אגב, אריאל פלקסין נתן לה 3 כוכבים ב"הארץ" ממש בחודש האחרון
פיש מרקט: מסעדה בורחת מבשורה
https://www.haaretz.co.il/food/mashgiah/.premium-REVIEW-1.6156532
 
עיקרי הביקורת:
 
בפיש מרקט צריך לנבור טוב באתר ובראיונות כדי לגלות רמז קולינרי ליווניות. אם כן, פיש מרקט כמסעדת דגים היא מסעדה נחמדה מאוד. כמסעדה יוונית? נו, אפשר היה להתאמץ קצת יותר.
 
פה ושם היווניות פגעה נהדר. מנת הקרפצ'יו לוקוס הייתה קודם כל יפה, בהירה ועם לוקוס מעודן ומיצי. שמן הזית, הליים והצ'ילי היו שחקני חיזוק מצטיינים לדג, אבל מה שהרים אותו כמו שצריך הייתה גבינה שהגיעה כנגיעות לבנבנות ויפות, והפכה מנה סמי שגרתית עם חמיצות מנערת למשהו נהדר שכיף לפגוש. אם כבר יוון, כבר טרחתם ושמתם שני זיתי טאסוס, לא תוסיפו עוד כמה להשלמת האווירה? חבל, אבל נסלח. בכל זאת, היינו הרגע ביוון.
 
לביבות הזוקיני, שאולי, לפחות לפי השם והמסורת, היו אמורות להנחית אותנו לרגע בחופים הבוהקים של האי היווני זקינתוס, בקושי הביאו אותנו לירדנית: הגבינות הבלקניות שהגיעו כליווי היו נהדרות, אבל קרם הפסטו הזכיר משום מה דווקא טחינה במרקמו אבל היה מיוחד בדרכו וגם די טעים, מה שאי אפשר להגיד על סלסת העגבניות שהייתה קצת תלושה, אבל בכל זאת כל אלה עשו את העבודה. רק הקציצות היו לא ברורות. פחות זוקיני ויותר ירקות טחונים מאזור החיוג הכללי, ומעל הכל, מלוח מלוח מאוד. לא מליחות נעימה של לבנה. מליחות של כפית יותר מדי.
 
רצינו בכל זאת לתת עוד צ'אנס ליוון, והזמנו ציזיקי, שהגיע בקערה עמוקה כשהוא בוהק ויפה והשמיר מנצנץ בו למרחק יחסית (יחסית, כי מישהו החליט שבפיש מרקט יהיה חשוך ורוב האורות פשוט מכובים. לא תאורה עמומה, חושך). הוא היה מלא, קונפי השום הורגש בו היטב וכך גם המלפפון. מרענן, כמו שאומרים. אממה? אין לחם. אין קרקרים ואין כלום. צלחת עם ציזיקי. רוצה גם לחם? תוסיף 22 שקל למנה כדי לקבל "לחם הבית ומתבלים. כן, כולל ציזיקי". גם המלצרית שתקה כשעלתה על מיני האוקסימורון.
 
מילא הציזיקי, שהיה מצוין אבל נטול מלווה (אפילו לא כפית), רגע מעצבן באמת הגיע בדמות מנת ה"פיצה יוונית". על השולחן נחתה פיצה כשהיא מתכווצת לה בתוך תבנית קטנה למידותיה, ומראה עצוב ולא ברור. התפריט הבטיח "גבינות בלקניות, זיתי טאסוס, שאלוט וצ'ילי אדום", הפיצה קיימה גבינות במרקם עמק ביס, ושש חתיכות זיתים. ספרנו. באמצע נזרקו עלעלי סלק לקישוט (כמו בקרפצ'יו, כמו בזוקיני, אבל עזבו), והתוצאה היא שלושת רבעי פיצה בינונית מינוס שנשארה כמות שהיא. לצורך העניין, הפיצה יכולה הייתה להיקרא "ספרדית" כשכל מה שהיה דרוש הוא מלצר שיכריז "הולה" כשהוא מגיש אותה. הפרק היווני נגמר ונחתם מבחינתנו.
 
מנת הפילה דניס בחמאת טימין הייתה פשוטה וטובה ובעיקר חסרת יומרות. הדג היה צרוב נהדר, בשרי ומשתלב מצוין עם פירה כמהין שליווה אותו. רק במערכה השנייה הגיעה מנה שמתאימה לכותרת של המסעדה ("מסעדת דגים"). כמה פשוט. גם רביולי סלק, מבצק שהוכן במקום, היה מצוין. הנה לכם מנה שבה גבינת עיזים היא גבינת עיזים, בלי "בלקניות" וכו', מנה שהסלק במילוי שונה בתכלית מחתיכות הסלק המלאות והנהדרות שפוזרו וכך קיבלנו כמה גוונים, ועם גבינה כחולה שמוסיפה לכל העסק צביטה טובה. כיף של מנה.
 
נגיעה יוונית בכל זאת הצליחה לפגוע. בקינוח. "הצ'יז קייק", סתם נתנו לה את השיוך היווני בזכות היוגורט שנוסף לקרם שמנת, היה עוגת גבינה עשירה ומהנה מספיק. היא הגיעה בליווי "קונפי פירות אדומים", מה שאומר שעל הצלחת ועל העוגה פוזרו רנדומלית נקודות צהבהבות ואדומות של ריבה, והמנה נראתה כאילו מישהו ירה בליצן.
 
כמסעדת דגים היא מקום מכובד עם כמה מנות שעובדות יפה. השירות בה מצוין, מקצועי, נעים והחלטי*, העיצוב בו מזמין (אם רק היינו רואים אותו - בחיאת, תדליקו קצת אור. ביוון הכל לבן). פיש מרקט היא גם מסעדה שהחליטה שהיא יוונית כי ככה היא התלבשה וככה היא מנסה להישמע ולהרגיש בתקווה שככה ידברו עליה, אבל היא לא. את היאסו נשמור לפעם אחרת.
 
___________
* דווקא בגוגל ובעמוד המסעדה בְּפייסבוק קראתי לא מעט ביקורות על שירות גרוע בחודשים האחרונים.