מה אנחנו קוראים/שומעים הסופ"ש?

NoalePaz

New member
גם אני התחלתי אותו והוא מאוד מזכיר את הלהב

בייחוד השימוש במילה reckon, בייחוד בלי המילה I (אני) לפני כן - ואני לא אומרת את זה לטובה.

מה הקטע של כתיבה עם שגיאות כתיב? אני מבינה שזה אמור להבהיר שהם ברברים, רוצחים, ללא השכלה ובלי מוסר, בלי חינוך אבל עם לב של זהב ואתיקת רחוב שמסתתרים מאחורי חזות מלוכלכת, אבל ראבק - אי אפשר לקרוא ככה.

ואני ממש לא סובלת את הנטיה של סופרים לחזור על מילים שוב ושוב ושוב. כאן עושים את זה עם reckon, במקומות אחרים עושם את זה עם however.

לדעתי, אם אני שמה לב לכתיבה באופן שמפריע לי, היא לא נעשית כהלכה.

וכל הדברים הפריעו לי גם בלהב. שלא לדבר על זה שבנתיים יש בדיוק אותו סוג של דמויות.

אני הולכת להמשיך לקרוא כי בנתיים אני עדיין באחוז חד ספרתי, אבל אם הדברים האלו כבר מפריעים לי, זו בעיה. אני ממש מקווה שהוא יפריד עצמו מהלהב בקרוב.

גם המילה Fact חוזרת על עצמה.

לי זה לא מפריע.אהבתי את הלהב וגם מספר זה אני נהנית. בהחלט יש דמיון בין 2 הסדרות.

zuriki

New member
DEVIL'S ALPHABET - DARYL GREGORY

אחלה ספר עד עכשיו ואני רק באמצע.
פרטים בהמשך

כריכרכה

New member
The Way of Kings של סנדרסון: אכזבה.

אני לא אומר שזה ספר גרוע, אבל בוא נאמר שמבין כל הספרים שלו וקראתי כמעט את כולם זה בפירוש הפחות טוב. זה ספר ארוך להחריד והכרך הראשון מבין 10 מתוכננים בסדרה כשכבר עברו שנתיים מאז הוא יצא ועד כה הכרך הבא עוד לא הופיע.

הנקודה היא שבתור מי שאין לו בעיה להפסיק לקרוא באמצע (למשל את הערפילאים והלהב עצמו הפסקתי באמצע הכרך השלישי) אני בכלל לא בטוח שגם אם כל 10 הכרכים היו ניצבים לנגד עיני הייתי ממשיך לקרוא את הסדרה.

כן, הדמות המרכזית מעניינת אבל הסיפור שלה כל כך ארוך ומרוח במידה בלתי נתפסת כמעט כאשר כל פרק שני שלה הוא פלאשבקים מהילדות שלה שזה פשוט מגיע לכדי עינוי סיני בשלב מסוים.

נראה למרבה הצער שסנדרסון ו-TOR החליטו הם רוצים בכוח לחקות את ג'ורדן ורואים בו איזה מודל שעה שרוב קוראיו כמובן מתוסכלים ונזעמים ממה שנהיה מהסדרה שלו. אבל כנראה שהכסף מדבר.

בקיצור, גם למי שאוהב את סנדרסון אני ממליץ לא להתקרב לסדרה הזו לפני שיקרא את כל יתר ספריו ולפני שהיא תסתיים, אם בכלל, וגם אז לא לצפות ליותר מדי.

אני גם חושב שבאיזשהו מקום הוא קופץ מעל הפופיק ומנסה לכתוב ברמה שהוא לא באמת מסוגל לה, ככלות הכל כל הספרים שלו הם PG ולא רק במובן הפורמלי אלא במובן המהותי, הוא לא באמת מסוגל להציג עמימות מוסרית וזה בולט במיוחד דווקא כשהוא מתאמץ לעשות זאת (ובדרך גם ממלא את הספר בעשרות רבות אם לא יותר של דיונים תאולוגיים ופילוסופיים רדודים למדי).

במובן מסוים אני שמח על האכזבה, כי דווקא אם זה היה ספר טוב אז סביר שהייתי מתוסכל מכך ששוב נתפסתי לסדרה שסופה אינו נראה באופק. למרבה המזל, זה ממש לא קרה.

D O 7

New member
פעם ראשונה שאני נתקל בביקורת שלילית על הספר

אז אתה יכול להרגיש יחיד ומיוחד

אני מאוד נהניתי

אני חושב שהאווירה מעניינת והדמויות מקוריות. כתוב טוב ומלא מתח..

כריכרכה

New member
אם היו משאירים רק את הגיבור ומקצצים את היתר

ואם במקום הפלאשבקים היו הופכים את הסיפור ללינארי וגם מאריכים אותו קצת בסוף ומקצצים אותו קצת באמצע, אז זה היה יכול להיות ספר סנדרסוני מצוין ואפילו להתקרב לרמה של Blood Song של אנתוני ריאן.

milloarnon

New member
גם אני לא אהבתי אותו

ואני בדרך כלל מאוד אוהב את סנדרסון

כריכרכה

New member
גם יכול להיות שיש שם מיסיונריות מורמונית

אי לא מכיר מספיק את האמונה המורמונית אבל כן, היקפי הדיונים התיאולוגיים והיחס למסדרים דתיים היה קצת מוגזם ומוזר, ויש לי נסיון דומה עם סופר מורמוני אחר, אורסון סקוט קארד, שתוקע את האמונה שלו פתאום כשאינך מחכה לכך (למשל הכרך האחרון של Homecoming ואני מניח שגם ב"קול למתים" אבל אני לא יודע כי לא ניסיתי).

כריכרכה

New member
The Red Wolf Conspiracy, גם אכזבה

הסיפור הכללי נאה, בניית העולם מושקעת ואני כמובן בתור חובב הורנבלואר מאוד אוהב סיפורי ימאות, אבל למרבה הצער הסופר לא יודע לכתוב סצינות אמינות ובמקום זאת מהר מאוד גולש לרמה של סרט ילדים הוליוודי עם חיות חמודות מדברות וממש לקראת הסוף איזו סצינה כ"כ עלובה שבה ה"רשע" מנצח את ה"טובים" (בערך) באופן כל כך מלאכותי, כזה שכשאתה רואה סרט הוליוודי עם סצינה כזאת אתה מפסיד לסספנד ומתחיל לתלוש את השערות. הייתי ממש כמעט בסוף ובכל זרקתי את הספר באותו רגע בלי לחשוב פעמיים. באמת חבל.

זה יכול להיות ספר נוער לא רע (אה, כן, גם כאן כמובן בסוף מסתבר שהגיבורים הם נער ונערה, כמה לא מפתיע) אלמלא היומרה לכתוב איזו פנטסיה אפית עם קונספירציות ופוליטיקה וכו'..

avivs

New member
עזבתי אותו די מהר.

אהבתי את ההתחלה שהוא מבוגר, אבל אז הייתה חזרה לעבר כשהוא היה ילד, והרגשתי שכבר הייתי בסרט הזה.

למעלה