מה אנחנו קוראים/שומעים הסופ״ש?

בוקר אור!

אני לקראת הסוף של Promise of blood ונהנית. לא החלטתי מה אקרא אחריו ופתוחה להצעות.

חג שמח וסופ"ש נעים!

dingaleboom

New member
Return of the crimson guard

באמצע הספר, וממש נהנית. זה נסיון שני שלי לקרוא אותו, הראשון לא צלח. אני קוראת במקביל לבלוג שיש בTOR.COM שם קוראים את כל ספרי מאלאזן ודנים בכל פרק, וזה מאוד עוזר לי לעקוב אחרי מה שקורא (בתור קוראת עם זכרון ממש גרוע). אסלמנוט ממש משתפר בספר הזה לעומת הראשון שכתב, רוב קווי העלילה מעניינים, ויחד עם הבלוג יש לי הבנה לא רעה של הדברים.

Zarniwoop

New member
אני עושה אותו הדבר עם goodreads

יש להם קבוצה שם ואני כל פרק הולך לראות איזה דבר קטן עף לי מעל הראש. אבל אני לא בטוח אם הם עושים את זה גם לספרים של ICE.

avivs

New member
וזה לא מכיל ספויילרים?

כשמדברים על כל כך הרבה עלילות בו זמנית, קשה להימנע מספויילר מדי פעם.

Zarniwoop

New member
הם מדברים

עד לאותו פרק. אם יש ספוילר לאחרי אז הם רוב הזמן מסמנים. לפעמים בורח להם משהו, אבל לא משהו רציני.

מה שכן, אני ספיילרתי לעצמי די הרבה בחיפוש מידע לפני שמצאתי את הקבוצה הזאת. אז עדיף.

dingaleboom

New member
אז באתר של תור זה עם אסלמונט

ויש סיכומי פרקים. הם מאוד משתדלים להימנע מספוילרים, אבל כמוך - גם אני די ספיילרתי לעצמי כל מה שקורה בסדרה, לא התאפקתי...אבל בכל מקרה קורה כל כך הרבה, ואני ממש לא מצליחה לעקוב בלע עזרה, שזה שווה את המחיר.

dorhaimovich

New member
קורא המון קלאסיקה, הולך לקניות באוטופיה

אז מעבר לתיכון יכול לעזור גם לגיק המצוי, זה באמצעות הספרייה הענקית שיש בבצפר. אז החלטתי לנצל אותה ולקרוא חלק מאבני הדרך של ספרות המדע בדיוני/אימה.
אני,רובוט-קורא פעם שישית או שביעית ועדיין נהנה. אני היחדי לפי דעתי שאוהב את הסיפורים הקצרים של אסימוב, אלה שלוקחים 14 או 15 עמודים ומעבירים נסיעה ברכבת או באוטו בכיף.
כתבי אסימוב כרך 2-"שקיעה" מאוד מעניין, מרתק ויוצא דופן. למי שקרא אז אחד הסיפורים זכור לי כדי מוזר, ממש לא מה שאני רגיל מאסימוב ("אני בנמל מאדים בלי הילדה")
מיזרי-הו אלוהים זה כל כך טוב. בין הסיפורים הטובים ביותר שקראתי. מעניין, מצמרר, מרתק, נורא, מסמר שיער. אבל נפלא. בהחלט לא משהו שגרתי.
הצד האפל, גם של קינג- סבבה, על גבול הנפלא. מזעזע מאוד בהתחלה, ואז הולך ונהיה קצת משעמם. אבל בכללי, סבבה של ספר.
מלחמת העולם Z,הספר-ספר נפלא, מצוין פשוט. זורם, קליל, אבל אם זה גם מעורר מחשבה והמון פעמים הנחתי את הספר בצד והירהרתי למשך כמה דקות. זה מספר על הרבה יותר מאפוקליפסת זומבים מזוויעה. לא לכל אחד, אבל חובבי האסונות ימצאו כאן נכס צאן ברזל.
מסע בין כוכבים:הדור הבא,המפגש (ספר)- סבבה, די מגניב. אבל אני מוצא אותו קצת משעמם, וקצת חלש בתיאור של מסעות חלל נפלאים ומרתקים. אבל מי יודע, אולי זה בגלל שלא ראיתי את הסדרה המקורית.
מדריך הטרמפיסט לגלקסיה- אני חייב להודות, שלא הייתי מוכן לספר הזה. התחלתי לקרוא והכל היה סבבה, מצחיק בהתחלה, אבל באיזושהי נקודה זה מתחיל להיראות כאילו הכותב על סמים קשים. בכל מקרה, ספר נהדר, מצחיק, הזוי, מטורף. מת עליו.

מה אני מתכנן לקנות באוטופיה:
1.לברר אם יש כרך חדש לשרלוק הולמס, אני התאהבתי בארבעת הכרכים. עצה שלי- הכרך הראשון או הרביעי, תה, וחורף בחוץ. על הכורסא מרגישים בול כמו אצילים לונדוניים!

2."המסעדה שבקצה היקום". עוד לפני שסיימתי את המדריך, אני רוצה לוודא שמיד עם הסיום יהיה לי המשך.
3."פנדמוניום", כי אבד לי העותק הקודם.
לא יודע מה עוד, למישהו יש המלצות?

נסה את יתר קבצי הסיפורים של אסימוב

ובכלל את כל הדברים האחרים שכתב מלבד "לאקי סטרייק"....
את טולקין קראת? הסיפורים הקצרים של סומרסט מוהאם, אדגר אלן פו, או הנרי ועוד....
רוב הספרים שיצאו בסדרה של הספריהלעם של עם עובד .... רובם נבחרו בקפידה עם תרגום ועריכה ברמה...

billy milligan

New member
מה יש לך נגד לאקי סטרייק

מערבון חלל מבוסס על העובדות שהיו ידועות אז

agamkedem

New member
א אי איי אייז אייזק אסימוב המלך!

הסיפורים הקצרים שלו לדעתי גאוניים. וגם הנובלות. וגם הספרים. וגם סדרות הספרים. וגם המדע הפופולרי.

קראת את סאגת "המוסד"?

subatoi

New member
עדיין אין כרך חמישי (ואחרון) להולמס,

באמת צריך לבדוק מתי יצא הרביעי. נראה לי שכבר עבר המון זמן.

Zarniwoop

New member
אני הרסתי לעצמי את סוף הסדרה

בתחילת הספר הראשון רציתי להבין יותר מה כל העסק עם ה"Deck of Dragons" ונתקלתי ברשימה של אחת מסוף הסדרה אז ראיתי מי מת ומי עולה להיות אל במקומו... אני מקווה שאני אשכח את זה עד שאני אגיע לשם.

avivs

New member
זה לא יפריע.

הסוף לא בנוי על רגע של גילוי מרגש. שום ספויילר לא יהרוס את החוויה הזו.

Zarniwoop

New member
בכל זאת

אני יודע על מוות של 2 דמויות ראשיות. וכמה Ascendants עתידיים. זה תמיד הורס את החוויה.
לפחות אני לא יודע איך הם ימותו...

is00

New member
מסיים את "אלקטרז" נגד ספרני הרשע.

ואין לי מושג למה דבקתי בו עד עכשיו.

למעלה