טבעות

היי אופירה

תודה על התגובה!

ניסיתי ממותק, ניסיתי ירקות וגם בייגלה לפני שתייה בבוקר וזה לא עזר, נתקע ואחרי שעבר ניסיתי לשתות, גם הצלחתי רק בשלוקים מאוד קטנים.

אני יכולה לשתות את כל מה שציינת, פשוט זה לא עובר חלק ובקלות, אלא כאילו עומד בושט/על הטבעת ויורד לאט מאוד.

אני רק אבהיר שזה לא שאני לא יכולה לשתות בכלל, אני לא במצב של התייבשות, אני מקפידה כל היום לשתות מים בשלוקים קטנים.
בערב, אחרי האוכל, אני מצליחה לשתות רגיל ושותה בדרך כלל כמה כוסות מים עד שאני הולכת לישון, כלומר לאורך כשלוש-ארבע שעות.

לאחר הסגירה האחרונה, שאותה סגרתי כי באמת לא הייתה לי שום הגבלה, במשך חמישה שבועות לא הייתה שום בעיה עם שתייה או אוכל, כלום לא נתקע, והייתה הגבלה מאוד קלה.
ההגבלה הפתאומית מבחינת השתייה קרתה כי התקררתי (נראה לי שזה בגלל זה או שזה היה צירוף מקרים?), לכן לא חשבתי שזו סגירה גדולה מידי.

כרגע אני לא יכולה לנוח מבחינת הירידה במשקל, לא בגלל שבא לי להיות מידה 38, אלא בגלל שאני מנסה להיכנס להריון תקין, והרופא שלי הדגיש כמה זה חשוב.

אני לא נשענת על הטבעת, חזרתי לספורט והתחלתי ללכת לקבוצה של חלי ממן כדי לרדת, כך שעכשיו התפריט שונה מעט מהתפריט איתו ירדתי את הירידה הראשונה, מקווה שזה יתן לגוף שלי את השינוי שהוא צריך כדי לחזור לרדת.

אם צריך לפתוח, אני אפתח ואקפיד יותר מבחינת התזונה כדי לרדת, פשוט לא הייתי בטוחה אם זה מצב זמני (בגלל ההתקררות) שיכול לחזור להיות נורמלי או שהוא מצריך פתיחה. לא נתקלתי בזה בעבר.

מעדכנת... ושואלת

אתמול כבר הרגשתי טוב יותר, גם המעבר לנוזלים החל להשתפר, אך עדיין לא במידה מספקת. כרגע בבוקר שתייה חמה עוברת הרבה יותר בקלות, מים עדיין בשלוקים קטנים.
אתמול כבר בצהריים יכולתי לשתות רגיל.
אם עד מחר זה לא ישתפר לחלוטין, כדאי לגשת לפתוח? (מפחדת לקחת סיכונים לפני החג, כדי לא להצטרך לגשת למיון לפתוח)

אופירA

New member
מנהל
אם ממשיך להשתפר לא צריך לפתוח

תבדקי איך את אוכלת ירקות ומצה בערב, ואם זה הולך טוב אז הכל בסדר.
תשתדלי להכין לך בתרמוס שתייה חמה זמינה, ותשתי בעיקר את זה.

תודה על הטיפ

לעניין הירקות, כרגע אכלתי סלט שמורכב ממלפפון, עגבנייה, פלפל, קצת חסה, ובצל סגול קטן, עם 100 גרם בערך גבינה בולגרית עליו, עם פרוסת לחם שיפון (צנים).

גם שתיתי עד עכשיו ארבע כוסות מים (בלי קשר לתה ששתיתי גם), כך שאני מבינה שזה כנראה באמת מההתקררות....

almog2020

New member
טיפ משמין

כשלא עובר לי מים, אני אוכלת קצת שוקולד וזה נפתח. לא הכי בריא אבל שווה לנסות.

אופירA

New member
מנהל
קצת שוקולד זה בהחלט בריא

המתיקות עושה משהו לשרירים במערכת העיכול. לכן הרבה אנשים שהתקשו לשתות מים, מסתדרים טוב עם משקה ממותק כלשהו (בלי קלוריות, כמובן).

almog2020

New member
תודה לך

חבל שאני בנאדם ממש עצבני חח .. כנראה ששוב אגש לפתוח.

אופירA

New member
מנהל
את כבר יכולה לאכול מצות

מהשבוע הרביעי לניתוח מותר לאכול מצות.
רק לא לאכול את המצה הראשונה שלך בליל הסדר.
השבוע תנסי לאכול כמה מצות, משני הסוגים, ותרגישי מה עדיף, איך את צריכה לאכול אותן, כמה את יכולה לאכול, ולפי זה תקבעי מה וכמה ואיך לאכול בליל הסדר.
בשבוע של פסח את יכולה לאכול מצות, אבל רצוי לוותר עד כמה שאפשר, או להרטיב ולרכך או לבשל אותן, ולא לאכול אותן קשות. מצות קשות עלולות לפגוע בוושט, לכן כדאי ללעוס בזהירות, לאכול מעט ועדיף שלא לאכול כלל את המצות הקשות פרט לליל הסדר.

