תראה, קוסם
לא יודע מי אתה ומה אתה, אני לא תושב הפורום הזה בקביעות, רק עובר פה מדי פעם.
ראיתי את התגובות שלך, והנה התגובה שלי. נא להתייחס לתוכן הדברים ולא להתלהם. תודה.
אתה טוען שצה"ל הורג חפים מפשע מעזה.
אכן. צה"ל באמת הורג אזרחים. (אגב - האם כולם חפים מפשע? צריך נתונים מדוייקים, אבל אין ספק שגם חפים מפשע נהרגים).
מה לעשות. עצוב. אבל בכל מלחמה נהרגים חפים מפשע. גם בצד שלנו נהרגים חפים מפשע.
אז עכשיו אתה תטען שבצד שלהם נהרגים יותר חפים מפשע. גם זה נכון. אבל מדוע זה אומר שהם נהיים יותר צודקים??
הסיבה שבצד שלנו נהרגים פחות אנשים היא כי אנחנו מדינה יותר מפותחת, שיש לה מערכות יותר מפותחות ושיותר אכפת לה מחיי אדם. התרבות שלנו מקדשת יותר את חיי האדם מאשר התרבות שלהם, של אחינו המוסלמים.
אתה אומר - הפצצות בעזה אינן הפתרון.
ואני אומר - אין כרגע שום הצעה לפתרון אמיתי וסופי. אנחנו מוכנים לחיות בשלום עם עזה, לפתוח את המעברים, להסיר את ההסגר ולרקוד איתם טנגוו אבל רק בתנאי אחד: שהם יכירו בזכותה של מדינת ישראל להתקיים ויחדלו לנסות לחתור תחת המדינה ולהשמידה.
דרישה הגיונית, לא?
הם, לעומתנו, לא רוצים שלום. הם רוצים מלחמה. הם רוצים את האדמה שלנו, ואותנו כולנו במקום אחר. (בים?)
כל הדברים שכתבתי כאן הם עובדות. הם אינם דברים שאפשר להתווכח עליהם. תסתכל באמנת החמאס.
אז מה הפתרון, כאמור? אין פתרון סופי. בינתיים אנחנו צריכים להיות חזקים מול הטרור ולהמשיך להתקיים. אולי הם יתעייפו ביום מן הימים. (עיין ערך חומת מגן).
אנחנו הורגים חפים מפשע? אכן. ככה זה במלחמה. אנחנו מגינים על עצמנו. הפגיעה בחפים מפשע, אגב, היא מינורית. כן כן, היא מינורית. לך תסתכל במקומות אחרים מה קורה.
ועוד שאלה - האם אתה מבין שתושבי עזה בחרו בבחירות דמוקרטיות בשלטון חמאס?? אתה מבין מה המשמעות של זה?
ועוד מילה אחת - תושבי עזה אכן נקלעו בסופו של יום למציאות איומה. אבל השאלה האמיתית היא - מי אשם בכך? האם מדינת ישראל, או אחיהם הערבים בכל רחבי העולם שדחו ודוחים כל סיוע אמיתי וממשי להם?? האם אתה יודע שכל מדינה ברחבי העולם הערבי אינה מסכימה לקלוט פליטים מעזה? (מצרים למשל). איך שהוא בסוף העניין יצא שאנחנו האחראים עליהם. רבאק, יש לכם אחים ערבים בכל העולם עם מדינות בגודל מטורף. אז דווקא נטפלתם אלינו???