אקס פקטור יום ראשון 5.1

LiRs Lullaby

New member
מה אתה אומר

*זו* תעודת העניות של אקס פקטור? דווקא זה??? מבין שלל הדברים שקרו בשבועות האחרונים *אהם*פיוז'ן*אהם*, העניין הזה שנטפלת אליו, כמו זכויות יוצרים {מקוריים}, זה מה שנקרא בפי העם IN THE LITTLE, יעני בקטנה.

ממש לא!

נתינת קרדיט נכון לכותבים ולמלחינים חשובה עד מאוד! אנשים שהתאמצו לעשות מוזיקה טובה ומגיע להם כל הקרדיט! לכתוב שאביב גפן כתב והלחין את השיר זאת טעות פאטלית מכמה בחינות: א. הוא לא תרגם את השיר, אלא אבא שלו. ב. השיר מתורגם מאנגלית, אז בהחלט מגיע לבוב דילן קרדיט על השיר המדהים הזה, וגם אם לא רוצים לציין שזה מתורגם. לכל הפחות לתת קרדיט לאדם שהתאמץ לתרגם שיר מאנגלית שזה ממש לא קל.

LiRs Lullaby

New member
תי לי לנסח את דבריי מחדש

יש כל כך הרבה בעיות מהותיות הרבה יותר עם הדברים שההפקה הזו עושה, ככה שלפתח ציפיות מקצועיות מהם, כמו מתן קרדיט ליוצרים המקוריים, כבר לא מפתיע אותי ונראה אפילו מתאים לרמה שלהם. עד כמה אפשר לזלזל באינטליגנציה של הצופים לחבר 1+1 ראינו היום בערב, אז את מצפה שהם גם יעשו משהו פשוט כמו לחפש בגוגל מי כתב/תרגם את "גשם כבד עומד ליפול"? הדבר הזה בכלל מראה על חוסר התמצאות מוסיקלית ולא מפתיע אותי שההפקה הזו לא הטריחה את עצמה במשהו "פעוט" מבחינתה. העיקר שפיוז'ן, יציר כפיה, עברו.

Brady

New member
גם אני חשבתי על זה באותה שניה!

אבל למי איכפת בתכנית הקומבינה והחפיף?

Blue403020

New member
היום עפו לי שני ה-פייבוריטים!!!

לא מצליח לעקל את זה... טומי ויאן לא הביאו ביצוע טוב היום, אבל הם מדהימים בשילוב הקולות ביניהם בשירים שקטים - ביצועים פשוט שמיימים. מחכה מקוצר רוח לאלבום.
תמר עם הקול הכי מדהים שיצא מתחרות מוזקלית ישראלית עד היום, מצדי לשמוע אותה מזמזמת שיר שלם - ולמי אכפת כמה היא זזה על הבמה?!

מלח גס

New member
לא מוצא כלום בענבל ביבי

בלי קשר לזה שהנוכחות שלה מעצבנת כזמרת היא מאוד מנותקת , אין בה רגשות חמים ולכן היא נשמעת מאוד בכיינית ולא הצלחתי להתחבר אליה..לדעתי הייתה צריכה ללכת הביתה ממזמן. עדיף את פיוזאן עליה.

נליאו

New member
מעניין אם רוז או עדן יהיו בבוטום מול פיוז'ן

בחצי גמר ועדיין הם יחליטו להשאיר את פיוז'ן, הם לא קולטים שאחרי התכנית הלהקה הזאת לא תשרוד ובטח שלא תהפוך לone direction...

מלח גס

New member
איזה כיף שאורי עבר.

הוא לא זמר טוב כמו שהוא יוצר, יש לו קול חביב , מנעד קטן, צניעות, ורגישות ופשטות כובשת כשהוא מבצע את השיר הנפלא שלו. יש פאר ענק בין הקאברים שהוא מבצע לבין שהוא מבצע את השיר שלו. שיגע לגמר ויפיק לעצמו אלבום שכולו שירים אישיים שלו.

LiRs Lullaby

New member
בעיניי מעמדו השתפר בצורה משמעותית

ובאופן לא צפוי אפילו, מאשר בהתחלה.

יש אנשים שהחיבור שלי אליהם היה מיידי (כמו ענבל וברמה פחותה יותר עדן) ולא חשבתי שמישהו שעד עכשיו הרגשתי שהוא "כוכב נולד" טיפוסי ומשעמם שעבר לי מתחת לרדאר, יהיה מסוגל בין לילה לפרוח ככה. באמת לא חשבת שהיה שיפור ניכר בשתי ההופעות האחרונות שלו מההופעות הראשונות?

השורד

New member
בהופעה האחרונה כן

אבל זה עדיין לא זה. עדן זייפה קצת ולא הצליחה להיכנס לנעליה הגדולות של ביונסה בשיר הזה, ועדיין אהבתי אותה יותר ממנו. אם היו נותנים לה לשיר שיר ברמה שהוא שר ולהיפך, אני בטוח שהיא היתה לוקחת אותו בהליכה.

בהופעה שלפני אני לא זוכר, משמע הוא היה משעמם כהרגלו.

הדחה נכונה

האחים עגמי נראו לי ערסים לא בוגרים קצת ובאו בעיקר להינות. יש להם הורמוניה נעימה לאוזן אבל לא מגיע להם להתקדם.
תמר, יש לה קול ממש יפה וחיוך חמוד אבל היא לא יכולה להרים הופעה לבד. אין לה ביטחון עצמי על הבמה. אז היה לה סוף סוף הופעה טובה ביג דיל... עד עכשיו הייתי בוחר דוקא בה כגרוע ביותר. לפחות פיוזן ממש עם ביטחון עצמי וגם מגובשים ומיוחדים ושונים!
גם את רוז הייתי מעיף למרות שיש לה קול עצום, כי היא לא יכולה לשיר בעברית ובאנגלית יש לה מבטא. מי יקנה דיסק שלה?!
גם לשכיב הייתי אומר ביי ביי- גם לו חסר ביטחון וגם זה נראה כאילו לא מזיז לו כן או לא. הוא נראה ילד ולא בוגר.

