שרשור בנושא מעקף קיבה

אאמאאא

New member
מה שמענין

הוא שגם אני גאגתי ללב ולכן שלחתי אותה לרופא כדי שישלח אותה לבדיקה במאמץ.
הוא אמר שלא צריכים לדאוג ללב.
נראה מה קובי יעלה בחכתו.
בנתיים ירדנו בעצימות וכל שבוע אנחנו מורחות על שבועיים.
תודה על התשובה

תודה קובי!

אני רוצה לעשות ניתוח מעקף רגיל. לא תריסריון. הבנתי שזה ניתוח דרסטי במיוחד.
&nbsp
&nbsp

קוב י d1

New member
גלעד

מעקף רגיל שלא תעז לחשוב בכלל על מעקף תריסריון, ניתוח דראסטי הרבה בעיות וצרות אחרי זה .
בהצלחה !!!!

E z e r

New member
חצי

קובי, למה אתה משוכנע כלכך שיש "הרבה בעיות וצרות אחרי"?
כבר כתבתי כאן בעבר שאמנם מעקף תריסריון הוא הניתוח הדראסטי ביותר מבין הבריאטרים, אך ההיסטריה והפחד ממנו אינם מוצדקים.
בהחלט לא ניתוח מתאים לכל אחד ולא בכל מצב, אך אני ממליץ לא לשלול אותו על הסף.

קוב י d1

New member
מעקף תריסריון

ניתוח דראסטי ,לא מתאים לכל אחד זה תסכים איתי ,לא שולל אותו לחלוטין מי שרוצה לעבור את הניתוח שיבדוק ,מה היתרונות ומה החסרונות של הניתוח
לא שמעתי על הרבה מנותחי מעקף תריסריון ,וכמי שנמצא פה 14 שנה ישי קצת ניסיון ,
האם אתה מועקף תריסריון ,אשמח לשמוע מה קורה איתך.

קובי

E z e r

New member
סליחה על הקטנוניות, אבל אתה כתבת

"שלא תעז לחשוב בכלל על מעקף תריסריון" ועל כך התקוממתי - ישנו פחד מהניתוח ואווירה של פאניקה באינטרנט.
כשאני ביררתי לפני הניתוח בפורומים בארץ הפחידו אותי מאוד. בקריאה נוספת בפורומים ואתרים אמריקאים וכן בשיחות עם ד"ר קידר הבנתי שהבהלה מוגזמת.
אמנם מדובר באופציה דראסטית (גם מבחינת הירידה) אך הניתוח הוא וותיק מאוד ויש לגביו הרבה מאוד מידע.
כתבתי כבר בעבר (כאן או במשורוולים) את קורותיי, ולכן אספר בקיצור:
אני בן 38.
לפני 6 שנים (210 ק"ג) עברתי ניתוח טבעת שוודית ע"י ד"ר אבינוח.
עם הטבעת ירדתי כ-50 ק"ג, אך ללא איכות חיים. סבלתי מהקאות רבות וקושי כמעט מוחלט לאכול, גם כשפתחתי את הטבעת לגמרי.
לאחר שנתיים של סבל (וירידה) "גיליתי" שניתן לרמות את הטבעת וכן לאכול - חטיפים, ממתקים וגלידות - כך השמנתי את הכל בחזרה בעודי מטובע.
ב-2012 עברתי ניתוח שרוול - והוצאת הטבעת - בבילינסון ע"י ד"ר קידר.
עם השרוול חזרה איכות החיים
וירדתי כ-40 ק"ג.
ב-2014 חזרתי לשולחן של ד"ר קידר - הפעם למעקף תריסריון.
ד"ר קידר העריך מראש ששרוול לבדו לא יספיק לי ותכננו מהלך דו-שלבי של שרוול לירידה הראשונית ואח"כ תריסריון.
לשמחתי הניתוח עבר בקלות ולאחר אשפוז של 3 ימים שוחררתי לביתי. כעבור שבוע נוסף חזרתי לעבודה מלאה.
מאז ירדתי כ-35 ק"ג (ויש עוד דרך ארוכה לפני) ואני מרגיש מצוין.
איני סובל מתופעות לוואי של הניתוח והבדיקות שלי מעולות! (לפני הייתי עם סוכרת לא מאוזנת)
את התוצאות הטובות אני זוקף לזכות 3 גורמים:
1. עבודה מעולה של ד"ר קידר

