לסרט ולספרים כמובן
אני אפרט על בעיה אחת, כי אחרת זה יהיה ארוך מדי. אם אתה רוצה אני יכול לפרט גם על שאר הדברים הבעיתיים לטעמי.
בסרט יש סצינה בה הכבאים עוברים בפארק ועושים חיפוש על אנשים אחר ספרים. זה פוגע בכל המהות של מה שברדבורי יצר. הכבאים לא צריכים לעשות חיפושים פולשניים מזדמנים אחר ספרים. 99.99999% מהאוכלוסייה כבר לא מעוניינת לקרוא ספרים (כך גם בסרט - הקפטן מסביר למונטאג שספרים הוצאו מחוץ לחוק כי הם הרגיזו מיעוטים ופגעו באושרם). הם סולדים מהם ורואים בהם סוג של סטייה קשה (זה לא שונה בסרט - גם בו רואים את התגובה של "חברותיה" של מילדרד/לינדה כשמונטאג מקריא מהספר - אחת מהן מתחילה לבכות והשאר רואות בכך רשעות). הכבאים פשוט אמורים לקבל כתובת ולעשות את האקט הסימלי וה"מחנך" של שריפת ספרים כשהם מקבלים כתובת בהלשנה. המשטר מאמין שהאזרחים כל כך מנוכרים בינם לבין עצמם שהכבאים יגיעו לספרים ע"י הלשנות של אזרחים מטעמי סלידה(ספרים הם סטייה לטעמם), נקמה או סתם רצון בשעשוע כי "זה נחמד ומפיג שעמום לראות מישהו שאתה מכיר נעצר, ורכושו נשרף ועוד באשמתך/בזכותך".
מערך הכבאות בניגוד לסוג של משטרת מחשבות, נחזה ע"י האחוז הניכר לעיל כגוף שהוא "בצד שלהם" (הוא מטפל בסטייה קשה שרוב האנשים סולדים ממנה). מה הטעם לשנות את זה ולהפוך את מערך הכבאות ל"אויב הציבור" עם החיפושים המטרידים שמגיעים ללא עילה (ללא הלשנה)?
אני לא אומר שכבאי לא יכול היה לעשות חיפוש על דעת עצמו אם ירצה, אבל כשזה מעין משהו מוסדר שבו כל המשמרת יוצאת לחיפושים אחר אנשים בפארק (כמה כאלה שיש להם ספרים כבר יצאו לפארק איתם?)... החיפושים האלה גם די פוגעים בדו-משמעות שברדבורי יצר עבור המילה firemen. הם אמורים ללחום באמצעות אש ולא באמצעות חיפושים. חיפושים באיזורים ציבוריים, אם המשטר עדיין חש שיש בהם צורך בתקופת הזמן הזו, כבר עדיף שייעשו ע"י המשטרה.