שרשור בנושא מעקף קיבה

efrat1968

New member
התלבטות בין ניתוח שרוול למעקף קיבה

הבנתי שכיום מרבית הניתוחים הם ניתוחי שרוול. באיזה מקרים עדיף ניתוח מעקף קיבה ? האם יש אבחנות מסויימות שבהן עדיף לעשות מעקף?
האם קצב הירידה ב-2 הניתוחים דומה?
אני BMI 42 עם יתר לחץ דם , לא אוכלת ארוחות גדולות אלא מנשנשת - מה מתאים יותר ?

קוב י d1

New member
איריסין

הבעיה מוכרת ,קופות החולים הכללית שולחת לבתי החולים ששיכים לה ,בעיה רצינית ביותר שאני מכיר מאזור המרכז וכנראה זה ככה בצפון .
זאת המדיניות אני רואה שאת נחושה ביותר ולא תוותרי ,אל תקבלי את דברי רופא המשפחה כתורה מהר סיני ,תבררי במזכירות של הקופה שלך איפה אפשר לערער ,אולי אצל רופא מחוזי .
הם בטח ינחו אותך ,זה מה שידוע לי.
חברים מי שיכול לעזור מניסיונו מתבקש ,
בהצלחה במאבק .

קובי

קפלן

היי, אני מתחילה את התהליך של ניתוח בריאטרי וחשבתי על אופציה של לעשות את הניתוח בקפלן.
הבעיה היא שכל מי שדיברתי איתו אמר לי שחיכה המון המון זמן מהפגישה הראשונה ועד הניתוח...
גם אצלך זה לקח הרבה זמן?

קוב י d1

New member
אבי 1986

יש רופאים שדורשים לעשות דיאטת חלבונים להקטנת הכבד כדי שיהיה להם יותר קל בניתוח.דיאטה כזאת עושים שבועיים לפני הניתוח
קבל דוגמא לדיאטה כזאת בוקר: חביתה + ירקות וגבינה (אפשר גם משתי ביצים)
] עשר: יוגורט + תפוח
[] צהריים: חזה עוף/סטייק/דג + ירקות מבושלים/אפויים/מוקפצים או סלט
[] ארבע: שתי פרוסות לחם קל מרוחות באבוקדו/חומוס/פסטרמה/גבינה/סלט טונה.
[] ערב: סלט ירקות ענק עם אבוקדו/טונה/גבינה/ עוף/בשר
בהצלחה בניתוח אשמח לשמוע ממך אחרי

קובי

קוב י d1

New member
ביטוח פרטי

כל ביטוח פרטי יש בו הגבלות אחרות ,יכול להיות שיש לך הגבלה בביטוח על ניתוחים בריאטרים ,את זה תוכל לבדוק אך ורק בחברת הראל .
באם יש לך ביטוח קולקטיבי דרך מקום העבודה המצב שונה .

קובי

קוב י d1

New member
גלעד היחיד

מצער לשמוע שהוצאתה את הטבעת ואתה מעוניין בניתוח מעקף קיבה ,לא מעקף תריסריון ככה אני מקווה.
ד"ר סיגל ליברנט ,וד"ר רזיאל אוסנת ,שמעתי עליהן רק טובות ,מנתחות מעולות ,אני מציע לך ליצור קשר עם המזכירות של אותן רופאות ולברר ,באם הן עושות ניתוחים חוזרים .
אשמח לשמוע ממשהו בפורום שעשה היתוח מעקף אחרי טבעת ,ומי ניתח אותו ,
חמסה אולי את יכולה לעזר .

קובי

קוב י d1

New member
פעילות גופנית

אנסה לברר בקבוצת הפייסוק שלי אצל מי שמתעסק בזה
חברים אולי תיהיה סופסוף תגובה על שאלה שנשאלת

קובי

חמ סה

New member
פירות הדר (תפוז, פומלית, אשכולית, קלמנטינה)

מותר ללא החלק הלבן (הציפה).
פומלה / פומלית יותר קל לקלף ולאכול את הפרי עצמו
תפוז וכל השאר - ללעוס / לשתות את הפרי אך לא לבלוע את הפרי (סיבי מדי ועלול לגרום לחסימת מעיים).

אמנם אפשר לאכול את הנ"ל כבר מחצי שנה - שנה אחרי, אבל אם זו התנסות ראשונה ממליצה בצורה הר"מ.

אסור - סברס, תירס, מנגו, שומר, אפרסמון וכל פרי/ירק סיבי שאינו מתעכל כהלכה.

בהצלחה ובזהירות.

קוב י d1

New member
מעקף תריסריון

יש בעמוד הזה בחור בניק E z e r שעבר ניתוח כזה ,תשאלי אותו אולי פה בפורום או במסר אישי.

קובי

ligal mezger

New member
רוב ברופאים ימליצו לך על שרוול...