המסובים בליל הסדר צריכים לאכול 3 כזיתות. יש כמה מידות של כזית בהלכה. יש 27 גרם, שזה מה שמקובל, יש מידה מקלה של 15 גרם, שזה חצי מצת מכונה, ויש מידת כזית לחולה, שהיא 9 גרם בלבד, וכך גם מי שמתקשה מאוד לאכול מצות יכול לצאת ידי חובת הכזיתות בליל הסדר.
כמובן שאם מישהו לא יכול בשום אופן לאכול מצות, הוא פטור מן המצווה ולא יסכן את בריאותו. אבל אין סיבה שמנותח טבעת לא יוכל לאכול לאט ובסבלנות את כל 3 הכזיתות בליל הסדר, אם עברו 4 שבועות מהניתוח.

בשרוול זה כמובן אחרת, וחמור יותר.

עדי1751

New member
מנסיונך איזו מצה קלה יותר למעבר יד או

מכונה? ומה לגבי המצות הרכות של התימנים?

מניסיון אישי

קודם כל תהיה חזקה זה סבל ממש!! :/
לפני נתוח הטבעת הייתה לי את העיה הזאת של הבקע בסרעפת .. הייתי קמה כל בוקר עם שיעול והקאות הרופאם קבעו שזאת ליחה ואין מה לעשות עם זה ודחפו לי כדורים ואמרו לי שברגע שארד במשקל זה יעבור..
כשהלכתי לעשות את ניתוח הטבעת , אבינוח ראה שיש לי בקע בסרעפת אז יחד עם ניתוח הטבעת הוא עשה לי גם תיקון לבקע (ממש טיפול עשרת אלפים :) ) הוא הסביר לי אחרי הניתוח שהיה חייב לתקן אחרת הטבעת לא תוכל לעבוד כמו שצריך
לפי מה שהוסבר לי לרוב זה קורה משיעול חזק, מהקאות וכו...
אז לדעתי לא צריך להוציא את הטבעת אלא לנתח את הבקע.. להחזיר את הסרעפת למקומה
שווה לך להתייעץ עם מנתח הטבעת שלך...

rali41

New member
עדכון, הייתי אצל אבינוח אתמול

התברר שהטבעת שלי בכלל היתה סגורה על 3 , מה שמוזר היה לי כי הרי פתחתי אותה לפני ניתוח הסרת הסינר, לבנתיים הוא פתח לי 1 שלם ומחר שוב אפגש עימו כדי להביא לו את הדיסק של השיקוף קיבה, הוא לא הסכים להתייחס רק למכתב של הבדיקה, דורש את הדיסק ורק אז יגיד לי אם צריך לעבור ניתוח לתיקון או לא. נקווה לבשורות טובות ממנו מחר ואשמח לעדכן שוב.
לגבי הכדורים חחחח ספרי לי על זה כמויות של כדורים לקחתי עד היום בחודשיים של הסבל הזה ומאתמול זרקתי את כל מה שנשאר לא לוקחת יותר כלום כי הכל כוסות רוח למת.

אופירA

New member
מנהל
יש ניסיון רב מאוד עם טבעת שפתחו אותה לגמרי

ופתאום התברר שיש עוד נוזל בפנים.
אף פעם אני לא סומכת על מי שפותח לגמרי, שהוא הוציא הכל. תמיד אני מבקשת שיילך לפתוח הכל עוד פעם.
איכשהו, כמעט כולם לא מצליחים להוציא את הכל, אבל נדמה להם שהם הוציאו הכל.

לכן אני גם מבינה למה אבינוח לא רוצה להתייחס לפענוח בכתב. מה זה ייתן לו? חוות דעת של אדם לא מומחה מספיק? רק אם הוא רואה את הצילום עצמו הוא יכול לחוות דעתו עפ"י הניסיון והידע שלו, ולא להסתמך על רנטגנולוג שמפענח ולא מבין הרבה בטבעות.

rali41

New member
עדכון ועוד בעיה חדשה שנוצרה.

ביום רביעי נפגשתי עם אבינוח המנתח שלי, שפתח 1 סיסי מהטבעת וביום שישי הוא קבע לפי הדיסק של הבדיקה שזה בכלל לא בקע בסרעפת אלא נוזלים שמצטברים למעלה כמו בריכה וצריך היה לפתוח,
לצערי מיום שישי בלילה וזה קורה בעיקר בלילה השיעול שוב חזר והפעם עם הקאה בצבע חום כהה מאד.
האם זה נורמלי. היום דיברתי עם הפקידה שלו שאמרה לבוא לפתוח עוד קצת בטענה שזה אוכל שישב שם ובנתיים לא לאכול כלום רק לשתות לאט...
משהו לא נשמע לי הגיוני. אם רופא הגסטרו בבדיקה שלו אמר שיש חשד לבקע סרעפתי ובשיקוף קיבה אמרו שיש בקע סרעפתי גדול. ופתאום אבינוח אומר שאין כלום.
אשמח לשמוע את דעתכם.

