שרשור שאלות לתחילת שבוע

אורזיגל

New member
אכן אין מילים

חשבתי שעם הצבע הכחול תתווסף ממלכתיות כלשהיא..... אבל, יוק.

noash5

New member
לקים מיוחדים של גולדן רוז

עשיתן לי חשק מטורף! מישהי ראתה לקים מיוחדים (לא הרגילים שנמכרים במשביר) של גולדן רוז באיזור תל אביב, רמת גן או פתח תקווה?

1שייכת

New member
מה דעתכן על הלקים של LAKA?

(בטעות הקלדתי KAKA, ואולי זה לא מקרי...)

קניתי שלושה לקים, ניאוניים, כי הסתנוורתי מהצבעים היפהפיים. לא יכולתי לעמוד בפיתוי. היתה אלק הנחה (לק אחד 30, שלושה ב-80) ואני כמכורה אמיתית שילמתי את המחיר המופקע הזה בשביל ה"מנה" שלי לאותו יום (גם אתן לפעמים לא עומדות בפיתוי וקונות במחיר מופקע?).

אז נכון שהצבעים מדהימים. אבל כבר בערב, כלומר פחות מיממה לאחר שמרחתי, החלו קילופים. הייתי כל כך עצובה... המצברוח המרומם שהיה לי כל היום, כשהייתי מביטה בצבע היפהפה, התפוגג לו לאיטו...

אבל אני חייבת להודות: זה כל כך יפה, נראה כל כך יפה, שלמרות האכזבה מהאיכות אני לא הולכת לוותר על הצבעים היפהפיים האלה.

יש לי אחד שלהם, צבע מהמם

אבל לא יכולה להגיד שהאיכות שלהם טובה יותר מאחרים.

trilliane

Well-known member
מנהל
קניתי שלושה לפני כמה חודשים, השתמשתי די מעט

פשוט כי לא יצא. ממה שהספקתי למרוח הם היו בסדר גמור, לא יוצאי דופן משום בחינה שהיא.

iefrat

New member
יש להם גוונים נפלאים

אני דגמתי לקים שלהם ונהניתי.

כשעשיתי מניקור אצלם - כולל בסיס טופ וטיפות יבוש שלהם, החזיק לי 8 ימים!!!

כשאני מרחתי בבית החזיק 5 ימים כולל בסיס ומייבש שלהם.

מצאתי שהבסיס שלהם הצהיב לי את הציפרניים.

יש להם מגוון צבעים מהמם!

ניסית אותם עם בסיס אחר?

לחברה שלי יש כמה לקים שלהם ויש לה הרגשה שהם מחזיקים מעמד טוב רק מעל הבסיס שלהם...

iefrat

New member
החברה שלך צודקת לדעתי

שמתי לב שהם מחזיקים יותר זמן משמעותית שכשגם הבסיס והטופ הוא משלהם. הגוונים שלהם מעלפים!

1שייכת

New member
ציפורניים חלשות ואבחון מחלות

מצאתי קישור בנושא. נעשיתי חולה רק מלקרוא את כל המחלות האפשריות...

המשכתי לקרוא בשקיקה על טיפים לחיזוק ציפורניים, עד שהגעתי למשפט הזה: הפחיתו את השימוש בלק לציפורניים (ציפורניים בריאות מבריקות מטבען ואינן זקוקות למחזק).

עד כאן, אמרתי לעצמי, עד כאן! שאני אפחית את השימוש בלק??? לא לא לא, על גופתי!

וכך אני אמשיך להתהלך בעולם הזה כשאני יודעת שהלק כנראה מזיק לגוף שלי, אבל לוותר עליו? מצטערת, אבל זה זה יזיק לי יותר: זה יזיק לנשמה שלי...

Nakuro

New member
כבר כתבתי את דעתי בעיניין

מאז ומתמיד הציפורניים שלי היה חלשות, ולא, לא היו לי חוסרים תזונתיים כאלה ואחרים.
כשאני הפסקתי להשתמש בלק לא הרגשתי שום הבדל בחוזק הציפורן...ההבדל היחיד שנעשה היה כשהשתמשתי במחזק...

מה שכן, יש לי חברה שאחרי הצבא גילתה את עולם הלקים (הגיע הזמן, באמת) והיו לה ציפורניים מטורפות והן נשברו לה מהלקים. אבל שוב, הכל עניין של טיפוח, אני בטוחה שאם היא היתה מורחת מתחת שכבת בסיס שמגינה על הציפורן זה לא היה קורה...