2. בגלל החשש שלי מתופעות לוואי אפשריות עליהן קראתי - סיכמתי מראש עם ד"ר קידר על מעקף מתון יחסית.
המנתח שולט באורך המעקף ויכול לעקוף יותר - ירידה מהירה אך סיכון גדול יותר לסיבוכים, או פחות - במחיר של ירידה איטית יותר.
3. הקפדה על נטילת ויטמינים. אני נוטל כ-20 כדורים ביום (מחולק ל-4 פעמים) ואמשיך כך כל חיי.
מי שלא מסוגל להתחייב לנטילת ויטמינים כזו - שלא יחשוב על מעקף. לשמחתי, עבורי זו ממש לא בעיה והבדיקות מראות שהכל טוב

קוב י d1

New member
אין עיניין של קטנוניות

קראתי לפני כמה שנים על סיבוכים במעקף תריסריון ,בגלל זה אני נרתע מלהמליץ על ניתוח כזה.
אני לא זוכר כמה גלעד שוקל ,לא נראה לי שהוא שוקל כמוך לפני הניתוח 210 ק"ג ,ניתוחים כאלה כמו שעשיתה זה בדרך כלל לאנשים שמנים שמנים מאוד
מאחל לך הרבה בריאות תהנה מהתוצאות ,

קובי

אופירA

New member
מנהל
עזר, גם אני הייתי כותבת אותו משפט לגלעד

וזה לא אומר שכתבתי את המשפט הזה לכל המנותחים.
קראתי מספר מנותחי תריסריון, לאורך שנים (בניגוד אליך, שהוותק שלך הוא פחות משנה). יש סיפורים קשים מאוד מאוד, כך שאם אתה לא שוקל 210 ק"ג, או מספר סיפור בעייתי ביותר מבחינת התנהגות, ובכלל - לא מדבר על ד"ר קידר אלא על מנתחים אחרים - אני אומרת לך בריש גלי: שלא תעז לחשוב בכלל על מעקף תריסריון.

במשך 7 השנים שאני פה, יצא לי להציע למנותח אחד לשקול מעקף תריסריון (או הסוג השני של מעקף תריסריון, עם שם אחר), וכמובן רק אצל ד"ר קידר. אני לא זוכרת למה, אבל הסיפור שלו גרם לי להרגיש שדווקא הפיתרון הזה כנראה מתאים לו יותר מאשר פתרונות אחרים.
אז לא שללתי את הניתוח כעיקרון, אבל בפועל יוצא שלרוב המנותחים אני אגיד: שלא תעז לחשוב על זה בכלל.

היו כמה סיפורים של מועמדים לניתוח, שמנתחים (שאינם ד"ר קידר) הציעו להם לעשות מעקף תריסריון, והזהרנו אותם שלא יעזו, כי אין למנתחים הללו שום ניסיון בתריסריון. שלא יהיו שפני ניסיון. אם הם היו מתאימים לתריסריון, היינו אומרים להם ללכת לד"ר קידר, אבל כיוון שהם לא התאימו בכלל (BMI42...), הכעס על המנתחים שהציעו להם תריסריון היה גדול עוד יותר.
גם ד"ר קידר הציע לא פעם תריסריון למי שהתאים לו יותר שרוול או מעקף, והבעתי דעה מתנגדת לרעיון הזה. הרגשתי כאילו היד שלו קצת קלה מידי על התריסריון. אבל זה היה מאוד מזמן. יכול להיות שבשנים האחרונות השתנו הדברים.

קראתי גם מנותחי תרסריון מרוצים. אך לצערי, רובם ככולם היו שנה או פחות מהניתוח, וזה לא קריטריון.
הסיפורים הבעייתיים של כמה שנים אחרי הניתוח דיברו על התעלפויות ברחוב, כולל חבטות בראש וזעזוע מוח שדרש אח"כ שיקום תפקוד ממושך..., ברזל שלא נספג בגוף אם לא שחייבים לעשות עירוי דרך הווריד באופן קבוע (ומבלים במיון לעיתים קרובות מידי במשך החיים), מצבי שירותים בלתי נסבלים בעליל, איכות חיים נוראה, וחובה של ניתוח חוזר להארכת המעי.

