רשמים מהפרק הראשון בעונה 5!

AnyNickname

New member
רשמים מהפרק הראשון בעונה 5!

בין אם ראיתם את זה בטורנטים שהודלפו,

בין אם ראיתם את זה בשידור חי במקביל לשידור בארה"ב

ובין אם ראיתם את זה בשידור הרשמי ב-YES...

שתפו אותנו במחשבות שלכם בנוגע לפרק הראשון בעונה החמישית!

אנחנו מזכירים שוב: אין לתת קישורים להורדה ע"ג הפורום.

hagashaga

New member
אוקי, וואו!! וואוו!

אני לא יודע אם הפרק באמת היה טוב (אני אבין רק כשאראה תגובות וביקורות של אחרים) או שפשוט כל כך התרגשתי מעצם זה שהתחילה העונה שכל כך ציפיתי לה, אבל זה היה מדהים!
1. הפלאשבק של סרסי היה מרתק ממש (ידעתי שהוא יגיע והוא לא היה 100 אחוז מה שציפיתי אבל מספק) - מאגי הצפרדע הייתה מאכזבת מבחינת המראה, אבל אני חייב לציין שהשחקנית ששיחקה את סרסי הקטנה עשתה עבודה מעולה בלהעביר את הדמות של סרסי. ממש יכולתי לדמיין את סרסי הבוגרת אומרת כל מילה שלה, היה מדויק במקום.
אני חושב שזה הפעם הראשונה שיש זכרון של דמות בסדרה, תקנו אותי אם אני טועה. זה היה בעיני חידוש נחמד מאוד (לטלויזיה לפחות. לראות זיכרון בסדרה זה שונה מאוד מלקרוא אותו בספר).
2. הסצינה שסרסי מסתכלת על טומן ומרג'רי ולוראס חופר וחופר וחופר מאחורה פשוט גרמה לי להתגלגל מצחוק...
3. סאנסה הביאה חתיכת התקדמות באינטיליגנציה בשיחה שלה עם אצבעון בכרכרה. לשניה שכחתי שזאת אותה סאנסה של פעם.
4. בדיוק כשחשבתי שמליסנדרה לא יכולה להיות יותר קריפית, הגיעה הנסיעה שלה במעלית עם ג'ון. אוי.
5. מאז הפרק אני לא מפסיק לחשוב על הדילמה שבכל הסוגיה של בורות הלחימה, ובכלל כדוגמא לכל הדילמות שדאני נתקלת בהם כמלכת מפרץ העבדים. איפה הגבול בין להיות מלכה שמפחדים ממנה, למלכה שמעריצים ואוהבים אותה? עד כמה צריך לרצות את הנתינים ועד כמה הם צריכים לרצות אותה? האם זה מוסרי בכלל לבוא למקום זר עם מנהגים ומסורות ולהשליט עליהם ככה בבת אחת את האג'נדות שלך? אלה דברים שראינו אותם כבר בעונה הקודמת, ולפי הפרק הזה נראה שגם ימשיכו להעסיק אותה בהמשך... אה והדרקונים. אחד הרגעים שהכי רציתי לבכות בהם אי פעם בסדרה. פשוט... אוף.
6. שמתם לב לחוסר האופיינות של העירום בפרק? בדרך כלל כמות העירום בסדרה מוטה באופן בולט לכיוון העירום הנשי, והפעם ראינו אמנם מעט עירום נשי בבית זונות במירין, אבל הפציצו בזמן מסך ללוראס ואוליבר, וגם דאאריו לא החמיץ את ההזדמנות. ודאני? נשארת מתחת לשמיכה בינתיים.
7. העלילה של טיריון וואריז נראית סופר מעניינת אבל יש מלכוד - אם בפרק אחד ישר כבר מגלים לנו בדיוק מה ואריז מתכנן, לאן ללכת, במי לתמוך (והוא אפילו לא מסתפק ברמז), כמה כבר אפשר לצפות משאר העונה? יש לי תחושה שהפתגם "כגודל הציפיות גודל האכזבות" יתגשם כאן, מאוד מקווה שלא...
8. בריאן ופוד פשוט מיותרים. מ-י-ו-ת-ר-י-ם-!!!!

