המוות של גלימר~
קול חבטה חזק וכאב חד מעירים אותי משנתי.
"לאגם! רוצו לאגם!" אני שומעת את קייטו צועק ומתרחק ממני, "קחו מה שאתם יכולים ורוצו!"
עקיצה ברגל, אחת בצוואר, אחת ביד שמאל, ולפני שאני מבחינה בצרעות התוקפות אותי כולם כבר הלכו. קן מבוקע על הקרקע, סביבו צרעות מסוג שאני לא מכירה. עוד עקיצות, באוזן, בקרסול ושוב בצוואר. זה כואב רק יותר כשאני מנסה להתמתח ולהגיע לקשת שלי, והניסיון לחבוט בהן נכשל. עקיצה אחת באף, אחת ברכה, עוד אחת ברגל, ואז שקט.
אני פוקחת את עיניי ונדמה לי שזה היה רק עוד חלום בהקיץ. הנה אני, בשמלה הזהובה שלי, עומדת להיות הראשונה בסבב הראיונות עם סיזר פליקרמן. מישהו פיזר את שיערי מהקוקיות הנמוכות שאני בטוחה שהיו לי עד לפני רגע, אבל אין לי זמן להתרכז בזה כי מארבל שעומד מאחוריי דוחף אותי אל הבמה.
"ואם את מסובבת אותה ככה את יכולה להוציא את הדוקרן הזה. יש בו רעל והוא הורג בתוך שניות, בסדר?" אימא מביטה בי ברצינות. "גלימר, את מקשיבה לי בכלל?" היא אומרת, ואפשר לשמוע את האכזבה בקול שלה. "באמת, גלימר, אם את חושבת שאת מסוגלת לזה את טועה. את סתם ילדה קטנה ומפונקת! אין לך סיכוי לנצח, גלימר, אין לך סיכוי!" המילים מהדהדות בראשי ואני מתחילה לבכות. אני בוכה עוד ועוד ונדמה שהבכי מציף את החדר, שלוליות לאורך הרצפה. אני מביטה בהשתקפות שלי ויודעת שהיא לקחה את היתרון היחיד שלי בכך שלקחה את הביטחון העצמי שלי. אני מביטה בהשתקפות שלי ורואה שאני כבר לא אני. העיניים הירוקות שדמו פעם לאבני חן נפוחות עכשיו, הפנים החלקות מעוותות עד מוות, תווי הפנים נמחקו לחלוטין, נפיחויות מתבקעות במקומות שלא ידעתי שקיימים בגוף שלי, נוזל ירוק יוצא מפצעים שלא ראיתי בחיי ולא נשאר זכר ליופי המרהיב שהיה הסיכוי האחרון שלי לנצח. עוצמת עיניים בכוח, מכריחה את עצמי לנשום.
יריית תותח נשמעת ברקע.
"זאת הבחורה ממחוז ארבע," אני שומעת את קייטו אומר, "לא אהבתי אותה בכל מק..." הוא מתחיל להגיד אבל לא מסיים כשרואה שהתעוררתי. יכולתי להישבע ששאר הקרייריסטים, קלוב, מארבל והבלונדיני ההוא, היו פה עד ממש לפני רגע, אבל כשאני מתרוממת הם כבר לא שם, וקייטו יושב לידי. "איך את מרגישה?" הוא שואל, "התעלפת קודם, חשבתי שמתת, הם הכריחו אותי להשאיר אותך מאחור, אבל זה היה לפני שעות. בטח חשבו שאת מתה והסתלקו כדי שיאספו אותך, אבל התותח מעולם לא ירה, שרדת, ומעכשיו אני לא עוזב אותך."
"קייטו," אני לוחשת והוא מחבק אותי, "קייטו מה קורה פה?" אני אומרת, כאב חד באצבעותיי. שתיים מהן נשברות, הזרוע שלי נמשכת, הבשר מתפורר ונופל על הקרקע. אני מתחילה לצרוח עד שאין אוויר בריאותיי. "קייטו! תעזור לי, קייטו!" אני מתחננת, אבל הוא רק מתרחק. הציפורים מפסיקות לצייץ, אני נופלת על הרצפה ומרגישה כאילו משהו לוחץ על ריאותיי. משהו מגלגל אותי על האדמה, משהו חזק. השכמות שלי נמשכות אחורה, כאילו משהו מחזיק בהן חזק ולא מרפה.
צעקות ברקע מפריעות לשלווה המוזרה שמטשטשת אותי. "רוצי!" מישהו קורא ברקע, אבל רגליי כושלות וצעדיי לא יציבים מספיק כדי להחזיק אותי עומדת. "קומי! מה את עוד עושה כאן? קומי, רוצי!" קורא הקול ברקע, אבל אני לא מצליחה. קולה של אימא מהדהד בראשי. אין לך סיכוי לנצח, גלימר, אין לך סיכוי. אני מגששת אחר הסיכה שהיא נתנה לי, לשים סוף לכאב, אבל היא לא כאן. מישהי צורחת, צרחה גבוהה וארוכה בלי הפסקות לנשימה. יש לי תחושה מעורפלת שאולי זו אני.
קול חבטה חזק וכאב חד הם הדבר האחרון שאני מרגישה, לפני שהשיגעון גובר עליי ונשמע קול התותח. מחשבה אחת אחרונה עוברת בראש שלי: אין לך סיכוי לנצח, גלימר, אין לך סיכוי. ואז נשמע קול התותח והרחפת לוקחת אותי הרחק.
סה"כ 558 מילים, קצת יותר ממה שתכננתי, אבל ישבתי לכתוב וזה מה שיצא לי. אני ממש רוצה לשמוע ביקורת 3: