הבעת סלידה וגועל מדבריה של חנה בית הלחמי

gabiskon

New member
הטענה כאילו אפשר להמליץ למישהו למי להצביע

כאשר דעתך ידועה ואתה אף פעיל ברשת למענה, מגוכחת.

אני לא אנטי אף אחד

וביילסקי בודאי שאינו סכנה, הוא היה ראש עיריה מאוד מוצלח שנים רבות.
חופרי חיבר את עצמו לדוברת שיצאה באופן עקבי נגד אנשים כמוני ולכן זאת נקודה לרעתו מבחינתי.

תאר לעצמך אדם שפונה לציבור הערבי ולוקח לו איש כהנא חי כדובר, האם ערבי יצביעו עבורו?

הסיבה העקרית שאני שוקל הצבעה לרשימה דתית היא בגלל מרצ.

ATAF151

New member
לצערי מרץ והרשימה הדתית עושות הון פוליטי

למיטב ידיעתי אין כמעט חילוקי דעות דרמטיים בין מרץ לרשימה הדתית, רק לפני בחירות הם מעצימים את הטונים כדי לגרוף קולות.
אני ממליץ להצביע עבור רשימת ראש העיר שאותו אתה מעדיף, כך הוא יוכל לנהל קואליציה נורמאלית בלי להיות גננת של מרץ והרשימה הדתית, ולטפל בכל מיני נעלבים.

חופרי (כמו גם בילסקי) כבר הוכיחו את עצמם במעשים שהם לא הולכים בקו אנטי דתי קיצוני, וזה מה שהכי חשוב. בילסקי היה ראש עיר טוב, אבל תמיד כשיש חילופים יש גם סכנה לחריקות, וכשהקיים ממשיך, העניינים ימשכו מיידית כבר דקה אחרי תום הבחירות.

אתה טועה בהחלט

בניגוד לפוליטיקה הארצית בזו המקומית יש חילוקי דיעות דרמטיים ביותר ואפילו קיצוניים בין מרץ לדתיים.

ATAF151

New member
לא להצביע עבורם

אני חושב שעדיף שבמועצה ישבו סיעות גדולות לא פוליטיות של חופרי ובילסקי (יחד עם למען התושבים, ואולי עוד סיעה קטנה), מאשר סיעות גדולות של מרץ והדתיים.

זאת זכותך הלגיטימית לחשוב כך ואף להביע

את דעתך ומנגד זכותם של אנשים אחרים לחשוב אחרת ממך. הלא כן?

ATAF151

New member
אכן כך

זכותי לחשוב בעד סיעות הטרוגניות למען הציבור ברעננה וזכותו של כל אדם להעדיף סיעות סקטוריאליות.

לפחות ברמה הארצית שמחתי לראות שבנט לפחות ניסה, גם אם לא מאוד הצליח, להפוך את המפד"ל לסיעה כללית יותר ולא סקטוריאלית, כרגע ההצלחה הייתה קטנה, נקווה שבעתיד היא תגדל.

דרך אגב רק לידיעתך

שסיעת הבית היהודי בכנסת קיבלה לפחות 4 או 5 מנדטים מאנשים שאינם דתיים זאת לעומת דתיים רבים שבחרו אחרת. ובינתיים בנט מוכיח את עצמו. לצערי האישי אני חושב שזאת רק דרך ביניים בשבילו לפני שיכבוש את הליכוד.

ATAF151

New member
יחד עם זאת

כשבנט התחיל, הבית היהודי עמדו על 15 מנדטים, והתוספת הזו באה מחילונים שהאמינו ברצונו להפוך את המפלגה לכללית ולא רק דתית.
לאחר שהחילונים ראו שמדובר רק בנציגה חילונית אחת (או לדבריה מסורתית), התמיכה החילונית במפלגה הזו ירדה מאוד וחבל.

הלוואי שבנט יאחד את הבית היהודי עם הליכוד, אין צורך במפלגות סקטוריאליות, מפלגה סקטוריאלית רק מביאה לפלגנות ולמפלגות סקטוריאליות אחרות כגון ש"ס שהביאה עלינו את שינוי.