סה"כ אני ממש נהניתי מהפרק, כן עוד לא נגענו עדיין באריה ששטה לבראבוס, בבולטונים ובת'יאון, בדורן, וגם מה קורה עם ז'ורה אנחנו עדיין לא יודעים, אבל לגבי הדמויות וקווי העלילה שהפרק הראשון כן הספיק לעסוק בהם אני חושב שנעשתה עבודה טובה מאוד בסך הכל, אני חושב שעשו לנו הצגת דמויות טובה + רענון דברים חשובים שאולי הספקנו לשכוח + הכנת המפה לעתיד לבוא. ונראה שיש הרבה עתיד.

AnyNickname

New member
תראה...

הפרק באמת היה קצת משעמם ובלי הרבה התקדמות, אבל תכלס זה רק הפתיח... אי אפשר לצפות לאקשן מטורף בפרק הראשון.
זאת באמת הפעם הראשונה שיש פלאשבק, כי עד עכשיו D&D סירבו להכניס נבואות או פלאשבקים, אבל בעונה הזאת זה כבר היה הכרחי להמשך הסדרה.
חחח ומה רע בעירום גברי?
כל עירום בסדרה הזאת מתקבל בברכה.
ובנוגע לתכנון של ואריז - כבר מהעונה הראשונה נחשפו לזה שהוא תומך בטאגאריין (ע"ע השיחה שלו עם אילריו במרתפי מעלה המלך), אבל זאת באמת הפעם הראשונה שהוא מצהיר על זה בגלוי. אני חושב שהוא חושף בפני טיריון את התכנון שלו, כי הוא חייב סיבה מספיק משכנעת כדי להביא אותו עד לדאנריז במירין, אחרת הוא ימשיך לשתות למוות, כמו שהם מגדירים בסדרה.

hagashaga

New member
אכן

לא ידעתי שהם נמנעו עד עכשיו בכוונה מפלאשבקים, אבל נבואות כבר היו מהעונה השנייה... לדאני ולבראן היו ואולי עוד...
אין שום דבר רע בעירום גברי, להפך! פשוט הבעתי הפתעה כי עד עכשיו היה חוסר שוויון מובהק, דווקא סבבה, לצ'פר קצת גם את הנשים חובבות הסדרה

ברור לי שלצופים הרבה נרמז מהעונה הראשונה (ואני פשוט מת על איך דברים שהיו ממש מזמן פתאום צפים ועולים ומתקשרים... אחת הסיבות שאהבתי כל כך את המשפט של טיריון בעונה הקודמת), פשוט יש לי תחושה (ואני מקווה שאני טועה) שהם די זורקים לנו את הכל בבום על ואריז וטיריון ומה שיקרה להם וזה פשוט או יאכזב או יתהפך לגמרי ויהיה שונה מאוד ממה שהם מצפים ומתכננים... נצטרך לחיות ולראות

AnyNickname

New member
סופסוף.

סרסיי והלאניסטרים
סצנת הפתיחה הייתה מעולה!! בהתחלה חשבתי שמדובר במירסלה וחברה כלשהי מדורן, אבל אז קלטתי את העוצמה של סרסיי הצעירה. סרסיי לא מפחדת מהסיפורים שמספרים על מאגי והיא אמיצה מספיק כדי להטיח את זה בפרצופה של מאגי. סופסוף אנחנו רואים פלאשבק לאחור! כלכך חיכיתי לזה. מאגי ממש לא הייתה מכשפה שצריך לפחד ממנה, היא אפילו הייתה צעירה באופן מפתיע. סרסיי יצאה מפגרת שהיא לא בחרה את השאלות שלה בחוכמה, היא אפילו ביזבזה את השאלה השנייה שלה.
זה היה מאד סמלי להתחיל את הפרק עם סצנת הפלאשבק, כי מיד לאחר מכן סרסיי יוצאת מהאפריון בדיוק אל המקום שבו היא תושפל בפני כל מעלה המלך... אהבתי את האנלוגיה.
כשסרסיי וג'יימי מדברים, ציפיתי שג'יימי יתחמק קצת מההאשמות שהוא שיחרר את טיריון, אבל הוא אפילו לא מנסה לשקר או להתחמק מהאמת.
אהבתי את סצנת החפירה של לוראס, אבל בחייאת! פשוט תהיה יפה ותתפשט!
גם לאנסל נהיה חתיך מאז העונות הקודמות. אבל גם נהיה דתי יותר מהעונות הקודמות.
אפשר בבקשה להכניס לחדר קטן את לוראס ולאנסל? אולי לוראס ילמד אותו דבר או שניים

