רשמים מהפרק הראשון בעונה 5!

AnyNickname

New member
הו, וואו, יש שם תיאוריות הזויות...

אני לא אוהב ללכת רחוק מדי חחח

טיריון בספרים לא היה שבור? תקרא שוב

הוא הגיע לרמה של איסוף פטריות מורעלות. פרק שלם נמרח על שברון הלב הנורא שלו, על יין, יין, יין, חפירה פתולוגית באלף וריאציות של ׳אני קוטל שארים, מפלצת וקוטל שארים. ומפלצת.׳ וגם על השאלה הקריטית ׳לאן זונות הולכות׳.

Uri04

New member
טוב, דיי אמרו פה הכל...

אני רק אוסיף שלא מדובר בפרק פתיחת העונה הכי מרשים שהסדרה ידעה, אבל יש למה לצפות בהמשך

tomashi1

New member
האם נגדע קו עלילה חשוב מהספרים?! (
למי שלא קרא את ה5

ואריז אומר לטיריון שהם בדרך לפגוש את מי שתמלוך בווסטרוז- "זה לא חייב להיות הוא זו יכולה להיות היא" הוא טוען בסצנה שלא קיימת בספרים (כמו שבספרים אנחנו רק יכולים לנחש על הקשר של ואריז לאילריו).
אבל אנחנו כבר יודעים על קיומו של אאיגון טארגאריין, בנו של ראיגאר אותו החביאו ואריז ואילריו אחרי המלחמה אצל לורד הגריפין.

בקיצור- המשפט הזה של ואריז לא מבשר טובות להמשך התפתחות עלילת הסדרה (או שיוותרו על קו זה, או שיכניסו את זה בצורה משונה בהמשך).

- וגם, האם ויתרו סופית על lady hearthstone? כי אז באמת קצת קשה להבין למה ממשיכים עם קו העלילה של בריאן...

tomashi1

New member
אז אתה טוען שראינו את הספוילר הראשון שהסדרה עושה לקוראי הספר

טוב... אולי כדאי להתחיל לפתוח שרשור של אלו שימשיכו כנראה להגיע...

AnyNickname

New member
אבל סוגשל ידענו את זה...

כשדאני קיבלה בסוף ריקוד את הנבואה שהיא לא צריכה לסמוך על כמה אנשים, ביניהם גם על הדרקון הצעיר (או משהו כזה, אני לא ליד הספרים עכשיו...)

הביטוי המדוייק הוא

"הדרקון המתחזה", ובמקור האנגלי: the mummer's dragon. זה יכול להתייחס לגריף הצעיר (והרבה מאמינים שזה המצב), ויכול שלא להתייחס אליו. mummer משמעו פנטומימאי, ולאו דווקא מתחזה: ייתכן שהוא דרקון אמיתי, אלא שהוא בובה על חוט בידי אחרים (ואריז ואיליריו, למשל).
עוד בעיה היא שהמשפט המלא של קוואית' הוא: "נרות זכוכית הדרקון בוערים. בקרוב תבוא הסוסה החיוורת, ואחריה האחרים: קראקן ולהבה שחורה, אריה וגריפין, בן השמש והדרקון המתחזה" (תרגום שלי). כלומר יש התייחסות לגריפין באותו משפט, בנפרד מההתייחסות לדרקון. אולי זה גריף המבוגר, אבל העובדה היא שלא גריף המבוגר ולא גריף הצעיר הגיעו לדאינריז. שניהם הפליגו מערבה לתקוף את ארצות הסופה. אז ייתכן שלא הגריפין ולא הדרקון הם מי שהנבואה חוזה. גם הצמדים לא מתאימים: הקרקאן והלהבה השחורה הם כנראה ויקטאריון ומוקורו, שאכן מגיעים שניהם יחד. אבל הגריפין עם האריה? בן השמש עם הדרקון? האריה הוא כנראה טיריון, ובן השמש הוא כנראה קוונטין. שניהם הגיעו למירין לא לבד אלא עם בני לוויה, ואולי צריך לחפש הן את הגריפין והן את הדרקון בקרב בני הלוויה הללו.

