doughnuts

New member
שלום לך,
מקסים. רוצה חיבוק?

ברור לי שאתה צודק, וכל מי שלא מסכים איתך טועה. אני בהחלט מאמין שאתה אוהב את מדינת ישראל ומחזיק בדעות מתונות לגבי הערבים. עוד משהו שתרצה לקבל עליו אישור מאיש אנונימי ברשת?

incognito1980

New member
השאלה היא, באיזו מדינה אתה רוצה שהבנים שלך

יחיו.
עזוב ססמאות. תן לי פתרון מוצלח, מבחינתך, למצב הנוכחי. אבל לא פתרון לשנה ולא לחמש שנים, אלא פתרון של קבע. אני באמת רוצה לשמוע הצעה.

YoavB22

New member
הלוואי שהייתי יודע את התשובה

לסכסוך בין המסובכים בעולם, הסכסוך הישראלי-פלסטיני, שלא חושב שיש מישהו כרגע בעולם שיודע לפתור אותו בדרך קבע. אבל כן, גם 5 שנים של שקט לתושבים זה הישג.
מעניין אותי למה נסראללה ב- 6 שנים האחרונות לא ניסה לחטוף חיילים ולא ירה קטיושות, אולי בגלל שנכנסו בו במלוא העוצמה? לא חושב שאם היינו מנסים לדבר איתו, הוא היה זורק ורדים לחיילנו מעבר לגדר.
את צריכה להבין, אף אחד לא רוצה מלחמה וחושב שהיא דבר חיובי, אני שירתי בעופרת יצוקה וחברים קרובים לי נפצעו ואני יודע כמה מלחמה זה מצב שהוא לא טוב, אבל לפעמים אין דרך אחרת. תסתכלי קצת על הכתבות בתקשורת תביני איך ילדים חיים שם בדרום, פשוט גדלים להיות שרוטים אין מילה אחרת לתאר זאת, ילדים גדלים בפחד. זה נורא. חייבים להפסיק את זה, וכן יהיו נפגעים לצד השני כמו שיש נפגעים בצד שלנו, אבל צריך להבין - הם הצד השני ! אני אעדיף פגיעה בהם מאשר פגיעה בעם שלי, למה יפי הנפש של ישראל לא מפגינים לעולם למען הצד שלנו?
הפתרון שלי הוא החזרת ההרתעה הישראלית ע"י פגיעה קשה בשלטון החמאס, בחמושים שלו ובמאגרי הנשק, עד לרמה שהוא יתחנן להפסקת אש והתנאים יהיו תנאים שלנו לא שלהם. אם צריך כניסה קרקעית, אז כן. פתרון מדיני מיידי מול שלטון טרור לא יביא לתוצאות אמיתיות בשטח, כמובן שבסופו של דבר הפתרון יהיה במישור המדיני, אבל רק לאחר שתחזור ההרתעה הצבאית. כך אולי יהיו לנו לפחות עוד כמה שנים טובות של שקט (כמו שיש לישובי הצפון מאז החזרת ההרתעה מול החיזבאללה) וזה שווה המון.

