22ק ו ס ם

New member
לא אמרתי שהסכם בהכרח לא טוב

השאלה לאיזה הסכם מגיעים ומתי. בשורה התחתונה, כל הפעולה הזו היא מיותרת לגמרי ולא תרמה דבר לשיפור המצב אלא רק לנזק.

sense9

Member
מנהל

ברור. סיכול של טרוריסטים - מיותר לגמרי, לא תורם לשיפור המצב אלא רק לנזק.
הפצצות של דירות מסתור ומקומות שיגור- מיותר לגמרי, לא תורם לשיפור המצב אלא רק לנזק.
השמדת תחמושת - מיותר לגמרי, לא תורם לשיפור המצב אלא רק לנזק.

22ק ו ס ם

New member
הריגה של 11 בני משפחה זה סיכול של טרוריסטים?

ואכן, בכלל לא ברור שכל מה שאמרת באמת משפר את המצב. אנחנו כבר 50 שנה הורגים טרוריסטים ואין שינוי אמיתי בסכסוך. תמיד מגיע מישהו חדש שמחליף אותם, תמיד ממלאים בקלות את מחסני הנשק, וחוזר חלילה. פתרון צבאי גורם לנפגעים בשני הצדדים בלי ששיפר את מצבם של אף אחד מהצדדים.

YoavB22

New member
רגע אז מה אתה מעדיף

שלנו יהיו יותר הרוגים נכון? כמובן אתה שונא את העם שלך.
מדבר איתי על בורות וטיפשות, על איזה עובדות אתה מדבר? אנחנו לא מדברים פה בכמויות, אלא באידיאולוגיה. חברי יפה הנפש, הם הביאו את זה על עצמם - לעזעזל הם בחרו את חמאס שהוא ארגון טרור מוכר ע"י כל העולם כהשלטון שלהם בבחירות דמוקרטיות. זה נשמע לך הגיוני לבחור טרור בבחירות דמוקרטיות?
בוא אני אסכם פה את הדעה שלך. אתה בעצם אומר שאתה מעדיף שיפגעו יותר אזרחים מהעם שלך, העם היהודי שלו מדינה אחת בלבד בעולם - מדינת ישראל, שהיא דמוקרטית עם הצבא המוסרי ביותר בעולם (ואלו עובדות), מאשר שיפגעו אזרחים ממדינת הטרור עזה שבחרו את הטרור בבחירות דמוקרטיות ולהם עשרות רבות של מדינות אליהם הם יכלו לפנות. אבל לא, הם ה- "עם הפלסטיני", שבכלל עצם היותו "עם" הוא בכלל ויכוח היסטורי שנוי במחלוקת.
הרי ברור שיפגעו להם יותר אזרחים, האזרחים שלהם מתחבאים מאחורי טרוריסטים - בעוד שהאזרחים שלנו נכנסים למקלטים, מקבלים התראה של אזעקות, מצייתים להוראות ובנוסף יש לנו מערכת מתוחכמת שיירטה עד עכשיו 300 טילים שהיו אמורים לפגוע באוכלוסיה אזרחית. אתה מבין שבלי המערכת הזאת היו עשרות ישראלים מתים? אתה צריך לתמוך בעם שלך לא לבוא כנגדו. עוכר שכמותך.
אתה מבין שאתה הבור פה משנינו?
ודרך אגב תפסיק לצפות ב- BBC ותפתח ערוץ 2 תראה קצת מציאות ולא שטויות שהתקשורת הזרה משדרת.

YoavB22

New member
מתוסכל אה?

קריאות גנאי בדר"כ נובעות מתסכול אתה יודע את זה נכון?
אני מוכן להמשיך איתך את הוויכוח המעניין שלנו, אבל בבקשה תן טיעונים משכנעים חבר.
מעניין אותי איך היו מארחים אותך חבריך בעזה אם היית קופץ שם לביקור קצר. ההימור הכי טוב שלי זה ראש ערוף בכיכר המרכזית בזמן שמחלקים לילדים סוכריות לאות שמחה.