הטעויות של סרסיי חוזרות אליה בגלל לאנסל, מעולה! במקומה הייתי רוצח את לאנסל בשנתו ומעלים ראיות.

ואריז וטיריון בפנטוס
סופסוף רואים את פנטוס! לא ראינו אותה מאז העונה הראשונה כשדאני הייתה שם אצל אילריו. וסופסוף ואריז מתוודה בגלוי בנוגע לתמיכה שלו בטארגאריין!!!!!!!
טיריון היה נראה לי שבור מהרצח של שאי וטייווין... ראיתי שם חרטה או שסתם נדמה לי?
כמה דברים ששמתי לב אליהם בסצנה הזאת:
1. כשטיריון יוצא מהקופסא, שמתם לב לקנאקים שיוצאים לו מהגב? עשו את זה אמין... וגם ההליכה המוזרה שלו. שני אלה ממש שיעשעו אותי! כל הדיבור על זריקת החרא של טיריון קצת הגעיל, אבל תכלס זה מה שעושה את הסצנה לאמינה.
2. במצלמה אחת ואריז מגיע לקערה כדי לשטוף ידיים ובמצלמה השנייה הוא כבר מנגב אותם... מה נסגר?? פעם ראשונה שאני רואה טעות כזאת במשחקי הכס, בדר"כ ההפקה מאד דייקנית בנוגע לפרטים הקטנים האלה.

דאני במירין
מישהו מוכן להסביר לי למה הם הורידו את הפסל של ההרפיה מקצה הפירמידה? זה סתם מתגרה במירינים.
הרצון של הבלתי-טמא באהבה מאישה הוא מדהים בעיניי, אהבתי מאד את הסצנה הזאת למרות שידעתי מיד מה הולך להגיע... :-\ אני ממש מצטער, אבל כבר בתחילת העונה החמישית הייתה נראית לי מלכה חלשה... חסרת עמוד שדרה... ממש לא חזקה כמו בעונות הקודמות. היא עומדת בקצה הפירמידה ותלושה מהמציאות ברחובות. היא חושבת שהיא יכולה לכפות על כל מירין את הרצונות שלה בזמן שהיא מתעלמת ממסורת של מירין. בפרקים הבאים היא מתקפלת ופותחת את בורות הלחימה, ובנוסף סצנת הדרקונים הכועסים הבהירו טוב מאד שדאני כבר לא שולטת בהם. הכוח החזק שלה נלקח ממנה.
מצטער, אבל היא נתפסת בעיניי כמלכה חלשה כרגע.

ג'ון סנואו בחומה
בזמן שהחומה מתיימרת לא לקחת צד במלחמת המלכים בווסטרוז, נדמה שסטאניס מתקבל שם בברכה ואפילו שולט על העניינים כשהוא מחליט איך ואיפה לשרוף את מאנס ריידר. חשבתי על משהו: זכור לי שבספרים נאמר שחסר להם עצים להסקה ולכן הם בקושי מדליקים אש, אבל יש להם עצים לשריפת בני-אדם?... או שהזיכרון שלי מטעה אותי?
ממש אהבתי את הסצנה במעלית בין ג'ון למילסנדרה, היא מנסה לפתות גם אותו
"אתה בתול?" -"לא..." -"יופי" חחחחחחחחחחח

לכל אלה שהיו בתערוכה וחיכו שעה וחצי בתור כדי להיכנס לאוקולוס ריפט - מישהו זיהה את המעלית וקצה החומה שפונה לצפון?

