החיפוש הייחודי של Gרר

תראי...

ברור שזה נשמע מוגזם, אבל...

את זוכרת שהיית איתי בארוחה ב"ליליות" כשהתארח בה מאיר אדוני? אחריה הוא בא לשולחן שלי והתפתחה שיחה ערה על אוכל ואמוציות וביקורת. במהלך הנאום מאיר נגע בי המון פעמים. פיזית. בכתף. למה? כי זה האופי שלו. סגנונות תקשורת.

כי יש אנשים קרים יותר וחמים יותר, ולפעמים, מה לעשות, בהגזמה, לכאן ולצערנו גם לכאן (כשאני אומר לצערנו זה דווקא על ה קרים יותר :) ) .

אין ספק שבמקרה שלך היה ראוי לאישה הטמפרמנטית להיזהר ולהשתדל לא לתקוע לך אצבע בעין. יש גבול. אני כבר הייתי עוצר אותה באדיבות אך בתקיפות הרבה לפני ה"וואו" שיצא לך מהפה.

הבחירה שלך לצאת בלי לאכול היא לגיטימית. לו אני שם, הייתי נותן דווקא צ'אנס לאוכל, במיוחד שהתנצלה בדרכה הקולנית והחיננית או הבלתי חיננית. אני לא אחד שיוצא למסעדה מדי יום ביומו. אבל זה אני. אולי אפילו הייתי אורז הביתה.

אני לא חושב שבעל מסעדה קולני הוא בהכרח טראומה לכל החיים שמחייבת החרמת המסעדה לעולם ועד. זה קצת מוגזם, תסלחו לי. מה שבטוח, התגובה שלך סבירה ואפשרית בהחלט ואין דרך לבוא אליה בטענות.
 
לא הייתי עושה כלום. אם לא עשיתי כלום

כשחוויתי את חוויית Ana Meilleure Cuisine במונטריאול (ורק אחר כך קראתי ביקורות עליה - היא סוג של סופ נאצי של מונטריאול, רק עם מוצרי מאפה. היא מגרשת אנשים שמסתכלים בחלון הראווה, צועקת ומכבה ומדליקה את החשמל אם משתמשים בטלפון, קוראת למשטרה, והיה מישהו שהיא רדפה אחריו עם מטאטא. קיראו בפייסבוק או ביילפ) על זה בוודאי שלא הייתי עושה כלום.
 

החתולית

New member
תודה על האזהרה

לא בעד לפרנס אנשים שצועקים על לקוחות או רודפים אחריהם עם מטאטא. אני גם לא בעד להישאר בסיטואציות שגורמות אי-נוחות, והסיטואציה שם גרמה לי לאי-נוחות רצינית.

ברור שמה שמפריע לי לא יפריע לך או למישהו אחר.
 
אה, גם אנחנו לא פרנסנו אותה

(אם כי נראה לי שהיא גם לא הייתה נותנת לנו להיכנס ממילא
- אנחנו היינו בתת קבוצה של אלה שהיא נזפה בהם על כך שהם מסתכלים בחלון). הבאתי את המקרה שלה כאנקדוטה משעשעת שמראה שיכול היה להיות יותר גרוע. אני לגמרי מסכימה איתך שאם ההתנהגות שלה לא מצאה חן בעינייך, סביר בהחלט מצדך לא לחזור. (הבנות שלי, לעומת זאת, התרגשו אחרי שקראנו את הביקורות והתחננו שנחזור לשם כדי לראות מה היא תעשה הפעם. גם בין הביקורות היו כאלה שהציעו לבוא בקבוצה גדולה ולעמוד ולהסתכל בחלון שלה).
 

MissStefani

New member
התנהגות בהמתית במיוחד. הייתי מפרסמת ביקורת נוקבת באינטרנט.

אין שום קשר לתרבות. האישה הזו לא יודעת גבולות מה הן, ואנשים צריכים לדעת את זה מראש ולהתרחק. נשמע שהיא שייכת לזן "טיסת השוקולד".
צריך להעמיד אותה במקום.
 

superman1234

New member
את טועה טעות חמורה.

