החיפוש הייחודי של Gרר

xfwind

New member
אל תתפתו לאכול במסעדות על טיילות החוף (מחוף הכרמל ודרומה)

היתרון היחיד שלהן הוא המיקום היפה. סליחה על ההכללה.
 

החתולית

New member
סטודיו אוכל - ארוחת קוניאק קורוואזיה

"סטודיו אוכל" בבוסתן הגליל מקיים ארוחת ערב שיתוף עם קוניאק Courvoisier. בארוחה שתתקיים ביום ה' ה- 30/8, יארחו עידן רקיר ואביחי פחימה
את שגריר מותג קוניאק Courvoisier בישראל שילווה את הערב במזיגת מגוון סוגי קוניאק והסברים.

בין המנות בתפריט:
קוקטייל פתיחה
A TOAST TO PARIS- קורווזיה, דבש תמרים, תבלינים, מי טוניק VS;

על השולחן
  • חלה עבודת יד;
  • קלמטה- עגבניות ערבה, פלפלים אדומים, קונפי שום, שמנת חמוצה, קרם לימון כבוש;
  • חמאת קצבים- שומן טלה, פפריקה מעושנת;
  • אביב- שומר, אנדיב, בצל ירוק, אגוזי מלך, בצל סגול, אגסים צלויים, ברי;
  • זריחה- טונה אדומה & סלמון, זעתר טרי, טוויל בורגול, קרם קורווזיה, קוויאר אוסטרה, רביולי קולורבי;
Secret
קטן ומטריף חושים

נורמנדי בוסתן
  • חזה ברווז צלוי בקוניאק, גראטן תפוחי עץ, קציפת קורווזיה, צ'יפס פורצ'יני
  • קוקטייל מלווה - קורווזיהVS , מרטיני אקסטרה דריי, סירופ תפוחים, מי טוניק, טימין, תפוחי גרנד סמית
אדום מקומי
  • סינטה עגלה, פירה ראטה, קסולה, גזרים אורגנים, ביצה עלומה, כמהין.
  • קוקטייל מלווה - קורווזיה VS , סירופ תפוחים, ג'ינג'ר אייל סלייס תפוז

חוף ים תיכון
  • פילה דג ים, כרישה, קינואה אדומה, אורז אסור, יוגורט צאן, ארטישוק ירושלמי.
  • קוקטייל מלווה - קורווזיה, VSOP מחית אוכמניות, מי טוניק, אפרסק, רוזמרין
אביב
  • קראמבל חמאה חומה, מוס עוגת גבינה, מקרון פטל וקוניאק, קרמו קסיס, גלידת שוקולד לבן וקורווזיה, פנקוטה אגסים.
  • קוקטייל מלווה - קורווזיה,XO נפוליאון מנדרין, מחית מנגו, מיץ לימון, מי קוקוס, קינמון ציפורן.

האירוע מתחיל בשעה 20:00.
מחיר לסועד- 300 שקלים, כולל אלכוהול ושתיה
לפרטים והזמנות: 077-2309959.







 

החתולית

New member
צ'יז קייר פקטורי שרונים - תחרות טעימה עיוורת

ביום שני הבא 27/8 יתקיים מבחן טעימה עיוורת של מותג עוגות הגבינה הבינלאומי The Cheesecake Factory במתחם שרונים, הוד-השרון.

המבחן יתקיים במהלך היום, משעות הבוקר ועד הערב, סמוך לדוכן המותג במתחם שרונים, הוד השרון, ויכלול חמישה סוגים שונים של עוגות גבינה. המשתתפים יטעמו את עוגות הגבינה החדשות מהמהדורה המיוחדת שהגיעה לארץ, והמנצחים יהיו אלה שיצליחו לזהות לפחות 3 טעמים של עוגות הגבינה על סמך חוש הטעם בלבד.
הפרס יהיה עוגת גבינה מסדרת העוגות החדשות לבחירת המנצחים.

