד בכללי

לאחרונה התחלתי יותר לחשוב על מה אני לובשת,
כלומר- תמיד הייתי חושבת אבל מהפן האופנתי ועכשיו התחלתי לחשוב על "מה אני משדרת?"

זה התחיל בהטרדה מינית שקרתה לפני כמה חודשים (סיפרתי פה עליה אם אני לא טועה).
חשוב לי לציין שהמחשבה שלי תמיד הייתה שלא משנה לי מה אני משדרת כי אני זאת אני, ואם מישהו חושב עלי משהו
לא נכון בגלל רושם ראשוני אז או שינסה להכיר אותי ויבין מי אני, או שבעיה שלו אם מחליט לשפוט על פי מראה בלבד,
ולא לנסות בכלל להבין מי אני ומה אני.

א-ב-ל, אחרי ההטרדה האחרונה, התחלתי לחשוב שלמרות שזה שאני מתלבשת חשוף לא אומר שמותר למישהו לגעת בי,
אולי כן כדאי לי למתן טיפה, לטובתי, כי בסופו של דבר יש הרבה אהבלים בעולם.
בנוסף גם חבר שלי לא אוהב שאני מתלבשת כ"כ חשוף אז זה 2 ציפורים במכה.

בכל מקרה-
האם חלק מהשיקולים שלכם של מה ללבוש בבוקר נובעים ממה אנשים יחשבו, או ממה תשדרו, או לבנות- האם יטרידו אתכן מינית?
האם אתם חושבים שהגיוני שלא אלבש מחשוף כי זה יכול לשדר שאני "זורמת"?
זה אבסורד בעיני,
וחוץ מלכבד את חבר שלי (שאת זה אני עושה בשמחה) זה מתסכל אותי שזה שאני לובשת חשוף גורר הטרדות מיניות או
גורר חשיבה לא נכונה כלפי (אני תפוסה ולא עומדת לבגוד בו וזה שמלא מפלרטטים ומנסים לגעת זה מעיק ומגעיל, למשל)
או לפעמים הלבוש שלי גורם לאנשים לחשוב שאני פרחה/זרוקה/לא רצינית (תלוי ביום) וזה מתסכל כי אני לא אף אחד מהדברים האלו!!

mad alot

New member
מצחיק, בדיוק דיברתי עם חבר היום

על איפה עובר הקו ודברים מתחילים להחשב כהטרדה מינית,
אבל זה לא מאוד קשור:)

בכל מקרה, אין מה לעשות, איך שאנשים מתלבשים בהכרח יגרור שיפוט מהיר ולפעמים לא נכון לגביהם, כולנו עושים את זה.

אני די בטוח שכל אחד במידה כזו או אחרת מתלבש בסגנון שהוא מתלבש בגלל איך שהוא חושב שאנשים רואים את זה.
גם את שאת לובשת מחשוף עמוק, זה במידה מסויימת (או רבה) בגלל איך שאנשים יסתכלו עליך.

הבעיה שהלך הרוח שנוצר מאלפי שנים של תרבות נשלטת גברים לא עובד ממש לטובת הנשים, וכתוצאה מזה המון אנשים לא יודעים לכבד ולהתמודד עם המרחב האישי של בחורה, לא רק במובן של קירבה פיזית, גם במובן של מבט לא במקום, משפט לא במקום, וכו'...
את יודעת לאיזה דברים אני מתכוון, את בחורה.

אז אין מה לעשות, השילוב של שני הדברים הללו זה מתכון שעובד לרעתך.
מתסכל, לא צודק, לא ככה דברים צריכים להראות, אבל ככה העולם עובד.

לא שאני חושב שאת צריכה להפסיק ללכת עם מחשופים. זה ממש לא יפסיק הטרדות מיניות. אף גבר לא הופך למטריד מיני בגלל מחשוף, הוא יהיה מטריד עם זה או בלי זה.

נוש14

New member
אממ בתשובה למשפט הראשון

בצבא עשו לנו שיחה על הטרדות מיניות ושם הגענו למסקנה שהטרדה מינית זה נחשב מתי שזה גורם לבחורה (או לבחור) להרגיש לא בנוח. ז"א כל אחד לוקח את ההערות לכיוון אחר, יש כאלה שלא מפריע להם ויש כאלה שזה יגרום להם להרגיש לא בנוח ואז זה כבר בעייתי.

mad alot

New member
נכון, אבל בגלל שאנחנו לא חיים במעבדה

יש הבדל בין "הטרדה מינית" כמושג הזה שכולם מדברים עליו
לבין זה שבחורה (או בחור) מרגישים מוטרדים ממשהו בעל אופי מיני.