הגמר שלי:
ענבל ביבי...חמודה שיודעת להרים הופעה ומוכשרת עם קול הכי מיוחד ומגוון בתוכנית
עדן בן זקן ...כמו ענבל- קול מיוחד, מרימה הופעה חבלז, חמודה וסקסית

snirf

Active member
סיכום ביצועי רבע הגמר

חייב להתחיל מזה ש...בתור צופה של גרסאות התוכנית בחו"ל-עצוב לראות איך בארץ מחריבים את הפורמט

היה לזה פוטנציאל טוב! אילולא היו מבצעים כל שבוע הדחות כפולות ומשולשות כדי לסיים את התוכנית בהקדם, ויותר מכל-ההתערבות ההפקתית הגלויה להצלת פיוז'ן

וול...מבחינה ווקאלית אני חושב שהערב שייך לענבל ביבי
שמוכיחה כל פעם מחדש כמה היא מיוחדת...
נראה לי שאני לא מכיר את השיר שביצעה, אבל היא גרמה לי לאהוב אותו, ואף לרצות להוריד את הביצוע שלה

ענבל חייבת להגיע לגמר, בספק אם יש לה סיכוי לזכות כשיש את רוז ועדן בן זקן שאני סבור שהן מקבלות את מירב קולות הקהל.

רוז גם כן נתנה ביצוע מרגש ומוצלח

אכזבת הערב-טומי ויאן. פייבוריטים מובהקים שלי...קיבלו שיר גדול אבל לא השקיעו בביצוע.
זה הרגיש כמו חלטורה/קריוקי, לא ניכר שהם התאמצו להשקיע משום מה וזה היה מאכזב...
גם במעמד ההדחה הם צחקו ולקחו הכול בהומור, מסיבה לא ברורה ממ...

תמר-ביצוע חביב...כן היה שיפור משבועות קודמים

בחירות לא-מוצלחות של שירים
עדן בן זקן- השיר גדול עליה(ועל כל מתמודד אחר) בכמה מידות...היא התמודדה איתו נחמד, אבל היא לא יודעת להופיע! בדיוק כמו ששירי אמרה
היא נראתה אבודה, לא יודעת מה לעשות עם עצמה...למה לא להתנועע קצת ולהשתלב עם כל התנועה על הבמה? על זה כבר אי-אפשר לעבוד בשלב חצי הגמר...רואים במה פוגע המהירות שבה ממהרים לסיים את הלייב-שואוס?

פיוז'ן-שיר מדהים, אין ספק אבל...פחות חושב שזה שיר שמתאים לביצוע של להקה.
ביצוע חביב, הפקה יפה על הבמה אבל...שוב קשה לי להיות אובייקטיבי לגביהם, כי הם צריכים לעוף!

אורי שכיב-אוהב את השיר הזה של נתן גושן, אבל...מה עבר על משה כשבחר לו את השיר הזה? לא מתאים לו

יחסית לזה שהייתה לתוכנית הפסקה של שבוע-נראה שההפקה לא עבדו קשה כדי להשקיע בהופעות, וגם המתמודדים לא עבדו מספיק קשה לטעמי
והנה עכשיו יש להם יום וחצי בלחץ כדי להתכונן לשלב חצי הגמר

מלח גס

New member
זה חצי גמר זה? חוץ מרוז כולם היו מבישים.

רוז האיכותית נתנה ביצוע מנצח, איזה קול משובך, זמרת סול שחורה בינלאומית , איזה נשמה גדולה. אין לה מתחרים.

אני לא מחובר לסגנון של האחים אגמי אבל לדעתי הם היו צריכים להמשיך בתחרות לפחות עד הגמר למרות שירה פושרת, הם צמד מיוחד שלכל אחד מן השתיים יש קול נמוך וייחודי והם בדרך כלל שרחם ברמה של מקצועית וזה מספיק בשביל להפליג להם על אתמול.

ענבל, אני לא מוצא בה משהו יפה. קול לא משהו, נוכחות מעצבנת . אתמול היא נתנה ביצוע מציק באוזן ובכייני לתפארת. חבל שלא הלכה הביתה.

תמר כרגיל למלמית, אומנם שרה טוב ומדוייק. אבל השירה שלה חסרת צבע ועניין, במקום שלהקת הליווי תשמש כניצבים תומכים תמר חסרת הצבע החווירה מול ה"טעימות" פה ושם מההרמוניות של להקת הליווי.

להקת פיז'אן לא משהו, מוכיחים שוב ושוב כמה מקומם הוא בבית. הפעם הם נראו מגוחכים בחדר המיטות וכל הבחורות הנמרחות.

עדן פושרת, לא מודעת לעצמה כי היא מפשלת 3 תוכניות בבחירת השירים והפעם היא נתנה את הביצוע הכי פחות שלה בתחרות. אבל עדיין אני חושב שעדן בעלת הפוטנציאל צרכיה להיות בגמר.

, באורי יש משהו שפוי, בגלל היותו קול ישראלי פשוט. לא שיניתי את דעתי עליו גם כמבצע קאברים לא משהו. וכשהוא שר שיר שלו זה נשמע קסום ואמיתי.

למעלה