5 הטעמים החדשים:
  • עוגת גבינה GODIVA ("גודיבה") – שכבות של עוגת שוקולד "גודייבה" עשירה, עוגת גבינה ומוס שוקולד;
  • עוגת גבינה OREO ("אוריאו") – עוגיות "אוריאו" אפויות בתוך עוגת הגבינה הקרמית, שכבות של פאדג' שוקולד ומוס עוגיות "אוריאו";
  • עוגת גבינה SNICKERS ("סניקרס") - עוגת הגבינה המקורית עליה מונחות חתיכות של חטיף ה"סניקרס", פאדג' שוקולד וקרמל;
  • עוגת גבינה HERSHEY'S ("הרשי'ז") – שכבת עוגת גבינה בין שתי שכבות של שוקולד "הרשי'ז" עם ציפוי שוקולד ופצפוצי שוקולד צ'יפס;
  • עוגת גבינה Pumpkin (דלעת) - עוגת גבינה בשילוב דלעת וקינמון.

יש להירשם מראש למבחן הטעימה העיוורת







 

החתולית

New member
חוות צוק - בשרים טריים ואוכל מוכן לראש השנה

גם השנה מציעים ב'חוות צוק' מגוון אפשרויות של בשר ואוכל מוכן לכבוד ראש השנה.
פתיחת המעדנייה החדשה מאפשרת מבחר גדול יותר לרכישת אוכל לחג: בשר טרי איכותי מהקצביה, מנות "להכניס לתנור" ולהשלים בישולן בבית ותפריט אוכל מוכן. השנה, לכבוד החג יוצעו נתחי טלה במחירים חסרי תקדים.

בקצביה מציעים מגוון בשרים טריים, ביניהם (המחירים ל-1 ק"ג):
  • עופות חופש אורגניים ללא אנטיביוטיקה ממשק מלמד;
  • שפונדרה (67 ₪);
  • כתף בקר (95 ₪);
  • שריר בקר (95 ₪);
  • אוסובוקו טלה (125 ₪);
  • שוק/כתף טלה מפורק מהעצם (174 ₪);
  • טי בון טלה (179 ₪);
  • סינטה רוסטביף (179 ₪);
  • מסדר צלעות טלה – שדרת 8 צלעות נקיות ומוכנות לפריסה (279 ₪);
  • פילה בקר (279 ₪).

נתחי הטלה המוצעים:
  • ספייריבס במחיר 58 ₪ (במקום 127 ₪),
  • צוואר במחיר 58 ₪ (במקום 105 ₪),
  • וכתף ושוק טלה במחיר 79 ₪ (במקום 139 ₪).

מנות שאפשר יהיה להזמין מושרות במרינדות ומתובלות ולהכניסן לתנור בבית להשלמת ההכנה (המחירים ל-1 ק"ג):
  • רוסטביף פילה בקר בחרדל, פלפל שחור, מלח ורוזמרין (279 ₪);
  • רוסטביף סינטה בחרדל, פלפל שחור, מלח ורוזמרין (179 ₪);
  • עוף שלם ללא עצמות ממולא באורז ופירות יבשים / אורז ובשר (52 ₪ / 68 ₪) ועוד.

בין המנות המוכנות, שיוצעו בתפריט החג:
  • גפילטע פיש (14 ₪ ליחידה);
  • כבד קצוץ (85 ₪ לק"ג);
  • קרפלך בשר/תפוחי אדמה (52 ₪ /38 ₪ לחבילה);
  • רגל קרושה (59 ₪ ליחידה);
  • חזרת אדומה/לבנה (18 ₪ ל-300 גרם/ 22 ₪ ל-150 גרם);
  • קיגל ירושלמי מתקתק (49 ₪ לתבנית);
  • מבחר ממולאים קטנים – גזר, קישוא, עלי גפן ועוד (9 ₪ ל-100 גרם);
  • אורז חגיגי עם אגוזים, פירות יבשים ועשבי תיבול (80 ₪ לק"ג); עדשים שחורות, חמוציות ואגוזים (89 ₪ לק"ג).

