שחייה: אליפות אירופה יום אחרון

נמרוד שחה לא טוב לצערי,קיבל ממנדל חצי שניה פו

ר והפסיד בחצי שניה.אלון שחה מדהים היום,אני עדיין מאמין שיונתן או ברנע היו שוחים מתחת ל54.5 אבל זה לא היה עוזר,נמרוד היה חייב לרדת מ49 שניות

עדי פרג

New member
נכון, וגם לטומרקין חסרות 53 מאיות לשיא שלו

ואילו היה עושה זאת, היינו בלונדון במקום יוון.
יש לזכור ששניהם (טומרקין ושפירא) עייפים לאחר תחרות מפרכת (טומרקין במוקדמות/חצי/גמר ב 50/100/200 גב, שפירא במוקדמות + חצי של 100/200 גב, 200 חתירה ו-200 פרפר.
העיפות המצטברת בתחרויות מסוג זה היא דבר שהשחיינים אינם רגילים אליו וקשה מאד "לסמלץ" בתחרויות קטנות יותר.
חבל רק שבבוקר העסק לא התחבר למנדל, ובערב לא התחבר לנמרוד.
אם נמרוד היה שוחה בערב כמו בבוקר או אם מנדל היה שוחה בבוקר כמו בערב, אנחנו היינו בלונדון ולא היוונים.
כמו בסקס - יש דברים שצריך לעשות ביחד בכדי להנות...
ולא נשכח שאפו גדול במיוחד לאמרי גניאל, שגילה יציבות מצויינת, ולאחר תוצאתו במוקדמות 100 חזה, חזר על כך עוד 4 פעמים (בהפרשים קטנים מאד) בחצי/גמר של החזה וובמוקדמות/גמר של השליחים.
אמנם מקובל בשליחים ששוחים כחצי שניה מהר יותר מאשר באישי עקב הזינוק המרחף, אבל למרות זאת התוצאות של אמרי לאחר ההתעייפות המובנת מהשתתפותו ב 50/100/200 חזה , מאפשרת לטפוח לו על השכם על שליחים היום עם-1:00.95 בבוקר וה-1:00.88 מאחה"צ
אני חושב שאילו האיגוד לא היה מחליט מראש! שהשליחים זה משהו לא חשוב שעושים "על הדרך" (כך הם טענו כדי להגן בביה"ד על כך שלא צירפו מראש את קופטי כמועמד) - היינו יכולים להיות בלונדון היום!
הפיספוס הזה מרגיז מאד כי החשיבות של משחה שליחים לשחייה הישראלית כולה היא עצומה: זה פותח אפשרויות לשחיינים נוספים להגיע לתחרויות הגדולות ביותר ובהכרח מרים את הרמה של השחייה כולה עקב המוטיבציה הגבוהה שזה גורם. עניין זה נכון לא פחות לגבי ה 4x200 וכבר הסברתי כאן באריכות שהתירוץ של קאופמן שלא לצרף את סמויליץ' לנמרוד קרמר ו-נבו/ג'ייבן, היה תירוץ רע מאד שפשוט הוציא רוח מהמפרשים של שחיינים שהיו יכולים לתת הצגה מצויינת וגם אם לא היו עולים ללונדון - זה היה קרש קפיצה מצויין לברצלונה 2013 ולשחייה הישראלית כולה.
סוף מעשה במחשבה תחילה וכמה חבל שהקברניטים חושבים בקטן.
זה חבל מאד הפיספוסים האלו וצריך ללמוד את השיעור: לשנה הבאה בברצלונה הבנויה.
אני רק לא בטוח שהיהירים מהאיגוד מוכנים ללמוד משהו מטעויות, במיוחד כשהטעות היא כולה שלהם.
בכדי שתבינו שאני לא סתם מלהג כאן, רק תעיינו בהחלטת הועדה שקוראת לעצמה מקצועית שאני מצרף לכם כאן.
הגאונים שם החליטו ששליחים מעורב איננה מטרה ראוייה!! ומטעם זה גם אין להוציא את קופטי כי ממילא יש אחרים (לא לשכוח שהאחרים אז היו ברמה נמוכה יותר מקופטי! והיה ידוע היטב שנבו לא ישחה השליחים בגלל ה400 מ"א).
אני מזדעזע כשאני מצטט לכם כאן את החלטת הועדה מלפני 3 שבועות בלבד:

"הועדה סבורה שאין לסטות מהקריטריון ואין להגדיר את השליחים מעורב כמטרה וודאי שאין להוציא שחיין רזרבה שלישי (הכוונה לקופטי) לאליפות אירופה ללא קריטריון"

האמת שאם הייתם מכירים כמוני את אלו שיושבים בועדה הזו לא הייתם מופתעים. גם אני לא מופתע, אני פשוט כועס!! אילו הוגדר מלכתחילה שהשליחים היא מטרה ראויה והשחיינים היו מתכוננים כפי שצריך - העסק היה יכול להראות אחרת לגמרי.
ואל תגידו לי שזו חכמה לאחר מעשה כי מאמן ירושלים רבתי התריע על כך כבר בחודש דצמבר בפני קאופמן ובפני לוסטיג - לך דבר אל קירות.

nitsansh

New member
אם הוועדה באמת חשבה כך אז היא לא ידעה לקרוא

את הנתונים...
בדיעבד, קשה לדעת אם זה היה משנה... כדי להגיע לקריטריון כל 4 השחיינים היו צריכים להיות במיטבם ואובייקטיבית קשה להגיע לזה...
אפשר להוסיף לניתוח "אחרי המוות" שההחלפות בגמר לא היו טובות כמו במוקדמות וגם כאן אפשר למצוא את חצי השניה החסרה...

guinnart

New member
אז היתה שנייה וחצי יותר בחזה לחישוב

כך שיכול להיות שההערכה היתה מבוססת על הזמנים של אז (ונא לא להעיר שאם כך אז ברור שהיה צריך לשלוח את קופטי - הסיפור הזה עבר כבר), מה שבאמת מוריד את הסיכוי של ישראל מאוד.
במהלך האליפות ביטלו לשפירא משחים כדי שיגיע פחות עייף לשליחים, כך שהיתה התכוונות.
אני לא יודע מה היתה ההערכה מקרוב למצבם של ברנע וקופלב, אבל אפשר היה לראות מה המוטיבציה העודפת עושה למנדל. כל הכבוד לו - הוא באמת התעלה. יכולות היו סיבות טובות להעדיף אחד מהם, שרוצה להשיג גם קריטריון A ומקבל הזדמנות, על פני טומרקין (ובמיוחד אחרי הזמן של טומרקין בבוקר).
משפירא התאכזבתי. ליווני שהשיג אותו יש שיא אישי חלש משלו. נדמה לי שהוא התפזר קצת יותר מדי על פני משחים מגוונים מדי. התוצאות שלו בגב ופרפר יפות אבל גם בשיאו במקצים אלו הוא לא שחיין של גמרים אירופיים ועולמיים, ואם התוצאה היא שהוא נשחק ולא מראה שיפור דומה במשחים בהם הוא כן צריך לזהור (חופשי ושליחים) אז זה מתבזבז.

אלכס 2501

New member
תירוצים אפשר לתת מפעם לפעם. אי אפשר שכל

הקריירה של השחיין היא תירוץ אחד גדול והבטחות שלא מתממשות

מאמן ירושלים רבתי תמיד יודע טוב יותר. רק חבל שהשחיינים שלו לא שוחים מהר מספיק

למעלה