רשמים מהפרק הראשון בעונה 5!

AnyNickname

New member
אז איך היית מסביר את ה...

מבטים בין מאנס לקשקשן?
מבחינת הצופים זה שקוף... מאנס מסתכל על "הסגן" שלו, אבל רק קוראי הספרים ממש היו יכולים להבין את המבטים.
לפי מה שאתה אומר שמאנס באמת מת, יש הסבר נוסף למבטים האלה?
אני פשוט מסכים עם שנאוצר, יש מצב שמאנס יתברר כחשוב ברוחות.

לא קשקשן, טורמונד

קשקשן, "לורד העצמות", "Rattleshirt", לא הופיע בפרק הפתיחה. ממה שראיתי, נראה שהוא הופיע בטריילרים בקרב בבית קשה.

הוא רוצה להראות לטורמונד שהוא לא נכנע גם מול המוות.

אין סבירות שבסדרה החליטו שמאנס יילבש את הדמות של טורמונד, כשבספרים הוא לבש את הדמות של קשקשן.
יתרה מזאת, בספרים קשקשן שלבש בלי יודעין את הדמות של מאנס צרח כל משך ההוצאה שלו להורג שהוא לא המלך מעבר לחומה. אם בסדרה היו רוצים להשאיר את מאנס בחיים, למה מאנס שתק משך כל ההוצאה שלו להורג?

מאד מאנס. רואים שהוא נאבק לשמור על פאסון

ושהפחד שלו הוא לא מהאש אלא מעצמו- שהוא לא יצרח או יתחנן לרחמים...

הסיכום שלי

פרק פתיחה חביב. בסך הכל מתקדם בדיוק כמו עד עכשיו - כמעט שום הפתעות למי שקרא את הספרים. משעשע איך ג'אנוס סלינט ואליסר ת'ורן חוזרים להיות גורמים משמעותיים, אחרי שהם (ובעיקר סלינט) הוצגו כאפסים בסוף העונה הקודמת. משעשע שבסדרה סרסיי יודעת שג'יימי אחראי לשחרור טיריון אבל נותנת לזה לעבור לסדר היום. בספרים זה לא היה קורה. בטח לא עם נבואת הוואלונקר שרודפת את סרסיי. בפרק הזה הם השמיטו את הוואלונקר - אבל סרסיי שאלה את מאגי שתי שאלות ולא שלוש, אז כנראה שבאחד הפרקים הבאים נקבל את השאלה השלישית ואת הוואלונקר (אם כי אפשר לפרש את מה שהיא שאלה כשלוש שאלות: מתי היא תתחתן עם הנסיך, האם היא תהיה מלכה, והאם יהיו לה ולמלך ילדים. עדיין גם אם אלה שלוש השאלות, הסצינה נחתכה).

טיריון בספרים לא היה שבור ולא איבד מוטיבציה עד כדי רצון לשתות את עצמו למוות - אבל טיריון בספרים לא התאהב כל כך עמוקות בשאי. בסדרה הוא כן, וההריגה שלה השפיעה עליו למרות שהיא הייתה מוצדקת מבחינתו. בספרים הבגידה של שאי בו כאבה, אבל לא כאבה מאד, כי הוא ידע שהיא אוהבת את הכסף שלו ולא אותו, גם אם היה לו נעים להשלות את עצמו אחרת מדי פעם. בספרים הוא רדוף אחרי המקום שאליו זונות הולכות, כי הוא מעולם לא התגבר על הזכרון של טישה (והוא אפילו פגע בג'יימי בגלל זה). בכל מקרה הסדרה קוהרנטית עם עצמה והספרים קוהרנטיים עם עצמם.

מוזר שתולע אפור אומר למיסאנדיי שהוא לא יודע למה הבלתי טמאים הולכים לבתי בושת, כשבספרים ההסבר ניתן בהינף שורה פשוטה. הם מנסים ליצור רומן בין תולע אפור למיסאנדיי, ולכן מורחים כל סצינה שקשורה להם?

אהבתי שסר קבאן לאניסטר נשאר אותו שחקן, לפחות (אבל אני בספק כמה צופים בכלל זוכרים). קצת חבל שהם לא הרחיבו עם תנועת הדרורים שהתפתחה מתוך מצוקות המלחמה - ובהקשר הזה טענתי ואני עדיין טוען שקו העלילה של בריאן ופוד לא מיותר (אפילו בלי ליידי לב-אבן, שלא תהיה בסדרה). בריאן תמיד פוגשת את פשוטי העם ואת זוועות המלחמה מקרוב, בזכות העובדה שהיא נוסעת לבד ולא מהווה חלק מצבא. על הרקע הזה ברור לקוראים איך ולמה צמחה תנועת הדרורים.

סוגיית בורות הלחימה שייפתחו גם לא מורחבת למה שהיא בספרים - שם מוסבר עד כמה העבדות היא חלק מהותי בהתנהלות של העבדים ושל האדונים, עד כדי כך שאנשים מעדיפים להיות עבדים מאשר מובטלים - ועד כדי כך שדאני מתירה עבדות במגבלות מסויימות (אדם יכול למכור רק את עצמו לעבדות ורק לזמן קצוב).

זהו. מבחינה ויזואלית, אהבתי את הפלת ההרפיה מהפירמידה. ואהבתי את האבנים ששמים על עיני המת - איכשהו הם השתלבו נהדר עם הפנים של טייווין.

hagashaga

New member
לא חשבתי על אפשרות של המשך הפלאשבק בעתיד...

