טבעות

אפשרית

New member
התחלתי להקיא

אני סגורה מזה שלושה שבועות על 8.5
ויש זמנים ביום שזה נתקע לי במעבר
בשבועיים האחרונים אני מקיאה, קודם זה היה רק את העודף מהמעבר
כבר פעמיים שלוש זה ממש להקיא מהקיבה

זה יכול לקרות בצהריים או ערב
אחרי שני ביסים או שלושה

ואחרי שאני מקיאה נחה כמה דק' ממשיכה לאכול, וכאילו לא קרה כלום

יש מאכלים שגורמים להקיא? כמות?

מה כדאי לעשות לפני האוכל?

מה ההסבר לזה?

duvduv7

New member
איפה נכשלתי ?

היי לכולם
אני לא הצלחתי בניתוח זה
הסבל היה נורה - נשברתי ולפני חודש הוצאתי את כל הנוזלים
עכשיו אני חושבת לפתוח דף חדש עם טבעת - האם ניתן עוד ?
האם משהוא היה במצב שלי ? זאת אומרת שפתח הכל ולאחר מכן
סגר והמשיך
כמה כדאי לסגור בסגירה ראשונה - חוזרת ?
בתודה מראש

שיעול טורדני,כדורים גדולים וטבעות שונות....

שלום שוב,

מתנצלת שפתחתי שרשור חדש, אולי השאלות שלי נבלעו בטקסט הקודם....

אשמח לדעת לגבי איך מתנהליך עם טבעת בזמן שיש שפעת מטרידה.. שיעול מתמשך, הקאות מהקיבה עצמה...
איך מסתדרים עם כדורים "גדולים" מהרגיל..... וגם מה המשמעות של סוגי הטבעות למינהן..."אמריקאית"..."שבדית"
וכיוצבז.....באיזה משתמש ד"ר אבינוח ומהו השוני....ישנה עדיפות למשהו ?

תודות....והמשך שבוע נפלא ! נגה.

עדי1751

New member
שאלה לאופירה ולמומחים

אחרי 10 שבועות וב"ה 19 ק"ג פחות. יכולה לאכול ה כ ל (כולל לחם) אך בכמויות קטנות. סגורה על 5.
האם כדאי 3 שבועות אחרי הסגירה האחרונה לסגור עוד 1? איך בעצם יודעים אם צריך לסגור ומתי?

רינתי321

New member
חשש מהתעייפות ה-וושט

שבת שלום,
לטבעת שלי מלאו חודש לפני כמה ימים. אני בירידה סבירה (5 ק"ג בחודש הראשון) ואני שמחה על הקצב.
לפני שלושה ימים, הייתי אצל ד"ר אבינוח לסגירה ראשונה (סגר 5). מאז אני שותה באופן חופשי, והיום גיליתי, להפתעתי, שאני מסוגלת לאכול גם סלטים "חיים" בלעיסות רבות ובאיטיות (שמעתי סיפורים על אנשים שלא יכולים לאכול סלטים ובשר, וחששתי שגם אני לא אוכל).

בכל מקרה, רציתי לשאול שאלה בקשר לזה: קראתי שלפעמים, אף על פי שהאוכל עובר בטבעת, הכמות נחשבת כגדולה מידי, והוושט מתאמצת מאוד (אפילו יותר מידי) ובסוף מתעייפת. איך אני אדע שאני לא מתישה ומעייפת את הוושט?

חשוב לי לציין: אני מקפידה על תזונה בריאה ומחושבת, אך השאלה עלתה לי משום שאני חושבת שאני מסוגלת לאכול יותר ממה שאני אמורה עם טבעת. לא מבחינת קלוריות (כי אני אוכלת דברים מזינים ובריאים שמעודדים את הירידה שלי במשקל), אלא מבחינת הכמות והפחד להעמיס על הטבעת והוושט.

תודה רבה

אפשרית

New member
ננעלתי

נותחתי ב 1.11.13 סגורה על 8.5
לפני זמן מה סיפרתי לכם שזה נתקע לי והתחלתי להקיא
החברים כאן המליצו על שתיית מים מרובה לפני האוכל ובהחלט הקל עלי.
ביום שישי ושבת הייתי נעולה, פשוטו כמשמעו
מלבד מים שעברו חופשי,כל מה שהכנסתי לפה כאילו נתקע ורצתי להקיא
בלי להקיא פשוט הרגשתי שזה חונק אותי
לא יודעת מה הסיבה די מפחיד אותי
בשבת אחהצ' אכלתי רגיל קוסקוס וקציצות וגם מוצאש אכלתי פירות והיה בסדר.
מה קורה לי?
ההקאות הללו ממש מפחידים אותי, זה הקאה מהקיבה לא מה שתקוע למעלה.