Plushable

New member
דעתי בנושא

לפני שיגעון הלקים שלי מהתקופה אהחרונה, היו לי באוסף בקושי עשרה לקים והיתי אחרי תקופה ארוכה של שנים שלא מרחתי לק בכלל.
הציפורניים שלי היו מאז ומתמיד חזקות וצמחו מהר וטוב.
היום, אחרי שימוש בלקים וכל החומרים שמסביב, אני יכולה להגיד בוודאות שהציפורניים שלי חלשות יותר, נוטות להישבר ולהתפצל, מה שלא היה קורה לפני השימוש האינטנסיביב לקים.
מה גם שקראתי כתבות בנושא ובשורה תחתונה הציפורניים שלנו צריכות לנשום וזה לא משהו טבעי, לשים עליהן כימיקלים כאלו ואחרים (לא סתם הלקים מריחים כל כך רע), וזהו אחד הגורמים להרס הציפורניים ולפטריות למיניהן (בגלל מחסור חשיפה לשמש/אור באיזורים אלו).
אני מודה, אני לא רואה את עצמי נגמלת עכשיו מלקים או בכלל בתקופה הקרובה, אבל אין ספק שהידיעה שאני גורמת לעצמי נזק במכוון מבאסת אותי...

נגה UP

New member
דווקא אצלי להפך

הציפורניים שלי תמיד היו נשברות, ומאז שהתחלתי להתעסק איתן הן נהיו חזקו יותר, פחות נשברות ומתפצלות.
אני מניחה שהעובדה שאני דואגת להם עם בסיס איכותי (ESSI) ומסיר נטול אצטון, וגם שמה הרבה קרם תורם לכל העסק.

trilliane

Well-known member
מנהל
מזדהה מאוד עם מה שכתבת
(למעט הסוף)

במיוחד עם שטף הלקים שבא ב"בום"...

אני לא חושבת שהציפורניים שלי חלשות יותר (ובכל מקרה זה לא משמעותי לי כי אני לא ממש מגדלת) אבל הן אכן חזרו להתפצל אחרי תקופה ארוכה שבה הן היו בסדר (רוב הזמן) וזה כנראה שילוב של הלקים + העובדה שאני נותנת להן טיפה להתארך ולא גוזזת קצוץ לחלוטין.

אני לא חושבת שלקים גורמים לפטריות...
לא נתקלתי בזה ואני לא רואה סיבה שזה יקרה. אני גם לא חושבת שאני גורמת לעצמי נזק; הציפורן היא חלק מת, אז גם אם היא מתפצלת אין בזה איזשהו נזק לטווח ארוך או בעיה בריאותית אלא רק אסתטית (והיא נפתרת ע"י מריחת לק, אז בנקודה הזו דווקא אין בעיה
).

1שייכת

New member
אבל - מנסיוני עכשיו כשחלק מהציפורניים שלי

מפוצלות - הלק מהן נוטה להתקלף, או לסגת, מהר יותר מהלק על ציפורניים רגילות, לא מפוצלות.

אצלך זה גם ככה?

trilliane

Well-known member
מנהל
לרוב לא, כי אני משייפת עם באפר ומורחת בסיס

trilliane

Well-known member
מנהל
אני לא באפרית ובטח שלא מנוסה; זה כורח המציאות

מבחינתי...
אני לא נוהגת להשתמש בבאפר אלא אם יש סיבה (למשל אם נחתכתי בציפורן). גם אם הציפורן מתפצלת ואני לא רוצה שיהיו לי "מדרגות" אין בררה אלא לשייף כדי להחליק ולהאחיד את פני השטח. ה"טיפ" היחיד שאני יכולה לתת הוא לשייף בעדינות ובמינימום הנדרש (אבל אני חושבת שהוא די ברור מאליו).

Plushable

New member
קראתי כתבה מסויימת

אני לא אומרת שהשימוש בלקים מביא חד משמעית להתפתחות פטריות אבל זה כן גורם משפיע. תחשבי על זה ככה, אפילו שהיא חלק מת, הציפורן והעור שמתחתיה צריכים אוויר וחשיפה לאור, ואם שמים לק הוא מונע מהדברים הללו להתקיים, והרי ידוע שפטריות רק מחכות להתקיים בתנאים האלו..
סורי על הפוסט המגעיל, פשוט לדעתי (וכן לפי מחקרים רבים) יש קשר ישיר בין השניים.
שוב, לא אומרת שאמנע לכל החיים מלקים, אבל זה אכן העלה בי מודעות לסיטואציה ואני מקפידה לתת יום או יומיים מנוחה לציפורניים כשאני מחליפה לקים.

יש לך במקרה קישור לכתבה?

מעניין אותי לקרוא אותה...
בכל מקרה פטריות אוהבות סביבה רטובה/לחה וקשה לי להאמין ששימוש בלקים גורם להן להופיע.
בכל מקרה זה טוב "לאוורר" את הציפורניים מדי פעם (אני אישית משתדלת לשמור על יומיים מנוחה לציפורניים כל שבועיים, ונראה לי שזה עוזר גם להתפצלויות).

למעלה