אז אני שמחה שהיום, פחות משנה לאחר הניתוח, הבדיקות מראות שהכל טוב, אבל אשמח הרבה יותר לשמוע שגם עוד 3 שנים, ועוד 7 שנים, ועוד 30 שנה, ובכלל עד גיל שיבה טובה, הבדיקות אותו כנ"ל, ולא היה צורך בניתוח תיקון, ולא היתה בעיה בהשקות, ולא דליפה, ולא היתה חסימת מעי, ולא הצטבר לאורך זמן חוסר תזונתי, והשלד בסדר גמור ולא שביר ופריק, ובשירותים נסבל ואיכות החיים תקינה.
זה לא שחס ושלום אני מנבאת לך שחורות! ממש לא. אני יכולה להאמין שיש סיכוי רב שהניתוח יצליח למנותח לאורך החיים. אבל יש גם סיכוי רב לזוועות שכתבתי, אז לכן אני לא ממליצה או ממליצה שלא ברוב הגורף של המקרים.

אתה מכיר זקן מנותח תריסריון? זקנים עלולים לסבול מתת תזונה למרות שהם אוכלים, ולא יכולים לאכול הרבה. איך הזקן יקפיד על צריכת חלבונים מספקת? לא יודעת, כי אני לא מכירה זקנים מנותחי תריסריון. אז למה שאני לא אפחד אם יש פה הימור לא פשוט לטווח הארוך? בגלל שיש כמה הצלחות לאורך 3 שנים מכסימום?...

E z e r

New member
אופירה, לא מדובר על ידע של 3 שנים - מעקף תריסריון הוא ניתוח

וותיק מאוד ויש ניסיון ארוך טווח לגביו בארה"ב.
אני מעולם לא המלצתי לאיש על המעקף ואני בהחלט חושב שהוא מתאים רק לחלק קטן מהמועמדים לניתוח, אך אני חושב שיצירת פאניקה אצל אנשים שמתייעצים בפורום היא ראויה.
אני חושב שעלינו לספר עובדות ומידע בדוק ולהניח למתלבטים לבחור לעצמם (יחד עם הרופא) את הניתוח המתאים.

אני סבלתי מאוד עם הטבעת, וכך גם כמעט כל מטובע שהכרתי, יחד עם זה אני לא אומר לאנשים "שלא תעיז לבחור בטבעת", אלא מספר את הידוע לי וממליץ לברר עוד.
אין לי אינטרס אישי בהכוונת אנשים לניתוח מסוים (אני את שלי כבר עברתי), אלא רק לאפשר לכל שמן לבחור את האופציה הטובה ביותר עבורו.

אופירA

New member
מנהל
ועדיין, אני לא מכירה שום זקן מנותח תריסריון

ובוודאי שלא ישראלי. פה בארץ הניתוח נעשה במיומנות רק ע"י ד"ר קידר, ואין פה הניסיון של ארה"ב, אז הניסיון בארה"ב לא מועיל לי כלום.
ובנוסף, בפורום הזה מעולם לא יצרו פאניקה אצל אנשים שמתייעצים לגבי סוג של ניתוח, וההתייחסות היא ספציפית לכל אדם ואדם. כנראה התרשמת על כך בסביבות אינטרנט אחרות, אז אי אפשר להשליך מהרושם שלך עלינו.
את הנימוקים שלי להמלצות או אי המלצות, ומה שידוע לי מניסיונם של אנשים בנוגע לניתוח, פירטתי בהרחבה ובהיגיון רב.

לגבי הטבעת, פה בפורום מקבלים הדרכה שלא ניתנת בשום מקום (מרפאה, מנתח, יועץ) לגבי מניעת סבל עם טבעת, מניעת סיבוכים ע"י טיפול מיידי ונכון ואי הזנחת הבעיה, ומניעת סיבוכים ע"י התנהגות נכונה לכתחילה. כך שיש פה הרבה כלים למנוע את הסבל. לכן כל מטובע שאתה מכיר, תמליץ לו ליצור קשר עם הפורום או איתי בטלפון, ויקבל מידע ועזרה שלא יסולאו בפז, לאיכות חיים גבוהה עם טבעת, כמו שיש לי, ולקובי, ולרועי, ולעוד רבים פה בפורום שנעזרו בנו ובקודמינו עתירי הניסיון.

