מה אנחנו קוראים/שומעים הסופ"ש?

avivs

New member
אני שומע הרבה את השם הזה

אבל אין לי מושג מה הספר הזה. שווה קריאה?

קראתי ואהבתי והעלתי עליו המלצה

בבלוג שלי. אני לא חושבת שהוא יהיה לטעמך שכן זהו ספר נוער והסגנון בהתאם.

is00

New member
מה שגלי אמרה.

הספר התחיל טוב והעובדה שהוא ספר נוער לא ממש הורגש, לטעמי(טוב חוץ מהדמות של סת', אולי), אבל לקראת האמצע, לטעמי, הייתה ירידה ענקית ברמה שלו והוא לגמרי הפך לעוד ספר נוער נדוש וקצת איבד את... הצפון.

אני אמליץ עליו לבני נוער ואולי לאימהות שרוצות להקריא ספרים לילדים קטנים, אבל לא למישהו שמחפש דברים קצת יותר בוגרים.

dingaleboom

New member
הספר הראשון של Mistborn

אבל אני עדיין ממש בהתחלה אז עוד אל גיבשתי דעה.

minimalman

New member
דווקא מבין החמישה שלו שקראתי

(הערפילאים,אלנטריס ולב פלדה) הוא בקלות לדעתי הכי טוב.
בכלל הערפילאים זה בעיקר הראשון והסוף של השלישי (ועוד כמה קטעים לא רעים בין לבין)

קראתי כמעט את כל כתבי סנדרסון

ואני חושב שהערפילאים הראשון ואלנטריס הם הטובים ביותר, אבל זה כמובן עניין של טעם.

rsmb1

New member
סיפור קצר על אנשי זאב של מרטין - The skin

trade. אני באמצע הדרך והסיפור מעולה.

לפי ה-imdb יש סרט בפיתוח ע"פ הסיפור הקצר.

The Lies of Locke Lamora

לא מלהיב, המון קפיצות בזמנים קדימה ואחורה ועתיר ספוילרים פנימיים (בסגנון "גיבורנו עטור הניצחונות יצא לקרב, אך הפעם צפויה לו מפלה קשה.").

avivs

New member
הפסקתי באמצע.

הוא מסופרי הפנטזיה היחסית חדשים שזכו להמון ביקורות טובות, אבל הסיפור הרגיש לי מטופש והדמויות היו כל כך גרועות.
יש הרבה יותר טובים ממנו בין כל ספרי הפנטזיה של השנים האחרונות.

agamkedem

New member
מקווה לסיים את

ווינדהייבן של מרטין ואת שוליית הרוצח של רובין הוב.

avivs

New member
שניהם מעולים.

ווינדהייבן רחוק מלהיות יצירת מופת, אבל משהו בסיפור תפס אותי חזק.
גם חלום קדחת שלו מעולה.

minimalman

New member
״חלום קדחת״ מצוין

סיפור טוב שכתוב נהדר , לא צריך יותר מזה
לגבי ווינדהייבן - מסכים, בטח לא יצירת מופת,
ולדעתי גם ״מעולה״ קצת גדול עליה.
יצירה די קודרת , בלי הרבה שיאים, כתובה טוב אבל
סה״כ לא סוחפת.
ועדיין משהו בה בכל זאת כן עובד, 3 בסולם שלי.

avivs

New member
מה שאהבתי בסיפור הזה,

היא האווירה האפלה לכל האורך, בלי יותר מדי רגעי שיא שבתכתס מרכיבים את רוב הספרים. ספר שהרגיש מאוד לא מסחרי, כזה שמחפש באופן טבעי את הסוף הטוב וההוליוודי.
פשוט הרגיש כמו משהו לא שגרתי.

subatoi

New member
"ספר יום הדין", שיסתיים בשבוע הקרוב.

עצוב ומדכא - והפעם הכוונה היא לעלילה ולא לתסכולים מאורכו של הספר. כשרואים את הסוף, הכל כבר יותר קל.

מלבד העלילה העצובה

אין ספק שהילדים, בשני הצדדים, עושים את הספר. טוב, אולי לא "עושים" את הספר, אבל תורמים לו המון.

subatoi

New member
טוב, בהפתעה לגמרי, סיימתי

המזל של הספר הזה הוא שהסיפור בו מעניין, הוא תופס אותך. אם הוא לא היה מעניין, אי אפשר היה לשרוד כמעט 600 עמודים ככה סתם.

את "מלבד הכלב" קראתי לפני שנים, לא זוכר ממנו הרבה מלבד העובדה שהוא היה מופלא. אבל אם "מלבד הכלב" בא להיות כיפי ולדבר על מסעות בזמן, "ספר יום הדין" בא להיות ספר היסטוריה, בלי כיף וכמעט בלי עיסוק במסעות בזמן. ואת זה הוא עושה טוב, הוא ממחיש היטב את ההיסטוריה בתקופה הנוראה הזו, המייאשת. לקראת סוף הספר, כשכולם מתים, זה כבר מייאש. אבל זה כבר הסוף. מזל.
הדמויות נחמדות, לומדים להכיר אותן טוב (בכל זאת, 600 עמודים...), הסיפור מעניין. והילדים עושים את הסיפור. קולין המשעשע בצד העתידי, אגנס ורוזמונד בצד העברי.
מה שכן, חשבתי שיהיה קישור יותר חזק בין המחלה בעבר למחלה בעתיד, אבל לא היה כזה. אז כל העלילה בעתיד הרגישה קצת... סתמית.

היה חסר: ניקוד, לעזאזל, ניקוד. מה יש להתקמצן על ניקוד?
ורווחים בין פסקאות שעובר ביניהן זמן. זה סתם מבלבל ומקשה. זה היה מוסיף עוד כמה עמודים לספר, אבל לא נראה לי שמישהו היה שם לב...

בתכנון: לאזור הרבה אומץ ולחזור ל"מלבד הכלב", ולהשיג את "ארץ לא נודעת" של וויליס שכולל את הסיפור הקצר שמתרחש באותו עולם.
אבל לפני זה הפסקה, ספרים אחרים.

אלודאה

New member
דוקא משמרת אש הוא הפחות טוב מבין הסיפורים

ושמחה כל כך שנהנית מספר יום הדין! טוב, סוגשל...

subatoi

New member
הוא היה מייגע ומאתגר,

אבל מעניין מבחינה היסטורית. זה מה שמציל אותו, כמו שציינתי. ואם זה יגרום לי לקרוא שוב את "מלבד הכלב", מה טוב.

בסופו של דבר, אין ספק שזה ספר מומלץ לכל מי שרוצה להתחסן נפשית לקראת האפוקליפסה הבאה. התיאורים, הייאוש והילדים... זה אחד מהספרים האלה

מצד שני, זה גם עוזר להעריך את העידן המודרני שבו אנו משתכשכים להנאתנו.

subatoi

New member
אגב, מה עם תרגום הספרים החדשים של וויליס?

בזמנו נאמר שהם בדרך. מישהו יודע איפה זה עומד?

למעלה