מה אנחנו קוראים/שומעים הסופ"ש?

avivs

New member
התכוונתי לshift.

זה הספר הבא בסדרה, שגם הוא מורכב מסיפורים קצרים שמתחברים אחד לשני.

התכוונתי ל-Silo שמסתבר שזה שם הסדרה

בכל אופן הפורמט של האווי זה הסיפורים הקצרים שהוא מוציא אותם אחד אחרי השני לקינדל ורק לאחר זמן מה הם מקובצים לאומניבוסים. אבל אני רואה עכשיו ש-Shift זה פריקוול אז אולי באמת אפשר לקרוא אותו בנפרד (ואולי עדיף לקראו ראשון?).

frizzly

New member
מרסי 8 - קצת מבאס

עדיין קולח וזורם מאוד, עדיין אקשן טוב, אבל יותר מדי קטעים נמרחים, פחות מדי מרסי-הקשוחה-והסרקסטית. הדמויות בספר הזה בכלליות היו משעממות מדי, עם יותר מדי סטראוטיפים וקטעי ריגשי מיותרים

מרגיש לי כמו ספר שיצא מהר מדי ולא לעוס מספיק. גם השאירו המון קצוות פתוחים, כניראה כדי שתהיה הכנה לספר הבא.

The Black Prism של Bren Weeks

אני באמצע ויש לספר בעיית קצב רצינית ונטייה לארכנות ומרחנות יתר, יש קטעים שמזכירים את ג'ורדן בימיו הרעים עם תיאורים של עמודים שלמים על איך איליין, נינאב ואגווין בוחרות מה ללבוש. שזה לא בהכרח רע, אני מניח שיש אנשים (ונשים) שמתעניינים בדברים כאלה, אבל זה לא מתאים לטעמי לפנטסיה אפית. יחד עם זאת אני לא מפסיק בינתיים כי זה קריא ומהנה ביחס לדברים זוועתיים אחרים ששמתי עליהם את עיני באחרונה (איזשהו ספר זומבים פרו-ישראלי, בהזדמנות אכתוב עליו).

בקיצור, נכון לעכשיו אני נוטה להעריך ש-The Way of Shadows, הכרך הראשון בטרילוגיה המוקדמת יותר של ויקס (לא קשורה) הרבה יותר ממוקד ומרתק.

avivs

New member
הפסקתי באמצע.

ארוך מדי. היה צריך להיות חצי מהאורך. הדמויות גם מרגיזות ומטופשות.

מצד שני, ספר ההמשך שלו נחשב לאחד מספרי הפנטזיה הטובים של השנים האחרונות. אני חושב שאם אתה כבר באמצע תנסה לסיים רק בשביל ההמשך.
זה מאוחר מדי בשבילי

dingaleboom

New member
אני קראתי ודי אהבתי

לפחות מספיק בשביל לסיים. אם כי הדמויות הראשיות באמת מעצבנות. בכל מקרה השני מחכה אצלי לקריאה, לאחר הביקורות המהללות שקראתי עליו באתרםי שונים.

minimalman

New member
סיימתי בכח לפני שבועיים

מבחינתי בזבוז זמן. כמו שמישהו ב- GoodReads כתב - מרגיש כמו ספר שנכתב ע"י ילד בן 15, וילד לא מוכשר במיוחד.
מסוג הספרים שמוציאים שם רע לז'אנר

תמר עדי

New member
סוף סוף התחלתי לקרוא ספר באנגלית

אז לקחתי ספר מהאתר של ברנדון סנדרסון "WAR BREAKER" (מאחר וזה לניסיון וזה חינם אז...)סבבה די זורם. מתעכבת רק על מילים אקוטיות אבל באופן כללי די נהנית.

קראתי מהאייפד, לא נוח כל כך ובנוסף הסוללה נגמרת ואז צריך להטעין ולחכות לא בשבילי מעדיפה נייר ולכן נראה לי שאני אדפיס את השאר.
OLD HABIT DIE HARD

אז לקרוא באנגלית - אפשרי בהחלט אבל רק נייר.

מיכאל ג

New member
אגב קינדל, קיבלתי את הקינדל החדש

אחרי שהצלחתי לאבד את הפייפרווייט שלי בנסיבות תמוהות למדי קיבלתי עוד אחד מתנת יומולדת.
אז בגרסה החדשה של הקינדל הוסיפו פיצ'ר שמקל לדפדף מהר בין דפים - גוררים למעלה מתחתית הדף ומופיע מין סליידר כמו בתחתית הוידאו ביוטיוב, ומעליו תצוגה מוקטנת קצת של הדפים. ככה הרבה יותר קל לדפדף אחורה ולמצוא משהו במקום להעביר דף דף אחורה. ושמסיימים יש כפתור לחזור לאיפה שהיית.

avivs

New member
כן, זה פיצ'ר מועיל,

אבל חוץ מזה אין יותר מדי שינויים משמעותיים בין הגרסאות.

אומרים שהקפיצה הגדולה תהיה בדגם הבא, אבל גם אז יש גבול למה שאפשר לעשות. כמו שהאייפדים בקושי משתנים בין גרסה לגרסה.

D O 7

New member
בהחלט שמומלץ קינדל

הסוללה שלו מחזיקה הרבה יותר זמן מהאייפד, וזה בהחלט מספיק גם אם מפעילים כל הזמן את התאורה.

למעלה