YoavB22

New member
אתה רציני

למה מי שבחיפה לא קיבל טילים לפני 6 שנים על הבית שלו? לא קיבל פיגועים? וחבל שאתה מוסיף מילות גנאי כמו טיפשות, כי גם זה לא נכון וגם לא לשם רציתי להגיע.
זה מה שאתה לא מבין, אף אחד לא בטוח במדינה הזאת מפני השונאים שלנו. יש לנו אויבים ושונאים בכל מקום, שמאיימים באופן פומבי ותקשורתי להשמיד אותנו, משהו שאין עליו שום ערעור. מה שאותי מרגיז, וזה למה הגבתי בצורה קצת תקיפה שוב אם היית מכיר אותי היית יודע שאני רחוק מלהיות בן אדם תקיף, היא העובדה שעם כל זה שלא חסר לנו כל כך הרבה אויבים מסתובבים "אויבים" גם בתוכנו. כאילו מה באמת, מישהו יכול לחיות עם טילים כל יום על הבית שלו? מה אותם יפי נפש מצפים שיקרה, אנחנו נחטוף ונחטוף ומה נעשה, ננסה לדבר איתם? אפשר לדבר עם טרוריסטים שונאי עם שרוצים בהשמדתנו? ויורים לעבר אוכלוסיה אזרחית ללא שום דופי?. באמת, בוא תן לי פתרון אחר. הצבא הישראלי, מנסה בכל כוחו להבחין בין אזרחים לטרוריסטים והוא אפילו מצליח. אתה יודע מה בנק המטרות של צה"ל? רק מטרות העוזרות לטרור - מחסני נשק, בורות שיגור, מפקדות של ארגון טרור. שאלה לי אליך, החמאס שולח כרוזים לתושבי שדרות לפני שהוא מפציץ אותם? למה אנחנו עושים את זה? כי אחת ממטרות המבצע הוא לא לפגוע באזרחים. זה חוסנו, יושרו וחמלתו של הצבא שלנו.
עכשיו שוב לנושא ההפגנה,
מבחינת החוק ברור שמותר להם להפגין, כמו שמותר שתהיה חברת כנסת שעולה על המרמרה ונפגשת עם טרוריסטים. השאלה האם זה לגיטימי? לדעתי לא, לפחות לא בשלב הזה שהעם צריך להיות מחוזק. אני רואה את ההפגנה ואני נפגע מזה, מצטער אולי לא גדלנו על אותם ערכים אבל אני גדלתי על אהבת הארץ והגנה שלה, ולעשות הפגנה לזכרו של ארכי-טרוריסט שאחראי להרג ישראלים רבים וחטיפתו של גלעד שליט מצטער פשוט מעורר בי צמרמורת. בנוסף אפשר לגנות פגיעה באזרחים, אם הייתה פגיעה כזו שהיא מכוונת כמו של אויבנו. אבל הפגיעה שוב אני אומר, היא אך ורק שהטרוריסטים בעזה מתחבאים עם טילים מאחורי אוכלוסיה אזרחית, זו האג'נדה שלהם וכך הם שורדים, משתמשים באזרחים כמגן אנושי, ועדיין אנחנו מצליחים לשמור על מינימום נפגעים בצד שלהם.
שוב אני מוכרח להגיד שהייתי צריך להיות פחות תוקפני כלפיך, אבל תבין מאיפה זה נובע ותבין שמבחינתי יפי הנפש והשמאל הקיצוני בישראל יגרום יום אחד למיטוט העם והמדינה שלנו. שתהיה שבת שקטה.

מתן4ל

New member
הזכרתם את העובדה שאנחנו בפורום פסיכולוגיה אז:

הזכרתם את העובדה שאנחנו בפורום פסיכולוגיה, אז הייתי רוצה רגע להתייחס לחלק השני של המלחמה. החלק שבו אתם משתתפים באופן אישי כאזרחים, החלק שנראה לפעמים (בטעות) "הסברה".

התפקיד של צה"ל הוא לקבוע אם החמאס *יכול* לירות טילים (וטילים נגד טילים למשל זה דרך להפריע להם)
התפקיד שלנו הוא לקבוע אם החמאס *רוצה* לירות טילים.

כדי שהמחבל יחליט שלא לירות הוא צריך לקבל 2 "חיזוקים":
לראות עד כמה אנחנו נשארים שמחים אחרי ההתקפה (למשל לשדר בטלויזה את תושבי שדרות המאושרים משחקים עם הילדים הקטנים בגינה - הייתה פעולה שמאוד יכולה לסייע לנו במלחמה)
להראות עד כמה הם יהיו עצובים מהתגובה שלנו ("מניעת קבלת חיזוק החיובי") [למשל לשדר בטלויזה איך אזרחים קרובי משפחה של טרוריסטים נהרגים {ולא משנה אם צהל הרג אותם בכוונה או בטעות או אם מגיע להם למות או לא, אני מדבר כרגע על איך מנצלים את זה שהם מתו לא על השאלה המוסרית}]

לצערי אני לא מבין בפוליטיקה מספיק כדי להבין אם ג'עברי חשוב לטרוריסטים ועד כמה. אם הוא כן, הרי שתמיכה בו גורמת בעקיפין להרג יהודים (מחזקת את הרצון של הטררוסטים להמשיך בהתקפה), אם התמיכה היא רק בחפים מפשע שנהרגים אבל חשובים לטרוריסטים עדיין תמיכה בהם גורמת בעקיפין להרג יהודים.

