טבעות

קוביd1

New member
הסירי חשש מליבך

ברור שבסגירה הראשונה אפשר לאכול הכל ובקושי להרגיש הגבלה אני סמוך ובטוח שבסגירות הבאות תרגישי הגבלה
התייעפות הושט קורת בסגירות גבוהות מידיי ,ובטח לא בסגירות הראשונות, באם תסגרי בשכל ובתבונה לא ד כדי חנק לא יקרה מצב כזה
את יורדת בצורה סבירה אין מה למהר .

קובי

פלפלית79

New member
מצטרפת לשאלה

חווה בדיוק את אותו הדבר.
אומנם כאשר אני פתוחה יותר אני אוכלת מעט יותר, אבל אני גם שותה הרבה יותר (מים או משקאות דיאט ללא גזים) וחילוף החומרים אמור להיות טוב יותר - לכן, זה לא ברור.

ואגב, אצלי העליות יותר גבוהות - בין 6-9 קילו. לעיתים תוך 7-10 ימים בלבד.
זה מטורף ממש....
אחרי ש"ננעלתי" ולא הצלחתי לשתות - הנחתי שהירידה הייתה כתוצאה מהתייבשות והעליה כתוצאה מהשבת הנוזלים לגוף.
אבל 6-9 ק"ג?

מאד מסקרן

קוביd1

New member
סדר יום באכילה

ממש מזעזע זה תפריט לגוזל לא לבן אדם ,טוב שאת אוכלת סלט ,איפה הביצים איפה הבשר איפה העוף איפה הדגים ,איפה האורז איפה תפוח אדמה ,4 חודשים אין בינתיים חוסרים בויטמינים ,אני סמוך ובטוח שבהמשך יהיה באם תמשיכי ככה
חברים מנותחים חדשים אשמח לשמוע על התפריט שלכם ,תעזרו להדר ,התפריט שלי בבוקר ביצה סלט גבינה מעדן זיתים וכוס קפה ,צהריים מרק מנה עיקרית דגים/ משהו ממולא כמו פילפל או מוסקה ,טיפה אורז או תפוח אדמה אפוי קצת חומוס קצת סלט \בערב משהו קל קוטג 2 צנימים וקפה .אולי אני לא קנה מידה כי אני מנותח מעל 13 שנה ומתפרע באוכל .

הרבה בריאות.

קובי

אופירA

New member
מנהל
כל כך חבל

אנו מלמדים פה שהקצף הלבן מבטא בעיה בסגירה של הטבעת. הרי את עצמך אומרת שאפילו מים לא עברו לך כמו שצריך. הטבעת סגורה מידי, וצריך לפתוח אותה. מזמן היה צריך לפתוח אותה.
לא נגעת בה כבר שנה, אבל הסגירה לא נשארת באותו מצב, כי הוושט נחלש מהמאמץ התמידי, וצריך פתיחות במשך הזמן, בדרך כלל.
איך יודעים שצריך פתיחות ומתי? לפי המצבים האלה - הקטנת יכולת האכילה, קצף לבן, הקאות, דלקות, רפלוקס.

אם יש לך טבעת בקיבה, לא הולכים לרופא משפחה או לגסטרו לפני ששואלים את מומחי הטבעת, אפילו את המנתח או צוותו. יש אצל מי לברר. קודם שוללים בעיה עם הטבעת. כי הרופאים לא מבינים כלום בטבעת ומעבירים אותך טיפולים ובדיקות שאין בהם שום צורך.
את לא צריכה אומפרדקס ולא בדיקת גסטרו, בשום אופן.
פשוט היית צריכה מזמן לפתוח. ברגע שהחודש הזה התחיל. אסור לסבול, חייבים לפתוח. לסבול זה אומר לגרום נזק שיכול להיות בלתי הפיך.

הרפלוקס נגרם כי הטבעת מהודקת מידי, וברגע שתפתחי לא יהיה ריר קצפי ולא רפלוקס ולא צריך אומפרדקס ולא גסטרו.
הכדורים הם כמו כוסות רוח למת. אם לא תפתחי את הטבעת, המצב רק יחמיר. הכדורים לא יעזרו כלום, כי הם לא מיועדים לבעיה זו. הרופא טועה בהתאמת הטיפול כי אין לו מושג במנותחי טבעת...

לפני חודשיים הסתדרתם מצוין, אבל הגיע הזמן שצריך לפתוח. הוא לא מגיע לפני שהוא מגיע...
את צריכה לפתוח אך ורק 1/2CC. ואם היית מקדימה את המאוחר, היית אולי צריכה לפתוח רק 1/4CC.
אין צורך בבדיקת הגסטרו, כי הבעיה תיפתר מיידית.
אם עדיין יהיה ריר קצפי, ללכת ולפתוח עוד 1/4 או 1/2CC. לא לפתוח בבת אחת 1 בשום אופן. רק בהדרגה, לפי הצורך. עדיף - מניסיון רב (אפילו שיהיו מנתחים שיגידו לך שעדיף דווקא לפתוח פעם אחת ולא בכמה פעמים).

