שרשור טבעת

קובי d11

New member
ניתוח טבעת

ברוכה הבאה לפורום ,אני שמח שהכל סבבה ואת לא מקיאה ,יש לך כאבים בבטן מתחת לחזה אחרי שבוע וזה נורמלי בהחלט ,זה בא בגלל הגז שהוכנס לחלל הבטן בזמן הניתוח ,שמתנדף עכשיו ,הכאב הזה יחלוף תוך ימים בודדים ,עכשיו תזונה בעבודה העתקתי ,תפריט של השבוע השני והשלישי
מתחילים בחלבונים: מוצרי חלב רכים ודלי שומן כמו בשר טחון של עוף, הודו, דג ובקר, ביצה מעוכה (אפשר בתוך גבינה או מעט רסק עגבניות). מוסיפים ירקות ופירות מבושלים וטחונים ודייסות פשוטות, דלות בסיבים כמו אורז, סולת וקמח תירס (פולנטה/ ממליגה) וגם שומנים בלתי רווים:טחינה, אבוקדו, חומוס אני בטוח שתמצאי מה לאכול עכשיו עיניין העצירות יש בפרום כמה שורות למטה תשובה של אופירה עם כל הפטנטים לעצירות , אל תתרגשי מהעצירות ,כי בשביל יציאות צריך הכנסות , מה שנשאר לי לאחל לך בהצלחה בפרויקט של הירידה במשקל ,בכל שאלה אנחנו פה בהצלחה והרבה בריאות
קובי

קובי d11

New member
אכילה בעמידה

למה להסיר את הטבעת ,אתה תחזור אחורה ,תעלה במשקל את מה שירדתה בתוספת ,שאלתה את הרופא למה האוכל יורד רק בעמידה ,אני מסכים איתך שזה מבאס לאכול רק בעמידה ,בני אדם נורמלים אוכלים בישיבה , תבדוק מה קורה לפני שאתה נוגע בטבעת,לעשות ניתוח בשביל להסיר את הטבעת זה כמו להוריד את היד ,בגלל איזה חצ'קון קטן ,לפני שאתה עושה משהו תתיעץ עם המנתח או כמה \בטח יש להם ניסיון בקטע הזה . אשמח לשמוע ממך אני מקווה רק בשורות טובות.

קובי

קובי d11

New member
לאמא של ...

נראה לי שיש לך בעיה בטבעת ,אין בעיה לעשות גסטרוקופיה שיש טבעת ,אני עשיתי את זה לפני שנה ,יש את הסיכונים הרגילים כמו בכל בדיקה. לא מבין למה הגסטרולוג צריך אישור מד"ר אבינוח ,הוא צריך להחליט לבד ,בגלל התלונות שלך
אפשר לקבוע תור לד"ר אבינוח
אסותא תל אביב
רח' הברזל 20, רמת החי"ל.
המרפאה פועלת בימי ד'.
לקביעת תורים לפגישה ראשונה: ברכה: 03-6513374. להתקשר בימים א,ב,ג,ה בין השעות 08:00-14:00.
לקביעת תורים למעקב: סיגל וקרן: 03-9625653, 03-9615382. להתקשר בימים א, ב, ג, ה, בין השעות 08:00-14:00

*אסותא ראשל"צ
רח' לזרוב 27, אזור התעשיה המערבי.
המרפאת פועלת בימי ו' אחה"צ.
לקביעת תורים: סיגל או קרן: 03-9625653, 03-9615382. להתקשר בימים א,ב,ג,ה בין השעות 08:00-14:00.
בית הרופאים, אשקלון
שד' בן גוריון 17, ליד קניון גירון
לחברי קופות החולים כללית, מאוחדת ולאומית - המרפאה פועלת בימי א' בערב.
לחברי קופת חולים מכבי - המרפאה פועלת בימי ב' בערב.
לקביעת תורים: 08-6711987/4. ניתן להתקשר בימים א-ה בין השעות 09-14 ו- 16-20.

* מרפאת ש.ר.ן, באר-שבע
בית תנועת המושבים, רח' בן צבי 11 (פינת רח' התקוה)
לחברי קופות החולים כללית, מאוחדת ולאומית.
המרפאה פועלת בימי ה' בערב.
לקביעת תורים: 08-6278151. ניתן להתקשר בימים א-ה בין השעות 09-20.

* מרפאת בית הרופא, באר-שבע
שד' רגר 19.
לחברי קופ"ח מכבי.
המרפאה פועלת בימי ג' בערב.
לקביעת תורים: 08-6652333. ניתן להתקשר בימים א-ה בין השעות 09-20.
הרבה בריאות בהצלחה!!