בנוסף, יוצעו דובשניות (17 ₪), עוגות דבש (38-48 ₪), טארט תפוחים ודבש (52 ₪), לחמים מיוחדים, מבחר דבש טרי מהחווה או מאזור הבקעה, וכן יתקיימו מבצעי יין לחג.

חלוקת ההזמנות תתבצע בימים שישי, שבת וראשון.
המעדניה של 'חוות צוק- המעדניה':
רחוב זריצקי 4, רמת אביב החדשה
למידע נוסף וביצוע הזמנות לאיסוף: 077-5155905











 

החתולית

New member
יקב ויתקין - מארזי מתנות לחג

יקב ויתקין מציע מארזי שי לראש השנה. המארזים מוכנים ביקב עצמו, ומיועדים לא רק למקומות עבודה, אלא גם למתארחים בחג שרוצים להביא למארחים מתנה מיוחדת.

המארזים של יקב ויתקין, כוללים את יינות היקב, דבש, שוקולד, שמן זית ועוד.
הם משלבים בתוכם את כל הערכים שעליהם מושתתת העבודה ביקב: קיימות ואקולוגיה, חלוציות, מקומיות ותרומה לקהילה.
המארזים נבנו בשיתוף עם יצרנים ישראלים נוספים, ביניהם “אורנת”, מפעל שוקולד בוטיק ישראלי בשרון אשר בו, משולבים עובדים עם צרכים מיוחדים.

יקב ויתקין תורם את כל הרווחים מהמוצרים הנלווים ליין (כגון מסמני כוסות, פותחנים וכד'- הנכללים במארזי השי) למרכז הסיוע לנפגעות ונפגעי תקיפה מינית-השרון.

לפרטים נוספים והזמנת מארזים: 09-8663505





 

trilliane

Well-known member
מנהל
יכול. כנראה לא לך, אבל לא כולם אתה. יום אחד אולי תבין
 
אלה ממש לא הביקורות היחידות עליו,

ויש בהחלט כאלה שלא התרשמו מהאיכות הקולינרית (ובתור אוהדת שלו אני מבינה לגמרי איך זה יכול לקרות אם בוחרים במנות הפחות מוצלחות אצלו. כמו סלט עגבניות או סטייק בפיתה.
 

DANIAVNI

Well-known member
אתה מבלבל בין רגש להיגיון ( אלה חלקים שונים במוח )

הייתי עד לשני סוגי ביקורות על אייל שני :

1. אייל שני האדם ( ובכלל זה יושרו, אמינותו ואישיותו )
2. אייל שני השף כבשלן וכהולם דעת קהל.

לגבי 1- אין זה מנושא השרשור ואין זה רלבנטי לנושא השירשור
לגבי 2 - לא אמרת דבר מלבד לשלול שהיו ביקורות מסוג זה
מה שמנוגד למציאות .

לבוא ולאמר שיכולתו הקולינארית מתגמדת מול חוסר אמינותו
זה משפט ריק מתוכן .

זה בדיוק כמו לערער על גאוניות היצירה מעוף הוולקיריות של ריכרד וואגנר
רק בגלל שוואגנר היה מלחין הבית האהוב של בכירי הנאצים.

יש להפריד בין היצירה וגאוניות היותר לבין כל אסוציאציה שנוגעת
לאישיותו ופועלו כאדם.

אז מה, ואם מחר ייתברר שהוא גם רחמנא לצלן פדופיל, רוצח סדרתי ואנס
האם זה יהפוך את תבשיליו לפחות טעימים?
בשום אופן לא.
 

אספרסו2

New member
לא מסכים איתך

אדם הוא מכלול,הן הצד שעומד מאחורי הסירים והן המחכה לצלחתו.
גם אם תטען,תיאורטית,שאין קשר,מעשית,קיים קשר הדוק שאינו ניתן להפרדה.
&nbsp
ובוא לא נגזים,לא מדובר בגאון קולינרי עם שלל כוכבי מישלן כך שבשיקולי נזק מול תועלת משקלו הסגולי של הנזק שגרם לאנשים סביבו גדול יותר.
 