22ק ו ס ם

New member
אתם כותב דברים כל כך הזויים שהם לא ראויים

לשום תגובה אלא רק להתעלמות. מצטער, לא מתווכח עם דמגוגים שמדברים בעיקר עם עצמם.

katzeran

New member
get your facts straight

לא נראה שמישהו כאן ישכנע את השני , ראיתי יותר מדי ויכוחים חסרי תוחלת כאלו. בכל מקרה, סנס9, איך את יכולה לכתוב שעד עכשיו לא נפגעו אזרחים חפים מפשע כשביום הראשון או השני להתקפה כבר נהרגו אזרחים, כמו למשל תינוקת, בתו של עיתונאי? לפחות תנסו להתייחס למציאות בנתונים שלכם.
אגב, הקוסם צודק בכך שתמיד יש פגיעה גדולה יותר בחיי אזרחים בצד השני, בדקו את הנתונים מעופרת יצוקה, בה גם נכנסו לפעולה קרקעית, אם כבר מדברים על פעולה כירורגית.

פרודו996

New member
תראה, קוסם

לא יודע מי אתה ומה אתה, אני לא תושב הפורום הזה בקביעות, רק עובר פה מדי פעם.

ראיתי את התגובות שלך, והנה התגובה שלי. נא להתייחס לתוכן הדברים ולא להתלהם. תודה.

אתה טוען שצה"ל הורג חפים מפשע מעזה.
אכן. צה"ל באמת הורג אזרחים. (אגב - האם כולם חפים מפשע? צריך נתונים מדוייקים, אבל אין ספק שגם חפים מפשע נהרגים).
מה לעשות. עצוב. אבל בכל מלחמה נהרגים חפים מפשע. גם בצד שלנו נהרגים חפים מפשע.
אז עכשיו אתה תטען שבצד שלהם נהרגים יותר חפים מפשע. גם זה נכון. אבל מדוע זה אומר שהם נהיים יותר צודקים??

הסיבה שבצד שלנו נהרגים פחות אנשים היא כי אנחנו מדינה יותר מפותחת, שיש לה מערכות יותר מפותחות ושיותר אכפת לה מחיי אדם. התרבות שלנו מקדשת יותר את חיי האדם מאשר התרבות שלהם, של אחינו המוסלמים.

אתה אומר - הפצצות בעזה אינן הפתרון.
ואני אומר - אין כרגע שום הצעה לפתרון אמיתי וסופי. אנחנו מוכנים לחיות בשלום עם עזה, לפתוח את המעברים, להסיר את ההסגר ולרקוד איתם טנגוו אבל רק בתנאי אחד: שהם יכירו בזכותה של מדינת ישראל להתקיים ויחדלו לנסות לחתור תחת המדינה ולהשמידה.
דרישה הגיונית, לא?
הם, לעומתנו, לא רוצים שלום. הם רוצים מלחמה. הם רוצים את האדמה שלנו, ואותנו כולנו במקום אחר. (בים?)

כל הדברים שכתבתי כאן הם עובדות. הם אינם דברים שאפשר להתווכח עליהם. תסתכל באמנת החמאס.

אז מה הפתרון, כאמור? אין פתרון סופי. בינתיים אנחנו צריכים להיות חזקים מול הטרור ולהמשיך להתקיים. אולי הם יתעייפו ביום מן הימים. (עיין ערך חומת מגן).
אנחנו הורגים חפים מפשע? אכן. ככה זה במלחמה. אנחנו מגינים על עצמנו. הפגיעה בחפים מפשע, אגב, היא מינורית. כן כן, היא מינורית. לך תסתכל במקומות אחרים מה קורה.

ועוד שאלה - האם אתה מבין שתושבי עזה בחרו בבחירות דמוקרטיות בשלטון חמאס?? אתה מבין מה המשמעות של זה?

ועוד מילה אחת - תושבי עזה אכן נקלעו בסופו של יום למציאות איומה. אבל השאלה האמיתית היא - מי אשם בכך? האם מדינת ישראל, או אחיהם הערבים בכל רחבי העולם שדחו ודוחים כל סיוע אמיתי וממשי להם?? האם אתה יודע שכל מדינה ברחבי העולם הערבי אינה מסכימה לקלוט פליטים מעזה? (מצרים למשל). איך שהוא בסוף העניין יצא שאנחנו האחראים עליהם. רבאק, יש לכם אחים ערבים בכל העולם עם מדינות בגודל מטורף. אז דווקא נטפלתם אלינו???

