אקס פקטור פרק 19 לייב 8 (השרשור הראשי)

LiRs Lullaby

New member
הלו,

אם זו התקלה, אז זה לא דרמה, זה סתם לא פייר. מה זאת אומרת עדן תעוף כי היא לא מופיעה באפליקציה? אז שיבטלו את ההצבעות להיום.

LiRs Lullaby

New member
של מי השיר?

אני מכירה את WHERE THE WILD ROSES GROW אבל לא נראה לי שהיא תתחבר לשיר כזה מורבידי....

xjoiq

New member
את השיר הזה דווקא הייתי מנסה על ענבל ביבי

לראות איך הוא מתיישב עליה

מי שבאמת היה יכול לתת ביצוע מז'ורי לשיר שאפילו יעבור את הביצוע המטריף של כריסטופר מלוני מהאקס פקטור האנגלי של השנה שעברה היא טינה איברגימוב מהכוכב הבא.

לא שמעתי את טינה

ראיתי רק חלק מהכוכב וכנראה את החלק הפחות טוב.

אגב ענבל, אולי מפני שהיא כבר ביצעה קלסיקת אייטיז, שמעתי עכשיו במקרה את השיר הזה בדרך, והייתי שמחה לשמוע אותה מבצעת אותו, אבל לא במאז'וריות אלא להפך, ברגישות ונחישות
:
http://www.youtube.com/watch?v=pu7AR0-FRro

אגב, היה יכול להיות נחמד לראות את כולם מבצעים את אותו השיר בדיוק אבל בצורה שונה (מן הסתם צריך לבחור שיר לא חרוש מידי ושאפשר לקחת אותו להרבה כיוונים שונים).

xjoiq

New member
טינה היא ביג וויסרית אמיתית עם קול מאוד בשרני

רק אני לא מאמין שאת תאהבי אותה לאור תקדים ההתכתבויות בינינו!
אני בטוח שאם היא היתה באה לאקס פקטור שירי מימון היתה מקנאת בה.
אני אפילו אלך איתך 40 שנה אחורה לאילנית בשיא פריחתה - טינה יותר ביג וויסרית!
לחפש לך לינק?או שאת רוצה לחסוך מעצמך סבל?

חיפשתי בגוגל

ומצאתי אותה בשיר "לוחמת" (שיר הגמר?). תתפלא, אבל דווקא חיבבתי אותה (את השיר עצמו לא, אבל זה כבר קשור לטעם שלי), זה לא ביצוע שעשה לי "אומפף" בלב, אבל זה שוב קשור לטעם שלי שהוא לא ממש כוכב נולדי וגם לבחירת השיר, אני הייתי מעדיפה אותה לראות אותה יותר בכיוון הזה:
http://www.youtube.com/watch?v=ql4QYQCBYAo

xjoiq

New member
דווקא ביצוע חצי הגמר היה אחד "החלשים" יחסית

לוחמת זה דווקא היה ביצוע חצי הגמר(שלא העלה אותה באופן ישיר לגמר)

הביצועים הטובים שלה היו "אבא"(אולי השיר הכי טוב שהוגש אי פעם בריאליטי בישראל והצליחה להרעיל אותי טוטאלית עליה) "מישהו הולך תמיד איתי"(משגע חלומי וקסום) "קח אותי"(מטריף ומתפוצץ ועל הדרך מעלף בלי חשבון) "שיר תקווה"(ביצוע של דיווה אמיתית) "טיפת מזל"(הצליחה להדגים מה זאת ביג וויסרית אמיתית ושכולן על ידה הן סמול וויסריות) וכמובן הדואט הבלתי נשכח עם דוד דריי "את המחר שלי"
הנה העמוד שלה באתר שם תוכלי לשמוע איזה מהביצועים הנ"ל (ואחרים)שתרצי http://www.mako.co.il/tv-the-next-star/season1-team/Article-7b6bbe8625af141006.htm?sCh=c30c715f2dab1410&pId=1271754577

אבל את אומרת שהז'אנר הזה לא מדבר אליך,חבל,אבל זה מה יש.

דרך אגב השיר בלינק ששמת היה יכול להיות מעניין אם הוא היה 2 דקות ולא 7 דקות, המוזיקה שלו טובה ונספגת יופי הבעיה הגדולה איתו זה שאני לא מסוגל למונוטוניות של קבוצת תווים/מלודיות שחוזרות על עצמן יותר מגג 4 פעמים מה שיוצא זה משהו ממש חופר בשכל.
אפילו נגיד ניקח שיר אינטימי מקסים קאמינג הום של סקאילר גריי מרוב קאמינג הום השיר מאבד אותי בסופו של דבר וחבל. שיר אינטימי שחופר בשכל.
לפחות לשיר הזה היה הפי אנד-סקאילר גריי הוציאה גירסת רמיקס עם קאמינג הום מדוללים.

אתה יודע מה, אחרי שקראתי את ההודעה שלך

שאלתי את עצמי למה בחרתי דווקא את השיר הזה, זה לא אחד הלהיטים הידועים שלהם, ואפילו לא מצאתי ביוטיוב את גרסת האולפן, רק הופעה חיה (אבל באיכות בהחלט סבירה, מה שאי אפשר לומר על רוב ההופעות החיות) והתשובה היא שסתם פשוט נזכרתי בו והתחשק לי לשמוע אותו, ואני חושבת שבין השאר אני מחבבת אותו גם בגלל הרפטטיביות הזו. אני מודעת לגמרי שהרבה אנשים יראו בזה "חפירה" מעצבנת, אבל אם כבר מדברים על סגנונות, לי באופן אישי זה לגמרי עושה את זה, תן לי שו-גייזרס, נאו-פסיכדליה ומסכים על מסכים מתאבכים של סאונד ואני אהיה מרוצה ולגמרי Hypnotized.... אבל כאמור, זה לא משהו שאני מצפה שאנשים יתחברו אליו כמוני ואני בהחלט מבינה שזה ז'אנר שיכול לעצבן אנשים קשות ואף לגרום להם למיגרנות.
אבל בקאמינג הום שנתת כדוגמא זה מעצבן גם אותי, כאילו, הבנו, את באה הביתה, אפילו דורון מזר והגיטרה לא טירטרו על זה כל כך הרבה.

