מה אנחנו קוראים/שומעים הסופ"ש?

minimalman

New member
"הדרור" של מרי דוריה ראסל

הבנתי שזה סוג של חור בהשכלה..
כרגע רק בהתחלה (50) , עוד לא ממש התניע , נקווה לטוב

avivs

New member
ספר מעולה,

עם התחלה שבאמת לא מתניעה. לקח לי זמן להתחבר אליו, אבל כשמתחברים הוא מצוין.

מיכאל ג

New member
מלכת הקיץ של ג'ואן וינג'י ואני מעוצבן

קורא כמובן באנגלית בקינדל, כי הוא לא תורגם. רק מה? מסתבר שלמרות שבתאור הספר כתוב שהוא ה- sequel למלכת השלג, ולמרות שהשם גם יגרום לכל קורא ממוצע להניח שהוא ההמשך הישיר, יש בין שניהם עוד ספר, עם שם אחר (world's end), והוא בכלל לא יצא לקינדל. אז כן, הספר הזה מכיל את כל מה שצריך כדי לדעת מה קרה בשני, והעלילה של השני מוגבלת רק לדמות אחת (קצין המשטרה גונדהאלינו), אבל יש לה השלכות עצומות והיא נשמעת ממש ממש מעניינת. אני לא מבין למה לא הוציאו אותו לקינדל, זה כאילו לקחו את דורית לנדס לעמוד בראש מחלקת הדיגיטל של ההוצאה.

avivs

New member
אל תדאג.

קראתי גם את הספר באמצע, והוא לא כזה חשוב.
אפשר להמשיך ישר למלכת הקיץ אחרי מלכת החורף.

שניהם מדהימים, אבל באופן מפתיע התרשמתי יותר ממלכת הקיץ. הוא לגמרי ארוך מדי, אבל הסיפור שם מרתק ומאוד מורכב.

מיכאל ג

New member
אני כבר יודע בדיוק מה קרה בו

אחוז הטקסט שמוקדש להזכרות של הדמויות במה שקרה בכרכים הקודמים הוא עצום (דבר מעצבן לכשעצמו) אז אני כבר יודע את רוב או כל העלילה של הספר.
זה עדיין לא בסדר. אני אוהב לקרוא דברים לפי הסדר.

avivs

New member
אבל אתה יודע

שאפשר להשיג את הספר הזה לקינדל בלי בעיה, כן?
זה שהוא לא באמאזון לא אומר כלום.

avivs

New member
את ממש צריכה לקרוא את זה.

שני ספרים מדהימים, עם בניית עולם עשירה ודמויות מרתקות.

Lu Tze

New member
אם כבר מדברים על מלכת הקיץ,

אם השתעממתי קלות בתחילתו (קצת אחרי הקטע עם הישיבה בה מחליטים... משהו לגבי קרקע ובאיזו שיטה להפקת חשמל להתשמש, או משהו בסגנון), יש טעם להמשיך לקרוא?
אהבתי מאוד את מלכת השלג. נהנתי מספר הביניים (אם כי העובדה שהוא היה קצרצר לא הזיקה), וכשתחלתי עם מלכת הקיץ... הוא לא תפס אותי כמו הספר הראשון, אז עצרתי לקרוא. הוא משתפר?

avivs

New member
מאוד.

אני זוכר שהיו קטעים איטייםצבהתחלה, אבל סיימתי אותו בתחושה שהיה יותר טוב מהראשון.

מיכאל ג

New member
הוא מלא באקספוזיציות בהתחלה

כנראה הכוונה היתה להזכיר את עלילות הספרים הקודמים למי שלא קרא אותם לאחרונה.
אחרי שעוברים את העשרים אחוז זה מתחיל להתקדם.

Lu Tze

New member
חבל...

כבר חשבתי שירד לי עוד ספר מרשימת הקריאה שלי, ולאור מה שאתם אומרים נראה שאין לי ברירה אלא להחזיר אותו לשם.
טוב, נו, תודה בכל מקרה.

למעלה