עד היום עשית רק סגירות. מהיום תעשי רק פתיחות. ככה זה אצל רובנו. איך נזהרים מעלייה במשקל? בכל הדרכים השמרניות הידועות. פיזור ארוחות, הימנעות מעתירי קלוריות, פעילות גופנית, קבוצת תמיכה למוטיבציה, טיפול נפשי נגד בעיות שגוררות אכילה רגשית. כל החיים. מה שיכולים.
גם אם עולים במשקל - זו עלייה חלקית בד"כ, ואין ברירה להימנע ממנה אם לא מצליחים לשמור, כי אין מצב להשאיר את הטבעת סגורה גם למי שמעדיף איכות חיים נמוכה מאוד מאוד... בסופו של דבר מהר מאוד ייגרם נזק שיחייב הוצאת הטבעת או פתיחה ענקית, ואז הוא יעלה במשקל הכל עם תוספות. אז עדיף עלייה חלקית מאשר הנזק הזה... אין מצב שהנזק לא ייגרם. אין מצב שמשאירים טבעת סגורה וושט מאומץ, ולא נגרם נזק!

אופירA

New member
מנהל
לפני ניתוח הסרת הסינר הטבעת היתה סגורה?

לפני ניתוח פלסטי לא היה רפלוקס בלילה (ערה, משתעלת, מקיאה?)
את ישנה על הרבה כרים לגובה?
את שותה ואוכלת במרחק של זמן מהשינה?

טליוגם

New member
שנה שעברה הייתי חודש אחרי

ולא נגעתי במצות! גם לא בליל הסדר! היה לי התר מרב שאמר בפירוש שאינו מבין בנושא הזה אך אם יש סכנה או חשש אין כאן שאלה:) השנה שנה אחרי אני מניחה שאוכל מעט בליל הסדר אם כמובן זה יעבור לי חלק:) ובגלל שיש זמן אכילה אני מניחה שבלאו הכי לא אעמוד בכל התנאים כך שאני עושה את המקסימום שאני יכולה מבחינת ההלכה תוך כדי שמירה על הבריאות /נטבעת שלי, אין לי שום כוונה להחנק בערב או בכלל:) במהלך החג אני עם פריכות אורז:) אני לא אופירה אבל אני מניחה שמבחינת הזמן שחלף אצלך מהניתוח את יכולה לטעות מצה תוך כדי הקשבה לעצמך ולטבעת שלך חג כשר ושמח

אופירA

New member
מנהל
שתייה ממותקת לא עוזרת?

שתייה תוך כדי אכילה (שתייה זהירה מאוד אחרי המתנה קלה אחרי הביסים הראשונים) ניסית?
וגם אפשר לנסות לאכול קרקר, בייגלה או ירקות, ואח"כ לשתות. אולי המאכלים האלה קודם השתייה פותחים את המעבר לשתייה.
מרק עוף את יכולה לשתות? משקה יוגורט כמו רוויון? משקה חלבי פושר כמו שוקו דיאט? ג'לי או קרטיב או ברד?
בערב השתייה עוברת יותר טוב מאשר בבוקר?

לא מוצא חן בעיני הסיפור של נעילה פתאומית ורפלוקס, כאשר פתיחה של 1/2CC לא הספיקה, והיה צריך לפתוח עוד.
גם לא ברור לי השיקול של סגירה 3/4 בבת אחת לאחר סיום ההריון. אני מבינה שאולי היית בלי הגבלה בכלל, אבל את צריכה להבין שאחרי פתיחה מכל סיבה שהיא, אי אפשר לדעת מה הסגירה הנכונה, וצריך לחפש אותה בהדרגה. 3/4 בבת אחת זה הרבה מאוד, ובפרט כשיש סיפור כזה לפני חצי שנה, וגם הבעיה של קושי בשתייה ואין קושי באכילה.

את צריכה לשמוח מכך שלא עלית במשקל, ולא לחפש לרדת במצב שתיארת. 93 על 1.70 זה משהו שבהחלט אפשר לנוח איתו, ולעבור את כל המצבים השונים שהגוף שלך נאלץ לעבור שגם כך בעייתי וקשה לו לעבור עם טבעת.

תנסי את כל האפשרויות של שתייה לפני פתיחה של 1/4CC.

קוביd1

New member
חג שמח אכן בדיחה טובה ,רופאה שבכל בעיה בבטן מאשימה את הטבעת ,ממש בורות ,
זה מה יש ........

קובי

קוביd1

New member
התקררות והטבעת

לא נראה לי שיש קשר בן ההתקררות להתהדקות הטבעת כאילו מה הקשר בן הסימפונות הריאות לבטן לטבעת.