almog2020

New member
שאלה

היי לכולם.. מצטערת אם אני חוזרת על אותה שאלה. בעבר שאלתי איך קורה שברגע שפתחתי את הטבעת עליתי במשקל גם מבלי לאכול אך זה היה מתוך מקום של תסכול.. היום אני שואלת מתוך מקום של סקרנות. קורה שכל פעם שאני פותחת את הטבעת אני עולה בבום 3-6 קילו, וברגע שסוגרת הם יורדים בשלושה ימים. מה הסיבה הפיזיולוגית שעומדת מאחורי זה? זה ממש מעניין אותי. פתחתי את הטבעת לפני כשבוע ומאז אני שותה המון אך לא אוכלת הרבה ורואה 5 קילו יותר, מנסה לא להתרגש מזה יותר מדי כי אני עצמי כן עושה הכל בסדר.. השאלה שוב ממה זה נובע? לחברה עם טבעת קורה בדיוק אותו הדבר כל פעם שפותחת וסוגרת... עולה בבום ויורדת בבום. תודה רבה ויום נעים

tali268

New member
למבוטחי כל הקופות

שלום לכולם,

אשמח לדעת, ולקבל תשובות ממבוטחי כל הקופות , האם כשאתם מגיעים לסגירה/ פתיחה של הטבעת אצל ד"ר אבינוח אתם משלמים סכום מסוים? מקבלים החזר כלשהו?

אשמח לתשובות עם פירוט לאיזה קופה{ זה ממש חשוב}.

תודה רבה מראש:)

hadardo1

New member
סדר יום באכילה

היי לכולם, כמה כיף לגלות פורום שכזה...
ראשית אציג את עצמי, קוראים לי הדר, 4 חודשים אחרי ניתוח להכנסת הטבעת ופחות 25 קילו.. מצפה להוריד עוד 15 ק"ג...
שנית, אתמול קרה לי מקרה (שבזכותו גיליתי את הפורום הזה
ובעקבותיו "ירד אצלי האסימון" שאני לא מתנהלת נכון עם האוכל... (הרגשתי חנק וכאבים של שעות באזור בית החזה כנראה בעקבות של אכילה לא נכונה)
מעניין אותי לדעת איך נראה אצל מנותחים אחרים סדר היום מבחינת אכילה - ממש תפריט... (אני יודעת שזה מאוד אינדבדואלי אצל כל אחד ואחת היכולת והתחושות של השובע...).
כרגע אצלי הטבעת סגורה על 7 (לא מרגישה צורך לסגור יותר) אני אוכלת מעדן לארוחת הבוקר, בצהריים אני אוכלת שקית של בייגלה קטנה עם קוטג' או סלט ובערב איזשהו חטיף (אני יודעת - תפריט נוראי!! אבל כל דבר אחר פשוט נתקע וגורם לי להקיא...).
עשיתי בדיקות דם (חוץ מהברזל הכל בסדר) וקבעתי לשבוע הבא תור לדיאטנית...
איך התפריט שלכם נראה??

התייעצות דחופה - ריפלוקס

היי לכולם :)
קראתי קצת בפורום על בעיית הריפלוקס בכל זאת יש לי כמה שאלות שאשמח אם מישהו מבין או חווה ויכול לעזור לי ..
אני בסבל כבר חודש הרגשתי כמו במלחמה עם הטבעת אפילו מים לא עברו לי כמו שצריך ( לא נגעתי בטבעת כבר שנה סגורה על 10.75CC מנותחת שנה ו10 חודשים) סורי על הגועל אבל יצא לי הרבה פעמים אחרי שתיית נוזלים כמו קצף או ליחה והייתי בטוחה שזאת התקררות שסחבתי איתי... כשבוע הרגשתי כל הזמן צמאה בלי יכולת להצליח לשתות כמו שצריך ולכן היום הלכתי לרופא שיביא לי משהו לטיפול בליחה והוא בכלל אמר שכל הסימנים מצביעים על ריפלוקס. הוא שלח אותי לבדיקת גסטרו והמליץ על פתיחת הטבעת ונתן לי כדורים "אומפרדקס" (מישהו מכיר ?? )
כמה שאלות :
1. האם מומלץ לפתוח את הטבעת או לחכות לראות אם הכדורים יעזרו? (אני פוחדת לפתוח אותה מחשש לעלות במשקל :/ ) מה גם שעד לפני חודשיים הסתדרנו מצוין וכמו שאמרתי בהתחלה, כבר שנה שלא נגעתי בה.. ואם כן לפתוח בכמה אתם ממליצים? 1/2? 1? יותר?
2. האם הטבעת לא מגבילה את בדיקת הגסטרו? האם צריך לעשות הכנות מיוחדת לפני?
3. איך אפשר להימנע מחזרה של ריפלוקס לאחר הטיפול ?
4. אם נגיד פתחתי איך נזהרים מעליה במשקל?? (עד היום עשיתי רק סגירת ולא פתיחות)
תודהה מראש :)

