טוב סיימתי. האמת, בעייתי ( זהירות חפירה)
לא זוכר מתי ספר השאיר אותי כל כך אמביוולנטי. מצד אחד , הספר כתוב כמו ספר מסע/הרפתקאות קלאסי ( בתוספת הקטעים האלימים הלורנסים הבלתי נמנעים ) וככזה הוא מדלוור ואפילו יותר. לורנס כותב נהדר . פשוט, חכם,חד. בכמה משפטים הוא מצייר סצינות שסופרים אחרים היו מקיזים הרבה דיו ( או שעות מקלדת לצורך העניין) לתאר וגם אז , זה לא היה זה. הדמויות אמינות , חיות, מהסוג שנשאר איתך בחדר שעה אחרי שסגרת את הספר. הטון קליל , האקשן לא רע, המתח מותח, פה ושם כמה צחוקים, בקיצור סבבה.
אז מה הבעיה? טוב, יש פה כמה.
קודם כל הגיבור. כמו שאביב כתב שבוע שעבר, הנסיך ג׳אל רחוק מלהיות likeable, ויותר גרוע, הוא גם לא מספיק קונטרברסלי או מעניין. כמי שהסיפור מסופר דרך העיניים שלו אנחנו מבינים שהוא פחדן מושבע , נהנתן (נשים, הימורים ) אגואיסט , לא פיקח מדי , בקיצור סתם איזה חרא קטן.
ככל שהסיפור מתקדם , גם הוא , כמקובל , מתפתח , עובר שינוי , אבל עדיין , לא מספיק כדי שבאמת תהיה חרד לגורלו , או שתפתח אפילו איזה סימפטיה קלה . העניין הוא שלורנס כותב אותו כל כך טוב , שלי לפחות , זה פחות הפריע.
עוד בעיה קטנה זה השימוש בקסם בסיפור- בחלק מהמקרים היה נדמה שמדובר בפתרון עלילתי נוח מדי ובמקרים אחרים צפוי. לא יודע, לורנס יכול היה להיות קצת יותר יצירתי פה.
הבעיה העיקרית מבחינתי זה הסיפור עצמו. זה לא שהוא רע, אבל מדובר בסיפור שלא חורג מגבולות הז׳אנר בו הוא פועל, במילים אחרות, שגרתי למדי, וזה הדבר האחרון שציפיתי מלורנס.
אם יש משהו שתפס אותי בטרילוגיה הקודמת שלו ( בין שאר הדברים) זה הטון הפרוע, הניהיליסטי , שבו כל העסק התנהל. העולם הפוסט אפוקליפטי שהוא בנה ודמות הגיבור המאתגרת שהוא בחר, איפשרו לו להשתעשע עם העלילה, הדמויות, וגם עם הקורא. התחושה העיקרית היתה שאין חוקים. או כמו שג׳ורג הגיבור עצמו מזכיר לא פעם: "אני לא משחק לפי החוקים שלכם״.
פה , לצערי , מדובר במוצר הרבה יותר מיינסטרימי. טוב, אבל עדיין מיינסטרים.
אז מה , לקרוא? תלוי מה אתם מחפשים . אם בא לכם משהו קליל לקיץ אז POF יבוא לכם בכיף. כמו שאמרתי , מעטים כותבים כמו לורנס , והספר בסופו של דבר אחלה.
אם בא לכם משהו יותר מגרה-מחשבה, אז קראו את הטרילוגיה הקודמת שלו.