מה אנחנו קוראים/שומעים הסופ"ש?

טריגון

New member
The Golem and the Jinni

אחד הספרים הכי טובים שקראתי (יותר נכון שמעתי) לאחרונה. שני יצורים על-טבעיים מוצאים את עצמם בניו יורק של סוף המאה ה-19, למרות שחלק מהספר מתרחש גם בסוריה של ימי הביניים. אני לא יודע בדיוק איך להגדיר את זה מבחינת הז'אנר - אולי פנטזיה אורבנית? אם כן, זו פנטזיה אורבנית במיטבה.

avivs

New member
סיימתי את The Heresy Within

מאת Rob J. Hayes

ביקורת:

אחת ההנאות הגדולות שלי בתור קורא היא לגלות סופרים חדשים שמעולם לא שמעתי את שמם או המלצה בנוגע לספרים שכתבו. אל הספר הזה הגעתי באמת בטעות, ואחרי שקראתי את הדוגמית שלו (ותודה לקינדל), מיהרתי לרכוש את הספר במחיר האטרקטיבי של דולר אחד (ותודה לאפשרות להוציא ספרים באופן עצמאי דרך אמאזון).
עלילה –
הספר מתמקד בשלוש דמויות עיקריות, כל אחת אלימה ומסוכנת בדרכה, כל אחת בעלת היסטוריה שצלקה והפכה אותה למתוסבכת במיוחד. בקיצור – מסוג הדמויות שכיף לקרוא עליהן.
יש את "צייד המכשפות", Thanquil Darkheart, שעובד בשביל האינקוויזיציה שמהווה חלק משמעותי ב"חמש הממלכות". הוא לא אהוב שם, כנראה מפני שהוריו נשרפו כשהיה קטן בגלל עיסוק בכישוף. הוא מקבל משימה סודית מהקיסר ויוצא לאתר אדם שנמצא אי שם באזור הלא מיושב של הארץ.
חוץ מ Thanquil יש גם את The Black Thorn שנמצא בתוך כנופיה אלימה של אנשים שרוטים, וידוע בתור פושע שרצח 6 אנשי אינקוויזיציה במהלך השנים. הוא אלים ובוטה, מצולק ובעל כמה אצבעות חסרות. אבל הוא מעניין וכיף לקרוא את המחשבות שלו.
הצלע השלישית היא Jezzet Vel'urn, אמנית חרב בעלת היסטוריה עשירה באזור הפראי של הארץ. היא צברה מספר עצום של אויבים, ובמשך הסיפור הם מנסים לסגור אתה חשבונות.
גם דמויות המשנה מספקות רגעים של הומור ואקשן, ובכללי מדובר בסופר שיודע לכתוב דיאלוגים, מחשבות וליצור דמויות עגולות ולא שגרתיות.
העולם עצמו לא מקורי במיוחד, אין שם אלמנט שלא נתקלתי בו בעבר. אבל הדגש הוא לא על העולם – הוא פשוט נמצא שם, בנוי טוב, אמין ומסייע לקדם את העלילה. הקסם נמצא רק בידי מעטים, ובוא בעיקר מתבסס על לחשים וטקסי גירוש שדים שונים.
יש בספר שילוב מצוין של הומור, אלימות, בוטות ורגש. לא הצלחתי להניח את הספר מהיד והקריאה בו זרמה בקצב מטורף.

מומלץ בחום לכל חובבי הפנטזיה האפלה. אני ללא ספק אמשיך לספר השני בסדרה ואשים מעכשיו לב לספרים נוספים של הסופר.

dingaleboom

New member
תודה רבה על ההמלצה, נשמע מעניין מאוד

הוספתי לרשימת הקריאה

שניים אחרי מעצור קריאה ארוך ...

לא זאנר - פסיעות על ריצפת הזמיר מאת ליאן הרן
החלק הראשון של סיפורי האוטורי - קצת הזכיר לי את ילד מלחמה...

הנוסע מאת ג'ון טוולף הוקס

avivs

New member
התלבטתי הרבה זמן אם לנסות לקרוא

את הספר. אני זוכר שהתחלתי וזה השאיר אותי די אדיש, ואז בסוף שכחתי ממנו.
אבל שמעתי כמה המלצות חמות על הסדרה בכללי.

סיימתי את "אור בין האוקיינוסים"

(המלצה בבלוג). אני בשליש האחרון של Fred Vargas / Wash This Blood Clean from My Hand. לא החלטתי איזה ספר אקרא אחריו ומאיזה ז'אנר.

סופ"ש נעים לכולם!

subatoi

New member
עדיין כלום מאז שהתפק"דתי. ומסתבר שזה בכלל לא

נורא כמו שחשבתי.

אולי בשבוע הבא. נראה מה תגיד המוזה. יש לה עבודה קשה לקראת אייקון (וגם את זה היא לא עושה
).

MxIxAx

New member
גם אני קראתי אותו

זו דרך טובה להכנס לרומן הגרפי של סופרמן

MxIxAx

New member
יש לך את האוגדנים החדשים

של ליגת הצדק?

אבל אני לא יכול לסמן באיזה שלב הם נכנסים, מעבר לזה שזו התחלה, לא אוסיף

is00

New member
אני מדבר על ההיעדרות של וונדי מהספר.

פשוט כשקראתי בתקציר על חברי "ליגת הצדק" ציפיתי להיתקל גם בוונדי במהרה, אבל היא נעדרת משם לגמרי(לפחות ממה שקראתי עד כה מהספר) ולא ברור לי למה. יש שם את הקאנארי השחורה, יש את סופר גירל, יש את אש וקרח ואפילו את מקסימה. אבל וונדי? נעדרת.

באיזו שנה צירפו את הדמות שלה ל"ליגת הצדק" בקומיקס?

הייזל

New member
דיאנה לא היתה מעורבת בסיפור הזה

היא היתה על כוכב לכת אחר באותו הזמן

למעלה