rali41

New member
האם מישהו עבר בקע סרעפתי

אתמול אחרי שיקוף קיבה התגלה אצלי בקע סרעפתי, שזה אומר לפי הסבר של הרופא שחלק מהקיבה נדחף לריאות וכתוצאה מכך אני כל לילה ערה, משתעלת ומקיאה.
מחכה לתשובה שתגיע כדי להגיע לכירוג.
מישהו יודע אם במצב כזה מנתחים להוציא את הטבעת. היא פתוחה אצלי כבר 3 חודשים מניתוח הסרת סינר. ומאז לא יום ולא לילה.

עדי1751

New member
שאלה לאופירה ולמומחים

פסח בפתח. האם אפשר לאכול מצות עם טבעת? אם כן כמה? כוונתי גם לכזית בלילה הראשון וגם לכל השבוע?
האם יש עדיפות למצת יד או מכונה? אשמח לשמוע את דעתכם

almog2020

New member
עצבים נועלים את הטבעת?

שמעתי שלריב או לצעוק וממש להתעצבן נועלים את הטבעת הרמטית. תופעה ידועה? תודה מראש

האם כדאי לפתוח את הטבעת?

היי, מתייעצת כי נתקלתי במצב שלא מוכר לי עם הטבעת.
אני שנה וחצי אחרי ניתוח, כמעט 40 ק״ג פחות, כיום שוקלת 93 ק״ג 1.70 מטר.
במשך שנה סגרתי בהדרגה, עד שהגעתי להגבלה. הבעיה הייתה שבשתייה הייתי מוגבלת יותר מאשר באכילה, בעיה שפתרתי על ידי אכילת ירקות שאחריהם יכולתי לשתות רגיל.
לפני חצי שנה בערך הטבעת ננעלה לי, הייתי סגורה על 10.25 עם הגבלה מעולה, אכלתי הכול בכמויות קטנות וירדתי בקצב של חצי קילו בשבוע. היא ננעלה בלי שההגבלה גדלה בהדרגה ובלי שהקאתי, פשוט בלילה היה ריפלוקס. יום למחרת כבר פתחתי 1/2, לא עזר לגמרי ולכן פתחתי שוב. מאז הייתי כמעט ללא הגבלה, אך המשכתי לפתוח מכיון שבהריונות (שניים בחצי שנה הזו) ההגבלה גדלה באופן פתאומי. הגעתי לסגירה של 8.25 ללא הגבלה (ברמה שאפשר לאכול חופשי בלי שום שתייה לפני).
לפני חודש וחצי, לאחר סיום ההריון, סגרתי 3/4, גם אז לא הייתה הגבלה מורגשת מאוד. לפני כמה ימים התקררתי ומאז הכול נתקע. קשה לי לשתות בבוקר, בקושי 1/2 נס קפה, ואולי שני שלוקים של מים. ניסיתי גם קר, חם, טמפ החדר, לא עובר.
מבחינת אוכל אני יכולה לאכול בבוקר פרוסת לחם (לא צנים) עם גבינה למשל, ובערב כמות של רבע עוף עם 2 כפות הגשה של תוספת ועוד ירק בצד, כך שאין לי מגבלה גדולה באכילה. האכילה עכשיו יותר איטית, לביסים הראשונים לוקח הרבה זמן לרדת בגלל שאני לא שותה מספיק לפני, אך אני תמיד מחכה עד שזה יורד ואז ממשיכה. לא מקיאה כלל.
לא ירדתי במשקל בכלל 4 חודשים בערך. עומדת במקום.
האם למישהו יש רעיונות איך להתגבר על המגבלה בשתייה? אני אתבאס לפתוח את הטבעת כי גם ככה אני לא יורדת, אבל אם אין ברירה אז עדיף עכשיו ולא לחכות.
אשמח לתובנות (;