אגב רפטטביות

הנה דוגמא לשיר שהרפטטביות בו לגמרי משרתת את הטקסט:
http://www.youtube.com/watch?v=Ahr4KFl79WI
יצא לי לשמוע ברדיו לא מזמן גרסה אחרת שלו (לא בהופעה חיה) כשהוא חותך את כל הקטע הרפטטיבי של הפזמון בסוף, וזה פשוט לא אותו הדבר.

xjoiq

New member
מאיפה את מגרילה את כל השירים האלה אוףףף

איזה משרתת ואיזה נעליים אחרי דקה וחצי זה כבר הפך לעינוי סיני!
מודה!מודה!רצחתי את ארלוזורוב רצחתי את קנדי מרטין לותר קינג מי את רוצה?!
במקום למנוע שינה מנחקרים במשטרה אפשר פשוט לשים אותם בחדר סאונד עם דברים כאלה, בררררר איזה מחשבה סדיסטית, והם פשוט יזמרו..
מעניין כמה פרוזקים ניק קייב היה צריך לבלוע לפני כל הופעה בשביל לעשות מזה 5 דקות ברררררר???
ליידי גאגא בורן דיס וואי אייכי? התגעגעתי אליך!
כנראה שאת מתחמנת עלי לגמול ממוזיקה את המכור הכי כבד בעולם בשיטת התפוז המכני!

xjoiq

New member
עכשיו נזכרתי

שניק קייב היה טראומת ילדות שלי ומי שהיה שומע אותו בווקמן לידי הייתי בורח ממנו שלא יטפטף אף תו בטעות אלי

juspan

New member
דייי, דווקא אחד השירים

ואני חייבת להגיד שמעולם לא באמת אהבתי את ניק קייב (למרות שהיה מתאים לי וכו'
).

ונאוסיקאיי שאני אוהבת את טעמה המוזיקלי ומתחברת לרוב, את מצליחה להצחיק אותי שאת אפילו מפנטזת או מעלה בראשך שירים מסוימים/אמנים מעולמות כ"כ אחרים שבשום שום תכנית ריאליטי כזו לא קיימים בכלל בפלייליסטים התיאורטים שלהם

למרות שאני פחות בקיאה בתכניות הבריטיות (נניח האיידול הבריטי בזמנו או אקס פקטור שלהם) ומקווה ששם פעם בשנתיים כן היה/יש איזה שיר שיכול איכשהו להתחבר לעולמות האלה. נניח בערב אייטיז שם אם עשו, יש סיכוי שמישהו שם באמת שר משהו "כזה"? (להבדיל מערב אייטיז באיידול האמריקאי שכולו בון ג'ובי, מאריה, מדונה וכו', שום דבר שבאמת מתקשר לנו לעשור ההוא מוזיקלית באופן מהותי).

והנה אחד הקאברים האהובים עלי ביותר (כקאבר בפני עצמו)
http://www.youtube.com/watch?v=n8CzFVm1Yio

אני נורא אהבתי אותו

זו הייתה אהבה משמיעה ראשונה, אבל כמו הרבה אהבות נעורים, זנחתי אותו לתקופה ארוכה ורק לאחרונה חזרתי אליו.

הקאבר של קאש יפיפה, איזה קול... וזה כל כך מתאים לו, למי שהוא היה, לשיר שיר כלא מובהק כזה. ניק קייב ביצע שיר שלו באלבום הקאברים שלו Kicking against the pricks, אז זו גם סגירת מעגל יפה.

אני ראיתי רק עונה אחת של האיידול, ובאמת בחירת השירים הייתה מאוד מיינסטרימית-קלאסית-אמריקאית כזו... ושתי עונות של פיים אקדמי, שהאורנטציה המוזיקלית הייתה הרבה יותר בריטית, מן הסתם, ולכן יותר קרובה לעולמי המוזיקלי (נכנסתי כרגע לרענן את זכרוני בויקי, ובין הביצועים יש לא מעט שירים של קולדפליי, שהייתה אז בשיאה, הביטלס, שירים של סופט סל (Tainted Love, אלא מה), מאדנס, סטינג, סטיב הארלי, אצטק קאמרה וגם הפריטנדרס (הנה משהו שמצאתי בחיפושי: אלכס ופיטר מהעונה השניה והאחרונה בשיר אולדיז קריסמסי).

בארץ לשיר שיר של היהודים נחשב לחתרני ובועט, אבל אולי יבוא יום ואיזה מתמודד יפתיע אותנו בקאבר לא צפוי

ואגב, אתמול התחיל מחזור חדש של בואו לאכול איתי, אז שמתי להקלטה, ואחרי שאצפה אדווח

X יו יו S

New member
את בטוחה שזה חדש?

כי אני חושבת שאתמול היה פרק 11

בקשר לקאבר לא צפוי
לאיזה סוג של להקות את מתכוונת?

לא בטוחה בכלום, ראיתי שכתוב איפשהו

שזה מחזור חדש אז כיוונתי את הממיר להקלטה.

אני מתכוונת למשהו פחות מיינסטרימי, לא בהכרח בטעם שלי, אם כי זה יהיה מגניב מן הסתם (עבורי), אבל משהו שלא תשמעי בפלייליסט של גלגל"צ.

למעלה