אני מאוד מקווה שזה יקרה כי זה היה לי ממש חסר בסצנה... זרעת בי מעט תקווה עכשיו

די ברור שהם מורחים את מיסאנדיי ותולע אפור בשביל רומן עתידי, ראו את זה גם בטריילרים, השאלה היא למה ולמי זה אכפת? די מעצבן...
לגבי בריאן ופוד - אני מסכים איתך מאוד שבספרים הקו שלהם עוזר לקוראים להבין את זוועות המלחמה וכו' (ובגלל זה גם כקורא אני לא חושב שהם לגמרי מיותרים, יש מצב שאולי היה אפשר לצמצם אותם קצת. אולי.), אבל בסדרה הם לא מספקים את המטרה הזאת בכלל, וזה גורם לי כצופה לראות אותם כמיותרים לגמרי. בלי קשר למטרה שלהם אני לא אוהב את העלילה שלהם בסדרה והאמת שגם את השחקנים ואת כל מה שהם מעבירים... פשוט לא מעניין אותי.
לגבי הדרורים הם עדיין לא הסבירו והציגו את מה הם ולמה הם קיימים, נכון, אבל הם עושים את זה בהמשך. לא חייב הכל ישר על ההתחלה, אני חושב שהם רוצים לתת לצופים שנייה לעכל שיש דבר כזה, ומן הסתם גם לפתח סקרנות...

AnyNickname

New member
סרסיי שאלה 3 שאלות...

זה מה שאמרתי שהשאלה השנייה שלה הייתה מבוזבזת.
כי אם התחתנת עם המלך, ברור שתהיי מלכה, אין צורך לשאול את זה.
ואיזה סצנה נחתכה לדעתך? אפשר קצת תזכורת על הוואלונקר?
&nbsp
ובנוגע לכך שדאני מתירה עבדות במגבלות מסוימות, זה מופיע כבר בפרק כלשהו לקראת סוף העונה הרביעית שבו מורה זקן מגיע אל דאני ומבקש ממנה להימכר שוב לאדון שלו לשעבר, כי כיום הוא מובטל. דאני מרשה לו להימכר לעבדות של שנה, כמו שהזכרת.

hagashaga

New member
תזכורת לנבואה:

ב"משתה" מיד אחרי שמאגי אומרת לסרסי שהתכריכים של ילדיה יהיו מוזהבים גם כן, היא אומרת לה שה"וואלונקר" (שמשמעות המילה היא "אח קטן") יכרוך את ידיו סביב צווארה ויחנוק אותה, או משו בסגנון (השתמשתי במילים שלי)... במילים אחרות המשך הנבואה היא ש"אח קטן" יגרום למפלתה/סופה/מותה וכו'... ובדיוק זה (בתוספת לתחילת הנבואה) הדבר שמניע אותה במשך כל חייה. היא מאמינה שהכוונה היא לטיריון, וזו אחת הסיבות שהיא שונאת אותו, וגם הסיבה שהיא כל כך בטוחה שהוא זה שהרג את ג'ופרי.
בדיוק כמו שהסיבה שהיא שונאת כל כך את סאנסה ואחריה את מרג'רי היא כי היא רואה בהם את המלכה הצעירה המדוברת.

AnyNickname

New member
חוץ מטיריון,

יש מועמד הגיוני אחר להיות הוואלונקר?
כי אם לא, זאת הדמות הראשונה והיחידה בסדרה (אם אני לא טועה) שאנחנו יודעים מראש איך היא תמות ומי יהרוג אותה... רק לא יודעים מתי.

hagashaga

New member
יותר מזה!

נבואות הם לא ברורות, ואף פעם לא מבינים אותם לגמרי עד שזה כבר מאוחר מדי.
מי אמר שזה חייב להיות "אח קטן" של סרסי?
ומי אמר שכל עניין החניקה הוא פשוטו כמשמעו?
אני לא הייתי בונה על זה שמרטין היה מגלה לנו בדיוק מה יקרה, יש סיבה שנבואות לא מתגשמות כמו שחושבים שהם יתגשמו, תמיד בצורה אחרת, מפתיעה, תמיד מובנות רק בדיעבד...

אני עדיין לא מבין למה כולם בטוחים ש"הוואלונקר" זה אח קטן.

לי זכור שסרסיי שואלת אם וואלונקר זה אח קטן, ומתברר לה שוואלונקר זה מפלצת, או משהו כזה.

התחלתי בפסח לקרוא שוב את הספרים.

כרגע אני בכרך הראשון של העימות. אני קורא רק בשבתות, ובערך בקצב של כרך בשבת. אז כשאגיע למשתה ואעבור שוב על האיזכורים, אם יתברר שזכרתי נכון, אפתח שרשור עם מראה מקום.

Blackshift

New member
וואו, זה קצב מהיר :O

אני עכשיו לקראת סוף משתה (בפעם הראשונה :O) אבל לא קורא בקצב כל כך מהיר, אולי כי זה גם באנגלית...

אריה, כמובן

היא האחות הקטנה.
יש עוד המון תיאוריות: http://awoiaf.westeros.org/index.php/Valonqar/Theories
התיאוריה החביבה עליי מכל: קלגאנבול! הוואלונקאר יהיה סאנדור קלגאן, אביר האמונה במשפט בקרב באשמת הניאוף של סרסיי. הוא יילחם נגד סר רוברט סטרונג, הוא גרגור קלגאן-פרנקנשטיין, וינצח אותו. בכך ייתרחש צד פואטי נדיר: סאנדור יהרוג את גרגור וייזכה בנקמה, ובאותה אבחת חרב הוא ייגרום למותה של הקווין ביץ' סרסיי.

למעלה