AnyNickname

New member
אני מעלה הסבר קצת הזוי,

אבל אני מנסה להיכנס לראש של נבואות שדרכן להיות מובנות רק בדיעבד.
יכול להיות שמדובר במשפט תמורה? כלומר שהאריה הוא בן השמש והגריפין הוא הדרקון המתחזה?
זה יכול להסביר את איחוד הדמויות של הגריפין עם הדרקון המתחזה.
&nbsp
אבל זה עדיין לא מסביר את ההגעה שלהם אל דאני.

tomashi1

New member
מילה לכל המבקרים של בריאן

מסיבה לא ברורה התפתחה פה אופנה מעניינת של לבקר את הקיום של בריאן בסדרה.
ובכן, ארשה לעצמי להניח שעיקר המבקרים מגיע מצופי הסדרה שלא קראו את הספרים, ובכל זאת, גם בסדרה הדמות שלה היא דמות עזר נהדרת שמסייעת להתפתחות עלילתית של לא מעט מן הדמויות סביבה, תוך שהיא מניעה את כלל העלילה קדימה בהיותה אחת הדמויות היחידות שעברו בין מספר עלילות בסדרה (המלוכה של רנלי, הרצח של רנלי, השחרור של ג'יימי, המפגש עם וארגו הוט וקטיעת היד, השבי אצל בולטון, החזרה למעלה מלך- ובסדרה גם המפגש עם קלאגן ואפילו החיבור הבימאי החביב שעשו לה עם העלילה של סאנסה ואצבעון).

לקוראי הספרים ברור כמובן למה לדמות של בריאן ישנה חשיבות, ואת מי היא עוד אמורה לפגוש בהמשך ומה יקרה- אם כי בסדרה כנראה החליטו לוותר על הדמות הזאת, ולכן מעניין לאן עוד ייקחו את הדמות שלה.

בכל מקרה, בריאן היא אחת הדמויות החשובות- גם לקוראים וגם לצופי הסדרה בלבד. נסו לראות את התמונה הכוללת, היא ממש חוט השני העובר בין העלילות, ודווקא בסדרה כל כך מורכבת, דמות כזו היא בהחלט חשובה.

AnyNickname

New member
כן, הם כנראה ויתרו על...

אאיגון טארגאריין. החשש שלי שהם יחברו את העלילה שלו עם טיריון... כלומר שטיריון הוא היורש של טארגאריין ולכן ואריז הציל אותו ולוקח אותו אל דאינריז.
ובנוגע לליידי לב-אבן, בוודאות ויתרו עליה. מה הפואנטה עם בריאן ופודריק? לא ברור בעליל. נחכה ונראה... אולי הם יקבלו תפקיד של דמויות אחרות.
&nbsp
&nbsp
סעמק עם החלפות התפקידים האלה בין הדמויות

כנראה שבריאן ופודריק נועדו להיות היורשים של

בראן בתפקיד הקו המשעמם שמריצים קדימה ומקצרים כמה דקות מהפרק

טרוליטו

New member
בריאן משעממת ומיותרת מרגע הופעתה בסדרה.

חבל שכולם שמים לב לזה רק עכשיו.

AnyNickname

New member
מה פתאום, ממש אהבתי אותה בעונה 4.

היא מביאה נופך אחר לסדרה:
היא סוג של דמות מופת עבור אריה (שפגשה אותה לאורך 5 דקות...)
היא אישה חזקה שמסוגלת להתמודד בקרב מול כל גבר שיבוא מולה (אפילו קוטל המלך!)
היא דמות שאפשר לסמוך על המילה שלה, כלומר גם אחרי שקייטלין מתה, היא המשיכה לקיים את ההבטחה שלה.
היא גרמה לג'יימי להיפתח ולגרום לנו לגלות בו צד אחר שלא ראינו... הוא ממש נפתח אליה ואלינו בסצנת הסאונה בעונה 4.
אפילו ממש אהבתי את הכיוון הכללי שהיא הולכת אליו: להמשיך לקיים את ההבטחה לשמור על בנות סטארק, רק היא לא יודעת ש... סאנסה כבר שמורה מכל משמר ע"י פיטר בייליש ואריה כבר לא נמצאת בווסטרוז. כך שכרגע קו העלילה שלה מיותר ולפי הספרים היא הייתה אמורה למות כבר.
אני מוכן לסבול אותה עוד שניים-שלושה פרקים רק כדי לראות מה ההפקה מכינה לנו בשבילה.

למעלה