אהבתי את המבטים בין מאנס לפראיים לפני השריפה
הרחמים של ג'ון סנואו כלפי מאנס היו מדהימים ואנושיים בעיניי... למרות שזאת התגרות בוטה ברצון של סטאניס לשרוף את המלך שמעבר לחומה. סצנה מדהימה ואנושית.

סאנסה ופיטר בייליש
בתחילת הסצנה ביניהם פיטר מקבל מכתב, אבל לא נאמר מה כתוב במכתב. במקרים כאלה בעונות הקודמות אלו היו מכתבים חשובים ששינו לחלוטין את העלילה. מעניין איזה מכתב הוא קיבל

סאנסה מתחילה להיות ליידי אמיתית שמבינה קצת בפוליטיקה, מאשר להיות משעממת וחסרת שימוש בסדרה.

בריאן ופודריק
הדבר היחיד המעניין הוא השילוב בין הסצנה שלהם לסצנה של סאנסה שנמצאת בכרכרה כ-50 מטר מהם.
מעבר לזה, הם משעממים. אני אפילו לא אבזבז זמן כתיבה עליהם. ביי.

כמעט כל הטריילרים שפורסמו עד כה כללו חלקים מהסצנות של הפרק הראשון.
משמע שהחל מהפרק השני נראה דברים שלא ראינו עד עכשיו!

אפשר בבקשה להריץ לפרקים של אריה?

AnyNickname

New member
ומשהו נוסף שהפריע לי בפרק הזה...

פרקי הזמן לא נראים מאד תואמים בסצנות השונות:
מבחינת סרסיי וג'יימי שנמצאים מעל גופתו הקרה של טייווין, ברור שעברו מספר ימים בודדים מאז הרצח שלו.
אבל מבחינת טיריון, הוא טוען שהוא היה בארגז ההוא במשך שבועות עד שהגיע לפנטוס...
&nbsp
ידוע כמה זמן לוקח לחצות את הים הצר?

hagashaga

New member
זה לא חדש...

אנחנו כל הזמן רואים איך בסצנה אחת מישהו שולח עורב, וכעבור "שנייה" (בשביל הצופים) הוא כבר מגיע ליעד. אפשר להתייחס לזה כאל כשל, ואפשר פשוט לקבל את זה שדברים לא תמיד חייבים להיות מתוזמנים בצורה מדויקת ובסדר כרונולוגי מדויק.
(ובעצם, למה כבר אפשר לצפות? אנחנו רוצים לראות מה קורה במעלה מלך בימים שאחרי מות טיווין, ואנחנו גם רוצים לראות מה קורה עם ואריז וטיריון. בהנחה שבמשך השבועות הראשונים של המסע שלהם לא קרה שום דבר מעניין, ותודה לאל יש מספיק עלילה להעביר לנו במעט זמן המסך שאנחנו מקבלים כל עונה, מה יוצרי הסדרה אמורים לעשות? לכתוב לנו כל פעם "כעבור שבועיים", "לפני שבועיים"? תאריכים? אני לא רואה בעיה בזה שקווי עלילה שונים לא קורים בדיוק באותו רגע...)

AlonPe

New member
כן, גם לי זה צרם

כל תיאורי המסעות בספרים, בעיקר הימיים מעבירים את התחושה המפרכת שלהם...
האמת שלפעמים התיאורים עצמם די מפרכים
וגורמים לך לטעום ולו מעט ממה שעובר על הדמויות!

(כמובן שלא הייתי מוותר על אף אות!)
לדעתי משהו כאן מתפספס - בסידרה.
זה לא אומר שצריך "לנפח" כל פרק ולראות שעה שלמה אוניה שטה או כירכרה נוסעת,
אבל יש אמצעים קולנועיים להעביר את התחושה - של מעבר הזמן.

אני מתאמץ נורא, ולא כל כך הולך לי,
להתייחס לסידרה כאל סיפור נפרד בפני עצמו.
מה לעזאזל ואריז עושה בפאנטוס?!

