מה אנחנו קוראים/שומעים הסופ"ש?

clouds11

New member
"נפלאות התבונה" הגעתי לעמוד 350

ראיתי את הסרט ושכחתי אותו לגמרי אבל התחושה שלי שהספר
עולה על הסרט בכמה דרגות.
זה על מתמטיקאי גאון בשם נאש אשר נפגע בסכיזופרניה בגיל 30
כאשר הוא נמצא בשיא הקרירה
הקשר למדע בדיוני נובע מהיותו של נאש חובב ספרי מדע בידיוני
המחלה פורצת בגלל הלחץ הנפשי הנובע מהתחרות הקשה בתחום המתמטיקה
והמחלה נושאת אופי של ספר מדע בידיוני משום שבמדע בידיוני עוסקים
בבעיות הקיומיות של כל המין האנושי כנגד איזושהיא סכנה
ובמחלה החולה מזהה תשדורות האומרות לו שהוא צריך להציל את העולם.
הספר גם מתאר את הקשרים שהיו לנאש עם פון ניומן ואפילו עם אינשטיין
האם ידעתם שאינשטיין ניהל במשך 3 שנים מו"ם עם פרינסטון על תנאי העסקתו ?
אני האמנתי שאינשטיין פשוט ברח מהרדיפות בגרמניה והתקבל בזרועות פתוחות על ידי פרינסטון
(נתנו לו לעשות מחקרים בלי לתת הרצאות בפני סטודנטים)
עוד תובנה שמופיעה בספר בעקר למי שרוצה להיות גאון (גם אינשטיין אמר אותה וגם נאש)
תנסו לפתור בעיות בתחום המדע וגם בחיים בכוחות עצמכם ואל תסמכו על פתרונות של מישהוא אחר..(לא להציץ על הפתרון בסוף הספר)
הספר וגם הסרט עוסקים בהרחבה בשאלה מה קורה לגאון מתמטי שנפגע בסכיזופרניה
תשובה ..הוא לא מסוגל לעסוק במדע או במתמטיקה והוא נורא מסכן
והאפי אנד נאש התגבר על המחלה וקיבל פרס נובל לא לפני שנשלח אדם מיוחד כדי לברר אם הוא אכן בריא
ולא יעשה פשלות בעת טקס הענקה של פרס נובל בכלכלה (אין פרסי נובל במתמטיקה אז נותנים למתמטיקאים פרסים
דרך הכלכלה..)

dingaleboom

New member
לא מוצאת ספר להתחיל

מנסה את הספר הראשון של "מלחמות הברבורים". אבל לא בחשק רב.

dingaleboom

New member
כן, ראיתי את ההמלצה שלך

אבל עוד לא רציתי להתחיב למשהו ארוך כל כך. נראה לי שהוא יהיה הבא בתור.

אכמו

New member
סדרה מקסימה

מקווה שלא בעברית, כי השלישי לא תורגם (כל כך רציתי לדעת מה קורה בסוף שקניתי אותו בעצמי)

dingaleboom

New member
באנגלית. שמחה לראות שיש המלצה. בינתיים

כתוב נחמד. אבל אני ממש בהתחלה.
דרך אגב, נדמה לי שאת קראת את הספרים של אסלמונט, ולא רק של אריקסון, נכון? הספר הבא במאלאזן שאני "צריכה" לקרוא זה STONEWIELDER. קראת? אני תקועה בגלל שקשה לי לדלג על הספרים של אסלמונט, אבל משמר הארגמן היה משעמם מדי ואחרי 4 נסיונות זנחתי אותו לקראת הסוף.