קובי

רומי 912

New member
הכאבים התגברו ובהחלט נראה לי שזה הרניה, נוספו לי גם צרבות חזקות שקודם לא היו,
וכל דבר שאני אוכלת יש לי בחילות. התקשרתי לאבינוח והוא זימן אותי לבוא אליו ביום רביעי הבא (אני ביקשתי לאחר החג) הוא בכל זאת כירורג
והוא יכול לאבחן.
זה מפחיד אותי כל הסיפור הזה.

קוביd1

New member
רומי 912 טוב עשית שהתקשרת לאבינוח את מדברת על בקע סרעפתי ,הרניה זה משהו אחר, לפי מיטב ידיעתי ,ותקנו אותי באם אני טועה ,הרניה זה בקע (קילה)
מקווה לשמוע בשורות טובות

קובי

רומי 912

New member
כשנותחתי לטבעת, הגעתי עם בקע סרעפתי ואבינוח ידע זאת מראש והסביר לי שבמהלך הטבעת הוא גם יתקן את הבקע הסרעפתי ואכן הבקע תוקן, אין לך מושג איך חיי השתנו גם מההיבט הזה, היו לי צרבות כמו שריפה.
כעת החשד הוא לבקע טבורי, כל הכאבים הם באיזור הטבור ולא הסרעפת.
אבינוח ידוע גם בהצלחתו בניתוחי בקע - הוא מעולה, ואני שמחה שהוא יטפל בי במידה והוא יאבחן שזה אכן בקע טבורי.

אופירA

New member
מנהל
יש קשר הדוק מאוד

השיקול האם לפתוח 1/4 או לא, תלוי ברמת הקושי של ההיצרות. אפשר לעבור לכלכלה רכה כדי להתמודד עם הבעיה בלי פתיחה. כמובן לא להגיע למצב של נעילה, של קושי לשתות וכד'.
ככל שהטבעת סגורה יותר, כך הקשר בין התקררות להיצרות מורגש יותר.
מה הסיבה לקשר?
כמובן שאינני יודעת.
אבל ההיגיון אומר שזה יכול להיות דלקת בבית הבליעה, שגורמת לשינוי בוושט. זה יכול להיות חולשה עקב ההתקררות, שגורמת לוושט להיות יותר חלש ועייף ופחות מסוגל לדחוף את האוכל. זה יכול להיות שינויים בקנה הנשימה שמשפיעים על השטח של הוושט, נפיחות שגורמת לשינוי בוושט.
הריאות מאוד מאוד קשורות לוושט ולקיבה ומשפיעות על שרירים אלה, כי הם נמצאים באותו מקום, וגדילה של נפח של אחד מהם יכולה להשפיע על הקטנת המקום של האחר. עובדה, שכאשר האוכל תקוע, אנו עושים נשימות עמוקות, והן עושות מסז' לוושט, וגורמות לו להיות חזק יותר ולדחוף את האוכל. וגם תנועות בידיים אנו עושים, ואז שרירי החזה המתנועעים עושים מסז' לוושט.

פלפלית79

New member
תודה!

בינתיים, אני מרגישה טוב יותר ונראה שזה אכן היה בגלל ההתקררות כי אני מרגישה שיפור ושוב יכולה לאכול ולשתות...

אופירA

New member
מנהל
הקשר בין הבקע הטבורי לטבעת מזכיר לי את הקשר בין המצח לבוהן של הרגל השמאלית.
אבל יפה שהרופאה רואה את הקשר ההדוק...
בכל אופן, אני מסכימה עם הגישה שכל מי שעשה טבעת, צריך קודם כל לשלול קשר לטבעת, בכל בעיה חדשה שמתרחשת מבית הבליעה ועד לסוף הקיבה.

אבל לא ידעתי שבקע טבורי יכול לגרום לצרבות.
מציעה לך לפתוח כרגע 1/2CC בטבעת עד שהבעיה תאותר ותתוקן. זה יפחית את הסבל מהצרבות וגם אולי את הכאבים.

לגבי הרופאה, יכול להיות שכדאי לך להדק קשר עם רופא משפחה אחר.
אבל את לא חייבת. מה שאת צריכה לעשות כל פעם שהיא מאשימה את הטבעת, זה לא להתווכח איתה, להבטיח לה שתפני לכירורג של הטבעת, אבל במקביל את מבקשת ממנה לחשוב יחד איתך על כל האפשרויות בנוסף לטבעת, ולעשות בדיקות למצבים האפשריים הנוספים (למשל, במקרה של כאבי בטן - לבדוק אבנים בכליות או בכיס המרה, אפנדציט, רחם וכו').

רומי 912

New member
תודה, ביום רביעי שלאחר ליל הסדר, אני הולכת לבדיקה באסותא אצל אבינוח, וזה יותר מהיר מאשר דרך קופת-חולים שבמוקד זימון תורים נתנו לי תור לחודש מאי.
כלומר עוד פחות משבוע אבינוח יבדוק אותי. לבינתיים אני לא מרימה דברים כבדים, משתדלת לנוח - עד כמה שאפשר.

למעלה