וזה בגלל שרובם לא יודעים לעשות מעקף או שהם מתעצלים, כי ניתוח שרוול יותר קל להם לעשות מאשר מעקף. יש גם רופאים שיעשו שרוול כי מקווים שהניתוח יכשל ותחזרי עוד שנתיים שלוש וניתוח מעקף (ואז הם מרוויחים פעמיים).
מעקף הוא ניתוח ותיק יותר, הוא הניתוח הנפוץ בארה"ב. סיכויי ההצלחה שלו לאורך השנים מוכחים, מה שלא ניתן להגיד על שרוול בוודאות כיוון שהוא ניתוח "חדש" יותר.
בארץ יש מגמה (שגדלה לאחרונה) של מנותחי שרוול שרזו והעלו את המשקל ורצים לעשות אח"כ מעקף.
אני אישית חקרתי את הנושא הרבה לפני שעשיתי את הניתוח, קראתי מאמרים (לרוב מחו"ל כי אין לי אמונה גדולה ברופאים פה) והגעתי למסקנה שמעקף עדיף וכך עשיתי.
יש האומרים כי מעקף מתאים לאוהבי המתוק כיוון שיש סיכוי לחטוף דאמפינג כשמכניסים סוכר בכמות גדולה מידי, וזה מעין שוטר ששומר עליך. מניסיון- זה באמת עוזר.
בגדול קצב הירידה די דומה, אבל זה אינדיווידואלי, אני אישית ירדתי את כל משקל העודף שלי בחצי שנה ומאז שומרת על אותו משקל בלי מאמץ מיוחד (3 שנים אחרי).
לדעתי , ובהנחה שאין התנגדות של הרופאים, אני הייתי הולכת על מעקף ולו רק מהסיבה שהסיכוי לשמור על המשקל תקין לאורך זמן גדול יותר.

אופירA

New member
מנהל
ההתלבטות משמעותית.

מעקף קיבה וותיק יותר מאשר השרוול, אך השרוול מועדף ע"י המנתחים הבריאטריים כי כך הם החליטו. כי הוא חדש ו"מבטיח" יותר, והוא פחות דרסטי מהמעקף מבחינת ההתערבות במערכת העיכול.
אין לדעת אם המנתחים צודקים או טועים. כל 10 שנים הבריאטריה בעולם משנה את דעתה. וזה גם תלוי באיזה מקום בעולם (בארה"ב לא הכניסו ולא אישרו את השרוול לציבורי, עושים אותו רק בפרטי, רק לאחרונה ומעט מאוד יחסית).

כדאי להיוועץ בשאלה זו עם כמה מנתחים, מהסוג הוותיק יותר, שבקיאים גם במעקף, שעבדו גם בארה"ב (שם מתמחים במעקף), ושיודעים גם להצביע על יתרונות השרוול לפי דעתם. יש דעות שונות בסוגיה זו, ואת צריכה להחליט, לפי הדעה שתדבר אלייך יותר. אי אפשר לדעת מראש מה עדיף לך, רק לשער.

ירידה במשקל בשני הניתוחים דומה. יש גם מקרים של מנותחי מעקף קיבה שהשמינו לאחר כמה שנים, כי גם בניתוח זה יש גדילת יכולת האכילה. גם לגבי הדמפינג אין חוקים מוחלטים. יש כאלו שלא חוו דמפינג במעקף, ויש כאלו שחוו דמפינג בשרוול. אלו לא רוב המנותחים, אבל אי אפשר לדעת על איזו סטטיסטיקה את תפלי.

למעשה, אף ניתוח לא פותר את הבעיה באופן מוחלט. פיתרון הבעיה הוא תמיד שילוב בין דיאטה ושמירה ופעילות גופנית, לבין העזרה שנותן הניתוח, שהיא בהחלט משמעותית, אבל רק בגדר עזרה ולא מניעה.

אופירA

New member
מנהל
זה לא ניתוח פשוט, יש הרבה סיכון.

אבל הכי חשוב - רק לד"ר קידר בבילינסון יש ידע וניסיון בניתוח הזה.
אל תתפתי לאף רופא אחר שמציע לך אותו, כי לאף מנתח אחר בארץ אין ניסיון בזה.

קוב י d1

New member
סתם שאלה

למה את הולכת על ניתוח דראסטי כזה ,האם ניתוחים מסוג אחר נכשלו מה ה BMI שלך?

אופירA

New member
מנהל
רופא המשפחה צודק במידה מסוימת

כשיורדים במשקל מהר והרבה, הלב עלול להתקשות לעמוד בפעילות גופנית לא מותאמת.
כמה זה מסוכן? כמה זה לעלות עצימות באימון יותר לאט? מה זה "אדם רגיל"? אני לא יודעת.
אני יודעת שהעיקרון שהוא מדבר עליו נכון, ברעיון.

יש אנשים שהעמיסו בבת אחת על הגוף דיאטה חריפה ופעילות גופנית מוגברת, ומתו מדום לב בגיל צעיר. ל"ע.

למעלה