קובי

קובי d11

New member
גלישת טבעת

נראה לי שגלישת הטבעת תצריך ניתוח נוסף,לאור הבחילות וההקאות,לגשת עם הצילום למנתח ,הוא יחליט מה לעשות

קובי

קובי d11

New member
דילמות

לפי התאור שלך הטבעת לא עושה את העבודה שלה וגורמת לך סבל ,לא מכיר את הניתוח מיני מעקף ,ולא מכיר מי שעבר ניתוח כזה,האם ד"ר סובחי ינתח אותך ?באם כןן את נמצאת בידיים טובות ,חברים מי שיכול לעזור מוזמן , בהצלחה

קובי

קובי d11

New member
tut2015

שבוע ראשון תיצמד לתפריט ואל תאכל לחם או במבה .תזהר בהתחלה הכל רגיש הכל טרי ,שלא תגרום נזק לעצמך ,ברור שאתה רעב הטבעת פתוחה לגמרי ,ואתה רגיל לאכול כמויות ,אז תתאפק תאכל מה שצריך ,

קובי

אופירA

New member
מנהל
לגיטימי בהחלט הכאבים שאתה מתאר

כל עוד הם לא מתגברים במשך הזמן.

קובי d11

New member
כאבים לאחר ניתוח

לגיטימי בהחלט ,יעבור עוד כמה ימים ,בהצלחה בפרויקט של הירידה במשקל ,והרבה בריאות

קובי

אופירA

New member
מנהל
בשבוע ראשון לא. אבל -

אפשר לצרוך כמויות גדולות מהנוזלים ומה שמותר בשבוע הראשון. לעשות מרק עם תפוחי אדמה ועוף שומני, ולשתות את הנוזלים - זה משביע.
החל ממחר בערב, שזה סוף היום הרביעי לניתוח, אפשר להתחיל לאכול במבה ופריכיות, בזהירות, ולעבור לתפריט השבוע השני בהדרגה.

אופירA

New member
מנהל
ההתנהלות שאת מתארת עם הטבעת לא היתה נכונה כלל

איפה נאמר לך שסגירה של 1/2CC היא קטנה? יש סגירה של 1/4CC ויש סגירה של 1/8CC.
לעולם לא סוגרים 1/2CC בבת אחת אחרי 5 שנים.
חוץ מזה, אחרי 5 שנים, צריכה להיות סיבה טובה למה לסגור טבעת.
מבחינתי זה הגיוני לחלוטין שכל סגירה של 1/2CC אחרי 5 שנים הובילה אותך למיון. מה פתאום סוגרים 1/2CC אחרי 5 שנים? למה סוגרים בכלל?
בד"כ פותחים בלבד. לא סוגרים. מערכת העיכול אינה בכוחותיה כמו שהיתה, אחרי 5 שנים, ואין שום סיבה לסגור. יש הרבה סיבות לפתוח. פתיחות צריכות להיות בהדרגה איטית מאוד.

אם היית פותחת מעט ולא סוגרת כלל, לא היה שום סבל. כך שאת צריכה לשאול את עצמך למה בכלל סגרת את הטבעת, ולא להחליט שהיא לא עובדת אצלך. ברור שאם החלטת בקיצוניות להשאיר אותה פתוחה לגמרי, היא לא תעבוד...

אני גם לא מצליחה להבין את האמירה של "בקצב הזה אני לא עוברת בדלת" כאשר השמנת 10 קילו ב-5 חודשים. זה קצב שלא עוברים בדלת? יש פה אמירות והתנהגות קיצוניות, והן שגורמות לכל הבעיות. ניתוח אינו פיתרון לקיצוניות.

אופירA

New member
מנהל
שני דברים - קודם כל, אל תתייחסי לשום פענוח של צילום

כל הגורמים שאינם מנתחי טבעת, אינם מבינים כלום בפענוח הצילומים.
צריך להביא את הצילום לד"ר אבינוח, שרק הוא יפענח אותו. אם אי אפשר לד"ר אבינוח, אז לד"ר סובחי.
אני לא יכולה לסמוך על אף אחד חוץ משני אלה, בפענוח של צילום וושט קיבה.

