רשמים מהפרק הראשון בעונה 5!

לא מול כל אחד. ספוילר לספרים.

היא התמודדה מול הקוטל מלך בשרשראות, לאחר חודשים ארוכים שהיה כבול יד ורגל אל הקיר בצינוק. שב שבועיים בבית בלי לצאת מהחדר, ואחרי זה נסה לרוץ עשרים מטר ותבין כמה זה מנוון.
היא ניסתה להתמודד עם נשכן ולא הצליחה.
ברור שלא היתה מצליחה להתמודד עם גרגור קלגאן, שהוא הגרסה הגברית שלה.

AnyNickname

New member
עצם זה שאתה משווה אותה לגרגור קלגאן, זה כבר משהו גדול.

בוא נגיד שהיא דמות נשית שונה מכל שאר הנשים שהכרנו בספרים ובסדרה. ואני אוהב את זה.

טרוליטו

New member
היא דמות חסרת כל נופך הגיוני ומציאותי.

כל הדמויות האחרות, למרות שמשחקי הכס זה עולם פנטזיה, פועלות ממניע "ארצי" כלשהו הניתן להבנה - בעיקר צורות שונות של תאווה לכוח. בריאן פועלת, כך זה נראה לפחות, מתוך נאמנות עיוורת לנדרים שלה כלפי האדונים המתחלפים שלה - רנלי ואח"כ קייטלין סטארק. אבל גם הפעולות שלה למען שמירת הנדרים האלה ולמען ביטחונן של אריה וסאנסה - הן לא מובנות, מכיוון שלא נראה שיש לה איזו תכנית פעולה ברגע שתוציא אותן מציפורני הדמויות האוחזות בהן. גם האופן שבו היא פעלה בפרק האחרון - ללכת להתעמת עם הראש בקיר מול בייליש ולחשוף את עצמה, היה חסר היגיון ותכלית.

טרוליטו

New member
הוא ספוילר חלקי ובלתי מזיק למדי.

אבל שכחתי שמדובר כאן בשרשור רק על הפרק הראשון, ועל כך התנצלותי.

AnyNickname

New member
בקטנה.. זה ממילא בתחילת הפרק השני

שעכשיו הצצתי בדקות הראשונות שלו
קשה להתאפק חח...

לא ממש מסכים

המניעים של בריאן מאוד ברורים ואמינים לדעתי.
היא נשבעת נאמנות לכל מי שנותן לה הזדמנות כי היא רוצה להרגיש שייכת/רצויה/נאהבת.
היא היתה ילדה שלא התאימה לנורמה ולא הרגישה שייכת, זה ברור מאיפה המניע הזה מגיע.

גם לא הייתי מגדיר את המניעים של רוב הדמויות כארציים.
הכוח שרוב הדמויות רודפות אחריו הוא לא המטרה, אלא האמצעי.
המניעים של אצבעון, טריון ,סרסיי, ואפילו אריה שונים מאוד, אבל האמצעי נשאר אותו דבר, כוח.

ודבר אחרון על בריאן.
דווקא הסיפור שלה מעניין אותי, ובקריאה השניה של משתה נהנתי מנקודת המבט שלה שהיא יותר "על הקרקע" ונפגשת עם זוועות המלחמה פנים אל פנים.
והסיפור שלה נגמר בשני קליף-הנגרים מותחים לאללה גם במשתה וגם בריקוד.

הלדיל

New member
לא בהכרח.

בסצנה המקבילה ב-"ריקוד לדרקונים", איליריו אומר לטיריון אותם דברים בסוף הפגישה ביניהם. מנקודת מבטם, טיריון לא אמור לדעת על גריף הצעיר כרגע. הוא הבין את האמת בכוחות עצמו במהלך ההפלגה למירין. נידע שהם ויתרו עליו רק בהמשך העונה.

Blackshift

New member
רשמים

טוב, נתחיל בזה שבגלל שבשני היה לי יום חופשי ראיתי את רוב הפרק בשידור חי :D
לפני הסצנה האחרונה נרדמתי, אז השלמתי בבוקר...
&nbsp
בתכלס פרק פתיחה קלאסי, תואם במיוחד את השם שנתנו לו.
נותן לנו טעימה קטנה מכל מה שנקבל העונה, מזכיר לנו מה קורה עם הדמויות וקצת מה התוכניות שלהן.
&nbsp
נתחיל בסצנה הראשונה- למרות שמאגי הייתה צעירה ממש ולא ממש קרקרה, עדיין סצינת פתיחה מוצלחת מאוד לעונה, מעניין מה עתיד הוולנקואר.
&nbsp
העיניים של טיוויון היו פשוט הדבר הכי מטריד שראיתי בחיי, חבל שדילגו על הקטע שהוא מחייך.
&nbsp
אחרי זה אנחנו מקבלים טעימה קטנה מהסיפור של סרסיי להמשך העונה - מלחמה במרג'רי עם לוראס ברקע, ודרורים שמתחילים לצוץ בכל מקום, בנוסף גם קיבלנו טעימה קטנה מקבאן.
&nbsp
בחומה - מליסנדרה מלחיצה כהרגלה, הכל רגיל, מאנס מת :|
&nbsp
טיריון וואריס יכולים להיות שילוב מוצלח, גם כאן קיבלנו מיני טעימה על התוכניות לעתיד, טיריון מתחיל להתעניין בתוכנית הטארגית.
&nbsp
סאנסה ואצבעון - למרות שקיבלתי ספויילר להמשך מעניין מה באמת התוכנית של אצבעון הפעם, סאנסה בהחלט התבגרה מאוד מאז העונה האחרונה, מתחילה לשחק את המשחק.
&nbsp
בריאן ופוד - מה? מה קורה? מה עושים איתם עכשיו?
&nbsp
אריה - איפה היא :(

רק לי הפריע?

