מה אנחנו קוראים/שומעים הסופ"ש?

is00

New member
טוב עוד שאלה... מי זה פלד???

או יותר נכון למה קוראים לסופרמן פלד בספר?

הייזל

New member
אה, ליגת הצדק זה משהו זורם

שינו את הקבוצה הזאת כל כך הרבה פעמים.
אני מציעה לעבור קצת על על DC ויקי.
גם באטמן לא היה מעורב והסופרגירל שמופיעה שם היא לא קארה זור-אל או קריפטוניית אולי בגלל זה היא לא ממש הצליחה לעזור.
מה שכן לסיפור הזה כולו היו השפעות מרחיקות לכת בכל העולם של DC.
באטמן כמעט נהרג - ביין שבר את גבו והוא נטש את גוטהם לתקופה ארוכה. המחליף שלו לא עמד בנטל.
נוספו שני גיבורים: סטייל וסופרבוי.
כתוצאה משרשרת אירועים שבמהלכה סופרמן חוזר מהמתים האל ג'ורדן הופך לפגיע להשפעות חיצוניות ופרפלקס משתלט עליו מה שמוביל בסוף למשבר אחר zero hour שמוביל למותו של אוליבר קווין - גרין ארו.
באופן כללי, העולם של DC היה הרבה יותר עצוב וקודר אחרי שסופרמן מת.

הייזל

New member
אתה מתכוון לקרוא את השינוי האחרון?

כי אני דווקא אהבתי את השינוי הקודם שבא אחרי המשבר האינסופי

MxIxAx

New member
כן, אבל לא הגיע הזמן לזה

אני עם הרבה סימני שאלה זאת אומרת, ענייני תקופה/שלב/אפיזודה
שאני לא מכיר

penholders

New member
מצאתי כמה ספרים ששמעתי עליהם הרבה

אבל עד עכשיו ראיתי אותם רק בינשוף במחירים שערורייתיים. עכשיו מצאתי אותם במחירים סבירים - אקסטרו, האדם המושמד,מסעותיו של שפלן החלל. כולם נראים ממש טוב. התחלתי את אקסטרו, בינתיים ממש טוב, למרות התרגום המיושן במקצת (המאה ה-כ'?!).

מיכאל ג

New member
את אקסטרו קראתי בשתי השפות

ה- כ' הזה הוא תרגום של xx (כלומר 20 בספרות רומיות). סה"כ התרגום הזה עשה עבודה מדהימה בלתרגם את כל הסלנג והבדיחות הביזאריות בספר.

גמרתי בהנאה את "נשמת הקיסר"

של ברנדון סנדרסון ואת ANCIENT EVIL של מארש. מהשני פחות נהניתי לקראת הסוף שנהפך לקצת שבלוני עם קמצוץ של הטפה נוצרת על בן האדם שמקריב עצמו למען חטאי כולם... אבל היה בסדר גמור לספר שנמכר במחיר כזה.
אני קורא עכשיו בהנאה את FIREBLOOD של ג'ף ווילר, במסגרת ניצולי הספרים חינם או בפחות מדולר באמזון לקינדל... ספר פנטזיה ממש טוב על אח דרויד ואחות גששית שאליהם מצטרף לוחם בדרך למצוא אוצר...
למרות הדרך הצינית שבה אני מציג, הרי הספר טוב, הדמויות מעניינות וגם העולם שנבנה סביבי מעניין. כתוב שוטף וקולח כמו שאני אוהב...

NoalePaz

New member
מסעות טאף - עדיין באמצע

טאף הוא דמות הזויה. סוג של שלדון כזה.

אני מחכה לרגע שהוא ישבט את עצמו.

annefan

New member
"מרשעת" המעולה

תענוג של ספר. מישהו קרא את ההמשכים?
בהמשך, אל האינסוף של אלדיס, מצוקה של אגן, ולוייתן של אקונין.
זה בנייר.
בקינדל, Moon over Soho, ספר שני על כישוף עתיק באנגליה של היום. Leviathan Wakes שני באופרת חלל. את הראשון גמרתי ביומיים, עם השני אני נסחב כמעט שנה.
שמתי עין על ההמשך של quantum thief, אבל הוא יחכה.

(את הספרים הלא ז'אנרים אני אחסוך מכם
)

אין צורך לחסוך...

אשמח לשמוע איזה ספרים מחכים לך. הספרים של הקינדל + ספרי אקונין מחכים גם לי.

annefan

New member
סבבה

"הגבעה" של אסף גברון, "שמחה גדולה בשמיים" של אמונה אלון, "חיים גראביצר" של שניאורסון, "ניקולס ניקלבי" של דיקנס.

avivs

New member
זו אחת הפעמים הראשונות

ששמעתי פה ביקורת טובה על מרשעת. לרוב הביקורות היו די שליליות. אני כבר שנים חושב על לנסות לקרוא אותו.

annefan

New member
הוא ממש חמוד

הבעיה העיקרית שלו היא שהוא מתמודד עם בלון נפוח...
כמו הדמות של הקוסם בספר המקורי (סוג של איש קש כזה, מישהו מפחיד שאין מאחוריו כלום), גם הספר המקורי הוא ספר מאוד מאוד overrated. ספר ילדים ילדותי מאוד, דידקטי מאוד, עם דמויות בעומק של שטיח וקונפליקטים בעובי של דף.
"מרשעת" מנסה לעשות לו דקונסטרוקציה (האם הקוסם הוא טוב? האם גלינדה באמת טובה? האם המכשפה הרעה מהמערב היא רעה וכו'), אבל זה לא שיש לו משהו רציני לפרק. סתם ספר ילדים.

rsmb1

New member
סיימתי את פרנהייט 451

והמשכתי לסרט שהיה די מאכזב.

למעלה