דבר שני לפני שבודקים מה הבעיה, מנסים קודם לפתור אותה ע"י הפיתרון הפשוט מאוד מאוד - לפתוח את הטבעת בחצי CC. היא כנראה נסגרה בגלל שהיית חולה.
הוושט מורחב כי אצל כל מנותחי הטבעת הוא מורחב במשך השנים, באופן טבעי והגיוני. הטבעת גלשה כלפי מטה? נו, קודם כל זה לא בטוח, דבר שני זה לא אומר שזו בעיה שצריך לתקן אותה.
קודם כל פותחים את הטבעת, ואם הכל טוב, ואין כאבים, ויש אפשרות לאכול, ואין בחילות והקאות - אז הכל טוב, בין אם גלשה או לא גלשה או אולי גלשה.

אופירA

New member
מנהל
צריך למנוע את זה, ולא במשכך כאבים.

תנסה להקשיב לכאב יותר טוב, לכמה זמן הוא בא, מתי הוא מופיע ואיך אפשר להגדיר את עוצמתו.
תעשה בדיקות - צילום וושט קיבה תריסריון ופענוח רק אצל מומחה לטבעת, ולא אצל הטכנאי שביצע את הבדיקה או רופא המשפחה או כל כירורג שאינו מתמחה בטבעת.
אם צריך בדיקה אצל גסטרואנטרולוג תמשיך בירור.
אבל לא להניח לכאבים הללו להיות, ורק לשככם.

אופירA

New member
מנהל
לא לחפש היגיון בטבעת. לכי לשאוב שוב את כל הנוזל

רק בגלל, שבלי שום היגיון, נחשפנו למקרים של אנשים שפתחו להם את כל הטבעת, לחלוטין, אבל כמה שנים אחרי כן, משום מה שאבו להם עוד נוזל.
אם הטבעת פתוחה לחלוטין, צריך להוציא אותה. אין בכך שאלה. עם כל זה שד"ר אבינוח טוען שהיא במקום ולא זזה, יש בעיה רצינית והיא קשורה לטבעת. אני אומרת את זה לפי השיהוקים והליחה האינסופית והבחילות האיומות.

תעשי את זה אתמול, כולל את ניתוח הוצאת הטבעת, ותיפטרי מהבעיה. ברור לי שהיא זזה ולא במקום, למרות שלא רואים. נקווה שאין שם בעיה בעייתית יותר, אבל כל בעיה פתירה אם מוציאים את הטבעת (לאחר שווידאנו שאי אפשר לפתוח אותה עוד יותר).

ligal mezger

New member
15 שנה של סבל ????

למה את עושה את זה לעצמך? לכי להוציא את הטבעת, יש היום ניתוחים אחרים שבהם איכות החיים מעולה, בלי הקאות/צרבות/סבל...
ההמלצה שלי- להוציא את הטבעת ולעשות מעקף קיבה, כמובן בהנחה שבריאותית/רפואית זה מתאפשר

אופירA

New member
מנהל
את צריכה בסך הכל לפתוח את הטבעת, לא צריך גסטרוסקופיה

הצרבות, הרפלוקס והשיהוקים אמורים להיעלם.
תפתחי ב-1/2CC את הטבעת.
אין ברירה, וזה יפתור את הבעיה, רוב הסיכויים.
לא עושים שום בדיקה אחרת, לפני שמנסים את הפיתרון הפשוט הזה.
תדווחי לנו מה קורה.

וואו אני ממש נרגשת מהתגובות המהירות ומחחמות הלב

קובי ואופיר
ראשית תודה. אני כל כך לחוצה מהמצב שלקבל תגובות כל כך מהירות מפורטות ונעימות זה מצרך חשוב.
כאמור, הייתי אצל אבינוח כשהתחלתי להרגיש כך והוא אמר שמבחינת הטבעת אין בעיה והיא במקום ובסדר. מה גם שהיא פתוחה לגמרי כבר כמה שנים מאחרי הלידה של הבת הגדולה שהרגשתי רע והוא פתח לי.
אני שמחה לשמוע, קובי, שאין בעיה עם ביצוע גסטרוסקופיה ומקווה בליבי שאולי לא אזדק. בנתיים כדור אומפרדקס שקיבלתי מרופאת המשפחה לא עושה לי הטבה לצערי
אעדכן
ערב טוב!

קובי d11

New member
גסטרוקופיה

לפי דעתי כדאי לעשות את הבדיקה בלי שום קשר לטבעת ,לאור התופעות שיש לך תתיעצי עם רופא הגסטרו תספרי לו על התופעה ,ומה עושים במקרה כזה ,שהוא יתן לך פיתרון לבעיה . או אולי תלכי לגסטרולוג אחר .

קובי

למעלה