22ק ו ס ם

New member
אתה בטוח שאנחנו רוצים שלום?

כי אנחנו לא מתנהגים כמדינה שרוצה שלום. לנפנף באמנת החמאס לא רלוונטי. מה שחשוב זה המציאות בשטח ולא רק שהיא לא סימטרית אלא אנחנו עושים הרבה מאוד דברים כדי למנוע על אפשרות לשלום. תכנס לקישור שהבאתי ותראה עוד כמה עובדות שמשום מה לא מדברים עליהם בקשר לעזה ומה שישראל עושה שם. אין גם שום קשר למדינות ערב האחרות. הם חיים פה ורוצים להמשיך לחיות כאן למרות שהרבה ישראלים היו רוצים שהם לא יהיו פה.

Columbina

New member
מצטערת, אני לא הולכת להגר מהארץ

רק בגלל שזה לא מתאים לאג'נדה שלך.

YoavB22

New member
אני סיימתי את הויכוח איתך

גמרתי להתווכח עם אנש שמאל קיצוני שונאי ישראל שכמוך.
ד"א תעשה טובה למדינה ותשאר בארה"ב.

YoavB22

New member
הגזמתם קצת עם המדינה הדמוקרטית

מה בארה"ב שהיא דמוקרטית\רפובליקנית יעמדו באמצע אוניברסיטה והזדהו עם העם האפגני שנפגע מתקיפות הצבא הכובש האמריקאי? תעשו לי טובה. מצטער שאני טיפה תוקפני אבל יש פה יותר מדי יפיי נפש, לא הכל מותר גם בדמוקרטיה, אם הם כל כך מזדהים איתם אז שיחזירו את התעודות הכחולות שלהם וישיגו להם ירוקות, אני אשמח שזה יקרה. עם מי הם מזדהים בדיוק? עם המחבלים שמתים שם בעזה? כמות האזרחים שנפגעים שם היא מזערית, וגם האזרחים שנפגעים זה רק בגלל שהם צמודים לבניינים ומשגרי טילים של החמאס. ישראל עושה הכל לא לפגוע בחפים מפשע, ומה חמאס עושים? יורים לכל עבר ללא הבחנה בתקווה שאיזה ילד ישראלי ימות. הסיבה היחידה שאין לנו עשרות אזרחים הרוגים זו כיפת ברזל ומשמעת של האזרחים בדרום. אני יגיד לכם יותר מזה, חמאס היו רוצים שיפגעו להם איזה 20-30 אזרחים ב- "טעות", כמובן הם יודעים שזה בטעות כי הם יודעים שישראל נמנעת מפגיעה באזרחים, ואז הם יוכלו לצלם את זה כמו שצילמו את הבית ספר בעופרת יצוקה ואז לצעוק לעולם כמה אנחנו רשעים וכובשים. המציאות של המדינה שלנו לא נותנת לגיטימציה לאנשים כמו שהיו באוניברסיטת חיפה להביע את דעתם האנטי-ציונית ואנטי ישראלית בימים קשים אלו, וקשה לי שיש ישראלים כמוכם שתומכים בהם. פשוט בושה, באמת לא אכפת לי מה התפקיד שלכם מי פסיכולוג פה מי סטודנט ומי סתם מתעניין בפסיכולוגיה, אבל לקרוא את התגובות האנטי-ציוניות והמגוחכות שלכם על כמה מותר להם להביע את דעתם שאכן פוגעת בי כאזרח ובהרבה אזרחים שראו את התמונות האלו, לא השאירו לי אפשרות אחרת אלא להגיב לכם. ערביי ישראל הקיצוניים והשמאל הקיצוני "יפה הנפש" הישראלי, בבקשה שמרו את הדעות שלכם לעצמכם וחסכו מעצמכם את הבושה של לתמוך ברוע הפלסטיני שבעזה. אתם יודעים מי הכובש? הם אלו שכובשים אותנו בזה שהם משתלטים לנו על החיים. אני לומד באוניברסיטת בן גוריון עכשיו לא יכול לחזור לבית שלי בבאר שבע וכל החיים שלי נעצרו בגלל שהם יורים לבאר שבע ללא הבחנה, כבר למעלה מ- 650 טילים לעבר אוכלוסיה אזרחית ב- 3 ימים, פשוט לא נתפס. שבת שלום.

doughnuts

New member
מאיפה אתה מגיע ומה אתה רוצה?