DANIAVNI

Well-known member
השאלה מהי המטרה שלנו

אם המטרה שלנו להעריך את אייל שני כאדם באופן כללי על שלל מעלותיו וחסרונותיו
הרי שבוודאי יש לשקול נזקים מול תועלות .

אבל כאן אני דנתי אך ורק ביכולותיו הקולינאריות ולכן אין בכלל מקום להביא
בחשבון דברים אחרים בשיפוט יכולתו הקולינארית.

לכאורה לפי דבריך
טול שני שפים בעלי יכולת זהה בתחום הבישול.
אחד הוא אדם חיובי בחייו
השני אדם שלילי בחייו
האם נבדיל בין יכולותיהם הקולינאריות כתוצאה מהשונות ביניהם
מבחינת אישיותם ואופיים מחוץ למטבח ?

ייתכן ואתה טוען שבדומה לפורפליי שלפני יחסי מין
גם בתחום הקולינארי יש מין פורפליי שכזה שקשור לאופיו של הבשלן
אני אודה שבזכות חוסר אהבתי ליונתן רושפלד נמנעתי מלסעוד בכל מקום שפתח.
 

DANIAVNI

Well-known member
אני לא מצדיק אלא יותר מכיר בקיומה של החולשה האנושית הזו

שמקשה עלינו להפריד בין היוצר ליצירה.

זה לא מונע ממני לטעון שאדם אידיאלי היה נוהג אחרת
ולהודות שגם אני חוטא מדי פעם.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
אני מפרידה בין היוצר ליצירתו. אדם יכול להיות מוכשר מאוד

ועדיין חרא של אדם, לאו דווקא ברמה פלילית; יש סיפורים לא מחמיאים על אישיותם של יוצרים מוערכים, שלא לומר גאונים, כמו צ'פלין או המינגווי או בטהובן. יש מי שהידיעה על האדם מאחורי היצירה מפריעה לו ליהנות ממנה וזה לגיטימי, אבל לא כולם כאלה, ובכל מקרה היצירה כן יכולה לעמוד בפני עצמה לשיפוט "עיוור" (כמו ב"משחקי השף" למשל, אגב שיפוט של מנות).
 
אכלת אצלו?

מהפעם הראשונה שאכלתי במסעדה שלו היה ברור שהוא גאון קולינרי. מהארוחה הראשונה ההיא אני זוכרת את הבטטה המדהימה. בטטה, כן? אחר כך, בצפון אברקסס - החריימה! לא כל מה שיוצא מהמטבח שלו הוא מושלם, ויש בהחלט מנות לא משהו (שלא לדבר על כך שצריך להתעלם מהכתיבה בתפריט או לראות אותו כשעשוע). אבל יש מנות שכשאתה טועם אותן ברור לך שמדובר בגאון.
 

John the Savage

New member
אני חייב לומר שאני מסכים לחלוטין עם השבחים על הכרובית

נכון, זה מנה שמאד פשוט להכין. ואני לא יודע אם באמת הוא זה ש"המציא" את המתכון הזה או לא, אבל אני לפחות לא הכרתי מתכון דומה לפני שאייל שני הפך אותו לפופולארי. ומבחינת הטעם, זה ראוי לכל השבחים שהוא מקבל.
 
אני פשוט ממש אוהב את האוכל שלו

מהפיצה בתדר, לפיתות במזנון, לחלות והשמנת בפורט סעיד, הכול באמת ממש טעים. הוא יודע לקחת חומר גלם ולהוציא ממנו את המקסימום ועוד טיפה מעבר לו.
 

החתולית

New member
אכלתי מנות טובות של שני, ומנות בינוניות ולא מעניינות שלו

אני לא בטוחה כמה מנות הן אכן שלו, היות שלא ראיתי קרדיטים לשפים של המסעדות השונות.
&nbsp
מצחיק אותי שטיפול נכון בחומר גלם טוב, הופך לגאונות. זה אמור להיות אחד הדברים הבסיסיים בקולינריה.
 
למעלה