אתקן - לא אותך אלא את הדיאטנית.
פה מתואר מחקר אחד שטוען שאחוזי היעלמות הסכרת במנותחי טבעת היה 50%, ומחקר אחר שטוען ל-73% במנותחי טבעת.
זה מאמר של הדיאטנית הבריאטרית המנוסה וד"ר קידר המומחה הגדול, ואני די סומכת על חוסר הטייה במאמר זה.
וזה מאמר לפני כ-6 שנים, על מחקרון שנערך במנותחי טבעת והראה על 73% של ריפוי סכרת, אצל מנותחים שהיתה להם סכרת לפחות שנתיים.
(אפשר לחפש בגוגל עוד מאמרים).
ואל תשכח שלך אין שום סכרת!
עכשיו, בכל המאמרים המדברים על ריפוי מסכרת ע"י ניתוחים בריאטריים, אומרים במפורש שיש תיאוריות והשערות מדוע הסכרת נעלמת כתוצאה משינוי הורמונלי זה או אחר, אבל אין וודאות לגבי העניין ההורמונלי הזה. אז איך הדיאטנית שלך קובעת שבניתוח שרוול או מעקף השינוי ההורמונלי גורם להיעלמות הסכרת לחלוטין, והאדם יכול לאכול סוכר כמה שהוא רוצה?
מניין היא קובעת שהסכרת תיעלם, כאשר במאמרים שקראתי כתוב שלאורך השנים, היעלמות הסכרת במעקף ובשרוול גם כן תלויה בשמירה על הירידה במשקל. אם האדם יעלה במשקל, אז הסכרת תחזור. אז איך יתכן לקבוע שאחרי השרוול/המעקף הסכרתי לא יהיה שוב סכרתי?...
ובכלל, איזה ניסיון יש לדיאטנית שלך עם מנותחי טבעת? האם היא דיאטנית בריאטרית שמכירה הרבה מאוד מנותחים?
בכלל, למה אינפורמציה כזו לא מסרו לך לפני שהחלטת על ניתוח? עכשיו, אחרי הניתוח מספרים לך את הסיפורים האלה?
אני אוכלת כמעט כל יום שוקולד, גלידה או עוגיות. זו בעיה גדולה אצלי, לאחר שבעבר היו לי יותר כוחות נפש להימנע מסוכר באוכל.
הגלוקוז בדם (להזכירך - חצי משפחה מתה מסכרת) נשאר בין 70 ל-80 בצום. פעם הוא גם היה 69.9, וירד מהגבול התחתון...
מה איכפת לי אם הירידה בסכרת היא כבר ביום הראשון לניתוח או רק אחרי ההרזיה, אם לאורך השנים היא תלויית הרזיה בלבד?
ובפרט מה איכפת לך, אם אין לך שום סכרת עדיין? תכל'ס, הרזייה מסדרת לנו את הבעיה עם הסכרת, ובוודאי שאת הבעיה למי שעדיין אין לו סכרת...
ואגב, הורמון הגרלין הזה, שכותבים שהוא מסולק בניתוח השרוול, והוא אחראי גם לתיאבון וגם לספיגה של האינסולין - קודם כל לא בהכרח נעלם לאחר ניתוח שרוול. מחקרים הראו שיש אחוזי מנותחים שהוא לא נעלם להם. וכן הראו המחקרים שאחרי כשנה-שנתיים הוא חוזר ומופיע. אז מה הועילו חכמים בתקנתם? בשביל זה לעשות ניתוח רביזיה מסוכן מאוד לאדם שבכלל אין לו סכרת?...
יש הרבה עקרונות מדוקלמים בעולם הבריאטריה. למשל שהורמון הגרלין מסולק בכריתת הקיבה. שדמפינג יש במעקף קיבה ולא בשרוול או טבעת. שבטבעת יש המון סיבוכים, ו-50% מהטבעות מוצאות בניתוח בתוך 7 שנים.
אבל המציאות מראה שעקרונות לחוד ומציאות לחוד, וכל מקרה לגופו. יש אנשים בלי שום סיבוכים בטבעת לאורך השנים (וכל המקרים של ניתוחי הוצאת טבעת ששמעתי עליהם יכלו להימנע בהתנהגות מונעת מלכתחילה, אם היתה ניתנת הדרכה. הורמון הגרלין לא נעלם לכל האנשים, וחזר אחרי שנים, ודמפינג לא כל מעוקפי הקיבה חוו עם אכילת הרבה סוכר, ואילו בשרוול גם חוו דמפינג. אז אין כללים ואין חוקים מוחלטים.
ובכלל, כבר שמעתי אינסוף סיפורים על רופאים ש"קבעו" כל מיני קביעות רפואיות שונות, ונאלצו אחרי תפילה טובה של החולה להודיע שהמחלה נעלמה איכשהו...
אז בוא לא ניתן לרופאים לקבוע דברים.
עשית ניתוח טבעת - תן לו לעבוד.
במילא אין לך סכרת, ועם ההרזיה יירדו גם ערכי הסוכר שקיימים היום. איזו סיבה לרוץ לעשות שרוול היום? תעשה אם חס ושלום לא תהיה מספיק ירידה בטבעת או יהיו סיבוכים במשך השנים. אז מה אם בינתיים לא יהיה לך הרבה סוכר בצום בגלל הרזיה ולא בגלל סילוק הורמונים? העיקר שערך הגלוקוז יהיה תקין, ולא משנה מה הסיבה.