אל תשכחי שכל מה שאת יודעת על הארוע הוא מה שהחתולית סיפרה ומנקודת מבטה.
לכל אחד ישנם רגישיות שונות.
להשוות את הארוע הזה לארוע של "טיסת השוקולד" גובל בהשמצה שלא במקומה. באותה טיסה, ההתנהגות הבהמית של הנוסעת והנילווים אליה היו ביוזמתם ובכוונה תחילה לפגוע בדייל.
נראה לי שאת היא זו שצריכה לדעת מה הן הגבולות......
 

DANIAVNI

Well-known member
הייתי זורם עם הסירוב לקחת כסף

אומר תודה בחיוך
ויותר לא נכנס למקום הזה בחיים

המערכת התבונית ( הקורטקס הקדם מצחי שהתפתח אחרי שהפסקנו להיות קופים ) לא מספיק מפותחת אצל הגברת

כי מי שמסוגל לוותר ככה בקלות על כסף כי כעסת עליו
יכול מחר לשבור לך עציץ על הראש מסיבות דומות

יכול להיות שאני מגזים ומדובר באיזשהו סוג של קוד תרבותי
אבל עדיף ליתר ביטחון להתרחק מאנשים כאלה.
 

החתולית

New member
קישן גבעת חיים

אחרי החוויה הלא מוצלחת במסעדת הפועלים, נסענו חזרה הביתה, עדיין רעבים.
התקרבנו לגבעת חיים, נזכרתי בקישן החלטנו שלשנינו יש מצב רוח לשניצל.
&nbsp
אמל"ק: ארוחה פשוטה, לא יקרה מדי, שירות נעים ומחוייך ומוסיקת רקע משובחת.
&nbsp
התיישבנו בחלק הפנימי של המסעדה, די קרוב לבר, ולא יכולתי לא לשים לב לברז גינס החדש. היות שיש להם עסקה של 1+1 על שליש בירה מחבית לסועד, ידענו מה נשתה.
&nbsp
מיד עם הגשת התפריטים, הוגשו לנו גם בקבוק מים קרים עם כוסות קפואות. שאפו!
&nbsp
הזמנו פעמיים שניצל עגל עם פירה (85), קיבלנו כמה פרוסות חלה טרייה עם מעט חמאה.
קיבלנו גם שליש גינס מהחבית, ונהננו ממוזיקת רקע מצויינת (אמריקה, ביטלז, דיוויד בואי - לא צריך הרבה יותר).
&nbsp
השניצלים והפירה היו מצויינים, כמו תמיד. מנות די גדולות, פירה שמוגש בקערה נפרדת, רבע לימון להוסיף לשניצל ואיולי שמיר שנחמד לי להוסיף לשניצל.
&nbsp
מנהל המשמרת או מנהל המסעדה, שאל אותנו אם אנחנו מרוצים ודיברנו על ברז הגינס החדש ועל גינס בכלל. משמח אותנו שיש ברז גינס קרוב אלינו.
&nbsp
לקינוח הזמנו קייזרשמרן (42) - פיסות פנקייק אפוי, עם פירורי קראמבל, קצפת ופירות יער (מופשרים מהקפאה כמובן). הפעם הקייזרשמרן היה פחות מוצלח. פיסות הפנקייק הרגישו פחות טריות, ופחות אווריריות מאשר בפעם הקודמת. ננסה את הקינוח הזה שוב, בהזדמנות אחרת.
&nbsp
בינתיים קיבלנו את השליש הנוסף (1+1) של הגינס, ונסענו הביתה שבעים ומרוצים. השנ"צ היתה מצויינת.
&nbsp
בשבת אוכל בית די פשוט, עם בקבוק יין מצויין - המינגוויי 2013 של יקב סוסון ים. בלנד של פטיט סירה, קברנה סוביניון וסירה. קיררנו מעט את היין לפני השתיה, ונתנו לו לעמוד פתוח כשעה לפני השתיה.
עונג שבת אמיתי.
&nbsp



