גם הגסטרו וגם טכנאי השיקוף וגם האבינוח
לא לגמרי יודעים מה יש שם, ומה הסיבה לרפלוקס הלילי. יכול גם להיות שיש בקע אבל זו לא הסיבה לבעיה (ולא כל בקע מצריך ניתוח תיקון), ויכול להיות שאין בקע גדול והפענוח אינו נכון.
אז הם מנסים לפתור את הבעיה.
כמובן שקודם מנסים פתרונות לפני ניתוח תיקון בקע!
אז הגסטרו ניסה את הכדורים נגד צרבת, שהיו אמורים להקל במידה מסוימת אם היה מדובר בבקע סרעפתי - וזה לא עזר.
והאבינוח מנסה לפתור את הבעיה ע"י עזרה לוושט, באמצעות פתיחת הטבעת.
ולדעתי מאוד כדאי לבקש אותו לפתוח הכל הכל, ולראות מה קורה.
גם אני מנסה לעזור - לחשוב על כל האפשרויות שצריך לנסות לפני ניתוח. אבל קשה לי להבין את המצב בלי תשובות לשאלות שביקשתי.
אני מנסה להבין מתי התרחש השינוי. אני צריכה לדעת לשם כך גם את המצב לפני ניתוח הטבעת, מתי היה הניתוח, איך היו החיים עם הטבעת, מתי היה ניתוח הסרת הסינר, מתי נעשו בדיקות דם אחרונות, מה אומרת בדיקת ה-CRP (אם נעשתה), וגם מה קרה אחרי פתיחת 1CC שבוצעה ביום רביעי.
יכול להיות שאני יכולה לעלות על משהו, בעקבות המידע הזה, ויכול להיות שלא, ונגיע למסקנה שצריך ניתוח תיקון בקע (איזו בדיקה ביצע הגסטרו כדי לקבוע שיש בקע? אולי כדאי לראות חוות דעת נוספת של גסטרו בכיר יותר?).
אבל שני דברים ברורים בלי שום ספק:
א. כדאי לנסות לפתור את הבעיה בלי ניתוח.
ב. אם אני לא אנסה, בוודאות לא אוכל לעזור.
אז כדאי לך לעזור לי לנסות לעזור לך. ציות עיוור לחוות הדעת של הגסטרו או של האבינוח עלול לגרום לפתרון בעיה נוסח "להרוג זבוב בתותח" (כשאפשר היה לגמור את הסיפור עם מגבת או ריסוס), או כריתת רגל בגלל שבר (שאפשר לפתור באמצעות גבס וכסא גלגלים 3 חודשים). ראינו את התופעה הזו המון ברפואה, ראינו בדיקות פולשניות שכרוכות בסבל רב או בהרדמה מלאה, שהרופאים מצווים לעשות אצל אנשים עם בעיה שבעצם נגרמת מסיבה אחרת לגמרי, ושפתיחה של 1/2CC של הטבעת פותרת אותה לחלוטין באותו הרגע...
ויש גם המצב ההפוך ברפואה, שכל הרופאים לא רואים את הבעיה בצילום, וטוענים שצריך לשים פלסטר, כאשר בעצם מדובר בנמק עמוק...
אז תני לבעלי ניסיון רב לנסות לחשוב יחד איתך על כל סוגי הסיבות והפתרונות האפשריים, כדי שלא תצטרכי לאחר מעשה להגיד: אבל למה לא אמרו לי?
אני מאוד מבקשת שתתקשרי, ואוכל לברר כל פרט שיכול להיות רלוונטי, אבל לא חשבת עליו והרופאים לא חשבו לשאול אותך.
טל' 03-5781855, ואם לא עניתי, להשאיר הודעה עם שם וטלפון בתא הקולי.