Stark Bannermen

New member
אפשרי להמשך מתוך העלילה שהודלפה (לא הפרקים עצמם!)

לדעתי זה מכתב מרוס בולטון, מאחר והם אמורים להגיע לווינטרפל ומאחר והוא אמר לה שהם נוסעים למקום רחוק.

הפרק הזה בעיקר גרם לי להבין שעבר מלא זמן מאז שקראתי

בספרים, כי בסצינת השריפה של מאנס ריידר אני הופתעתי בטירוף וממש זעמתי על בניוף ו-ווייס, אבל אז הצצה בויקי אוף אייס אנד פייר פתאום הזכירה לי מה הקטע בזה, ודי התביישתי בעצמי שלא זכרתי.

בקשר לסצנה הזאת

מאנס לא התנהג כמו שמתואר בספרים (כלומר, כמו ראטלשירט שנאבק וצורח), אלא כמו... מאנס. זה גרם לי לתהות האם קו העלילה הזה יתקדם כמו בספרים או לא.

צורח לא, אבל בהחלט מתפתל ואפילו בוכה. מאוד לא מאנס. הנה הסצינה:
https://www.youtube.com/watch?v=PY-V59056Ds

I wish you good fortune in the wars to come רגע לפני שהוא עולה על המוקד זה כל כך מאנס ולא ראטלשירט. הוא מיילל (קצת) רק כשהאש מגיעה אליו.

טוב, אז להגיד את זה ככה? (ספוילר)

אם הם כבר הלכו על הקטע של החץ בלב כדי למנוע מוות איטי, אני לא רואה סיבה שהם ישנו את העניין הזה. אם הם רצו להרוג אותו סופית, היו להם כ"כ הרבה דרכים אחרות שלא מכריחות אותם להיצמד לספרים.

לי די ברור

שמאנס לא יוחזר לחיים.
לא רק שסטאן ומל שולחים את ג'ון לשכנע את מאנס להיכנע, וזה יהיה מאמץ מיותר אם מל מחזיקה את מאנס בחיים בסתר, גם אין למאנס תפקיד מפתח בהמשך, והסדרה ידועה כמעלימה דמויות או משלבת כמה דמויות מהספרים לדמות אחת. נוסיף לזה את האמירה של מרטין שדייויד&דן קטלניים יותר ממנו, ודי ברור לי שמאנס מת סופית. אם אפשר לוותר על ליידי לב אבן ועל קו העלילה של יורון ואנשי הברזל, אפשר לוותר גם על מאנס, שבכלל יהיה יקר להפוך אותו לקשקשן באמצעות אפקטים ממוחשבים.

אז למה העניין עם שחזור השריפה והחץ? כי זה חומר טוב לעבד, במקום להמציא משהו חדש לגמרי, וכי הם נצמדים לספרים לרוב. מעבר לזה, הסצינה תפסה דגשים שונים בספרים לעומת הסדרה: בספרים זו שאלה של סמכויות, כי מאנס הוא עריק מהמשמר והמשמר צריך להעניש אותו, ובסדרה הם רצו להראות את הלב הרחום של ג'ון.

נ.ב.
לפי המדיניות החדשה, אין צורך לסמן בספוילר כל הודעה בנפרד, אם השרשור נושא סימון ספוילר בתחילתו. ממש כמו שמק הנהיגה בעונה הקודמת "שרשורי סיכום לקוראים" ו"שרשורי סיכום לצופים", גם כאן וכמדיניות כללית, הספוילר מוגדר בתחילת השרשור ומרגע שהוא מוגדר אין צורך לסמן כל הודעה. זה גם מקל על הבלתי טמאים להימנע בקלות משרשורים שלמים במקום לחפש הודעה אחרי הודעה האם היא מכילה ספוילר או לא.

כן תפקיד, לא תפקיד מפתח.

לשם השוואה, לאדריק סער היה תפקיד חשוב למדי בתור מנוע עלילתי, אבל הם פשוט נתנו את התפקיד שלו לגנדרי. וכמובן הזכרתי כבר את ליידי לב-אבן.

למעלה