מה אנחנו קוראים/שומעים הסופ"ש?

pix37

New member
מעבר- תורגם - צמד הבליצ' - לא נראה לי רלוונטי

מעבר תורגם לעברית והוא טוב ! זורם קריא ומעניין

הנסיון שלה לחרטט על הבליצ' בלונדון - פשוט נורא 2 ספרים של 700 עמודים כל אחד שאפשר היה לתמצת בנובלה של 70 עמודים.
חרטוט רע במיוחד שאני לא רואה הצדקה אמיתית לתרגם.

subatoi

New member
לגבי הבליץ, אם הוא ארוך אבל מעניין כמו

ספר יום הדין, אני מוכן לשקול.
אם הוא גרוע מראש, אז לא.

pix37

New member
הוא לא רע ! הוא פשוט מייגע (סתם)

עמודים על עמודים על תקופת הבליצ בלונדון - כאשר העלילה כמעט ולא מתקדמת לשום מקום
למעשה זה שני ספרים הראשון נקרא blckout (האפלה) והשני ALL CLEAR (הרגעה) והם למעשה עוסקים בחבורת היסטוריונים שצנחה באנגליה ונתקעה שם.

עכשיו הם מנסים למצוא את כל הדרכים האפשריות ולהבין בעצם מה קרה - אבל הכל כתוב לפרטי פרטים בטרחנות (שאותי מעצבנת) אם אחד הגיבורים צריך להגיע מנקודה א' לנקודה ב' על מנת לפגוש שם מישהו - היא תתאר כל דקה בדרך באיזו תחנה הוא עלה, איפה הוא החליף רכבת, מי ישב לידו בקרון ומה הוא אכל בכל רגע נתון.

היא סופרת טובה ויודעת לכתוב - אבל היא פשוט חייבת עורך תקיף

subatoi

New member
אז אני מוכן לקרוא.

אתלונן ואקטר בפורום, אבל אם זה מעניין, אקרא

Boojie

New member
Blackout ו-All Clear תורגמו,

ומתישהו גם ייצאו לאור. כידוע, בחודשים האחרונים כל מיני דברים עוכבו בגלל ההשלכות של חוק הספרים.

מיכאל ג

New member
המלצה חמה: אייפלהיים של מייקל פלין

אותה תקופה (המגפה השחורה), מיקום קצת שונה (גרמניה במקום אנגליה) ובמקום נוסעת בזמן יש חייזרים שמתרסקים ליד כפר ימי ביניימי. מה שקורה אחר כך לדעתי הרבה יותר מעניין (ויותר מרומם נפש) מאשר ספר יום הדין.

subatoi

New member
נשמע מעולה,

אמתין לתרגום. קריאה באנגלית דורשת ממני יותר מדי אנרגיות

avivs

New member
מעולה.

ממש מחכה לשמוע מה תחשבי על מלכת השלג. קחי בחשבון שהוא נכתב לפני כמה עשורים.

avivs

New member
טוב, אז אחרי שוויתרתי על

Wool, שבמשך רבע ספר פשוט היה משעמם ברמות שלא הכרתי (לפחות אני יודע שהסופר השתפר מאז הספר הזה), עברתי ל yesterdays fone.

להשוות את הספר הזה לעמדה של קינג יהיה טעות, כי לשני הסופרים יש רמה אחרת של כשרון, אבל הספר בכל זאת כתוב בצורה מהנה ואני באמת סקרן לגבי ההמשך. בינתיים הדמויות הן נקודות חולשה, אבל קראתי איפשהו שהן משתפרות.

בקשר ל wool, יש לספר הזה עוד שני ספרי המשך. מעניין אם אפשר להמשיך לשני מבלי שמסיימים את הראשון.

kenny66

New member
לא הייתי ממהר עם wool

קלישאי, צפוי וכמות לא סבירה של תיאורים שחוזרים על עצמם. הסיפור הראשון (הקצר ביותר בקובץ) טוב, ומשם זה מתדרדר. גמרתי אותו רק בגלל שהייתי צריך לכתוב עליו ביקורת.

avivs

New member
מסכים לגמרי עם הביקורת,

לפחות על פי שקראתי לפני שוויתרתי על הספר

בכל זאת, הייתי ממליץ לך לנסות מתישהו את Sand שלו. הרבה יותר מהיר ומהנה. כאילו של שני סופרים שונים.

אני חושב שכל סיפור ב-Wool מתבסס על קודמיו.

אני מניח שאתה מדבר על האומניבוק הראשון שכולל את 5 הסיפורים הראשונים.

למעלה