מצטער, אני לא מבין את התשובה.
המקרה שהיה לך עם החבורה הקבועה באוטובוס נשמע נחמד, אבל נדיר מאוד, וכמובן שלא מייצג נסיעה אקראית באוטובוס עם אנשים זרים.
מה שמחזיר אותנו לשאלה: מדוע ועל סמך מה את מצפה שגבר יתחיל בשיחה עם אחת מ49 נוסעים באוטובוס אם לא מפאת עניין רומנטי?
"אני מדברת מצב שתואר פה ע"י כמה מהגולשים, שבו כל בחורה שחולפת על פניהם היא פוטנציאל לשידוך."
אין מצב כזה. יצא לי לדבר עם כמה גברים בחיי, לקרוא כמה [עשרות?]אלפי הודעות בפורומים בנושאי זוגיות, והאמיני לי: המצב שאת מתארת לא קיים, לא היה ולא נברא. אם מישהו או משהו יצר אצלך רושם שקיים מצב כזה, פירשת אותו לא נכון. מצטער.
נשמע שאת מניחה בטעות שהאינטראקציות עם המין הנשי שגברים מתארים בפורומים, מייצגות את האינטראקציה הממוצעת של אותם גברים עם המין הנשי.
צריך להבין שמנקודת המבט הגברית, המין הנקבי מתחלק באופן די ברור לשלוש קבוצות: נשים שאנחנו מאוד מאוד נמשכים אליהן ("כוסית על"), נשים שאנחנו נמשכים אליהן במידה סבירה והיינו יוצאים איתן אם האופי מתאים לנו ("חמודה"), ונשים שאין לנו שום עניין רומנטי בהן.
זה לא רק עניין של מראה חיצוני. בקבוצה האחרונה את יכולה למצוא בחורה בגילנו שאנחנו לא נמשכים אליה, קשישה בגיל 112, ילדה בת 3, או הדודה שלנו - כל יצור חי השייך לגזע האנושי ולמין הנקבי, שלא מייצג מבחינתנו שום סוג של פוטנציאל זוגי/רומנטי/מיני whatsoever. אנחנו מבחינים בנשים הללו ומתייחסים אליהן באותה מידת כבוד שאנחנו מעניקים לכל אדם, אבל הן לא נכללות בקבוצת ההתייחסות שלנו כשאנחנו מדברים בפורום על "נשים"/"בחורות", ולכן את פשוט לא תשמעי על האינטראקציה איתן.
ב-כ-ל אופן, אני לא ממש מבין מדוע הנכונות של אנשים להתפשר על חלק מהפרמטרים שהם מחפשים (תופעה רווחת בקרב שני המינים אחרי שנים של חיפושים) יוצרת אצלך תחושה של טרף, ומה הקשר בין הפרמטרים שלו לפרמטרים שעל פיהם את מחליטה שאת "ממש לא מעוניינת בו". למען האמת, שמעתי לא פעם את הטענה ההפוכה מנשים שמרגישות חוסר-נעימות כשבוחנים אותן (בוחנים - inspect, לא test) ומנסים לברר עליהן פרטים כדי להחליט האם יש התאמה - ההפך מפשרנות.
"גבר שלא משדר התעניינות זוגית מיד בהתחלה, הרבה פחות מאיים בעיניי." - אני מבין את זה. עדיין לא ענית על השאלה למה. עם כל הכבוד, אני לא מאמין שהשיקול כאן הוא החשש שלך שתגרמי תסכול לאותו גבר.
לגבי השאלה האישית, בואי נעשה סדר. אני לא אוהב מקומות בילוי המוניים, ומעדיף לשבת בבית ולא לצאת לפאב. לצד זה: אני עובד, מדי פעם פוגש חברים (לא מספיק), מטייל עם הכלבה ויוצא לסידורים, כמו כל אדם אחר. בימים עברו היו לי הרבה ידידות; שתיים מהן החשבתי כחברים מהמעגל הקרוב ביותר. נראה שאת מנסה לייחס לי את התופעה של גברים שחושבים על נשים בהקשר זוגי בלבד - במקרה כזה יש לך טעות בכתובת.
נכון שהמצב הנוכחי שלי בחיים לא מעודד היכרויות חדשות. לא מדובר בבחירה מודעת שלי, אלא בצירוף של נסיבות שונות. תחום העיסוק שלי לא מחייב לימודים מסודרים, ידעתי את רוב מה שצריך עוד לפני שסיימתי צבא, ולכן אחרי השחרור העדפתי להתחיל לעבוד, ולא להירשם לאונ' כפי שמקובל אצל אנשים בסטטוס דומה לשלי (מבחינת גיל, מצב סוציואקונומי, כישורי לימוד וכו'). חוסר החיבה לפאבים וכו' אמנם משפיע בעיקר על התחום הרומנטי, אבל לא נובע מהתחום הרומנטי - מעולם לא אהבתי בילויים כאלה.
בקיצור: אני לא בוחר להימנע מהיכרות עם בנות שלא בהקשר רומנטי. פשוט לא יוצא לי לפגוש אנשים חדשים כרגע. אולי הייתי פועל לשינוי המצב, אבל למען האמת, אני לא מרגיש צורך בוער בקשרים חברותיים חדשים. אני כן מרגיש שחשוב שאמצא זוגיות (למרות שבכנות, התשוקה העזה לזוגיות התעמעמה אצלי לאורך השנים שביליתי לבד). לכן אני רשום לאתר היכרויות. (אתר אחד. פעם בכמה זמן אני מציץ באתרים אחרים כדי לראות אם אני מחמיץ משהו, ומגיע למסקנה שלא.)
זה עונה על השאלה?