בהצלחה רבה, ותעדכן את הפורום בכל דבר תמיד
.

קוב י d1

New member
E z e r

אתה החלטתה על ניתוח מעקף תריסריון ,ואני שמח שטוב לך ,לי ולאופירה אין שום אינטרס להמליץ או לקדם סוג מסויים של ניתוח.ברור שכל אחד יקח את האחריות על עצמו בבחירת סוג הניתוח ,אולי אצלך הטבעת לא הצליחה ,במשך 14 השנה שאני פה בפורום ראיתי מאות ואולי אלפי מנותחים של טבעת או של שרוול ,בשנים האחרונות ,ראיתי פה רק מנותח אחד תריסריון שסבל משילשולים חריפים במשך כל הזמן ,ממחסור בויטמינים שגרם לו צרות צרורות ,רק בגלל זה אני מזהיר מהניתוח הזה .
אני רואה לפי הכרטיס שלך שאתה בגילי ,מה שנשאר לי לאחל לך ולי הרבה בריאות.

קובי

אופירA

New member
מנהל
אני מאמינה שמעקף יכול לעזור לך

אישית אני מאמינה יותר במעקף קיבה אחרי טבעת מאשר בשרוול אחרי טבעת.

שמעונוב, קיס, שכטר, מלר - לא שמעתי מעודי את שמם.
אם בעלי ניסיון בניתוחים חוזרים יגידו שהם טובים בניתוחים חוזרים - ניחא. אני לא מכירה.
אני גם לא מכירה מי טוב בניתוחים חוזרים, מלבד קידר.
רזיאל בעלת ניסיון עצום, ואני מניחה שגם בניתוחים חוזרים. צריך לשאול את ליבי (מנהלת המשורוולים) שמכירה אותה הכי טוב.
ליברנט ואבנת אלו שמות מוכרים, אך אינני יודעת מה מצבם במעקף קיבה ובניתוחים חוזרים.
גוייטין מומלץ מאוד ע"י מנותחיו, אך צריך לשאול מה ניסיונו בניתוחים חוזרים.

לגבי ניתוחים חוזרים, כדאי מאוד שתשאל את רועי (רוייקו). תפנה אלי במסר פרטי כדי שאנסה לתת לך את מספר הטלפון שלו.
וגם תעלה את הנושא של מנתחים מומחים בניתוחים חוזרים בפורום המשורוולים, וכן בקבוצה של חמסה בפייסבוק (בעמוד הקודם או הנוכחי יש הניק של "חמ סה" באדום, ושם היא מזמינה לקבוצה שלה בפייסבוק של מעקף קיבה. שם יש בעלי ניסיון רב במעקף קיבה אחרי טבעת).

אם היו לי יותר כוחות כרגע, הייתי עוזרת לך יותר בקישור עם האנשים האלה. בכל אופן, אתה יכול ליצור איתם את הקשר בעצמך.

חמ סה

New member
היי לכם

דר' שמעונוב ופרופ' שכטר = וולפסון (יודעת שמעקפים ומשרוולים. לא מכירה אותם ברוויזיות)
דר' אילנית מלר - איכילוב (יחסית חדשה בתחום, לא מכירה את מידת בקיאותה ברוויזיות)
קיס - אין לי מושג מי זה

דר' קידר ודר' גוייטין - מעולים במעקפי קיבה (דר' קידר הוא גם אבי מעקף התריסריון כמובן) ומומחים ברוויזיות
דר' רזיאל נהדרת אלא שיותר משרוולת בימים אלה.

דר' סיגל ליברנט ודר' אבנת - לא מכירה אישית, לא יודעת את מידת בקיאותם במעקפים למיניהם.

אחרי טבעת (אני עדיין בדיעה ש..) רצוי רק מעקף קיבה.

בכל מקרה גלעד, נמשיך בפייס

תודה קובי ואופירה

למעלה