סופסוף.
סרסיי והלאניסטרים
סצנת הפתיחה הייתה מעולה!! בהתחלה חשבתי שמדובר במירסלה וחברה כלשהי מדורן, אבל אז קלטתי את העוצמה של סרסיי הצעירה. סרסיי לא מפחדת מהסיפורים שמספרים על מאגי והיא אמיצה מספיק כדי להטיח את זה בפרצופה של מאגי. סופסוף אנחנו רואים פלאשבק לאחור! כלכך חיכיתי לזה. מאגי ממש לא הייתה מכשפה שצריך לפחד ממנה, היא אפילו הייתה צעירה באופן מפתיע. סרסיי יצאה מפגרת שהיא לא בחרה את השאלות שלה בחוכמה, היא אפילו ביזבזה את השאלה השנייה שלה.
זה היה מאד סמלי להתחיל את הפרק עם סצנת הפלאשבק, כי מיד לאחר מכן סרסיי יוצאת מהאפריון בדיוק אל המקום שבו היא תושפל בפני כל מעלה המלך... אהבתי את האנלוגיה.
כשסרסיי וג'יימי מדברים, ציפיתי שג'יימי יתחמק קצת מההאשמות שהוא שיחרר את טיריון, אבל הוא אפילו לא מנסה לשקר או להתחמק מהאמת.
אהבתי את סצנת החפירה של לוראס, אבל בחייאת! פשוט תהיה יפה ותתפשט!
גם לאנסל נהיה חתיך מאז העונות הקודמות. אבל גם נהיה דתי יותר מהעונות הקודמות.
אפשר בבקשה להכניס לחדר קטן את לוראס ולאנסל? אולי לוראס ילמד אותו דבר או שניים
הטעויות של סרסיי חוזרות אליה בגלל לאנסל, מעולה! במקומה הייתי רוצח את לאנסל בשנתו ומעלים ראיות.
ואריז וטיריון בפנטוס
סופסוף רואים את פנטוס! לא ראינו אותה מאז העונה הראשונה כשדאני הייתה שם אצל אילריו. וסופסוף ואריז מתוודה בגלוי בנוגע לתמיכה שלו בטארגאריין!!!!!!!
טיריון היה נראה לי שבור מהרצח של שאי וטייווין... ראיתי שם חרטה או שסתם נדמה לי?
כמה דברים ששמתי לב אליהם בסצנה הזאת:
1. כשטיריון יוצא מהקופסא, שמתם לב לקנאקים שיוצאים לו מהגב? עשו את זה אמין... וגם ההליכה המוזרה שלו. שני אלה ממש שיעשעו אותי! כל הדיבור על זריקת החרא של טיריון קצת הגעיל, אבל תכלס זה מה שעושה את הסצנה לאמינה.
2. במצלמה אחת ואריז מגיע לקערה כדי לשטוף ידיים ובמצלמה השנייה הוא כבר מנגב אותם... מה נסגר?? פעם ראשונה שאני רואה טעות כזאת במשחקי הכס, בדר"כ ההפקה מאד דייקנית בנוגע לפרטים הקטנים האלה.
דאני במירין
מישהו מוכן להסביר לי למה הם הורידו את הפסל של ההרפיה מקצה הפירמידה? זה סתם מתגרה במירינים.
הרצון של הבלתי-טמא באהבה מאישה הוא מדהים בעיניי, אהבתי מאד את הסצנה הזאת למרות שידעתי מיד מה הולך להגיע... :-\ אני ממש מצטער, אבל כבר בתחילת העונה החמישית הייתה נראית לי מלכה חלשה... חסרת עמוד שדרה... ממש לא חזקה כמו בעונות הקודמות. היא עומדת בקצה הפירמידה ותלושה מהמציאות ברחובות. היא חושבת שהיא יכולה לכפות על כל מירין את הרצונות שלה בזמן שהיא מתעלמת ממסורת של מירין. בפרקים הבאים היא מתקפלת ופותחת את בורות הלחימה, ובנוסף סצנת הדרקונים הכועסים הבהירו טוב מאד שדאני כבר לא שולטת בהם. הכוח החזק שלה נלקח ממנה.
מצטער, אבל היא נתפסת בעיניי כמלכה חלשה כרגע.
ג'ון סנואו בחומה
בזמן שהחומה מתיימרת לא לקחת צד במלחמת המלכים בווסטרוז, נדמה שסטאניס מתקבל שם בברכה ואפילו שולט על העניינים כשהוא מחליט איך ואיפה לשרוף את מאנס ריידר. חשבתי על משהו: זכור לי שבספרים נאמר שחסר להם עצים להסקה ולכן הם בקושי מדליקים אש, אבל יש להם עצים לשריפת בני-אדם?... או שהזיכרון שלי מטעה אותי?
ממש אהבתי את הסצנה במעלית בין ג'ון למילסנדרה, היא מנסה לפתות גם אותו
"אתה בתול?" -"לא..." -"יופי" חחחחחחחחחחח
לכל אלה שהיו בתערוכה וחיכו שעה וחצי בתור כדי להיכנס לאוקולוס ריפט - מישהו זיהה את המעלית וקצה החומה שפונה לצפון?
אהבתי את המבטים בין מאנס לפראיים לפני השריפה
הרחמים של ג'ון סנואו כלפי מאנס היו מדהימים ואנושיים בעיניי... למרות שזאת התגרות בוטה ברצון של סטאניס לשרוף את המלך שמעבר לחומה. סצנה מדהימה ואנושית.
סאנסה ופיטר בייליש
בתחילת הסצנה ביניהם פיטר מקבל מכתב, אבל לא נאמר מה כתוב במכתב. במקרים כאלה בעונות הקודמות אלו היו מכתבים חשובים ששינו לחלוטין את העלילה. מעניין איזה מכתב הוא קיבל
סאנסה מתחילה להיות ליידי אמיתית שמבינה קצת בפוליטיקה, מאשר להיות משעממת וחסרת שימוש בסדרה.
בריאן ופודריק
הדבר היחיד המעניין הוא השילוב בין הסצנה שלהם לסצנה של סאנסה שנמצאת בכרכרה כ-50 מטר מהם.
מעבר לזה, הם משעממים. אני אפילו לא אבזבז זמן כתיבה עליהם. ביי.
כמעט כל הטריילרים שפורסמו עד כה כללו חלקים מהסצנות של הפרק הראשון.
משמע שהחל מהפרק השני נראה דברים שלא ראינו עד עכשיו!
אפשר בבקשה להריץ לפרקים של אריה?