עד כאן העובדות.

ובחזרה לדעה שלי:
אני לא בטוח שאני יודע אם הגנה על חיי יהודים יותר חשובה מהגנה על חופש הביטוי (בשיא הרצינות).
אבל אני חושב שיש כאן את אותה הדילמה שיש כשבאים להחליט עד כמה פרסום של מידע מודיעיני (תוך כדי מלחמה) הוא בסדר.
גם במקרה שלנו מדובר בחופש הביטוי מול חיי אדם (שיפגעו בעקבות הסיוע העקיף למלחמה).
וגם במסירת מידע מודיעיני מדובר בחופש הביטוי מול חיי אדם.

מאחר שאני לא יודע אני פשוט בוחר להשאיר את זה לבית המשפט,
הרי יש לנו כבר בחוק העונשין (התשל"ז) סעיף שאוסר תעמולה תבוסנית.
"מי שהפיץ בשעת לחימה, ובכוונה לגרום בהלה בציבור, ידיעות שיש בהן כדי לערער את רוח חיילי ישראל ותושביה בעמידתם בפני האויב, דינו - מאסר חמש שנים"
אני חושב שפשוט צריך לתת לשופט לקבוע אם מה שקרה באוניברסיטה זה אכן תחת הקטגוריה של "תעמולה תבוסנית" (ולכן עבירה על החוק).
אם הוא יקבע שלא - הרי שאם כל הצער אנחנו נאלץ להקריב את החיים של אחינו היהודים למען חופש הביטוי של הסטודנטים.
אם הוא יקבע שכן - אז פשוט לאסור על הסטודנטים לקיים את אירוע התמיכה הזה.
נשמע הגיוני?

manson23

New member
אני הבנתי שהם עמדו רק לזכר האזרחים שנהרגו שם

ואת זה אפשר לקבל.

הם מיעוט, ולכן מותר להם לעשות הכל. אנחנו לעומת זאת פועלים בשיא הזהירות ומשתדלים להיות כמה שיותר אנושיים, אבל לא, זה לא מספיק.

לא מבין איך אפשר להיות בעדם. אין להם שום ערך לחיי אדם. משתמשים בנשים וילדים כמגן אנושי. מלמדים את הילדים שלהם מגיל 0 שאנחנו השטן וצריך לרצוח אותנו ושלהתאבד זה רצון האל ועל כן זו הדרך שעליהם לבחור. למרות כל זה - אנחנו הברברים. ..

22ק ו ס ם

New member
בפועל, ישראל הורגת יותר אזרחים פלשתינים

משהם הורגים אותנו. אלו עובדות אבל העיקר שלעמוד דקת דומייה זה משהו נגד המדינה. וזה לא עניין של בעד או נגד אלא הכרה בכמה עובדות בסיסיות.

manson23

New member
בפועל גם ישראל עושה עוד הרבה דברים

כדי למנוע כמה שיותר הרג של אזרחים וזה הפוך לגמרי מהצד הפלשתיני שרק מחפש להרוג כמה שיותר אנשים.

אם עומדים דקת דומייה לזכר רוצח יהודים אז כן , מבחינתי זה משהו נגד המדינה.

22ק ו ס ם

New member
עושה הרבה דברים חוץ מהדבר המתבקש וזה להפסיק

את המלחמה המיותרת הזו שלא תוביל לשום דבר. ודקת דומייה לא יכולה להיות בהגדרה משהו נגד המדינה כי אין בה שום נזק ישיר או עקיף לא למדינה ולא לשום אדם אחר.

katzeran

New member
שכחנו על מה אנחנו דנים

רגע, חשבתי שאנחנו מדברים על זכותם של סטודנטים ערבים-ישראליים להביע מחאה על ההרג, מאיפה הגענו לדבר על תושבי עזה ואיך הם מחנכים את ילדיהם? ומה הקשר בעצם?
אגב, אפשר לחשוב שכאן אין מי שמחנך לשנאה רצחנית כזו.. לכאורה לא בצורה כה בוטה וללא נושא השהידיות, אבל לא רחוק.

manson23

New member
זה רחוק מאוד, אפילו מאוד מאוד!

עוד לא שמעתי על אף ישראלי שאומר לילד שלו לשים על עצמו חומר נפץ ולהתפוצץ ליד אנשים

למעלה