מה אנחנו קוראים/שומעים הסופ״ש?

כריכרכה

New member
איך זה? לא מותאם לילדים קטנים?

מכיוון שמלכתחילה הכתיבה של סנדרסון למבוגרים היא למעשה לבני נוער, יש לי איזה חשש מהספרים שהוא מכוון מלכתחילה לבני נוער.

milloarnon

New member
יש בזה משהו

זאת אומרת, הספר מיועד לבני נוער (ya), והוא עוסק בסוג של גיבורי על . אבל מצד שני הוא מאוד נחמד וקליל, מלא אקשן וכתוב היטב. זו לא יצירת מופת אבל בהחלט קריאה מהנה

"מקום לעוף בו" של דה לינט

ישר אחרי "נער, דרקון". בנתיים לא ממש תפס אותי. יותר מידי דימיון ל-"נער, דרקון" עם אנשי העורב והדודנים וכל זה...אמור להיות בוגר ואפל יותר אבל בנתיים אני מנחשת כל מה שהדמויות הולכות לעשות וזה לא בדיוק מה שהייתי מגדירה כ-"אפל" אלא יותר כבנאלי. אבל זה עוד ספר ארוך ואני מקווה ש"אתפס" בקרוב.

ניסיתי את נער דרקון

ונטשתי אחרי בערך רבע. יותר מדי מוסר הוליוודי מתוק שדוחסים לגרון שלי. הטובים כל-כך טובים והרעים כל-כך רעים והכל כל-כך שטוח שאני מתחילה לראות בדו-מימד S:

זה אכן ספר לנוער

ולכן הדידקטיות בהתאם. לי הוא מאוד התאים בתקופה בה קראתי אותו ולכן מאוד נהניתי ממנו. דווקא "מקום לעוף בו" אמור להיות בדיוק להיפך אבל כאמור, אני עדיין לא רואה את זה...מקווה לראות את זה בהמשך.

kenny66

New member
"נער" לא תפס אותי, "מקום" כן

ב"נער דרקון" התקשיתי לעבור את הפרק הראשון וזנחתי אותו די מהר. "מקום לעוף בו" לעומת זה מאוד מצא חן בעיניי, חוץ מדבר מסוים שלא אכתוב עליו כי אני לא יודע מה רמת הרגישות שלך לספוילרים.

avivs

New member
Starfish

של פיטר ווטס. זה המחבר של ״ראייה עיוורת״ שלא אהבתי.
את starfish אני מאוד אוהב. כבר עברתי את רוב הספר והוא אפל ומרתק.
אני חושב שיש לו גם ספר המשך.

zuriki

New member
פשוט ספר מעולה!

ויש עוד שניים אחריו אבל הם קצת פחות טובים

avivs

New member
סיימתי אותו.

באמת מעולה.
חשבתי להמשיך לשני. חבל שהוא פחות טוב. בכל זאת שווה קריאה?
יש אולי ספר אחר שלו שמומלץ?

מיכאל ג

New member
השני/שלישי טובים באותה מידה

רק שהם יותר אפוקליפטיים וקת סותרים דברים שנאמרו בראשון במין טוויסט מטופש כזה. אני אומר תמשיך.
(כשאני אומר שני/שלישי אני מתכוון לשני שחולק לשני חלקים במקור)

ניימן3

New member
דרזדן הרביעי

מה יש לאמר? מיינדלס אקשן. מיינדלס ממש מתאים לי השבוע, אז זה סבבה. חוץ מזה, שידור חוזר של הספרים הקודמים מבחינת מה שיש לאמר על זה..

גמרתי את THEFT OF SWORDS

ואני מעדכן את חוות הדעת הקודמת שלי. הדמויות אמנם שטוחות לדעתי, אבל יחד עם העלילה בלי צפוי ומתפתלת כל הזמן לכיוונים חדשים.
יחד עם זאת נשאר לדעתי ספר שמיועד לבני נוער חובבי הרפתקאות.
התחלתי את THE 13TH UNICORM ,, שילוב של פנטזיה על עולמות מקבילים עם סיפור הרפתקאות לבני הנעורים. מפריע לי קצת שירת ההלל שיש שם בחלק הראשון לדרום העמוק האמריקני, בלי כושים, קו קלוקס קלאן, חגורת התנ"ך וכן הלאה.... אבל הסיפור קליל וחמד

avivs

New member
גם ראיתי אותו בחג.

משעשע ומהנה. באמת לא צריך לערב מוח בתהליך.

Yuli Gama

New member
second grave on the left

ספר שני בסדרה, הכתיבה קצת מעצבנת אבל סה"כ דיי חמוד

למעלה