לא הייתי משאירה טיפ ביד רחבה
ראשית, אני לא משאירה טיפים נדיבים בד"כ. משאירה טיפ מינימלי סביר ואם זה מקום מוצלח ונהניתי במיוחד, קצת יותר (אבל לא הרבה יותר). מבחינתי טיפים הם רעה חולה ואני משאירה אותם בלית ברירה, כי זה הקוד החברתי. כדי שאשאיר טיפ נדיב צריך לקרות משהו מיוחד ויוצא דופן (לטובה). אני לא מתכוונת לצאת מגדרי ולתת בונוס נדיב לאדם זר על כך שהואיל לבצע את עבודתו, ואפילו עושה אותה כמו שצריך. לשם כך משלמים לו שכר, זה המינימום שמצופה ממנו.
 
שנית, כי אם לא יצאתי מרוצה, כלומר השירות היה פחות מסביר, גם הטיפ שלי יהיה בהתאם, אם בכלל יהיה... לא בקטע של "עונש" למלצר, אלא כי מלכתחילה הבונוסים שלו לא צריכים ליפול עליי או להיות החלטה שלי, אבל אם אין מנוס וזה מה יש, ההחלטה שלי היא לא להיות נדיבה אם לא היו נדיבים איתי.
 
מסעדה היא יחידה אחת, גם האחרים עובדים לא פחות קשה (ולכן יש מסעדות שבהן כולם חולקים בטיפים). המלצר הוא איש השירות, חוליית הקצה, זה שמתווך בין המסעדה ללקוחות. לכן עליו מוטלת המשימה הזאת, ואם יש בעיה, הוא חלק ממנה. אם הוא לא העביר את הבקשה למטבח או לא שם לב שהיא לא מולאה, לא שם לב שביקשתי משהו ולא קיבלתי (למשל מים) או שחוזרות מנות והלקוחות לא מרוצים (או שמנות שהוחזרו מופיעות בחשבון), זה חלק מהותי בשירות וחלק בסיסי בעבודה שלו. ואם נכשל בה, אז למה טיפ ועוד נדיב?