מה שקרה בפועל

זה בדיוק ההיפך ממה שאתה כתבת, כנראה כי אין לך מושג בעניין הזה. (ולי יש, עם כל הצניעות מספרים ונתונים ממשיים, מה שלך אין ככל הנראה). מה שקרה זה שכשהסקרים התחילו להתגלגל אכן היה זמן מסויים שהיו לבית היהודי בסביבות 15-16 מנדטים כפי שציינת, אך אלה הורכבו ברובם מאנשים כמוני חובשי כיפות סרוגות וממעט מאוד חילונים. אך לקראת יום הבחירות ובמהלכו עברו "סרוגים" רבים להצביע בעד "יש עתיד" מצד אחד ובעד הימין הקיצוני מצד שני, וכל אחד וסיבתו עימו. (היו גם כאלה שהצביעו לרב אמסלם ולעוד רשימות).
מצד שני דווקא חילונים רבים הצביעו ברגע האחרון לבית היהודי מה שמבחינתי הציל את המצב של הרשימה. יחד עם זאת אין לשכוח שבטרם הבחירות הבית היהודי כלל כמחצית ממספר חברי הכנסת שנבחרו כך שלעניות דעתי מדובר אמנם באכזבה קלה לעומת הסקרים אך בהצלחה גדולה ב"תאכל'ס".

ATAF151

New member
אני חושב אחרת

לדעתי הבריחה היתה דווקא של החילונים, וגם אני מכיר חילונים שברחו, והיו גם קמפיינים שהפחידו את החילונים מכל מיני אנשים ואמירות דתיות קיצוניות של חברים ברשימה הזו.

בסופו של דבר, הסיעה אמנם גדלה יפה מ 7 מנדטים ל 11 אם כי ברוב מערכת הבחירות הם היו מעל ל 11.

ההבדל הוא

שאתה חושב ואני יודע (ושוב סליחה על חוסר הצניעות) כי יש לי נתונים על פי קלפיות לפי אזורים בכל הארץ. רוצה דוגמא קטנה מרעננה? בבקשה: בקלפיות שבאזורים הדתיים ברעננה שבהם תמיד יש רוב לדתיים היה הפעם רוב גדול ליש עתיד ואילו הבית היהודי יצא די עצוב בקלפיות האלה. ואם הדוגמא הספציפית הזאת מ"קלפיות הבית" של נפתלי בנט לא מוכיחות לך שאתה טועה אז תמשיך לחשוב מחשבות מוטעות. בהחלט מותר לך. רוצה דוגמא נוספת? בקלפי שמוגדרת כחילונית שמאלנית בישוב חילוני גדול זכתה הבית היהודי למעט פחות קולות מאשר יש עתיד. ואם גם זה לא מספק אותך אז אתה בבעייה...

ATAF151

New member
אני לא חושב כך

כמובן לא בדקתי 100% מהקלפיות. אבל לאחר הבחירות בהחלט בדקתי ביסודיות, וראיתי מגמה ברורה של הרבה קולות ליש עתיד בכל מיני איזורים חילוניים ממרכז הארץ כגון רמת אביב, רמת השרון וכדומה והרבה קולות לבית היהודי בקלפיות דתיות, כולל ברעננה.
סתם בדקתי עכשיו קלפי אחת מבית הספר אריאל, שם יש אחוז גבוה של דתיים (אם כי יש גם חילונים בסביבה), התוצאות הם 51% לבית היהודי, 8% ליש עתיד. לעומת זאת בבית הספר ברטוב שסמוך אליו יש אחוז יותר גבוה של חילונים, יש עתיד במקום הראשון עם 29% אחר כך מפלגת העבודה ואילו לבית היהודי 7%.

בישוב הדתי כפר הראה למשל הבית היהודי קיבלו 63% ויש עתיד 4%, לעומת זאת בדקתי קלפי ברמת השרון בבית הספר הדר בסביבה חילונית יחסית ושם לבית היהודי 3%, ויש עתיד יחד עם העבודה עוברות את ה 50%.

ATAF151

New member
יש פשוט נטיה בתקשורת להעצים סקופים שלא קיימים

למשל בתקשורת מספרים בהתרגשות על המונים בישוב ערבי מסויים שהצביעו לש"ס, וכולנו מאמינים לכותרות, אבל אם בודקים מגלים שלא היו דברים מעולם ומדובר באיזה 8 מצביעים שמהווים 2% מאותו יישוב שהצביעו לש"ס, ושאר 98% הצביעו למפלגות הערביות.

מכיוון שאין סיכוי שנגיע להסכמה אחדל מלענות

בנושא הזה כי חבל על זמני. וזכותך להמשיך לדבוק בגרסתך. זה בסדר גמור.

נינה לי

New member
תגובה פחדנית

אחרי הפוסט שונא האדם של הדוברת המעידה על עצמה בדף שלה שהיא "הומאניסטית", היא מבינה כבעלת "אבחנה דקה" (עוד סופרלטיב מהדף הנ"ל) שהדברים הנבזיים, הפוגעניים והמרושעים פוגעים בפרנסה, שכן היא "יועצת שיווק ואסטרטגיה" (כנ"ל) של ראש עירית רעננה, וחוזרת על אותם הדברים, אך הפעם תחת הכותרת "בדיחות הדעת".
אין כאן חרטה או הבהרה מלבד פחדנות לשמה.

למעלה