אי אפשר לצעוק על כל דבר הטרדה מינית, זה מזמן הפך להגדרה טעונה מדי, ובצדק.
אבל אפילו שהרגשות של המוטרד/ת לגיטימיות לחלוטין, ואני לא מזלזל לרגע בהרגשה של אף אחד ואחת, יש גם את עניין המציאות להתמודד איתו.
ופה זה נהיה מסובך,
כמו כל דבר, זה קצת יותר עמוק מסתם הגדרות.

raptor89

New member
ממתי הפסקת להיות ציני?

ולעניין - ההבדל היחיד שיש בין להרגיש מוטרד/ת לזה שזו כבר עבירה הוא חזרה על האירוע למרות התנגדות.
אני מוציא רגע מהמשוואה דברים שברורים לכל (קרי, הטרדה פיזית), בנאדם לא יכול לנחש איך אחר יגיב למשהו שנאמר, בין אם בעל אופי מיני ובין אם לא. לכן כל מי שממהר/ת לצעוק הטרדה מינית על כל שריקה ברחוב מגיע לו/לה קנס וכלא, כי זה הפך להיות מעצבן ומוגזם.
אבל ברגע שזה נאמר פעם אחת והנפגע הסב את תשומת הלב של הפוגע לזה שזו פגיעה כבר אין שום תירוץ.

mad alot

New member
אף פעם לא הפסקתי, מדי פעם יש שרשור

ששווה תגובה רצינית :)

אני מסכים איתך בקשר לאירוע החוזר, אפילו שיש מספיק דברים שהם לא הטרדה פיזית שנחשבים הטרדה מינית גם בלי שיהיו חוזרים.
אבל אני מניח שגם לזה התכוונת.

spaysi8

New member
לרפטור ולמד אלוט

על הדברים שאמרתם,
ו
על זה שמד אלוט רציני!

זו סיבה לחגיגה!!

mad alot

New member
טוב יאללה תתפשטי

(הייתי חייב, שילוב של שרשור על הטרדות מיניות + זה שהוא מעליב ואומר שאני לא ציני)

spaysi8

New member
יש לי חבר,

ועם כמה שהוא פתוח וזורם,
אני בספק אם יאהב את העובדה שאני שולחת לזרים תמונות עירום שלי ;)
אי לכך- דמיין.
אני יכולה לפרט לך בערך מה תראה :p

spaysi8

New member
לגמרי מה שגרם לי להפסיק

כי כמו שאתה אומר, הוגן או לא הוגן, ככה זה כרגע..

לגבי זה שמטריד יהיה מטריד בלי קשר למה שאלבש- נכון,
אבל יותר קל להם "לעשות את הצעד" כשהם יכולים לתרץ את זה בזה ש"הבחורה דרשה את זה"- וזה מתסכל!

אשמח אם תשתף בדיון שהיה עם החבר.. מעניין אותי לדעת מה חשבתם..

mad alot

New member
להפסיק להתלבש חשוף לא יתן כלום

הפתרון הוא בשינוי התפיסה הציבורית, אבל זה לא יקרה בזמן הקרוב, אפילו שיש שיפור ניכר בעשורים האחרונים.

תראי למשל מה קורה במקומות שהצניעות היא ערך עליון בהם (בני ברק, איראן, וכו')
שם אפילו לראות את הקצה של הקרסול או העפעף נחשב לגירוי מיני.
ככה שהמחשוף הוא רק תירוץ. לא יהיה מחשוף ימצאו משהו אחר לתירוץ להטריד בגללו.
הדבר היחיד שנראה לי לא ללבוש מחשוף יתרום לך, הוא פחות נעיצת מבטים.

יותר מזה, לשמוע בחורה אומרת שללבוש מחשוף מזמין הטרדות מיניות זה נורא, זה מוריד אחראיות מהתוקף וזורק אחריות על הקורבן.

Apikachu L

New member
יש גם מי שאצלהן כל חולצה תהפוך לחושפנית...

לא/נשים עם שדיים גדולים זה די אוטומטי למרבה הצער...

dori78

New member
נו באמת

מי שקונה חולצות במידה מתאימה, גם אם החזה שלה מאוד שופע - לא חייבת להיראות חושפנית.

spaysi8

New member
זה קורה לי!!!!

כמעט כל דבר שאני לובשת נראה עלי ככה!!!!!!!!!

spaysi8

New member
אני ממש לא אומרת את זה

אני הכי אומרת שגם אם אני עירומה עם קצפת בווג'ייג'יי, אין לו זכות לגעת בי כל עוד אני אומרת "לא",
אבל מה לעשות שאחרים כן חושבים ככה ואם אני רוצה פחות הטרדות אני לצערי צריכה להתלבש פחות חשוף..
זה לא אומר שהפסקתי לגמרי.. אתמול לבשתי חשוף :p

mad alot

New member
ואני אומר ש

בסדר, מה שחסר לי זה שבנות יפסיקו ללבוש חשוף :)

למעלה