שבסדרה ג'יים בטוח שכולם נגדו במקום סרסיי, שהמאגי מכשפה רק ביחס לאמה ווטסון כהרמיוני גריינג'ר, שהתמליל של הנבואה נאמר בצורה גרועה וחסרה, שניפחו את מספר הממזרים ל-20 בלי קשר - כי זה לא תורם כלום לעלילה, אז למה סתם לשנות? וש"הדרור העליון" הפך להיות השם הרשמי שלו? להזכירכם, "הדרור העליון" זו בדיחה של בן סהר, כי הוא הספטון העליון שהתמנה על ידי הדרורים. זה בערך כמו אלה שבטוחים שהשם של דאינריז הוא "חאליסי".

ואם כבר דיברנו על עינים

אז נכון שהשם מאגי מירי מאז דור יותר מפחיד מכל המראה שלה (אבל יפה זה לא בהכרח טוב, ילדים חמודים שלי) אבל העינים מכפרות על הכל.
בטח בבית הספר למכשפות באסשהי הן משתילות עינים של סנארקים.

tomashi1

New member
כמה מילים על גל הביקורת נגד בריאן

מסיבה לא ברורה התפתחה פה אופנה מעניינת של לבקר את הקיום של בריאן בסדרה.

ובכן, ארשה לעצמי להניח שעיקר המבקרים מגיע מצופי הסדרה שלא קראו את הספרים, ובכל זאת, גם בסדרה הדמות שלה היא דמות עזר נהדרת שמסייעת להתפתחות עלילתית של לא מעט מן הדמויות סביבה, תוך שהיא מניעה את כלל העלילה קדימה בהיותה אחת הדמויות היחידות שעברו בין מספר עלילות בסדרה (המלוכה של רנלי, הרצח של רנלי, השחרור של ג'יימי, המפגש עם וארגו הוט וקטיעת היד, השבי אצל בולטון, החזרה למעלה מלך- ובסדרה גם המפגש עם קלאגן ואפילו החיבור הבימאי החביב שעשו לה עם העלילה של סאנסה ואצבעון).

לקוראי הספרים ברור כמובן למה לדמות של בריאן ישנה חשיבות, ואת מי היא עוד אמורה לפגוש בהמשך ומה יקרה- אם כי בסדרה כנראה החליטו לוותר על הדמות הזאת, ולכן מעניין לאן עוד ייקחו את הדמות שלה.

בכל מקרה, בריאן היא אחת הדמויות החשובות- גם לקוראים וגם לצופי הסדרה בלבד. נסו לראות את התמונה הכוללת, היא ממש חוט השני העובר בין העלילות, ודווקא בסדרה כל כך מורכבת, דמות כזו היא בהחלט חשובה.

הלדיל

New member
למיטב הבנתי, גם קוראי הספרים חושבים שהיא מיותרת.

בסופו של יום, בריאן היא מנסרה לדעתו של מרטין על קונספט הנשים-הלוחמות בפנטסיה. היא חיונית משום שמרטין עושה אותה חיונית. חלק מהתפקידים שהיא מבצעת יכולים להתבצע על ידי דמות גברית. עם זאת אני מחבב אותה והפרקים איתה ב-"משתה לעורבים" היו, לדעתי, כמה מהפרקים הטובים בספר. היא אידיאליסטית בעולם של ציניקנים ומודעת לכך שהיא אידיאליסטית בעולם של ציניקנים. היא גם ההוכחה לכך שדמויות מהסוג הזה יכולות לשרוד בעולמו של מרטין.

AnyNickname

New member
יכולות לשרוד בעולמו של מרטין?

היא מתה בעולמו של מרטין.
רק בזכות D&D בריאן עדיין חיה
בינתיים.

האמנם? ספוילר לריקוד.

בריקוד היא נפגשה עם ג'יים. אלא אם כן אתה מספיילר אותי עם פרקים ששוחררו מרוחות החורף, היא עדיין חיה.

AnyNickname

New member
אני מבולבל.

קראתי את ריקוד לפני הרבה זמן, אבל זכור לי שקייטלין תלתה את בריאן, לא?

tomashi1

New member
ריקוד נגמר בצרחה.
תיאוריה?

של בריאן, כשקאט בגילגולה החדש רוצה לתלות אותה.
מכאן יש כמה תיאוריות שאני כבר לא זוכר לגבי מה היא צורחת שם ומה תהיה ההשפעה של זה על המשך העלילה.
הקטע הוא שככל הנראה ליידי סטארק בסדרה נפחה את חייה באופן סופי בחתונה האדומה, ולא מתכוונת לשוב אלינו, ולכן באמת לא ברור לאן יקחו את בריאן בהמשך

למעלה