אכמו

New member
כן, קראתי את כולם

stonewielder מתרחש מיד אחרי שמשמר הארגמן נגמר, וחלק מהדמויות ממשיכות לשם. אני נהניתי גם מהספרים של אסלמונט, אז לא היתה לי בעיה מהבחינה הזאת. כן יכולה לומר לך שאת ממש לא "צריכה" אותם אם לא נהנית מהם. הם משלימים המון חורים בעולם של אריקסון, אבל הספרים של אריקסון לחלוטין עצמאיים מהם ונכתבו בבירור מתוך מטרה להיות מובנים במאה אחוז גם למי שלא קורא את הספרים של אסלמונט. פה ושם יש קריצות קטנות למי שכן קורא את אסלמונט (דמות ששיחקה תפקיד מרכזי בספר קודם של אסלמונט, למשל, תופיע אצל אריקסון להופעת אורח קצרצרה), אבל זה זניח לגמרי. אני זוכרת שכשגמרתי את משמר הארגמן הייתי בשוק מהאירועים המאוד דרמטיים שקורים בסוף שלנו, ואיך זה שקורים דברים כאלה בספר שהוא לא חלק מהסדרה הראשית - אבל למרות שאלה באמת היו אירועים משמעותיים, התברר שלא היתה להם שום השפעה על המשך הסדרה של אריקסון והאירועים הדרמטיים הללו בקושי הוזכרו במילה. אז אם את מסוגלת נפשית לדלג, תדעי שזה לא ישפיע בכלום

אם זנחת את משמר הארגמן לקראת הסוף, ואת רוצה לדעת מה קורה שם, את מוזמנת לקרוא את התקציר שלי. לספרים הבאים של אסלמונט כבר לא עשיתי תקציר

http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=161&messageid=159421253

ניימן3

New member
cibola burn - ג'יימס א' קורי.

הספר הרביעי בסדרת ההתרחבות.

ואח, איזה ספר נהדר, מדהים, משביז ופנטסטי זה! למה לא יצרו מילות התלהבות נוספות בעברית? אחרי שני ספרים בהם נראה היה שהסידרה מתדרדרת מרגע לדודלי (כן, אני ממחזר הומור מ'רמזור'), היא המריאה שוב - ולגמרי. נראה לי שהוא יקבל את ההצבעה שלי להוגו 2015 :p

annefan

New member
נתקעתי באמצע השני

מה לעשות עם השני והשלישי? לדלג? לקרוא תקצירים?

ניימן3

New member
לדלג אי אפשר.

העלילה מתפתחת. כמו שאת הראשון קשה להבין בלי השני, ככה את הרביעי קשה להבין בלי השני והשלישי.

עד כמה אהבת את הראשון? אני מתתי עליו לגמרי, כך שהיה לי שווה לצלוח את השלישי החלש (השני היה בינוני לדעתי, אבל לא היה לי מאבק גדול מדי לסיים אותו). אם ממש אהבת את הראשון, ותקצירים מספקים אותך, אז אולי כדאי לנסות את הרביעי..

annefan

New member
הראשון היה מעולה

את השני לא הצלחתי לעבור את החצי

ניימן3

New member
אני יכול להבין אותך

למרות שאני מספיק אוהב את הדמויות והדיאלוגים של ה - Rocinate כדי לצלוח את השני והשלישי, גם אם העלילה בררה (והיא ממש גרועה בשלישי).

הרביעי בחר כיוון חדש לגמרי: עלילה בלשית מדעית בסגנון הפרקים הישנים של מסע בין כוכבים. אני מאד אהבתי (אם כי לא כמו את הראשון). קשה לדעת איך יתרשם מזה מישהו שלא קרא את השלישי (וחצי מהשני). בכל זאת אני מגיע עם מטען עלילתי מסוים שמשפיע על ההנאה שלי מהספר..

אוו! זהירות, פאנגירל על מנת יתר של שוקולד

(ועם שפם מפואר) לפנייך!
תרגיש חופשי לחלוק איתי רשמים^^
(רגע: "הפעם" אומר שכבר קראת בעברית?
)

כן קראתי כבר בעברית , ואהבתי מאוד !!!

קראתי גם את החלק השני ...
אני בשלבי מעבר לאנגלית עם הקינדל.
לכן אני קורא ספרים שאהבתי בעברית ושלא תרגמו את כל
ההמשכים מאנגלית, הבנתי שיש ספר שלישי שלא תורגם
ועוד אחד שמיספרו 2.5 ( לא ברור לי למה )

למעלה