רומי 912

New member
בדיחת טבעת היום הייתי אצל רופאת המשפחה שלי, כואבת לי הבטן כמה ימים והלכתי להיבדק.
הרופאה אמרה לי: כל הצרות באות מהטבעת , היא גורמת להרבה בעיות.
אמרתי לה שהיא פתרה לי הרבה בעיות כמו למשל סכרת שכבר לא קיימת אצלי, היא עצמה הורידה לי את הכדורים להורדת סוכר.
היא שתקה.
היא בכלל לא אוהבת את נושא הטבעת וקיצור קיבה, ולא מודעת כמה שהטבעת מצילה ממחלות נילוות.
בקיצור היא הפנתה אותי לרופא כירורג.
כמה שרופאי המשפחה לא מבינים ומודעים לניתוחים לקצור קיבה.
מה שהיא אמרה לי היום זו ממש בדיחה. כל תלונה שיש לי באיזור הבטן, היא ישר מאשימה את הטבעת.
בנתיים אאלץ לחכות עד לאחר החג לרופא כירורג, הבטן כואבת ונפוחה, התזונה שלי לא השתנתה ויש לי חשד שאולי יש לי הרניה.
סתם רציתי לשתף אותכם, חג שמח וכשר ממני רומי

פלפלית79

New member
התקררות והיצרות הטבעת

היי, האם יש קשר בין התקררות לבין היצרות הטבעת? בימים האחרונים אני ממש מקוררת ואני מרגישה כאילו הטבעת התהדקה יותר. האם יש קשר או שזו סתם תחושה בגלל ההתקררות? ואם יש קשר - האם יד צורך בפתיחת הטבעת? תודה וחג שמח!

היי אפרית

קודם כל יש לך הגבלה מעבר לביסים הראשונים? מה הכמות שאת מצליחה לאכול?
מכיוון שזה קורה לך רק בתחילת האכילה ואחר כך את מצליחה לאכול רגיל, אני מניחה שזה קשור להתנהלות לא נכונה (והמומחים יתקנו אותי אם אני טועה).

כמ שאלות לגבי ההתנהלות שאולי יכולות לכוון לסיבה:

האם את שותה לפני האוכל? לפחות כוס אחת שלמה (של נוזל שפותח את המעבר, חם / קר / עם חלב / ממותק מעט)

האם את לוקחת ביס קטן או שניים ומרגישה שעובר (כלומר מחכה בסבלנות כמה דקות עד שמרגישה את זה עובר) ורק אז מנסה להמשיך לאכול?

לועסת היטב ואוכלת לאט? ממש ללעוס עד לרמת שזה מגיע למרקם נוזלי, לפחות בביסים הראשנים.

בטוחה שיכנסו חברים נוספים ויתנו לך כיוונים נוסים לחשיבה

קוביd1

New member
שלום לך duvduv7

מה זה לא הצלחת עם הניתוח הזה ,למה הסבל הנוראי במה זה התבטא.
מה זה לפתוח דף חדש עם הטבעת ,אפשר לפתוח ולסגור את הטבעת בשביל זה היא נוצרה

קובי

היי נגה

חליתי בשפעת עם טבעת, לא היה שום דבר שונה מכרגיל. גם כדורים גדולים עברו (מקסימום אם זה משהו מאוד חריג בגודל אפשר לחלק לשניים) אבל בכל מקרה לא שמעתי שזו בעיה. הכדור עצמו נמס בדרך כלל עוד לפני שהוא צריך לעבור בטבעת ולכן זה לא נשמע לי בעייתי כלל.

לגבי סוגי הטבעות (ממה שאני יודעת ויתקנו אותי אם צריך) האמריקאית היא הטבעת "הישנה" שכיום לא שמעתי בכלל שמשתמשים בה. יש פחות שליטה ברמת הסגירה.

הטבעת השוודית החדשה (בה משתמש אבינוח) היא טבעת שמאפשרת יותר מרווח עם הסגירות, וגם הפורט שטוח יותר ופחות נוטה להסתובב (האמת שבשנה וחצי שאני מטובעת וקוראת כאן לא שמעתי על פורט שהתהפך, ידוע לי שזה היה נפוץ יותר עם השוודית בגרסתה הקודמת).

אם יש לך שאלות נוספות, זה המקום :)

למה לסגור אם יש הגבלה ואת יורדת?

לא משחקים עם הטבעת שלא לצורך.
ירדת ה-מ-ו-ן בזמן קצר, מקווה שאת עושה זאת באופן בריא ומושכל (לא ענית לתגובות הקודמות שכתבתי לך, כך שאני לא יודעת).

למעלה