אופירA

New member
מנהל
גם הגסטרו וגם טכנאי השיקוף וגם האבינוח

לא לגמרי יודעים מה יש שם, ומה הסיבה לרפלוקס הלילי. יכול גם להיות שיש בקע אבל זו לא הסיבה לבעיה (ולא כל בקע מצריך ניתוח תיקון), ויכול להיות שאין בקע גדול והפענוח אינו נכון.
אז הם מנסים לפתור את הבעיה.
כמובן שקודם מנסים פתרונות לפני ניתוח תיקון בקע!
אז הגסטרו ניסה את הכדורים נגד צרבת, שהיו אמורים להקל במידה מסוימת אם היה מדובר בבקע סרעפתי - וזה לא עזר.
והאבינוח מנסה לפתור את הבעיה ע"י עזרה לוושט, באמצעות פתיחת הטבעת.

ולדעתי מאוד כדאי לבקש אותו לפתוח הכל הכל, ולראות מה קורה.

גם אני מנסה לעזור - לחשוב על כל האפשרויות שצריך לנסות לפני ניתוח. אבל קשה לי להבין את המצב בלי תשובות לשאלות שביקשתי.
אני מנסה להבין מתי התרחש השינוי. אני צריכה לדעת לשם כך גם את המצב לפני ניתוח הטבעת, מתי היה הניתוח, איך היו החיים עם הטבעת, מתי היה ניתוח הסרת הסינר, מתי נעשו בדיקות דם אחרונות, מה אומרת בדיקת ה-CRP (אם נעשתה), וגם מה קרה אחרי פתיחת 1CC שבוצעה ביום רביעי.

יכול להיות שאני יכולה לעלות על משהו, בעקבות המידע הזה, ויכול להיות שלא, ונגיע למסקנה שצריך ניתוח תיקון בקע (איזו בדיקה ביצע הגסטרו כדי לקבוע שיש בקע? אולי כדאי לראות חוות דעת נוספת של גסטרו בכיר יותר?).
אבל שני דברים ברורים בלי שום ספק:
א. כדאי לנסות לפתור את הבעיה בלי ניתוח.
ב. אם אני לא אנסה, בוודאות לא אוכל לעזור.

אז כדאי לך לעזור לי לנסות לעזור לך. ציות עיוור לחוות הדעת של הגסטרו או של האבינוח עלול לגרום לפתרון בעיה נוסח "להרוג זבוב בתותח" (כשאפשר היה לגמור את הסיפור עם מגבת או ריסוס), או כריתת רגל בגלל שבר (שאפשר לפתור באמצעות גבס וכסא גלגלים 3 חודשים). ראינו את התופעה הזו המון ברפואה, ראינו בדיקות פולשניות שכרוכות בסבל רב או בהרדמה מלאה, שהרופאים מצווים לעשות אצל אנשים עם בעיה שבעצם נגרמת מסיבה אחרת לגמרי, ושפתיחה של 1/2CC של הטבעת פותרת אותה לחלוטין באותו הרגע...
ויש גם המצב ההפוך ברפואה, שכל הרופאים לא רואים את הבעיה בצילום, וטוענים שצריך לשים פלסטר, כאשר בעצם מדובר בנמק עמוק...

אז תני לבעלי ניסיון רב לנסות לחשוב יחד איתך על כל סוגי הסיבות והפתרונות האפשריים, כדי שלא תצטרכי לאחר מעשה להגיד: אבל למה לא אמרו לי?
אני מאוד מבקשת שתתקשרי, ואוכל לברר כל פרט שיכול להיות רלוונטי, אבל לא חשבת עליו והרופאים לא חשבו לשאול אותך.
טל' 03-5781855, ואם לא עניתי, להשאיר הודעה עם שם וטלפון בתא הקולי.

תודה על התשובה :) צודקת בהכל

איזה כיף שאת ערה בשעות כאלה וזכיתי לתשובה מפורטת :)
הבעיה הייתה שבראש שלי לא הפנמתי שלטבעת לעיתים יש רצונות משלה והיא הסיבה..
הייתי בטוחה שהתקררתי ומה שקורה זה שיש לי שאריות מהתקררות כי אולי לא טיפלתי כמו שצריך או משהו כזה...
אז קודם כל תודה על התמיכה הנפשית והנה , חודש חדש ולמדתי משהו חדש , כבר מתחיל יום טוב :)
מחר אקבע פתיחה דחופה מקווה שאכן זה יפתור את הבעיה
אעדכן מה עלה בגורלי
ושוב תודה רבה על העזרה והתשובה המפורטת

תודה ענקית + שאלה נוספת

אופירה תודה ענקית ממש הצלת אותי!! איזה הקלה!! לא מאמינה שנתתי לעצמי לסבול ככה עד עכשיו...
יש לי שאלה אולי אצא קצת מטומטמת אבל עדיף לשאול... מכיוון שזאת הפעם הראשונה שאני עושה פתיחה , איך מתנהלים עם אוכל ביום הפתיחה? כמו כשעושים סגירה?

למעלה