"כמות האזרחים שנפגעים שם היא מזערית, וגם האזרחים שנפגעים זה רק בגלל שהם צמודים לבניינים ומשגרי טילים של החמאס".

22ק ו ס ם

New member
בתור אחד שלומד בארה"ב חד משמעית כן

יש הפגנות לטובת אפגינסטן, לטובת העם העירקי בזמן שפלשו לשם ולטובת כל מדינה אחרת שאתה יכול לחשוב עליה. יש לך עוד טיעונים לא קשורים?

YoavB22

New member
מפתיע שאתה בכלל לא בארץ

כל כך מפתיע.. אפילו לא חי פה לומד בחו"ל ונותן ביקורת.. אם היית גר בבאר שבע כמוני והיו מעירים אותך באזעקות והיית עוצר את החיים שלך אולי היית חושב אחרת, אבל אתה בכלל לומד במדינה אחרת וחי בבועה שלך. ממש מפתיע. וחבל שאין לך עוד טיעונים שונאי עם ומדינה לתת, אני אשמח להגיב עליהם.
מצטער שאני לא נותן לכם להביע את העמדה ה- "דמוקרטית" שלכם כשילדים רצים למקלטים כבר כמה שנים גודלים בצל של מלחמה ואתם מתעלמים מטובת העם שלכם והולכים נגדו. אנשים כמוכם אוכלים את העם מבפנים והורסים אותו.

incognito1980

New member
אחי לומד באב"ג וגם נמצא בגיל בו מגייסים

למילואים.
אמי גרה בדרום גוש דן (אזעקות שלשום והיום, היא בלחץ). אני עובדת בתל אביב , וכבר הייתי במקלט ביום חמישי. עכשיו אתה יכול להירגע וללכת לריב עם מישהו בפורום אחר.
אפרופו ציונות, הרי בגלל אנשים עם דעות כמו שלך אנחנו נחיה במדינה רב לאומית (או במדינת אפרטהייד). גם כן ציונות, הרצל מתהפך בקברו.

YoavB22

New member
את אמיתית אה

דעות כמו שלי? מצטער שאני אוהב ישראל ולא שונא ישראל. יש לי דעות מתונות את האמת, פשוט אוהב את החיים ולא מקדש את אלו שבזים לו.
המדינה הזאת ממזמן עברה את הגבול בכמה היא יכולה לתת לאנשים שחיים בקרביה לחורר אותה מבפנים. אם אתם כל כך מזדהים עם העם בעזה למה שלא תעברו לגור שם? אני בטוח שיקבלו אותכם בברכה (יותר נכון את החלקים שישארו מכם). אני מקווה שיש פה עוד כמה אנשים הגיוניים בפורום שרוצים שהמדינה הזאת תתקיים, ולא יובילו אותנו לתהום. דרך אגב אין פה שום ריב, הדעות שלך נורא הגיוניות - למי שמאחל יום אחד שלבנים שלו לא תהיה מדינה לחיות בה. אולי בארה"ב? בהצלחה עם זה.

היי נעים מאוד-אני מהדרום

אני לא חושבת שמישהו חולק עלייך, המבצע הזה נחוץ. גם להגיד שאני מסכימה אם אותם תלמידים קשה לי, ועדיין, בשורה התחתונה-כל עוד זה לא פוגע בי, ןכל עוד זה פחות או יותר נעשה בצורה מכובדת, אני אכבד את זה. גם אם ממש ממש קשה לי.
צריך להבין משהו, הטיעון שלך אם כמה שקשה לי לא להצדיק אותו, הוא טיעון מסוכן. כי בסופו של יום, זו לא חוכמה לקבל דעות שדומות לשלי, אבל זה כן קשה לתת ביטוי למשהו שבעינך טוב..צורם. ועדיין זה נחוץ. אני מאמינה שהם בדיוק על התפר, ובמקרה הזה, מבחינתי הם מוזמנים להינות מהספק.
ובכל מקרה בסופו של דבר לצערי החיים הם לא שחור לבן.

ערב בטוח לכולנו.

למעלה