מסכים מאד. כל כתיבה היא סובייקטיבית
המבקרים היותר מקצועיים כן משלבים בביקורת שלהם (גם) אלמנטים שהם יותר מקצועיים נטו, כלומר הם כן יכולים להגיד על סמך הניסיון והידע שלהם אם חומר הגלם היא מאיכות טובה יותר או פחות ואם היד שטיפלה בהם עשתה עבודה מקצועית יותר או פחות. אלה דברים שאני, כסועד "רגיל", פחות יכול להתרשם מהם בביקור במסעדה.
אבל גם בכתיבה של מבקר, על אחת כמה וכמה של סועד רגיל, בסופו של דבר, יש הרבה אלמנטים שהם סובייקטיבים. גם למבקר מקצועי ככל שיהיה יש טעם אישי וגם המבקר המקצועי מקבל שירות ברגע נתון שיכול להיות מושפע מגורמים שבביקור שלך במסעדה יהיו אחרים.
ודווקא בגלל זה פחות מעניין אותי דירוג כמו מישליין או גו-מיו. אני לא מכיר מי כותב שם. אין לי מושג מה הטעם שלו. גם אם הוא יהיה הכי אובייקטיבי - ייכנסו לכתיבה שלו גם אלמנטים סובייקטיבים. הוא טועם בן אנוש, לא רובוט.
מה שאני פחות מתחבר אליו ממה שכתבת הוא החשיבות של דעת הרוב. תכלס, ככל שיותר אנשים כותבים על מסעדה ככה יש עליה יותר דיעות ואתה מקבל מישמש של דיעות מכל הכיוונים, והעיסת דיעות הזאת הופכת למשהו לא רלוונטי.
אותי מעניין לבחור מתוך מכלול הדיעות שיש למסעדה את אותם אנשים שהם שאני רואה מה הם כותבים על מסעדות שאני מכיר ויש לי תחושה שאנחנו באותו "ראש" קולינארי, ועל כן יש סיכוי גבוה שההתרשומת הסובייקטיבית לחלוטין שלהם תהיה דומה להתרשמות הסובייקטיבית שלי. כמובן שככל שיותר כותבים זה יותר טוב, כי יש לי יותר "מבחר" לחפש בו אבל בעיקרון אני לא נותן לכל אחד שכותב משקל שווה, אלא נותן יותר משקל לאנשים שאני מכיר ולומד לסמוך עליהם עם הזמן.
את זה האינטרנט נותן לי היום ברמת נגישות שמעולם לא היתה, וזו גם הסיבה שאני משקיע כל כך הרבה מאמץ וזמן לקטלג במנוע החיפוש של כמה שיותר ביקורות ודיווחים, גם של מבקרים מהתקשורת הכתובת וגם סועדים רגילים. זו מבחינתי הדרך הכי טובה לחפש מסעדה.
ואם מדריך מישליין זאגאט או גו-מיו יאפשרו לי לסרוק את האתר שלהם - אני אשמח מאד לשים לינקים מהמנוע גם לאתר שלהם. לא בתור "האורים והתומים" אלא בתור עוד מקור של התרשמות, שווה זכויות לכל דיווח אחר שיש לי שם.