נוף אחר
מותר גם סונגפיקים, נכון?
... טוב מה זה משנה כבר כתבתי...
אז שם הפיק, כמו שם השיר -
נוף אחר \ יוני בלוך
עם השיר זה 430 תווים ובלעדיו זה 350.
גיילניס כמובן
אבל באמת שאני הולכת לכתוב על דמויות אחרות גם!
אבל בשביל הפתיחה
וזה PG...
ומה עוד צריך לכתוב?
אה, שזה לא עבר בטא כי כתבתי את זה בחצי שעה, ועדיין לא החלטתי אם אני אוהבת את זה בכלל
*חופרת לשווא*
---
לילה,
בואי ונברח רחוק מכאן
בואי ונשאיר את העולם
מאחור, להסתדר
אני אדאג לך,
תוכלי לישון את כל הנסיעה
ותחשבי על כל מה שהיה
ותראי איך זה עובר;
כבר יהיה לך טוב יותר
איתי
לילה. הלילות שלנו יחד נדירים, כי שנינו מניחים שהרגעים האלו מיועדים לבית – למשפחות שלנו, לארוחת הערב המשותפות, לרגעי העצירה הבודדים בין שגרת בית הספר, הציד והמסחר בכירה; אבל כשלערב אחד מזדמן לנו להתעכב קצת בין העצים, לא למהר חזרה, אני רוצה לנצור אותו, לגרום לו להמשך לנצח;
לפיד בוער, מכוון אותנו בין שבילי העפר, ואור הלהבות המרצד על פנייך חושף את חיוכך השמור רק ליער, רק לי. את אוחזת בידי כדי שאוכל לנתב אותנו חזרה אל האחו, אבל כל שמתחשק לי הוא לקחת אותך למקום אחר, רחוק, מקום שבאמת יהיה שייך רק לשנינו-
חלום שמתקיים הרבה מעבר למחוז 12, הרבה מעבר למדינת פאנם, הרבה מעבר לחורבות יבשת אמריקה – הרבה מעבר לכל דבר שהעזנו לדמיין.
לילה,
בואי ונבנה לנו חלום
שם הכל בעצם לא נכון
וסתם דאגנו, מסתבר
נו, מה אכפת לך?
תהיה לנו דירה קטנה
עם ספסלים מאבן בגינה
וחלון עם נוף אחר;
כבר יהיה יפה יותר
איתי
אנחנו מגיעים אל האחו, אל ירוק מכוסה בשכבת חשכה ושמיים זרועי כוכבים, ואני יודע שאני אמור להרפות מידך ולתת לך ללכת, אבל נדמה שגם את לא חשה בצורך לעזוב.
השמיים גדולים כל כך, רחבים כל כך, ובאותו רגע אי אפשר שלא להאמין שבכל חלום קיימת טיפת מציאות, ואולי קיים המקום החלומי שלנו, אי שם, תחת הכוכבים-
מקום בלי משחקי רעב, בלי קפיטול, בלי אוכפי שקט, בלי הצורך היומיומי בהישרדות. לא נצטרך לחיות כל יום כאילו הוא האחרון שלנו, וכשתחייכי אליי זה לא יהיה רק תחת מסווה של עצים, והצבע הירוק של היער ידלג הלאה, אל הבתים שלנו, ימחק את האפור של הפחם והיאוש.
לילה,
אל תגידי לי
"כבר מאוחר",
אל תגידי לי
"אולי מחר"
ונדחה את זה לעד,
זה לא כדאי לך,
את חייבת להבין אותי,
אם לא תסכימי להיות איתי
אצטרך להיות לבד.
"כדאי שנחזור," את אומרת, עדיין לא מרפה מידי, מושכת אותי אחרייך אל התפר, אותו מקום שבו כבר סיגלנו לעצמנו שגרת חיים, שמסיבה לא ברורה, מתקבלת על הדעת.
אני יודע שאין לנו ברירה – לפחות לא לזמן הקרוב – הרי להשאיר את המשפחות שלנו מאחור יהיה בלתי אפשרי, יש אסיף אחד בפניי ועוד שלושה בפנייך, ואחרי הכל אנחנו בני נוער – על אף העובדה שלמדנו לגדל משפחות שניה אחרי שלמדנו ללכת על שתיים;
ובכל זאת, אני יודע שזה אפשרי, שנוכל לעשות את זה, יום אחד, בעתיד – לעזוב את המחוז, לברוח, את ואני. תחילה זה ישמע לך מגוחך, את תסרבי, אבל עוד יבוא היום – לא, הלילה – שבו אור הלהבות שוב ירצד על חיוכך כנגד חיוכי שלי, ותביני את מה שכבר חודשים אני מייחל לו, את מה שטרם מצאתי את הדרך לומר לך אותו בצורה הנכונה ביותר –
שזו חייבת להיות את.