 
טופו-אן בבינמינה, אל-גליל באמירים

בחמישי בדרך לסופ"ש זוגי באמירים עצרנו לצהריים בטופו-אן שבבנימינה, מסעדה יפנית טבעונית שמכינים את הטופו שלהם בעצמם. המסעדה קטנה, שירות צעיר וחייכני, איך שהתיישבנו קיבלנו מים קרים ושתי כוסות והמלצריות היו נעימות וקשובות.
לקחנו: אגדשי טופו(24 ש"ח)- טופו רך בציפוי זהוב ופריך בציר דאשי שהיה מעולה, ירקות וטופו בטריאקי עם אורז ומרק מיסו (49 ש"ח)- שהיתה מוצלחת בעיני הבחור, מרק ראמן חם (45 ש"ח)- היתה נחמדה אך הכי פחות מוצלחת מכל הארוחה, לא בדיוק מה שציפיתי והיתה לי קצת חריפה (אבל טעות שלי שפספסתי בתפריט כי זה היה כתוב).
המלצרית הזהירה שהראמן גדול, לא הקשבתי וכך הראמן נארז אחר כבוד לארוחת צהריים של יום המחר. היינו כ"כ שבעים שויתרנו על ארוחת ערב לאותו היום.
יחד עם כוס קפה שחור וטיפ יצא סה"כ 140 ש"ח.
&nbsp
בשישי בערב חיפשנו מקום לאכול מבלי לצאת מכתלי היישוב, בהמלצה של בעלת הצימר בגיבוי המלצות מהרשת הגענו לאל-גליל, מסעדה ערבית שמנוהלת על ידי צעירה בשם אליאן. המסעדה עובדת בקונספט של מחיר פיקס- ב100 ש"ח מקבלים ארוחה מלאה הכוללת מרק, שלל מנות המסעדה קינוח ושתיה. יש צורך להזמין מקום מראש. כיוון שאנחנו לא אכלנים גדולים זה היה נשמע לנו הרבה מדי אוכל בשבילנו, בייחוד לארוחת ערב, כשהתקשרנו להזמין מקום ביררנו אם יש אופציה אחרת ונתנו לנו את האופציה לקחת טייק-אוואי במחיר של 35 ש"ח למנה. בחרנו באופציית הטייק אוואי.
הגענו לקחת את האוכל והריח מבחוץ כבר עשה אותנו רעבים, לקחנו מנת של סינייה- קציצות עדשים, כרובית וחציל מבושלים בטחינה ועגבניות. הסינייה היתה לא פחות ממעולה, קציצות עסיסיות ולא מתפרקות, תיבול מדוייק, נהנו מכל ביס ולא נשאר פירור. בנוסף לקחנו גם עלי גפן ממולאים באורז (ולדעתי גם בורגול אבל לא סגורה על זה), שבדיוק ירדו מהאש, קופסה מפוצצת בעלי גפן חמים ומעולים, חמצמצים במידה.
רוב עלי הגפן נשארו לנו ליום המחר ויצאנו מפוצצים. סה"כ 70 ש"ח שהם VFM לארוחה מצויינת וממלאת שאכלנו במרפסת הצימר מול הנוף הירוק...תענוג :)
&nbsp
&nbsp
 

pix37

New member
טופו אן נהדרת - מתחרה על תואר המסעדה הטובה שכולם מפספסים

מיקום דפוק
שעות פתיחה קפריזיות
והעדר מוחלט של פרסום מונעים ממנה לפרוץ וחבל
 

דקלה1984

New member
מסעדה טובה

נהניתי שם ממספר מנות, וממספר מנות לא ממש. הייתי פעמיים, ואם אחזור זה בעיקר בגלל האגאדשי טופו, השאר לא העיף אותי.
 

YosMan1

New member
ארוחת טעימות משולבת בבית התאילנדי

ארוחה חגיגית ל 12 איש בחדר הפרטי של הבית התאילנדי
חדר מאד יפה מאחורי המסעדה, שמגיע עם מלצר ו 2 טבחים אישיים שמבשלים במקום.
החדר עצמו כאמור מעוצב מאד יפה מרווח ונעים, רק חבל שבכניסה הנפרדת אליו מהרחוב יש על המדרכה שלולית ביוב קטנה.
האוכל (הקבוע והמוזמן מראש): הגיעו 4 מנות טעימות אישיות לאחריהן 3 סוגי מנות גדולות לחלוקה ו 3 קינוחים לחלוקה. (הכל כפול שלוש).
הסה"כ היה מצויין, היו מנות מצוינות ומנות רק טובות ואני לא מצליח לזכור את כל המבחר העשיר שקיבלנו, אבל היה ממש תענוג.
עוד נקודה לזכותם, הם הכינו את כל המנות (שכאמור הוכנו הכל במקום מולנו) גם בורסיה טבעונית למען הטבעונים שהיו בקבוצה.
מומלץ.
 

inבאלי

New member
בראסרי

בשבת הגענו מוקדם לתל אביב, מצאנו חניה מצוינת(!!!) וצפינו בסרט המומלץ והמרגש "העודף בשבילך" בסינמטק.

משם לפי תכנון מוקדם צעדנו ארבעתנו לבראסרי לארוחת ערב מוקדמת לפני שיצאנו לכיכר להצטרף לעצרת, שהיתה בעצם תכלית הביקור בתל אביב.

תחילה קיבלנו ארבע פרוסות לחם עבות ולצידן פנכת חמאה רכה.
בהמשך ויתרנו על ראשונות ואכלנו ארבע עיקריות: פעמיים פסטה עם חמאה לימונית ואפונה שהיתה טעימה מאד, דג דניס על הגריל שהיה לא רע אבל נשאר דקה אחת יותר מדי על הגריל, וסלט אנדיב עם גבינה כחולה עזת טעם ואגסים מקורמלים שהיה מוצלח אבל יכלו להיות יותר נדיבים עם האגסים והגבינה. התוספת לדג היתה סלט ירוק טרי וטעים והזמנו תוספת שניה בתשלום - שעועית ירוקה נהדרת.
כולנו נהננו מהמנות.
חלקנו לקינוח טארט טאטן מצויין ואת עוגת הגבינה הנהדרת שלהם.
שתינו מים קרים, וגם לנו מילאו כוסות כל הזמן, במקום להניח קנקן על השולחן.
עם פעמיים קפה הכל עלה 426ש"ח.
השירות היה מעולה כרגיל.





 

John the Savage

New member
סושי בבלו לייק קזינו

אחרי שהתלוננתי שאין מקום לאכול בו סושי נורמאלי בכל המחוז שלנו (יש מסעדות יפניות וסושיות, אבל אף אחת לא משהו), מצאנו לא מזמן סושי טוב במקום די לא צפוי: במסעדה בקזינו אינדיאני בסמוך לעיירה שלנו. לפני כמה חודשים, היינו שם להופעת סטנדאפ, ולפני ההופעה אכלנו במסעדה של הקזינו. באותו זמן היה להם "שף אורח" שהיתה לו בעבר מסעדה עם ביקורות מצויינות במחוז סונומה. והסושי שלו היה אכן מצויין.

אז התברר לי שאותו שף הוא עכשיו שף הסושי הקבוע של המסעדה, והחלטנו ללכת לשם שוב ולבדוק אם עדיין שומרים על הרמה. אחרי שעברנו דרך הקזינו שמצחין מעשן סיגריות, הגענו למסעדה (ולפחות שם לא מרגישים את ריח הסיגריות מהקזינו) וגילינו שבדיוק היום הם השיקו את התפריט החדש עם אותו שף סושי חדש.

מתוך ארבעה רולים שהזמנו, שלושה היו מעולים. דווקא היקר ביותר, סושי עם בשר לובסטר, היה ההכי פחות טעים בעיני. ובכל מקרה, בכמה רמות יותר טוב מכל סושי אחר שאכלתי במחוז שלנו.







 

החתולית

New member
סבסטיאן, גרקו, זוזוברה

לדעתי, גרקו קצת יותר מתאימה לנישנוש בגלל המנות שמתאימות יותר לחלוקה.
&nbsp
אמור להיות גם סניף של עד העצם אקספרס.
 
למעלה